Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Sudan Vizesi Vize işlemleri

Sudan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Sudan Vizesi Nasıl Alınır?

Tüm Dünya ülkelerine gerçekleştirmeyi planladığınız seyahatlerde, vize işlem süreçleri ve vize mevzuatına uygun adımların takibini sağlayarak, seyahat planlarınızın gerçekleşmesine olanak tanıyan Happy Turizm, ihtiyaç duyduğunuz vize işlemlerini hızlı ve kolay adımlarla yerine getiriyor. Happy Turizm tarafından sağlanan hızlandırılmış vize işlemleri, seyahat planlarınıza en uygun vize sürecini, hızlandırılmış vize işlem hizmet sayesinde, bulunduğunuz yerden gerçekleştirmenizi sağlıyor.

Gerçekleştirmeyi planladığınız seyahatleriniz için gerekli olan vize prosedürleri hakkında detaylı bilgi almak ve Happy Turizm hızlandırılmış vize işlem hizmetinin sağladığı avantajlardan hemen yararlanmaya başlamak için Happy Turizm ofisini ziyaret edebilir veya bilgi@happyturizm.com mail adresiyle Happy Turizm yetkilileriyle iletişime geçebilirsiniz.

Sudan Vize Zorunluluğu

Doğu Afrika Ülkeleri arasında bulunan Sudan’a seyahat etmeyi planlayan;

  • Umuma Mahsus Pasaport ( Bordo Pasaport )
  • Hizmet Pasaportu ( Gri Pasaport ) ve
  • Hususi Pasaport ( Yeşil Pasaport )

sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gerçekleştireceği kısa süreli ziyaretlerde vize zorunluluğu bulunurken,

Diplomatik Pasaport ( Siyah Pasaport ) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize muafiyeti bulunmaktadır.
Diplomatik Pasaport ile Sudan’a seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerli olan vize muafiyeti, 180 gün içerisinde toplam 90 gün ve daha kısa süre konaklamalı seyahatleri kapsamakta ve 90 günü aşacak olan seyahatler için, seyahat kapsamına uygun olarak düzenlenen vize prosedürleri aranmaktadır.

Sudan’a gerçekleştirilecek kısa süreli vize işlemleri, 180 gün içerisinde 90 güne kadar konaklamalı seyahatleri tanımlamakta ve kısa süreli vize işlemleri;

  • Sudan Turistik Vizesi
  • Sudan Ticari Vizesi ve
  • Sudan Aile Ziyareti Vizesi

prosedürlerine uygun olarak düzenlenmektedir.

Sudan' a gerçekleştirmeyi planladığınız kısa süreli seyahatler için gerekli olan vize işlemleri hakkında detaylı bilgi almak ve Happy Turizm hızlandırılmış vize avantajlarından yararlanmak için Happy Turizm yetkilileriyle iletişime geçebilirsiniz.

Sudan Vizesi Nasıl Alınır?

Sudan’a seyahat etmeyi planlayan Umumi, Hususi ve Hizmet pasaportu hamilli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Türkiye’de Sudan Devleti’ni temsil eden İstanbul Sudan Başkonsolosluğu üzerinden veya Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş, akredite vize işlem merkezleri üzerinden gerekli vize süreçlerinin takibini sağlayabilmektedir.

Sudan’a 90 güne kadar konaklamalı seyahat olanağı sunan vize işlemleri, Sudan’a gerçekleşecek seyahat öncesinde tamamlanabilmekte veya Sudan kapıda vize uygulaması ile, Sudan Hartum Uluslararası Havaalanı’nda vize ücreti karşılığında tamamlanabilmektedir.

Sudan Sınırda Vize Uygulaması

2010 yılında alınan karar gereğince, Sudan’a seyahat edecek olan vizeye tabi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Sudan Hartum Uluslararası Havaalanı’nda, vize ücreti karşılığında sağlanan sınırda vize uygulamasından yararlanabilmektedir.

Sudan sınırda vize uygulamasının detayları ve seyahat kapsamınıza uygun vize işlem gereklilikleri hakkında bilgi almak için bilgi@happyturizm.com mail adresi üzerinden, yetkililerle iletişime geçebilirsiniz.

Önemli: Sudan’ a giriş yapan tüm yabancıların, girişlerine dair kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Havaalanı veya polis merkezlerinde gerçekleştirilen kayıt işleminin, ülkeye giriş tarihinden itibaren 1 hafta içerisinde tamamlanması gerekmekte ve kayıt yaptırmayan yabancılar için işlem yapılabilmektedir.

Sudan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Sudan’a gerçekleştirilmesi planlanan seyahatleri, kapsam ve içerik yönünden en iyi biçimde tanımlayan vize kategorisine uygun vize evraklarının düzenlenmesinin ardından, vize başvurusu ile ilişkin belgeler, konsolosluk birimine teslim edilmekte ve başvuru değerlendirme süreci başlamaktadır.

Sudan vize işlemleri ortalama 1 hafta içerisinde tamamlanmakla birlikte, olası ek evrak talepleri ve dönemsel yoğunlukların neden olabileceği gecikmelerin seyahat planlarınızı aksatmaması için, vize işlemlerinizi planlanan seyahat başlangıç tarihinizi göz önünde bulundurarak başlatmanız önerilmektedir.

Sudan Vizesi Başvuru Formu?

Sudan seyahatleriniz için gerekli olan vize işlemlerinin ilk adımını oluşturan vize başvur formu, seyahat içeriğine bağlı olarak farklı ek evraklarla desteklenmektedir. Sudan vize işlemleri için gerekli olan evrak listesine Happy Turizm bilgilendirme kısımlarından ulaşabilir veya Happy Turizm yetkilileriyle iletişime geçebilirsiniz.

Sudan Vizesi Başvuru Formuna buradan erişebilirsiniz.

Sudan Vize Ücreti 2024

Sudan seyahatlerinde kullanılacak vize işlemlerinde talep edilen vize ücretleri; başvuru içeriği ve ek hizmetlere bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Sudan seyahati öncesinde alınacak vizeler için geçerli olan 2024 vize ücretleri ve Sudan havaalanında vize ücreti hakkında detaylı bilgi almak için Happy Turizm yetkilileriyle iletişime geçerek, seyahat planlarınızı kapsayan vize ücretleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

Sudan Vize İşlemleri Ankara

Ankara ve çevre illerden gerçekleşecek vize başvuru işlemleri için hızlandırılmış vize işlem hizmeti veren Happy Turizm Ankara vize işlem birimi, seyahat içeriğinizi en iyi biçime tanımlayan vize kategorisinde gerçekleşecek başvuru işlemlerini, hızlı ve kolay adımlarla yerine getiriyor. Bulunduğunuz yerden yürütülecek vize işlem takibi, konsolosluk ziyareti zorunluluğu bulunmadan, tüm sürecin takibine olanak sağlamaktadır. 

Seyahat planlarınızı aksatmayacak tarihlerde başlatacağınız Sudan vize işlemlerinde, Happy Turizm avantajlarından yararlanmak için Happy Turizm Ankara ofisini ziyaret edebilir ya da bilgi@happyturizm.com mail adresiyle yetkilileriyle iletişime geçerek, seyahat planınızı detaylandırabilirsiniz.

Bulunduğunuz il ve bölgeden yürütülecek hızlandırılmış vize işlem hizmeti detayları için Happy Turizm Ankara ofisiyle iletişime geçmeniz, işlem takibini olumlu yönde etkileyecektir.

Sudan Vize Reddi

Seyahat planınıza ilişkin vize gereklilikleri doğrultusunda düzenlenen vize başvuru evraklarının yetkili konsolosluk birimine tesliminin ardından, vize onay ve vize reddi karar yetkisi konsolosluk yetkililerine aittir. Olası vize reddi kararı sonrasında tekrarlayacağınız Sudan Vizesi işlemleri için önem arz eden ret kararına ilişkin gerekçelerin dikkate alınması, tekrarlanacak başvuruları olumlu etkileyecektir.

Daha önceden alınmış vize reddi kararları, ilerleyen tarihlerde gerçekleşecek başka vize işlemleri için önem taşıyabileceğinden, vize reddine ilişkin kararı gösterir belgenin, başvuru sahibi tarafından saklanması önerilmektedir.

Sudan seyahat planlarınız için gerekli olan vize işlemlerinizde, seyahat detaylarınızla uyumlu vize kategorisinin gerekliliklerine uygun olarak düzenlenmesi ve vize işlemlerinizin hızlı ve kolay adımlarla gerçekleşebilmesi için Happy Turizm ofisiyle iletişime geçebilir ya da bilgi@happyturizm.com mail adresi aracılığıyla hızlandırılmış vize işlem avantajlarından yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek