Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Eritre Vizesi Vize işlemleri

Eritre Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hizli vize Ödeme kolayligi
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Eritre Vizesi

Eritre’ye seyahat etmek isteyen Hususi(Yeşil),Umumi(Bordo),Diplomatik(Siyah) ve Hizmet(Gri) pasaportlarına sahip tüm Türk vatandaşlarının vize alması gerekmektedir. Eritre Devletinin Türkiye Cumhuriyetine uyguladığı herhangi bir vize muafiyet uygulaması bulunmamaktadır.

Eritre’de yabancıların Asmara’nın 25 km dışına çıkan ziyaretleri için ilave bir izin almaları zorunluluğu bulunmaktadır.

Eritre’ye seyahat eden vatandaşlarımızın Asmara’ya varışlarında Büyükelçiliğimizle temas ederek iletişim bilgileri ve seyahat programları hakkında bilgi vermeleri tavsiye olunur.

Eritre’de mobil telefon hizmeti veren tek firma EriTel olup, roaming ve mobil internet hizmeti mevcut değildir.

Vize başvuruları ve Eritre’ye ilişkin diğer bilgiler hakkında Ocak 2019’da faaliyetine başlayan Eritre İstanbul Fahri Konsolosu ile de temasa geçilebilir.

Eritre Vize Türleri

Eritre Devleti ülkeye ziyaret edecek olan vatandaşların seyahat nedenlerine göre vize uygulamasını kategorilere ayırmaktadır. Eritre vize türleri aşağıdaki gibidir;

  • Turistik Eritre Vizesi
  • İş/Ticari Eritre Vizesi
  • Öğrenci Eritre Vizesi

Eritre Vizesi için İstenen Evraklar

Pasaport: Minimum 6 ay geçerli olan ve son 2 sayfası boş bir pasaporta sahip olmanız gerekmektedir.
Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf
Türkiye Cumhuriyeti Nüfus cüzdanı fotokopisi
Nüfus Kayıt Örneği: Anne, baba, eş gibi yakınların bilgilerini de içermesi gerekmektedir.
Eritre vizesi başvuru formu: Okunaklı ve eksiksiz bir şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış.
Dilekçe: Konsolosluğa hitaben yazılmış, seyahat amacı ve tarihleri içeren, şirketteki görevinizi ve şirkette imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
Davetiye: Davetiye gönderen kişinin pasaport bilgilerinin fotokopisi gerekmektedir. Ziyaret nedeni konferans veya fuar ise bilet veya katılım belgesi gerekmektedir.

 Ülkeye giriş gerekliliği olarak sarıhumma aşısı yaptırdığınıza dair uluslararası aşı sertifikası istenmektedir. Rutin aşılarınızı yolculuk öncesi olduğunuzdan emin olun. Ülkedeki sağlık konusundaki bilgileri Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğünden ulaşabilirsiniz. https://www.seyahatsagligi.gov.tr/Site/SaglikBilgisi/ERI

Eritre Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Eritre Devletine seyahat edecek Türk vatandaşlarının evrakları eksiksiz teslimiyle birlikte yaklaşık 15 gün içerisinde vize işlemi gerçekleşmektedir. Ancak yoğunluğa göre değişiklik gösterebileceğinden aksilik yaşamamanız için seyahat tarihinizden minimum 1 ay önce başvurunuzu yapmanızda fayda vardır.

Eritre Vize Ücretleri

Eritre Devletinin vize ücretleri, tercih ettiğiniz vize türlerine göre farklılık göstermektedir. Vize başvurusundan önce yatırılan vize ücreti herhangi bir aksilik durumunda geri iadesi gerçekleştirilmemektedir.

Eritre’nin Vize İstediği/İstemediği Ülkeler

Eritre’ye vizesiz seyahat edebilecek ülkeler;

  • Kenya
  • Uganda

       Eritre’ye varışta vizesini temin edebilecek ülke; Sudan

Çin vatandaşlarından diplomatik ve hizmet pasaportuna sahip olanlar 60 gün boyunca vizeden muaftırlar.

Seyahatiniz için gerekli olan vize işlem detayları hakkında bilgi almak ve süreç takibi sağlamak için,  Happy Turizm Vize - Danışmanlık  ofisini ziyaret edebilir ya da bilgi@happyturizm.com mail adresiyle, vize işlem yetkilileriyle iletişime geçebilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık hızlandırılmış vize işlem hizmeti avantajlarıyla, seyahat palanlarınızın aksamadan gerçekleşmesini ve vize başvuru sürecinin her adımının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek