Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Pakistan Vizesi Vize işlemleri

Pakistan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Pakistan Vizesi

Pakistan vize uzmanlarımız tarafından hazırlanan sayfamızda Pakistan Vize evrakları, başvuru prosedürleri, Pakistan Vize Ücreti gibi merak edilen konular hakkında detaylı bilgiye ulaşacaksınız.

Her vize başvurusunda olduğu gibi Pakistan vize işlemleri konusunda da kişisel, mesleki ve sizi tanımlayan diğer unsurlar sebebiyle seyahat amacınızı ve sürenizi belirterek size özel evrakları danışmanlarımızdan öğrenmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Pakistan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını vize aracılığı ile ülke girişine izin vermektedir. Bordo pasaport sahipleri geçerli süreyi kapsayan vize başvurusunda bulunmak zorundadır. Diplomatik, Hizmet, Hususi pasaport sahipleri 1 yıl içinde 90 güne kadar Pakistan’a yapacakları ziyaretlerde vizeden muaftırlar.

Pakistan kısa süreli vize kategorileri Turistik, Ticari ve Ziyaret vizesi olarak tanımlanmıştır. Pakistan Büyükelçiliği standart vize işlemi yapmaktadır. Acil vize uygulaması yoktur. Bu sebeple vize başvurunuzu seyahatinizden en az 1 ay önce yapmanızı öneriyoruz.

Pakistan bulunduğu bölgesel şartlar nedeniyle aşı kartı uygulaması yapmaktadır. Yolculuğunuz öncesi hepatit, tetanos, sıtma, kuduz, sarıhumma aşılarını yaptırmanız gerekmektedir. Pakistan’a giriş yaptığınızda sınır polisi aşı kartınızı kontrol edecektir. Yolculuğunuz esnasında aynı zamanda otel rezervasyonlarınız, davetiyeniz ve uçak biletlerinizin de yanınızda olması gerekmektedir.

Pakistan’a giden ziyaretçilerin, ülkeye giriş yaptıktan hemen sonra, Türkiye İslamabad Büyükelçiliği ya da Karaçi Başkonsolosluğu’na giderek bildirimde bulunmaları gerekmektedir. Böylece Pakistan ziyaretiniz esnasında yaşayabileceğiniz sorunların giderilmesi daha kolay olacaktır.

Pakistan vizesi kapsamında başvurunuzu danışmanlarımız aracılığıyla evinizden ya da ofisinizden ayrılmadan yapabilirsiniz. Ülke uzmanlarımıza Happy Turizm Vize - Danışmanlık iletişim sayfamızdan ya da canlı destek servisimizden ulaşarak seyahat sürenizi ve sebebinizi ileterek vizen kapında uygulaması kapsamında hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

Pakistan vize işlemleri

Pakistan vize işlemleri Pakistan Büyükelçiliği himayelerinde ve Konsolosluk merkezleri aracılığıyla yürütülerek tamamlanmaktadır. Dış bağlantı olarak adlandırılan başvuru merkezleri, konsolosluk nezdinde yaşanabilecek aksaklıklara binaen sistemin işlemesine yönelik dosyaların sitem girişi ve randevuların düzenlenmesi kapsamında görevlendirilmişlerdir. Dosyanızın niteliği ya da değerlendirme sürecine dahil olmaz ve müdahale edemezler. 

Pakistan vize başvurusu yapmadan önce seyahat planınızı ve hangi kategori üzerinden başvuru yapacağınızı netleştirmeniz gerekmektedir. Pakistan Vizesi için ödeyeceğiniz vize ücreti ve sisteme girilecek evrak listesi bu bilgiler ışığında belirlenecektir.

Pakistan vizesi maksimum 90 gün süreli verilmektedir. Yasal olarak tanımlanan bu süre aşıldığında ziyaretçiye para cezası verilmektedir. Ayrıca Turist vizesiyle Pakistan topraklarına giriş yaparak sonrasında oturum izni ya da çalışma izni talep ettiğinizde de hukuksal yaptırıma uğrayabilirsiniz. Bu sebeple ziyaretinizi belirtilen şartlarda yapmalısınız.

Seyahat amacınız ne olursa olsun başvuru sahiplerinin davetiye sunması şarttır. Pakistan Turistik Vize başvurularınızda turizm acentesinin hazırladığı noter onaylı bir dilekçe sunulmalıdır. Bu acenteler Pakistan Büyükelçiliği listesinde yer almalıdır.

Ticari Vize başvurularında ise Pakistan’da bulunan şirketten davetiye alınmalı. Bu davetiye Pakistan Ticaret Odası tarafından onaylanmalıdır.  

Pakistan vize işlemleri esnasında teslim etmeniz gereken evraklar aşağıda genel bazda bilginize sunulmuştur. Başvuru sahibinin kişisel, mesleki ya da varsa özel durumu sebebi ile farklılıkları ek ya da alternatif evrak gerektirebilir. Bu sebeple ofislerimizi arayarak kişiye özel hazırlanan vize başvuru evrak listenizi temin edebilirsiniz.

Pakistan Vizesi Gerekli Evraklar

Pakistan vizesi gerekli evraklar kişisel, mesleki ve mali belgelerin kişiye özel sınıflandırılması ile oluşmaktadır. Seyahat sebebinizi ve sürenizi karşılayan bu evraklar Konsolosluk için geri döneceğiniz garantisini vermeli ve güvenilir olmalıdır.

Evraklarınızın güncel olması, başvuru formunuzun eksiksiz doldurulması, diğer evraklarınızın formunuzda verdiğiniz beyanlarla örtüşmesi gerekir. Pakistan vize ücreti 2024 tarifesi üzerinden yatırılmalı ve aşı kartınız da muhakkak bu süreçte temin edilmelidir. 

Pakistan vizesi almanız ülkeye giriş yapacağınız anlamına gelmez. Sürecin devamında da belli kural ve yasalara uymanız gerekir. Danışmanlarımız Pakistan vize danışmanlık hizmeti süresince size anlık bildirimlerde bulunacaktır.

Pakistan Vizesi Kişisel Evraklar

  • Pakistan vize başvuru formu: Form büyük harflerle doldurulmalı ve başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır. Form beyanlarınızın evraklarınızla teyit edileceğini unutmayınız.
  • Pasaport: Seyahat bitişinden sonra en az 6 ay geçerliliği, en iki boş sayfası olan pasaportunuz sunulmalıdır. Pasaportunuz yırtılmış, deforme olmuş olmamalıdır aksi takdirde dosyanız ret edilecektir. Varsa eski pasaportlarınızın da vize sayfaları eklenmelidir.
  • Davetiye: Pakistan vize belgeleri arasında önemli bir başka evrak ise davetiyedir. Kategoriniz ne olursa olsun davetiyeniz dosyanızda olmalıdır. Turistik vizede alacağınız davetiye Büyükelçilik tarafından tanınmalıdır. Kategorinize göre davetiye örneği için lütfen danışmanınızla iletişime geçiniz.
  • Fotoğraf ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: 2 adet 3.5x4.5 cm ebatlarında renkli, arka fonu beyaz önden çekilmiş fotoğraf ve pasaport bilgilerinizin aynısını taşıyan nüfus cüzdanınızın fotokopisi dosyanıza eklenmelidir.
  • Seyahat Rezervasyonları: Seyahatinizin uçuş, konaklama rezervasyonları tarihleri net olarak görülecek şekilde başvuru evraklarınıza eklenmelidir.
  • Sağlık Sigortası:  Pakistan vize başvuru evrakları arasında bulunması gereken uluslararası seyahat sigorta şartlarını taşıyan poliçeniz sunulmalıdır. Poliçe detayları ve acente tekliflerini danışmanlarımızdan alarak değerlendirebilirsiniz.

Pakistan Vizesi Mesleki Evraklar

 

  • Banka Hesap Özeti: Pakistan ziyaretiniz süresince masraflarınızı karşılayacak kadar paranın olduğu banka hesabının dökümü sunulmalıdır.
  • Dilekçe:  Başvuru sahibi çalışan ise firma yetkilisi tarafından Konsolosluğa hitaben; seyahat amacı, seyahat tarihlerinin belirtildiği ve vize bitiş tarihinden önce Pakistan’dan ayrılacağını taahhüt ettiği dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır. Ayrıca, başvuru sahibinin hangi tarihlerde izinli olacağı ve masraflarının nasıl karşılanacağı mutlaka izah edilmelidir. 
  • Şirket Evrakları:  İmza Sirküleri, Şirket Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopileri güncel tarihli olarak evraklara eklenmelidir.
  • Maaş Bordrosu: Şirketten yazılı ya da barkotlu olarak alacağınız maaş bordroları belgelerinizin arasında olmalıdır. SGK işe giriş belgesi ve hizmet dökümü de bu evraka eklenmelidir.
  • Şirket sahibi kişi yukarıda belirtilen evraklara ek olarak şirket ortaklığını ya da sahipliğini onayan evrakları dosyasında bulundurmalıdır. 

**Pakistan Vizesi başvuru sahibi ev hanımı ya da öğrenci ise sponsor göstermelidir. Birinci derece akrabalık bağı bulunması gereken sponsor kişiye ait dilekçe yazılmalıdır. Dilekçede masrafların kendisi tarafından karşılanacağını belirtmeli ve maddi, mesleki ve kişisel belgelerini de başvuru sahibi gibi dosyaya eklemelidir.

**Başvuru sahibi T.C vatandaşı değilse mutlaka Türkiye ikametgah belgesini Konsolosluğa sunması gerekmektedir.

Pakistan vizesi gerekli evraklar yukarıda genel olarak verilmiştir. Lakin kişiye ve seyahat nedenine göre bu liste değişkenlik gösterebilir. Konsolosluk himayesinde talep edilen vize ücretinize ait evrakı dosyanıza eklemeyi unutmayınız.

Pakistan vizesi ne kadar?

Pakistan vize fiyatları Büyükelçilik tarafından her yıl listelenerek kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Vize süreniz ve kategoriniz vize ücretinizde farklılığa neden olacaktır. Farklı hesaplamalar nedeniyle uzmanlarımız tarafından en çok cevaplanan Pakistan vizesi ne kadar? Sorusudur.

Pakistan vizesi için kişiye özel hesaplama yapılmalıdır. Genel olarak bir rakam vermek gerekirse Büyükelçilik bildirisinde kısa süreli Turistik ziyaretlerinizde tek girişli vize 70 Dolar, Ticari Vizede ise tek girişli vize 105 Dolar olarak listelenmektedir.

Ödediğiniz bu ücret idari harcama başlığı altında alınır. Ödeyeceğiniz diğer evrak, danışman, başvuru merkezi, seyahat sigortası gibi harcamalar dahil değildir. Bu ücret devredilemez ve iptal ya da ret durumunda iade edilmez. 

Pakistan vizesi başvurularınızda evraklarınızın, beyanlarınızın doğruluğundan ve dosyanızın olması gerektiği şekilde Konsolosluk sistemine girişinden siz sorumlusunuz. Maddi ya da zamansal kayıplardan korunmak adına başvurunuzu profesyonel ve kurumsal bir ekiple tamamlamanızı öneriyoruz.

Pakistan vizesi ne kadar?, Vize ücretim dışında ödeyeceğim ücretler nelerdir? gibi mali kaynaklı tüm sorularınıza danışmanlarımız kalem kalem hesaplama yaparak cevap vereceklerdir.

Pakistan vizesi kaç günde çıkar?

Pakistan vize şartları tam olarak ön görülen bir dosyanın ortalama sonuçlanma süresi 5-15 iş günüdür. Pakistan vizesi kaç günde çıkar? Sorumuzun cevabı ise daha netleştirilmiş bazda ortalama 1 aydır.

Pakistan konsolosluğu vize merkezlerinin sistemsel durumuna, yoğunluğuna göre değişen sonuçlanma süresi diplomatik güncel değişikliklerle de doğrudan bağlantılıdır. Başvurunuzu resmi tatilleri göz önünde bulundurarak ve güncel değişiklikleri de takip ederek yapmalısınız. 

Ayrıca Konsolosluk Pakistan vize randevu şartını yerine getirerek sizi harici olarak mülakata çağırabilir ya da alternatif evrak talep edebilir. Bu sebeple seyahatinizden en az 1 ay önce başvuru evraklarınızı sisteme alınmasını sağlamalısınız.

Pakistan vizesi kaç günde çıkar? Sorusunun cevabı aynı zamanda size bağlı olan bir potansiyelle de alakalıdır. Vize evraklarınızın doğru şekilde yapılandırılması, eksiksiz teslimi seyahatinizin ertelenmesine sebep olacak bir gecikmeye neden olacak olumsuzlukları ortadan kaldıracaktır. Vize yasal süreci takip eden ciddi bir iştir. Deneyimli ve çözümleme kabiliyetine sahip bir danışmanla çalışmanız hem maddi hem de zamansal anlamda sizi koruyacaktır.

Pakistan vize reddi

Pakistan vize reddi karşınıza çıkabilecek olasılıklardan biridir. Vize reddi aldığınızda size bir mektupla sorun bildirilecektir. Genel olarak başvuru evraklarından kaynaklanan ret durumu çözümlenebilir ise danışmanlarımız tarafından başvurunuz yinelenecektir.

Olası bir ret durumunda ödediğiniz ücretler iade edilmez. Seyahat tarihiniz yakın ise kısa sürede tamamlanamayacak başvurularda evraklarınız güncelliğini kaybedeceğinden yeniden tüm süreci yaşamanız gerekebilir.

Pakistan Vizesi başvurularınızda kötü sürprizlere detaylar sebebiyle karşılaşmamak adına işlemlerinizi danışmanlar aracılığıyla yapmanızı öneriyoruz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak bu süreci eviniz ya da ofisinizden tamamlayabileceğiniz bir uygulama hizmeti veriyoruz. Vizen kapında uygulaması hizmetimizden faydalanarak stressiz, kayıpsız vize alımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Pakistan vize reddi ve diğer tüm sorularınız için danışmanlarımıza ulaşarak bilgi alabilir. İş birliğimizle vize başvurunuzu kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek