Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Almanya Vizesi Vize işlemleri

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya Schengen anlaşması kapsamında olan ülkeler arasında bulunmaktadır. Almanya’ya seyahat etmeyi planlayan Umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları vizeye tabidir. Yani Almanya vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır. Hususi (yeşil), Hizmet (gri), Diplomatik (siyah-kırmızı) pasaport sahibi Türk vatandaşları ise 180 gün içinde 90 günü aşmama kaydıyla vizeden muaftır.

Almanya vizesi başvurusu direkt olarak konsolosluğa yapılmamaktadır. Konsolosluğun yetkilendirdiği birimlere başvuru yapılmaktadır. HAPPY TURİZM, Almanya Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği birimlere akredite olmuş bir kurumdur. Bu nedenle “Almanya vize başvurusu nasıl yapılır, Almanya vizesi için gerekli evraklar nelerdir?” gibi sorulara doğru ve güvenilir cevaplar verebilir ve Almanya vize başvurusu işlemlerinizi sizin adınıza yapabilir.

Almanya Konsolosluğu, vize işlemlerinde bölge ayrımı yapmaktadır. İkamet kaydınızın olduğu bölgeyi kapsayan Almanya Konsolosluğu'ndan, başvuru işlemlerinizi gerçekleştirmelisiniz. 

Almanya Vize Türleri

Almanya’ya seyahat sebebiniz, Almanya vize başvuru kategorinizi belirlemektedir. Seyahat amacınıza uygun vize türüne başvurmalısınız. Bir sonraki adım olan Almanya vizesi için gerekli evraklar hazırlığı da vize türünüze bağlıdır. Seyahat amacına uygun evraklar hazrılamalısınız. Yanlış vize türünde seyahat etmeniz halinde; bu durum tespit edilirse sonraki vize başvurularınız için olumsuz bir referans olarak değerlendirilir.

Almanya kısa süreli vize türleri

  • Almanya Turistik Vize
  • Almanya Aile, Akraba, Arkadaş Ziyaret Vizesi
  • Almanya Ticari, İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri
  • Almanya Schengen Vizesi
  • Almanya Transit Vizesi,
  • Almanya Spor faaliyeti, Kültürel etkinlik ve Konferansa katılım Vizesi
  • Almanya Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi.
  • Almanya Ulusal Vize

Almanya sınırları içinde 90 günü geçen konaklamar için Ulusal vize başvurusunda bulunulmalıdır. Almanya ulusal vize türleri D vize olarak da adlandırılmaktadır. Eğitimler, iş arama, çalışma vizesi ve aile birleşimi vize türleri, bu kategoride değerlendirilmektedir.

Almanya Aile Birleşimi

Almanya İş Arama Vizesi
Almanya Erasmus Vizesi
Almanya Çalışma Vizesi

Almanya’da Staj

Burssuz/Burslu Üniversite Öğrenciler için Eğitim Vizeleri
90 günden uzun süreli Almanya’da Almanca Öğrenimi,
Almanya’da Gönüllü Sosyal Hizmetler
Araştırmacılar ve Bilim İnsanları
Almanya’da Yatırım/İş Kurma odaklı vizeler ulusal kategoriden işlem almaktadır.
Uzun süreli Almanya vize işlemleri doğrudan Konsolosluğa yapılabilirken, 2024 yılı itibari ile bazı ulusal vize türleri aracı başvuru merkezinde de yapılabilmektedir. Başvurunun nereye yapılacağı ise randevu alma sırasında bildirilmektedir.

Almanya Vize Randevu

25 Eylül 2014 itibaren, Schengen ülkeleri Parmak izi (VIS) uygulamasına başlamıştır. Almanya vize başvurusu yaparken kullanacağınız pasaportunuzda ya da eski pasaportunuzda 5 yıl içerisinde herhangi bir Schengen ülkesine ait vizeniz varsa başvuruya şahsen gelmek zorunda değilsiniz. Almanya Vize randevusu alan kişilerin son 5 yıl içerisinde biyometrik tarama verileri (VIS) alınmışsa, istisnai durumlar hariç parmak izi taraması uygulanmamaktadır. Konsoloslukta biyometrik kaydınız var ise HAPPY TURİZM uzmanlarımız aracılığıyla evinizden ya da ofisinizden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Son 5 yıl içerisinde herhangi bir Schengen vizesi alınmamış ise vize işlemlerinizi başlatabilmek için parmak izi vermeniz gerekecektir. Bu durumda başvuru için vize işlem merkezinde şahsen bulunmanız istenecektir.

Almanya Vize Başvuru Formu

Almanya vize başvurusu için hazırlayacağınız dosyada tüm evrakların güncel tarihli olması gerekir. Tüm başvuru sürecinizin ana evrakı ise Almanya vize başvuru formu olacaktır. Bu nedenle formun talep edilen özenle hazırlanması son derece önemlidir.

Vize başvuru formunuzda verilen bilgilerin hatalı veya eksik olması vize sonucunuzu doğrudan etkiler. HAPPY TURİZM Almanya uzmanları aracılığı ile yapılan başvurularda başvuru formu müşteri temsilcimiz tarafından doldurulur. Başvuru formunda bilgisi verilen seyahat sebebi, tarihleri, masrafların nasıl karşılanacağına ilişkin bilgiler talep edilen ya da edilebilecek diğer evraklarla tutarlı olmalıdır.

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Almanya vizesi için gerekli evraklar kişisel, mali ve meslek/iş bilgilerini içeren belgelerden oluşacaktır.

Kişisel Evraklar

Pasaport
Vize Başvuru Formu
Vize Dilekçesi
Nüfus Müdürlüğünden Alınan Vukuatlı Nüfus Cüzdanı Örneği
İkametgah Belgesi
Kimlik fotokopisi
Seyahate ilişkin Rezervasyon Belgeleri
Vize ücretini ödediğinize dair banka dekontu
Seyahat Sağlık Sigortası
Mali Evraklar

Adınıza açılmış banka hesabının son üç aylık ekstresi
Maaş Bordrosu
Ruhsat, tapu vb. aidiyet bildiren evraklar
Sponsor aracılığı ile gidilecekse sponsora dair mali evraklar
Mesleki Evraklar

Mesleki evraklar, kişinin memur, özel sektör personeli, işveren, işsiz, öğrenci olması durumunda değişkenlik gösterecektir. Vize kategorinize, seyahat sürenize ve kişisel özeliklerinize göre evrak listesini HAPPY TURİZM uzmanları aracılığı ile öğrenebilir, eksiksiz olarak danışmanlığımızla başvuru sürecinizi tamamlayabilirsiniz. İletişim numaralarımız için tıklayın.

Almanya Vize Ücreti 2024

Almanya vize ücreti 2024 yılı için 80 Euro olarak işlem görmektedir. Almanya vize işlemleri sırasında dosyayı kabul eden vize işlem merkezine de yaklaşık 35 Euro ödeme yapılmaktadır. Bu ücretler vize kararı ret ile sonuçlansa da iade edilmemektedir.

Uzmanlarımız aracılığı ile yapılacak başvurularda ise vize türüne göre gerekli evrakların belirlenmesi, belge uygunluk kontrolü, başvuru formunun doldurulması, vize talep dilekçesinin yazılması ve çevirisi, randevu alımı, fotokopi ve başvuru merkezinde eşlik edilmesi gibi hizmetleri kapsayan danışmanlık ücretimiz mevcuttur. Ayrıca zorunlu seyahat sağlık sigortanızı da ek ücret karşılığında müşteri temsilcinizden talep ederek günün ve seyahat kurallarının çerçevesinde tanımlatabilirsiniz.

Almanya, 0-12 yaş arası Türk vatandaşlarını vize ücretinden muaf tutmuştur. Vize işlem merkezinde uygulanan muafiyet yaş sınırı ise 6’dır. 6 Yaş üzeri tüm bireylerden işlem ücreti alınmaktadır.

Almanya vize başvuru

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya vize işlemleri başvuru dosyanız ilgili vize merkezine teslim edildikten ortalama 15 gün içinde sonuçlandırılmaktadır. 2024 yılının yaz aylarında bu sürenin 45 güne kadar çıktığı görülmektedir.

Türkiye ikamet izinli yabancı pasaportlarla gerçekleştirilen vize başvuruları daha uzun sürebilmektedir. Ayrıca, eksik evraklarla yapılan başvurular, Konsolosluk görev alanı dışından gerçekleştirilen işlemlerde de gecikmeler yaşanabilmektedir.

Almanya vize başvurusu en geç seyahatten 15 gün önce işleme verilmelidir. Eğer bu süre geçti ise Konsolosluk dosyanızı işleme almayacaktır. Başvurularınızın uzun süreçli resmi tatillere denk gelmemesine özen gösteriniz.

Almanya Vizesi Reddi

Almanya vize işlemlerinin ret ile sonuçlanması da olası bir durumdur. Schengen vizesi için yaptığınız başvurunuzun olumsuz sonuçlanması halinde tarafınıza Konsolosluk tarafından imzalanmış bir ret mektubu verilecektir.

Bu ret mektubunda işaretlenen maddeleri inceleyerek vize başvurunuzun ne sebeple olumsuz sonuçlandırıldığını öğrenebilir; itiraz edebilirsiniz. Almanya vize reddine itirazlar, işlemi yapan Konsolosluğun vize bölümüne bir itiraz dilekçesi ile yapılır. Başvurunuzu sorununuzu çözümledikten sonra yineleyebilirsiniz.

Almanya vizesi için alınan vize reddi bir yurt dışı çıkış yasağı anlamında değildir. Başvuru sahibi Schengen vize uyum koşullarını eksiksiz tamamlayarak yeni bir başvuru yapma hakkına sahiptir. Almanya Schengen vizesi başvurunuzun reddedilmesi halinde vize ücreti iade edilmemektedir.

Türkiye’den Başvuru Yapacak Yabancılar İçin Almanya Vizesi

Türkiye’de oturum ve çalışma izni belgesi bulunan diğer ülke vatandaşları da Türkiye’de bulunan Almanya Dış Temsilciliklerinden vize başvurusu yapabilmektedir. Almanya vize başvurusu esnasında genel olarak talep edilen belgelerle birlikte sunacakları oturum/çalışma izni ile diğer ülke vatandaşları da başvuru gerçekleştirebilirler.

Almanya Irak ve Suriye vatandaşlarının Türkiye’den başvuru yapması ile ilgili bazı özel uygulamalar söz konusudur. 2024 yılı Almanya vize prosedürüne dair diğer sorularınızı uzmanlarımıza yönlendirebilirsiniz.

Almanya Schengen Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Schengen grubu ülkeleri son yıllarda Schengen güvenlik önlemlerini arttırmıştır. Schengen vizesine sahip olmanız Schengen bölgesine giriş hakkınız olduğunu göstermez. Seyahatinizin sebeplerini açıklayıcı evrakların yanınızda olmaması durumunda sınır polisi vizeniz olsa da ülkeye girişinize izin vermeyebilir.

Almanya’ya giriş yapacağınız sınır kapısında üzerinde geçerli Almanya vizesi basılı olan pasaportunuzu sunmalısınız. Ayrıca; konaklama rezervasyon dokümanı, gidiş/dönüş uçak bileti gibi evraklar da talep edilebilir. Bu nedenle bu tür evraklarınızı seyahatiniz süresince yanınızda bulundurmanızda yarar vardır.

Almanya D vizesi sahibi olan yolcular için de aynı durum söz konusudur. Ülke içerisinde gerçekleşebilecek güvenlik kontrollerinde Ulusal Almanya vizesi sahibi kişilerin ülkede bulunma sebebini destekleyici belgeleri ibraz etmesi istenebilir.

Schengen vizesi ile Almanya’ya girebilir miyim?

Schengen vizesi ile Almanya’ya giriş yapılabilir; ancak salgın sebebi ile giriş koşulları ülke kapsamında değiştirilebilir.

Almanya vizesi ile Schengen ülkelerine giriş yapılabilir mi?

İlk girişinizi vize aldığınız ülkeden yaparak diğer Schengen ülkelerine de geçiş yapabilirsiniz. Ancak konaklama süreniz de ilk giriş yaptığınız ülkede daha fazla olmalı.

Almanya seyahat sağlık sigortası istiyor mu?

Almanya dahil tüm Schengen ülkelerinin vize başvurularında seyahat sağlık sigortası zorunlu bir prosedürdür. Son dönemde başvuru yapacak olan vatandaşların Covid teminatlı bir sağlık sigortası ile seyahat etmesi daha yararlı olacaktır.

Randevu tarihlerine ve güncel salgın kurallarını göz önünde bulundurarak seyahat planı yapılmalıdır.
Davetiye ile başvuru yapıyorsanız; size davetiye yollayan firma ya da şahsı konsolosluğun arayabileceği ihtimali de göz ardı edilmemelidir.
Ülke girişinde vizeniz olsa bile sınır görevlilerinin sizi ülkeye almama hakkına sahip olduklarını lütfen unutmayın. Bu yüzden otel rezervasyonu, davetiye, dönüş uçak bileti, seyahat sağlık sigortası, nakit para, aşı kartı, PCR/Antijen negatif sonuç belgesi gibi evraklarınızı yanınızda bulundurun.
Vizenizi aldıktan sonra isim, pasaport numarası ve tarihleri dikkatlice kontrol edin.

Almanya vizesi için otel ve uçak biletimi satın almak zorunda mıyım?

Otel ve uçak biletlerinin satın alınması konusunda Almanya’nı bir talebi yoktur. Geçerliliği olan ve seyahat süresini karşılayan rezervasyonlar dosyaya eklenebilir.

Dikkat: Yukarıdaki sağlık alanı ile ilgili verilen tüm bilgilerin doğruluğunu Almanya seyahatinizden önce mutlaka teyit ediniz. Güncel değişiklikleri ve uygulama kurallarını teyit etmeden yola çıkmayınız.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek