Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Senegal Vizesi Vize işlemleri

Senegal Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Senegal Vizesi Nasıl Alınır?

Ziyaret etmekte olduğunuz bu web sayfası; Senegal vize başvurusunda bulunacak vatandaşlarımıza vize başvuru hizmeti verme amacıyla hazırlanmıştır. Sayfamızın devamında  Senegal vize başvuruları için hazırlanması gereken evrakların listesini, doldurmanız gereken Senegal vize başvuru formunu ve vize süreci boyunca dikkat edilmesi gereken hususları bulabilirsiniz

Senegal vize başvuruları sırasında hazır bulunması gerekmezken, tüm vize sürecini tamamen yetkililerimiz tarafından yürütebilirsiniz. Senegal başvurularınız için hazırlamış olduğunuz evrakları, Kargo hizmeti satın alarak veya şahsen Happy Turizm Ankara ofisimize ulaştırarak vize sürecinizi başlatılabilirsiniz. 
Senegal vize başvurularınızın sonuçlanma süresi 5-15 iş günü arasında değişmektedir. Seyahat tarihinizden en geç 10 gün önce vize başvurunuzu tamamlamaya lütfen özen gösteriniz. Senegal vize başvurularınızda güncel tarihli aşı kartınızın fotokopisini sunmanız gerektiğini hatırlatırız.

  • Senegal Vize Türleri 
  • Senegal Turist Vizesi 
  • Senegal Ticari Vize
  • Eğitim Vizesi
  • İş Vizesi

Senegal Vize İşlemleri

Batı Afrika’da Atlas Okyanusu kıyısında bulunan Senegal’e seyahat etmeyi planlayan

Umuma Mahsus Pasaport ( Bordo Pasaport )
Hususi Pasaport ( Yeşil Pasaport ) ve
Hizmet Pasaportu ( Gri Pasaport ) hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize zorunluluğu bulunurken,
Diplomatik Pasaport ( Siyah Pasaport ) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize zorunluluğu bulunmamaktadır.
NOT1: Diplomatik Pasaport sahipleri için geçerli olan vize muafiyeti, 90 güne kadar konaklamalı, kısa süreli Senegal seyahatlerini kapsamakta ve daha uzun süre konaklamalı Senegal seyahatleri için uzun süreli vize kategorileri kapsamında gereken prosedürler takip edilmektedir.

NOT2: Senegal’e seyahat etmeyi planlayan ziyaretçiler için alınan sağlık tedbirleri, Senegal seyahatlerinden en az 10 gün öncesinde sarıhumma aşısı zorunluluğu getirmektedir. Ülke seyahatinden önce sarıhumma yaptırmış kişilerin, aşı kartlarını da saklayarak vize başvuru işlemleri sırasında hazır bulundurması önerilmektedir.

NOT3: Senegal’ e gerçekleştirilmesi planlanan seyahatlerin süre ve kapsamına bağlı olarak belirlenen vize kategorileri, uzun süreli vize ve kısa süreli vize gerekliliklerine uygun olarak düzenlenmekte ve başvurulacak vize kategorisine bağlı olarak farklı evrak ve belgelerle desteklenmektedir.

NOT4: Senegal’e gerçekleştirilmesi 90 güne kadar konaklamalı seyahatler, kısa süreli vize kategorileri içerisinde değerlendirilmektedir.

Senegal Vize Başvurusu

Senegal’a yapacağınız seyahatler için gerekli olan vize işlemlerini yakından takip ederek, seyahatlerinizi en iyi biçimde tanımlayan güncel vize işlemlerini hızlı ve kolay biçimde tamamlama desteği sunan Happy Turizm, seyahat planlarınızın aksamamasını amaçlıyor. Türkiye’nin her noktasından gerçekleşecek vize işlemleri için hızlandırılmış  Senegal vize işlem hizmeti sunan Happy Turizm avantajlarından yararlanmaya başlamak ofislerimizi ziyaret edebilir veya bilgi@happyturizm.com mail adresi üzerinden yetkililerle iletişime geçebilirsiniz.

Senegal Vizesi Nasıl Alınır?

Türkiye’de Senegal Cumhuriyeti’ni temsil eden Senegal Ankara Büyükelçiliği, Senegal diplomatik işlemlerinde rol almaktadır. Senegal’e seyahat etmeyi planlayan kişilerin Senegal vize işlemleri, konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş, akredite vize işlem merkezleri tarafından yürütülmekte ve vize süreç takibi sağlanmaktadır.

Senegal’e gerçekleştirmeyi planladığınız seyahatler için gerekli olan vize işlemlerinin kapsam ve prosedürlere uygun takibi için Happy Turizm yetkilileriyle iletişime geçerek, hızlandırılmış vize işlem avantajları sayesinde, bulunduğunuz yerden vize işlemlerinizin gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Senegal Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Senegal vize işlemleri için gerekli olan tüm belgelerin hazırlanması ve yetkili konsolosluk birimine tesliminin ardından, vize başvurusu değerlendirme süreci ortalama 5-15 iş günü içerisinde tamamlanmakla birlikte, olası yoğunluklar ve ek evrak taleplerinin nenen olabileceği süre uzamalarının seyahat planlarınızı aksatmaması için, Senegal vize işlemleri için seyahat tarihinizden en az 10 gün önce, vize işlemlerini başlatmanız önerilmektedir.

Senegal Vizesi Başvuru Formu

Senegal seyahatleri için doldurulması gereken vize başvuru formları, başvurulacak vize kategorisine bağlı olarak belirlenmekte ve seyahat kapsamını tanımlayan ek evraklarla desteklenmektedir.

Senegal vize başvuru işlemlerinde kullanacağınız ve seyahatinizi en iyi biçimde tanımlayan vize kategorisi hakkında detaylı bilgi almak için bilgi@happyturizm.com mail adresi üzerinden Happy Turizm yetkilileriyle iletişime geçebilirsiniz.

Senegal Vize Ücreti 2024

Senegal vize ücretini belirleyici kriterleri arasında;

Planlanan seyahatin süresi
Seyahat kapsam ve içeriği ve
Vize başvuru işlemleri ek hizmetleri yer almaktadır.
2024 Senegal vize ücretleri hakkında daha detaylı bilgi almak için Happy Turizm yetkilileriyle iletişime geçerek, seyahat planınızı detaylandırabilir ve güncel vize ücretlerini öğrenebilirsiniz.

Senegal Vize İşlemleri Ankara

İç Anadolu ve Kuzey Anadolu illerinden gerçekleşecek vize başvuru işlemleri için hızlandırılmış vize işlem hizmeti veren Happy Turizm Ankara vize işlem birimi, Senegal seyahatiniz için gereken vize işlemelerine profesyonel destek sağlamaktadır. Kişisel planlarınız doğrultusunda gerçekleşecek vize işlem süreci ve bu süreci bulunduğunuz ilden yürütebilmek için gerekenler hakkında detaylı bilgi almak için, bilgi@happyturizm.com mail adresini kullanarak, Happy Turizm yetkilileriyle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.

Senegal Vize Reddi

Senegal seyahat planları için gerekli olan vize işlemleriyle ilişkili tüm belge ve evrakların yetkili konsolosluk birimine tesliminin ardından başlayan vize değerlendirme sürecinde, vize onay ve vize reddi yetkisi, konsolosluk diplomatlarındadır. Olası bir vize reddi sonrasında tekrarlayacağınız Senegal vize başvuru işlemlerinde, söz konusu vize reddinin nedenlerini göz önünde bulundurarak, vize işlemlerini revize etmeniz yararlı olacaktır.

İlerleyen tarihlerde, farklı ülkeler için gerçekleştireceğiniz vize işlemlerinde, daha önceden alınan vize reddi kararları da önem taşıyabileceğinden, vize reddiyle ilişkili belgelerin asıl örneklerini saklı tutmanız önerilmektedir.

Yaşadığınız ilden gerçekleştireceğiniz vize başvuru işlemleri için gerekli olan vize işlem adımları ve detaylar hakkında bilgi almak için, seyahat başlangıç tarihinizden en az 10 gün önce Happy Turizm Ankara ofisiyle iletişime geçmeniz önerilmektedir.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek