Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Hırvatistan Vizesi Vize işlemleri

Hırvatistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Hırvatistan Vizesi Nasıl Alınır?

Umuma Mahsus (Bordo) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hırvatistan’a yapacakları seyahatlerinde vizeye tabidirler.1 Nisan 2013 tarihinden sonra vize muafiyet anlaşması kaldırılmıştır. Hırvatistan vize işlemlerinizi vize servisimiz aracılığıyla tamamlamak için çağrı merkezimizi arayabilir, Hırvatistan vize ücreti ve mesleksel durumunuza uygun, güncel evrak listesini bilgi e-maili olarak talep edebilirsiniz. 
Hırvatistan vize kategorileri kısa süreli (C-Vize); turistik vize, ticari vize, transit vize, resmi ziyaret vizesi, aile/arkadaş ziyareti vizesi, tedavi amaçlı vize ve kültürel, sportif, eğitim faaliyetleri vizesi olarak ayrılır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimiz talebiniz halinde Hırvatistan vizesi için gerekli evraklar ve Hırvatistan vize ücreti 2024 ile ilgili bilgi içeren e-postayı tarafınıza gönderecektir. Evraklarınızı hazırlayıp ofisimize ulaştırmanız halinde başvuru sürecinizi sizin adınıza başlatmaktayız. 
Geçerli çok girişli Schengen vizesi bulunan veya Schengen üyesi ülkelerde geçerli Schengen oturumu olan vatandaşlarımız ile Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarımız vizeye tabi değillerdir. 
Seyahatine 15 günden daha az bir süre kalmış olan başvuru sahiplerinin vize başvuruları kabul edilmeyebilir. Lütfen seyahatinizden en az 1 ay önce vize başvurunuzu gerçekleştirin.
Happy Turizm Vize - Danışmanlık aracılığı ile,

Hırvatistan Turist Vizesi
Hırvatistan Ticari Vize
Hırvatistan Aile Ziyaret Vizesi
Hırvatistan Resmi Ziyaret Vizesi

Hırvatistan Kültürel, sportif, eğitim faaliyetleri vizesi işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Hırvatistan Vizesi Schengen mi?

Hırvatistan Schengen ülkelerine dahil değildir. Dolayısı ile Hırvatistan vizeye sahip olan vatandaşlar Schengen ülkelerine giriş yapamazlar. Hırvatistan’ a seyahat planlayan başvuru sahipleri ayrıca Hırvatistan vizesine başvurmalıdır. Ancak çok girişli Schengen vizesine sahip iseniz Hırvatistan’a giriş yapma hakkınız vardır. Hırvatistan Schengen alanına dahil olan ülkeler kapsamına girmediği için Schengen ülkeleri için yapılan zorunlu seyahat sağlık sigortası Hırvatistan'da geçerli değildir. Yapılacak zorunlu seyahat sağlık sigortasında Hırvatistan ibaresi geçmelidir.

(!) Hırvatistan Cumhuriyeti 22 Temmuz 2014 tarihinden beri uyguladığı 565/2014/EU kararı gereği Bulgaristan, Kıbrıs ve Romanya ulusal vize ve oturma iznine sahip olan vatandaşların Hırvatistan vizesi almasına gerek yoktur.

Hırvatistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Hırvatistan’a seyahat planlayan başvuru sahipleri öncelikle seyahat amacını belirlemelidir. Her seyahat türüne göre hazırlanması gereken evraklar çeşitlilik gösterebilir. Hırvatistan’a turistik gezi planlıyorsanız Hırvatistan turistik vize için gerekli evraklar başlığı altında olan belgeleri incelemeli, ticari bir seyahat planlıyorsanız Hırvatistan ticari vize için gereklievrakları hazırlamalısınız.

Seyahat amacınızı belirledikten sonra yetkililerimiz ile iletişime geçip Hırvatistan vizesi için gerekli olan evraklar 2024 hakkında bilgi sahibi olabilir ve sizler için kolaylaştırılmış hizmetimizden yararlanma şansını yakalayabilirsiniz. Sayfamızda var olan Hırvatistan vizesi için gerekli belgeler haricinde Hırvatistan Konsolosluğu vize işlem sürecinizde sizden ek evrak talep edebilir. Böyle bir durumda yetkililerimizi arayarak mutlaka durumdan haberdar etmelisiniz. Hırvatistan Konsolosluğu vermiş olduğunuz iletişim adreslerinizden size ulaşamaz ve talep ettiği evrakları temin edemezseniz vize başvurularınız olumsuz sonuçlanabilir.

Hırvatistan Vize Başvurularınızda Seyahat Sağlık Sigortanıza Dikkat

Teslim etmiş olduğunuz evrakların güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Mevcut pasaportunuzun geçerlilik süresini, pasaportunuzda boş sayfanızın olup olmadığını ve pasaportunuzda yer alan bilgiler ile T.C kimlik kartınızda yer alan bilgilerin birbiriyle uyumlu olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Hırvatistan vizesi için gerekli evrakların arasında seyahat sağlık sigortası da bulunmaktadır. En az 30.000 Euro teminatlı olarak yaptıracağınız seyahat sağlık sigortanızda Hırvatistan ibaresinin geçmesine özellikle dikkat etmelisiniz.

Hırvatistan Vize Başvurusu

Kısa süreli vize (C vize), Hırvatistan Cumhuriyeti sınırlarından transit geçiş ya da 180 gün içerisinde en fazla 90 gün kalma hakkı vermektedir. Hırvatistan’a turistik gezi, iş gezisi ve aile ziyareti nedeniyle kısa süreli seyahat planlayan başvuru sahipleri pasaportlarında geçerli ve çok girişli bir Schengen vizeleri yoksa Hırvatistan vize işlemlerine tabidirler. Hususi (Yeşil), Hizmet(Gri) ve Diplomatik(Siyah)  gibi özel pasaporta sahip olan başvuru sahipleri  de seyahatlerinden önce pasaportlarının geçerlilik sürelerini kontrol etmelidirler.

Değerli yolcumuz, Hırvatistan vizesi için gerekli evraklar hakkında bilgi sahibi oluktan sonra yapmanız gereken evraklarınızı hazırlamak ve size en yakın ofisimize göndermektir. Evraklarınızı bize ulaştığı andan itibaren kontrollerini yapmakta ve eksik ya da hatalı belge olması durumunda sizi hemen haberdar etmekteyiz. Hırvatistan vize prosedürleri gereği  daha önce bir Schengen ülkesi için parmak izi vermiş olsanız bile tekrar parmak izi vermeniz gerekecektir. Çünkü Hırvatistan Konsolosluğu  kendi ülkesi için ayrıca parmak izin beyanı istemektedir. Bu yüzden başvuru merkezine gidip parmak izi vermelisiniz. Temsilcilerimiz sizin adınıza Hırvatistan Konsolosluğundan uygun olduğunuz bir güne randevu alabilmektedir. Böylece ek süre kaybı yaşamadan işlemlerinizi gerçekleştirmiş olursunuz.

Hırvatistan Vize Başvuru Formu

Hırvatistan vize başvuru formu İngilizce, Rusça, Ukraynaca, Arnavutça ve Türkçe dillerinde doldurulabilir. Hırvatistan vize başvuru formunu doldurma konusunda vize servisi yetkililerimiz gerekli desteği salamaktadır. Hırvatistan vize başvuru süreciniz beyan ettiğiniz belgeler çerçevesinde değerlendirileceği için başvuru formunu doldururken ve diğer evraklarınızı hazırlarken titiz davranmalısınız.

Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise başvuru formu doldurulduktan sonra velisi ya da yasal temsilcisi imza atabilir. 

Hırvatistan’a transit geçişlerinde ya da 180 gün içinde 90 günü aşmayan seyahatlerinde  vize almalarına gerek yoktur. Geçerli olan Schengen vize, Bulgaristan vize, Romanya vize ve Kıbrıs vizelerin süreleri ile Hırvatistan’daki kalış ya da transit geçiş sürelerinin uyumlu olmasına dikkat edilmelidir.


Hırvatistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Hırvatistan Konsolosluğu eksiksiz bir şekilde tamamlanmış vize başvurularını randevu tarihi sonrası 15 ila 21 takvim günü süre aralığında sonuçlandırmaktadır. Bu süre konsolosluk yetki alanı dışında bulunan illerden yapılan başvuruları ve yabancı pasaportla yapılan başvuruları kapsamamaktadır. Başvuru evraklarının eksik ya da hatalı olması durumunda da vize sonuçlanma süreciniz uzayabilir. Hırvatistan Konsolosluğunun ek evrak talep etmesi ve bunu tamamlama süreniz sonuçlanma aşamasının dışındadır. Aynı zamanda Hırvatistan Konsolosluğunun yoğunluğu sebebiyle gecikmeler yaşanabilir. Tüm bunları düşünerek başvurunuzu 30 gün önceden tamamlamanızı tavsiye ediyoruz. Hırvatistan vize başvurularının  sonuçlanmasında tek yetkili merciinin Hırvatistan Konsolosluğu olduğu unutulmamalıdır. Vize başvuru sürecinizde her zaman destek alabildiğiniz Happy Turizm Vize - Danışmanlık, Hırvatistan vize başvuru sonuçlanma aşamanıza müdahale edememektedir.

Seyahatine 15 günden az zaman kalmış olan başvuru sahiplerinin vize başvuruları kabul edilmeyebilir. Hırvatistan vizenizin olumlu sonuçlanması halinde pasaportunuzu istediğiniz yere kargo ile göndermekteyiz. Pasaportunuz elinize ulaştığı zaman kontrollerini yapmalı varsa hatalı bir durumda yetkililerimizi hemen bilgilendirmelisiniz. Soru ve görüşleriniz için lütfen bilgi@happyturizm.com adresinden bizimle iletişime geçin.

Multi Olma Koşuluyla Hırvatistan Vizesi İle Giriş Yapılabilecek Ülkeler

  • Tüm Schengen üye ülkelerinde geçerli 2 veya çok girişli uniform vizeye (C tipi) sahip olanlar
  • Schengen üye ülkelerin birkaçı tarafından tanınmayan bir seyahat belgesine sahip olan başvuru sahipleri, söz konusu ülkeyi tanıyan üye devletin ülkesinde geçerli olan 2 ya da çok girişli vizeye sahip olanlar (LTV vize)
  • 3 ayı geçen kalışlarda bir schengen ülkesi tarafından verilen uzun süreli (D) vize sahip olanlar,
  • Schengen ülkesi tarafından verilmiş oturma iznine sahipleri,
  • 2  ya da çok girişli Bulgaristan vizesi ile oturma izni sahipleri,
  • 2 ya da çok girişli Kıbrıs vizesi ile oturma izni sahipleri,
  • 2 ya da çok girişli Romanya vizesi ile oturma izni sahipleri


Hırvatistan Vizesi Başvuru Bölgeleri

Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak Türkiye’nin her ilinden başvurularınızı kabul etmekteyiz. Ancak Hırvatistan vize başvurularında bölge ayırımı bulunmaktadır.. Bölge ayrımı konusunda detaylı bilgi almak için yetkililerimizle iletişime geçebilirsiniz.

Hırvatistan Vize İşlemleri 

Ankara’da ikamet eden başvuru sahipleri Hırvatistan vize başvurunuzu Ankara Ofisimiz aracığı ile tamamlayabilirler. Hırvatistan vize başvurunuz için seyahat amacınıza uygun gerekli evraklar konusunda  sitemizin iletişim bölümünden Ankara ofisimizi arayıp detaylı bilgi alabilir ya da bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere ulaşabilirsiniz. Ofisimize ulaşmanız durumunda Hırvatistan vize başvurusu için gerekli olan evraklar 2024 ve Hırvatistan vize ücreti 2024 hakkında detaylı bilgi alabilir dosyanızı bu bilgiler doğrultusunda hazırlayabilirsiniz. Bilgilerinizin güncel olup olmadığını çağrı merkezimizi arayarak öğrenebilirsiniz. Hırvatistan vize için gerekli olan zorunlu sağlık sigortası, ulaşım ve konaklama rezervasyonlarınızı  talep etmeniz halinde sizin adınıza yapmaktayız. Ankara dışında ikamet edenler ise 0(312) 419 56 41 no'lu telefon hattımızdan arayarak veya bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek  vize başvurusu için gerekli bilgileri edinebilirler.

Hırvatistan Vize Reddi

Hırvatistan vize başvurunuzun reddedilmesi tekrar Hırvatistan vize başvurusunda bulunamayacağınız anlamına gelmez. Doğru ve tam evraklar ile başvuruda bulunulması halinde tekrar başvuru yapılabilir. Eğer Hırvatistan vizeniz ret ile sonuçlanırsa Hırvatistan Konsolosluğu vizenizin neden ret ile sonuçlandığını tarafınıza göndereceği bir mektup ile açıklar. Bu sayede vizenizin neden çıkmadığını öğrenmiş olursunuz. Vize reddi halinde bu karara itiraz etme hakkınız olduğunu unutmayın. Ret kararının tarafınıza gönderilmesinden itibaren 15 gün içinde karara itiraz edebilirsiniz. İtiraz dilekçenizi 15 gün içinde Hırvatistan Konsolosluğuna göndermelisiniz. Dilekçeniz Hırvat dilince yazılmalıdır. Eğer başvuru sahibi itiraz dilekçesini başka bir dilde sunmuş ise resmi bir çevirisini de birlikte sunmalıdır. Başvuru sahibi yazmış olduğu dilekçede kararın asılsız olduğunu açıklamalıdır. Dilekçesine itirazını destekleyen kanıtlayıcı evraklar sunabilir. Yapılan itiraza karşı verilecek karar 60 gün içinde açıklanır. İtiraz dilekçesi için 43 Euro Konsolosluk hesabına yatırılmalıdır. 

Uyarılar 

  • Hırvatistan’a seyahat ettiğiniz itibaren pasaportunuzun geçerlilik süresinin en az 90 gün olması gerekmektedir. 
  • Hırvatistan hudut polisi ülkeye geliş amacınıza göre davetiye, geliş dönüş bileti, ödenmiş uçak rezervasyonu, Hırvatistan seyahat sağlık sigortası gibi belgelerinizi görmek isteyebilir. 
  • Diplomatik (Siyah), Hizmet(Gri) ve Hususi(Yeşil) Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Hırvatistan’a yapacakları seyahatlerde vizeden muaftır.
  • Hırvatistan vizesi istisnai durumlar haricinde uzatılamamaktadır. 
  • Çalışma ve öğrenim amaçlı vizeler ise Hırvatistan Başkonsolosluğu veya Hırvatistan Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi’nden verilebilmektedir. 
  • Daha önce herhangi bir Schengen ülkesine vize almış ve Vize Bilgi Sistemine (VIS) kayıtlı ve geçerli bir parmak iziniz varsa bile başvuru sahibinin Hırvatistan vizesi için tekrar parmak izi vermesi gerekmektedir. Hırvatistan Cumhuriyeti Schengen vizesi için verilen parmak izi bilgilerini kabul etmemektedir. Başvuru sahibinin başvuru sırasında hazır bulunması ve imza vermesi gereklidir.

Değerli yolcumuz, almış olduğunuz Hırvatistan vizesi için Schengen alanlarına giriş hakkınız yoktur. Ancak çok girişli bir Schengen vizesine sahip iseniz Hırvatistan’a girebilirsiniz.
Hırvatistan için yaptıracağınız zorunlu seyahat sağlık sigortanızda Hırvatistan ibaresi geçmesi gereklidir.
Seyahatine 15 günden daha az bir süre kalmış olan başvuru sahiplerinin vize başvuruları kabul edilmeyebilir. Lütfen seyahatinizden en az 30 gün önce vize başvurunuzu gerçekleştirin. Türkiye ve Hırvatistan resmi tatil günlerinde Hırvatistan Konsolosluğu’nun  iş yoğunluğu sebebiyle başvurunuzu en az 30 gün öncesinden yapmanızı tavsiye ederiz.
Hırvatistan vize işlemlerinizde eksik ve hatalı evrak beyan edilmesi başvuru sahiplerine süre kaybı yaşatabileceğinden başvuru için hazırlamanız gereken evraklar konusunda dikkatli davranmalısınız.
Türkiye’de yasal oturma iznine sahip olan yabancılar başvuru sırasında diğer gerekli evraklarıyla birlikte  oturum kartlarının orijinalini ya da fotokopilerini  de göstermelidir. Yabancı asıllı başvuru sahipleri kısa süreli C vize ile Hırvatistan’da çalışamazlar.
Happy Turizm Vize - Danışmanlık'dan Hırvatistan başta olmak üzere tüm dünya ülkeleri için vize hizmeti alabilirsiniz. Hırvatistan’ a yapacağınız seyahatin türünü belirledikten sonra yetkililerimizle iletişime geçerek Hırvatistan vize başvurusu için hazırlamanız gereken evraklar ve vize ücreti konusunda bilgi alabilirsiniz. 0(312) 419 56 41

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek