Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avusturya Vizesi Vize işlemleri

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

Avusturya Vizesi İçin En Çok Sorulan Sorular

Avusturya vizeleri kaç günde sonuçlanır?

Avusturya vize başvuruları genelde 4 ile 12 iş günü arasında sonuçlandırılmaktadır. Nihai işlem hızı konsolosluğa bağlıdır. Yaz döneminde, yoğunluktan kaynaklı olarak vize sonuçlanma süresi 40 güne kadar ulaşabilmektedir.

Avusturya vizesi ile diğer Schengen ülkelerine giriş yapabilir miyim?

İlk girişinizi vizeyi aldığınız ülkeden yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Akabinde diğer schengen ülkelerine geçiş yapmanızda bir sorun yoktur.

Avusturya seyahat sağlık sigortası istiyor mu?

Avusturya dahil tüm schengen ülkeleri vize başvurularında seyahat sağlık sigortasını zorunlu tutar.

Avusturya başvurularında dikkat edilmesi gereken en önemli husus nedir?

Davetiyeli başvuru yapıyorsanız eğer size davetiye yollayan firma veya şahsı konsolosluğun arayabileceği ihtimali göz ardı edilmemelidir.
Ülke girişinde vizeniz olsa dahi sizi ülkeye almama haklarına sahip olduklarını lütfen unutmayın. Bu yüzden yanınızda nakit para, otel rezervasyonu, davetiye, dönüş uçağı, seyahat sağlık sigortası, aşı kartı, pcr negatif sonuç belgesi gibi evraklarınızı bulundurun.
Vizenizi aldıktan sonra isim, pasaport numarası ve tarihleri dikkatlice kontrol edin.

Avusturya için otel ve uçak biletimi satın almak zorunda mıyım?

Otel ve uçak biletlerinin satın alınması zorunlu değildir. Yine de konsolosluklar bunları kontrol edip geçerlilik sürelerini dikkate alabilirler.

Avusturya’ya seyahat edecek Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamilleri pasaportlarında güncel ve çok girişli bir Schengen vizeleri yoksa vizeye tabidirler.

Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah/Kırmızı) pasaport hamili Türk vatandaşları 180 gün içerisinde en fazla 90 günlük konaklama süresini ihlal etmeme koşuluyla vizeden muaf olarak bu ülkeye seyahat edebilirler.  

Seyahat, birden fazla Schengen ülkesini kapsıyorsa en uzun süre konaklama gerçekleştirilecek ülkenin vizesine başvurulması gerekecektir. Avusturya vize başvurusu yapabilmek için ilk giriş yapılacak ülke Avusturya olmalıdır. Avusturya Schengen vize başvuru sahibine180 gün içinde en fazla 90 güne kadar konaklama hakkı tanımaktadır. Tüm Schengen vize türlerine dair 2024 yılı güncel bilgilerine web sitemiz aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Avusturya Turistik vize
Avusturya Ticari vize
Aile Ziyareti Vizesi
Kültürel, sportif faaliyet ve konferansa katılım vizesi

Kısa süreli öğrenim ve staj vize başvurularınızı tamamlayabilirsiniz.

Avusturya Vize İşlemleri

Avusturya vize için İzmir, Bursa, Adana, Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin neresinde ikamet ederseniz edin vize başvurularınızı firmamız aracılığıyla tamamlayabilirsiniz.

Avusturya diplomatik misyonları Avusturya vize işlemlerinde bölge sınırlaması getirmiştir. Avusturya Ankara Büyükelçiliğinin yetki alanına giren illerde ikamet edenler başvurularını kendilerine en yakında Ankara, Gaziantep, Antalya, Trabzon temsilcilikleri aracılığıyla tamamlayabilirler.

Avusturya Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2024

Avusturya vizesi için seyahat programına uygunluk derecesi önem taşımaktadır. Bu durum, çalışan işçi, çalışmayan kişi, öğrenci, işveren, emekli durumuna göre ayrılmaktadır. Mevcut durumunuzu destekleyen belgeleri, form ya da dilekçeleri, yetkili mercilere teslim etmeniz başvuru dosyanızda yer vermeniz gerekmektedir. Eksik veya hatalı evrak sunmak Avusturya vize başvurusu sonucunu etkilemektedir.

Avusturya vize başvurularınıza ilişkin uygulamalar talep ettiğiniz vize türüne göre değişiklik gösterir. Sizden istenen diğer bir vize işlemi ise, biyometri işlemi (parmak izi taraması) olmaktadır. Happy Turizm Schengen vizesi yetkililerimiz tarafından, talep ettiğiniz başvuru takip etme yetkisi göz önüne alınarak adınıza alınan randevu ile belirtilen gün ve saat içinde veri girişinizi yaptırmanız gerekmektedir. Son 3 yıl içinde alınmış bir Schengen vizeniz olmaması durumunda parmak izi taraması yaptırmalısınız.

Standart Evraklar

Avusturya vizesi için seyahat amacına ve kişilerin mesleki durumuna göre vize başvurusunda istenen evraklar değişiklik göstermektedir. Bunun yanında her başvurandan istenen standart evraklar bulunmaktadır. Bu evraklar, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, 2 adet arka fonu beyaz olan güncel hali yansıtan biyometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi olarak belirtilebilir. Vize işlemleri sırasında kullanacağınız pasaport seyahatinizin bitiş tarihinden 6 daha geçerliliğini korumalı ve pasaportunuzda vizenin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. 

Meslek Evrakları
Standart evraklara ek olarak, başvuran kişinin, sigortalı çalışan, iş veren, kamu çalışanı, emekli, işsiz, öğrenci, avukat, mühendis, doktor, çiftçi veya ev hanımı olması gibi birçok meslek ve finansal gelir grubuna göre evraklar değişiklik gösterir.

Avusturya vize işlemleri için evraklar;

Sigortalı çalışan; iş yerinden izin yazısı, işe giriş belgesi, SGK hizmet dökümü, son 3 aylık bordro, banka hesap dökümü, şirkete ait vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, faaliyet belgesi ve imza sirküleri
İş veren için; şirketin antetli kağıdına yazılmış vize talep dilekçesi, şirkete ait evraklar, son 3 aylık banka hesap dökümü, SGK hizmet dökümü
Kamu çalışanları için; Çalıştığı kurumdan izin ve çalışma yazısı, 3 aylık bordro, SGK hizmet dökümü, son 3 aylık banka hesap dökümü
Emekliler için Avusturya vize evrakları; E-devletten emeklilik belgesi, emekli maaşının alındığı banka hesap dökümü veya PTT’den maaş alınıyorsa dekont.
Mühendis, Avukat vb. meslek odası grupları; meslek odasından Oda Kayıt Belgesi
Öğrenciler; Sponsora ait sponsorluk evrakları, öğrenci belgesi, sponsor imzalı dilekçe, sponsora ait banka hesap dökümü     
Ev hanımı ve çalışmayanlar için; sponsorluk dilekçesi, sponsorun meslek evrakları, sponsora ait banka hesap dökümü.

Seyahat Amacına Yönelik Avusturya Vize Evrakları

Bir Avusturya vize başvurusunda, standart evraklar, meslek ve finansal gelir kanıtı evraklarına ek olarak seyahat amacına yönelik evraklar da sunulması gerekir. Seyahat amacını net ve anlaşılır bir şekilde kanıtlamayan evraklarla yapılan vize başvuruları red ile sonuçlanabilmektedir. Dolayısı ile vize başvurusunda sunulacak tüm evraklar titizlikle hazırlanmalıdır. Seyahat amacı başvuru yapılan vize türünün de belirleyicisidir.

Turistik vize için belgeler; Avusturya’ya turistik amaçlı seyahatlerde mutlaka otel rezervasyonu ve uçak rezervasyonu sunulmalıdır. Konaklama belgesindeki tarihler, vize dosyasının diğer evraklarındaki seyahat planı ile uyumlu olmalıdır.
Ticari vize için belgeler; Ticari vize başvurusunda mutlaka Avusturya’daki ticari ilişki kurulacak şirketten ticari davetiye alınmalıdır. Bu ticari davetiye Avusturya vize başvurusu sırasında elektronik ortamdan alınmış olarak sunulabilir.
Avusturya ziyaret vizesi için belgeler; Avusturya’da ziyaret edilecek aile, akraba, arkadaş veya yakından alınmış EVE davetiyesi. EVE davetiyesi yoksa ziyaret edilecek kişiden alınmış davet yazısı, pasaport fotokopisi, ikamet sureti ve kira kontratı.

Dikkat!
Yukarıda belirtilen vize kategorileri Avusturya Schengen vize kategorilerine aittir. Ayrıca Avusturya’ya 90 günden uzun kalmak amacıyla seyahat planlanıyorsa Avusturya Ulusal vize başvurusu yapılmalıdır. Ulusal vizenin amacı çalışmak, aile birleşimi yapmak, bilimsel araştırma, staj, Erasmus, dil eğitimi vb. amaçlar olabilir. Ulusal vize işlemlerinde de Happy Turizm danışmanlık hizmeti sağlamakla birlikte Ulusal vize başvuru prosedürü Schengen vizesinden farklıdır.

Avusturya vize danışmanlığı

Avusturya vizesi için ülkenin başvuru sahiplerinden istediği bilgi ve belgeleri sorunsuz tamamlamak adına girilen bu hazırlık sürecini olumlu olarak tamamlamayı öngörmektedir. Bu aşamada samimi bir iletişim ağında, sorulan her soruya kesintisiz cevap veren, ofislerinde misafirlerini ağırlayan ve vize için başvuru yapan kişileri ülkenin yönetmeliği hakkında da bilgi sahibi yapan Happy Turizm Schengen yetkililerimiz ile beraber, vize işlemleri zahmetsiz olacaktır.

Uzun ya da kısa süreli seyahat planını düşünen T.C. vatandaşlarının, her imkân ve durum değerlendirilmesi güncel kaynaklar incelenerek sunulur. Böylece sorun yaşamanız ve Avusturya vize başvurularınız için zaman kaybetmeniz engellenmiş olur. Evraklarınızı ister kargo, isterseniz şahsi olarak ofislerimizde bulunan uzmanlara iletebilirsiniz. 

Avusturya Vize Sonuçlanma Süresi?

Avusturya vize başvurusu sonuçlanma süresi 5-15 iş günü arasında değişmektedir. Bu süre ortalama veriyi ifade etmektedir.  Türkiye’nin ve Avusturya’nın resmi tatil günleri öncesinde yapılan başvurularda işlem yoğunluğu olabileceği için başvurunuzun sonuçlanması daha uzun sürebilmektedir. Yabancı pasaportlarla yapılan başvuruların işlem süresi uzayabilmektedir. Bu gibi durumları göz önünde bulundurarak başvurunuzu en geç 1 ay önce yapmaya özen gösterin.

Değerli ziyaretçilerimiz, Avusturya vize işlemlerine dair yetkililerimizi arayabilir, mesleksel durumunuza uygun gerekli evrak listesini ve Avusturya vize ücreti 2024 yılına ait güncel hizmet bedellerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca yetkililerimizi arayarak başvuru süreci ve vizenizin durumunu sorgulayabilirsiniz.

Avusturya vize randevusu 2024 başvuru işlemlerinizde tüm başvuru süreci Happy Turizm Schengen departmanı yetkilisi tarafından yürütülür. Avusturya vize randevu yetkili başvuru merkezinin müsaitlik durumu göz önüne alınarak sizin adınıza uygun olduğunuz gün ve saate alınır. Randevu gününde parmak izi verilir, evraklar Happy Turizm operasyon yetkilisi eşliğinde işlem merkezine teslim edilir. Burada kısaca bahsedilen vize başvuru süreci hakkında daha fazla bilgi almak için Avusturya vize randevu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Avusturya Vizesi Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Avusturya vize başvurusu işlemlerinizi seyahat tarihinize en geç 30 gün kala tamamlamanızı tavsiye ederiz. Seyahat tarihinize 15 günden az bir süre kalmışsa vize başvurunuz olumlu sonuçlansa da seyahat tarihinize yetişmeyebilir.
Avusturya Schengen vize işlemleri için hazırlayacağınız evraklarınızı randevu tarihinizden son 7 gün içerisinde temin etmeye dikkat ediniz.
12 yaş altı Avusturya vize başvuru sahiplerinin dikkatine; 12 yaş altı vize başvuru sahiplerinin başvurularını şahsen yapmalarına gerek yoktur. 12 yaş altı Avusturya vize başvuru sahipleri yalnız başlarına seyahate çıkacaklarsa anne ve babaları tarafından imzalanmış, orijinal, noter onaylı muvafakatname belgesini vize başvuruları için hazırlamalıdırlar. Ancak aile fertleriyle aynı anda yapılacak vize işlemleri için 12 yaş altı Avusturya vize başvurusu müracaat sahiplerinin noter onaylı muvafakatname belgesi sunmalarına gerek yoktur.

12-18 yaş arası başvuru sahipleri Avusturya Schengen vize işlemleri için başvuruları sırasında hazır bulunmaları gerekmektedir. Biyometrik verilerini (parmak izi) ibraz etmeleri gerekmektedir.
Evlilik ve boşanma gibi durumlardan dolayı soyadı değişmiş (pasaport ve nüfus cüzdanında soy ismi eşleşmeyen) müracaat sahiplerinin yapacağı vize başvuruları kabul edilmemektedir.
Avusturya aile/akraba/arkadaş ziyaret vizesi için müracaatta bulunacaksanız ve Avusturya belediyesi tarafından onaylı davetiye temin edemiyorsanız, Avusturya’da ikamet eden davet sahibinden Almanca veya İngilizce olarak hazırlanmış, davet sahibi tarafından şahsen imzalanmış bir davet mektubu alarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Bu mektuba ek olarak sizi davet eden kişinin Avusturya oturum kartının/ulusal kimlik kartının veya Avusturya pasaportunun fotokopisini ve buna ek olarak Avusturya’da ikamet edilen evin kira sözleşmesini veya ikametgâh belgesini sunmalısınız.
Fotoğraf şeklinde temin edilen davet mektupları kabul edilmemektedir.  
Avusturya vize başvurusu için, SGK’lı çalışan değilseniz noter onaylı iş sözleşmesini sunmalısınız.
Avusturya vize işlemlerine dair daha detaylı bilgiler için Schengen yetkililerimizi arayabilirsiniz, soru ve görüşlerinize bilgi@happyturizm.com mail adresine yazarak daha kapsamlı bilgi sahibi olabilirsiniz

Avusturya Vize Başvuru Prosedürü

Avusturya vize işlemlerinizi Happy Turizm aracılığıyla kolaylaştırılmış bir vize başvuru prosedürünü tamamlayarak alabilirsiniz. Avusturya vize işlemleriniz için sitemizde bulunan bilgilerin sizin için yeterli olmaması halinde yetkililerimizi arayarak gereken desteği alabilir. Seyahat amacınıza göre size en uygun evrak listesini içerir bilgi e-mailini talep edebilirsiniz.

Hazırlamış olduğunuz belgelerinizi kurumumuza ulaştırın.

Avusturya vize işlemleri hususunda faydalı bilgi sağlamak için hazırladığımız sayfamızda mesleksel durumunuza göre değişen evrak listelerini bulabilirsiniz. Çalışan, işveren, emekli, devlet memuru, ev hanımı, öğrenci gibi mesleksel ve sosyal durumunuza göre değişiklik gösteren evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlamaya özen gösteriniz. Başvuru evraklarınızı eksiksiz bir şekilde hazırlamış olmanız vizenizin işleme alınma süresini kısaltacaktır.

Konsolosluğun vize başvurularını değerlendirme ve sonuçlandırma süresine müdahale edilememektedir. Konsolosluk detaylı inceleme yaparsa vize başvurunuzun sonuçlanma süresi uzayabilir. Ancak vize başvurunuzun işleme alınmasına kadar geçen süreci kısaltabilirsiniz. Evraklarınızı eksiksiz ve belirtilen direktiflere uygun olarak hazırlayarak bize ulaştırırsanız evrakları tekrar temin etmek ve yeni bir Avusturya vize randevusu tarihi almak gibi nedenlerden oluşan zaman kayıplarını engelleyebilirsiniz.  

Evraklarınız elimize ulaştığında sizi arayacağız.

Happy Turizm  Schengen vize yetkililerimiz evraklarınızı teslim aldıktan sonra, evraklarınızın kontrolünü yaparak sizi bilgilendireceklerdir. Eksik veya hatalı evrak tespit ettiklerinde size bilgi e-maili göndereceklerdir. Lütfen bu aşamada evraklarınızı eksiksiz şekilde ve uyarıları dikkate alarak hazırlayın. Başvuru aşamaları konusunda dilerseniz telefon ile canlı destek de alabilirsiniz.

Avusturya Vize Ücreti Avusturya Vize Ücreti 2024

Avusturya vize ücreti 2024; konsolosluk harç ücreti, vize evrakları toplama birimi servis bedeli ve kurumumuzun servis bedelinden oluşmaktadır. Avusturya’ya ailece seyahat edecekseniz toplu işlem bedel ücreti hakkında detaylı bilgiyi yetkililerimizden alabilirsiniz. Sayın yolcumuz, vize başvurularınızın değerlendirmesi ve sonuçlandırması tamamen Avusturya Büyükelçiliğinin ve Avusturya Başkonsolosluğunun inisiyatifi altındadır. Evraklarınızı eksiksiz sunmanız vize başvurunuzun olumlu sonuçlanacağını garantilememektedir. Vize başvurunuzun ret ile sonuçlanması durumunda ücret iadesi yapılmamaktadır. Avusturya vize ücreti 2024 başvurunuzun işleme alınabilmesi için talep edilmektedir, vize garantisi için alınan bir ücret değildir.

Avusturya vize işlemleri için 2024 yılına ait güncel ücret e-posta hesabınıza gönderilmiş bilgi mailinde yer almaktadır. Bilgi e-mailinde belirtilen Avusturya Schengen vize başvuru işlem ücretini yetkililerimiz tarafından size iletilecek banka hesap bilgilerimize TL karşılığı olarak yatırabilirsiniz. Ayrıca Avusturya vize işlemleri/hizmet bedelini döviz bazında nakit olarak vize başvuru evraklarınızla birlikte kurumumuza ulaştırabilirsiniz.

Avusturya Vize Randevusu Belirleyin.

Avusturya Schengen vize başvuru belgelerinizi kurumumuza ulaştırmanızla yetkililerimiz sizin adınıza parmak izi (VIS) ve evraklarınızın vize birimine teslimi için randevu alacaktır. Randevu alma işlemlerinizi yetkililerimize bırakabilirsiniz. Size en uygun ve alınabilecek en yakın tarihe randevunuzu almış olacağız. Böylece durumunuza uygun tarih ve saatte biometrik verilerinizi ibraz edebilirsiniz.

Randevu gününüzde yetkililerimiz eşliğinde biometrik verilerinizi beyan edin
Avusturya vize randevusu gününde yetkilerimiz, biometrik verilerinizi verirken sorun yaşamamanız için parmak izi beyanı sırasında sizlere eşlik edecektir.

Pasaportunuzun durumunu öğrenin
Randevu gününden sonra işlemleriniz devam ederken vize sonucunuzu her gün düzenli olarak sorgulayacağız. Siz de çağrı merkezimizi arayarak veya talebinizi mail olarak bilgi@happyturizm.com’a belirterek pasaport durumunuzu sorgulatabilirsiniz. Schengen yetkilerimiz işlemlerinizin sonuçlanmasıyla sizi derhal bilgilendirecektir.

Pasaportunuzu teslim alın
Avusturya vize işlemlerinizin sonuçlanmasının ardından pasaportunuzu şahsen ofisimize gelerek teslim alabilirsiniz. Talebiniz halinde pasaportunuzu ev/iş adresinize kargo ile göndermekteyiz.

Avusturya vize işlemleri neticelenmiş yolcularımız, pasaportlarınızı teslim aldıktan sonra vize tarihlerinizi, vizelerinin üzerinde bulunan kimlik bilgilerinizi ve Schengen sahası giriş-çıkış sayıları ile ilgileri bilgileri (multiple-single) mutlaka kontrol etmeniz gerekir. Herhangi bir yanlışlık söz konusuysa vakit kaybetmeden yetkililerimizi bilgilendiriniz. 

Avusturya D Vize
Avusturya uzun süreli (D tipi) vize türleri;

Avusturya seyahatine çıkmadan önceki ilk aşama, Avusturya seyahat uygunluğuna bağlı olarak vize başvurusunda bulunmaktır. Avusturya vizesi için gerekli ve yeterli bilgileri sunmanız gerekir. Avusturya Schengen vize ve aile birleşimi, çalışma ve uzun süreli öğrenim gibi 90 günden daha fazla konaklama gerektiren durumlar için talep edilen Avusturya D vize türleri aşağıdaki gibidir; 

Oturum vizesi
Çalışma vizesi
Eğitim vizesi
Aile birleşimi vizesi 

Avusturya vizesi ile ilgili tüm soru ve görüşleriniz için +90(312) 419 56 41 numaralı destek hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek