Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan Emekliler için Oturum İzni Nasıl Alınır?

Bulgaristan Emekliler İçin Oturum İzni, Uzun yıllar bir işte çalıştıktan sonra emekli olan her Türk vatandaşının başvurabileceği oturum izni türüdür. Ancak bunun en önemli şartı, emekli olduğunu kanıtlayabilmesidir. Bir diğer şart da başvuru sahibinin Bulgaristan’daki en düşük çalışan aylığı veya emekli maaşı kadar geçimini sağlayabildiğini ispat etmesidir. Bu yazımızda emeklilerin Bulgaristan D vize başvurusu yapabilmeleri için gerekli evrak listesini ve güncel bilgileri sizler için derledik. Eğer daha detaylı bilgiye ihtiyaç duyarsanız Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimizi telefonla arayarak bilgi alabilir, hemen emeklilik vize başvurusunda bulunmak için yapılması gerekenler hakkında bilgi talep edebilirsiniz. 

bulgaristan emekli vizesi

Bulgaristan Emekli Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Bulgaristan Vize Başvuru Formu: Eksiksiz ve hatasız doldurulması zorunludur.
Pasaport: En az 2 yıl geçerliliği olmalı. 
Biometrik fotoğraf: Güncel ve arka fonu beyaz bir şekilde çekilmiş, 35x45 mm ölçülerinde fotoğraf olmalı. 
Emekli olduğunuza dair belge: Belgede hangi tarihte, hangi tahsis numarasıyla ve ne kadar emekli maaşı bağlandığı gibi bilgiler yer almalı ve apostilli olmalı. 
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: Aile bilgilerini gösterir şekilde Türkiye'den Apostil yaptırılmalı, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı’ndan tasdik ettirilmeli, noter onaylı Bulgarca tercümesi olmalı.
Sabıka kaydı: Bulgar yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve Türkiye'den Apostilli alınmış Bulgar yeminli tercüman tarafından tercüme edilmişBulgaristan Dış İşleri Bakanlığı’ndan onaylı olmalı.
Kira kontratı: Bulgaristan'da ikamet edilecek eve dair Türk vatandaşı eş ve ev sahibi arasında imzalanmış noter onaylı kira kontratı.
Taahhütname: Kira kontratını yapan ev sahibinden noter onaylı taahhütname (başvuru sahibinin kendi evinde kalacağını beyan eden)
Banka hesap özeti: Vize başvuru sahibi adına Bulgaristan bankasından açılmış en 6.000 Euro bakiyesi olan hesaba ait kaşeli, imzalı banka dökümü sunulmalı. Bu hesabın maaş çekmek için açıldığı belirtilmeli.

Ek Hizmetlerimiz:
Emeklilerin Bulgaristan D vize başvurusu için hazırladığı evrakların Bulgarca tercüme edilmesi ve noter tasdikli olması gerekmektedir. Bu tür işlemlerinizi ofisimizi aracılığıyla kolayca ve zaman kaybetmeden yaptırabilirsiniz. Emekliler kendi araçlarıyla Bulgaristan'a gitmek isterlerse 'Yeşil Sigorta' yaptırmaları zorunludur. Yetkililerimizle görüşerek yeşil sigortanızı bir gün içinde yaptırabilirsiniz. 

Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi Başvuru Adımları

1. Belgelerinizi kargoyla ofisimize gönderin
D vize başvurusu sırasında sunmanız gereken 2024 güncel evrak listesiyle ilgili yetkililerimizden bilgi aldıktan sonra bu evraklarınızı hazırlayıp kargo yoluyla ofislerimize gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz evraklarla birlikte yetkililierimiz vize başvuru işlemlerinizle ilgili yapılması gereken prosedürü başlatacaktır. 

2. Yetkililerimiz sizi bilgilendirecek
D vize işlemlerinin en önemli kısmı evrakların eksiksiz hazırlanmasıdır. Çünkü belgelerinizde küçük bir yanlışlık bile vizenizin başvurusunun kabul edilmemesine yada olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir. Bu nedenle evraklarınızı hazırlarken danışmanlık almanızı öneririz.

Ofisimizden görüştüğünüz ülke yetkilisi evraklarınızı alır almaz kontrollerini sağlayacak, eksik ve hatalı belgelerinizle ilgili sizi bilgilendirecektir. Vize yetkilileri işlemleriniz devam ederken gerekli gördükleri takdirde sizden ek evrak isteyebilirler ya da yüz yüze görüşmeye çağırabilirler. 

3. Randevunuzu alıyoruz
Bulgaristan D vize başvuruları konsolosluk ve şahsi olarak yapılıyor. Ancak temsilciliklerden randevu almak biraz zaman alabiliyor. Evraklarınız hazır olduğunda yetkililerimiz sizinle görüşerek uygun gün ve saatte randevunuzu almanız konusunda danışmanlık hizmeti vermekteler.

Randevu günü evraklarınızı kendiniz götürüp konsolosluk ya da büyükelçiliğe teslim ediyorsunuz. Sonra işlemlerinizin sonuçlanmasını bekliyorsunuz. Başvurunuzun olumlu ya da olumsuz olacağına karar verme yetkisi sadece Bulgaristan Dışişleri Bakanlığındadır. 

D Vize Çıktıktan Sonraki Aşama Nedir?

Emekliler için D vize başvuruları 45-90 gün arasında sonuçlanabilmekte. Ancak bu süre Bulgaristan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’nin resmi tatil günleri ve yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir. 

D vizeniz çıktıktan sonra Bulgaristan’a giderek sürekli oturum izni başvurusu yapmanız gerekmektedir. Bulgaristan’da ikamet edeceğiniz bölgenin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Yabancılar Şubesi’ne giderek Oturum İzni başvurusu yapmanız gerekmekte. Bulgaristan'da Yabancılar Şubesi’ne başvuru için 2 defa gitmeniz gerekecek. 

Bulgaristan’da Oturum İzni aldıktan sonra ailenizi de (eşiniz ve 18 yaşından küçük çocuğunuzu) yanınıza alabilirsiniz.

Bunun için şu belgeleri hazırlamanız gerekmekte: 

Eşinizden: Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, Evlilik Kayıt Örneği, Sabıka Kaydı.
Çocuğunuzun:  Doğum Kayıt Örneği, Nüfus Kayıt Örneği, Sabıka Kaydı, Muvafakatname 
Taahhütname: Sizin, ailenizin bakım ve masraflarını karşılayacağınıza dair noter onaylı belge. 
Kira kontratı ve kira kontratını yapan ev sahibinden, başvuru sahibinin kendi evinde kalacağını beyan eden taahhütname.
Banka hesap dökümü: Bulgaristan’daki bir bankada 6.000 Euro bakiyesi bulunan banka hesabı.

Bulgaristan Emekli Vizesi Ücreti

Başvurularınızın değerlendirilmeye alınması için ödemeniz gereken vize ücreti bulunmaktadır. Vize ücretleri konsolosluk vize harcı ile Happy Turizm Vize - Danışmanlık’ın hizmet bedelinden oluşur. Başvurularınız için ödemeniz gereken vize ücreti hakkında detaylı bilgi almak için lütfen temsilcilerimizle iletişime geçiniz. 
Çağrı merkezlerimiz aracılığıyla bizlerle iletişime geçmeniz halinde tarafınıza başvurunuz için hazırlamanız gereken evrak listesi ve ödemeniz gereken vize ücreti hakkında bilgilendirme maili yönlendirmekteyiz.
Gönderdiğimiz e-postayı inceledikten sonra aklınıza takılan soruları bizlere yöneltmekten çekinmeyin. Uzun süreli ikamet izninin ilk basamağı olan d vize başvurularınızda sizlere destek olmaktan memnuniyet duyarız. 
Başvurularınızın ilgili konsolosluk birimi tarafından işleme alınabilmesi için Bulgaristan emekli vizesi ücretini yatırdığınıza dair dekontu yetkililerle paylaşmanız gerekir. 

UYARILAR 
Emekliler için D vize başvurusu sırasında sunulacak evrakların Türkiye’deki Valilik ve Kaymakamlıktan Apostil yaptırılarak Bulgaristan’a gönderilmesi gerekiyor. Belgeler Bulgar bir yeminli tercüman tarafından tercüme edildikten sonra Bulgaristan Sofya Dışişleri Bakanlığı’ndan onaylatılması gerekir. 
D Vizesini alan emekliler Bulgaristan’a gittikten sonra ikamet ettiği şehrin Yabancılar Şubesi’ne giderek Oturum İzni başvurusunda bulunmalıdır.
Emeklilerin aldığı Oturum İzni belli bir süre geçerliliğini koruyor. Belge üzerindeki geçerlilik tarihinin bitimine en geç iki hafta kala yenileme başvurusu yapılmalı. 
Bulgaristan Emekliler İçin Oturum İzni Başvurusu sırasında Bulgaristan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’ne sunulan evraklar orijinali ve fotokopi şekilde iki nüsha olmalı. 
Detaylı Bilgi için bizlere +90 (312) 419 56 41 numaralı hattan ulaşabilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek