Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Burkina Faso Vizesi Vize işlemleri

Burkina Faso Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Burkina Faso Vizesi Nasıl Alınır?

Burkina Faso seyahatinde bulunacak Umuma Mahsus (bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaporta sahip vatandaşlarımızın Burkina Faso vizesi alarak bu ülkeye seyahat etmeleri zorunludur. Burkina Faso vizeleri ülkeye girişler sırasında alınamamaktadır. Burkina Faso seyahatinde bulunacak vatandaşlarımız vizelerini Türkiye'den alarak seyahat etmelerini önemle hatırlatırız. 

Sayfamızın devamında Burkina Faso vize başvuruları için 2024 yılında hazırlanması gereken evrakların bilgisine, Burkina Faso vize ücretlerine ve vize başvuruları sırasında dikkat edilmesi gereken husulara ulaşabilirsiniz. Daha detaylı bilgier için Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisiimizi arayabilir veya soru ve grüşlerinizi bilgi@happyturizm.com e-posta hesabımıza yönlendirebilirsiniz.

  • Burkina Faso’ya yapacağınız turistik, ticari ya da aile ziyareti amaçlı seyahatleriniz ile ilgili seyahatleriniz için vize başvurusu yapmanız gereklidir.

Burkina Faso seyahat işlemlerinde ibraz edilmesi gereken evraklarla ilgili güncel evrak listesini web sitemizden temin edebilir ya da sayfamızda bulunan iletişim bilgilerini kullanarak, telefonla arayarak ya da bilgi@happyturizm.com mail adresine e-posta göndererek bize ulaşabilirsiniz.

  • Bize telefonla ulaşmanız durumunda Burkina Faso seyahatinizde sunmanız gereken evrak listesini sizinle e-posta yoluyla paylaşacağız.
  • Burkina Faso seyahatinizi kolayca gerçekleştirmek için belgelerinizi hazırladıktan sonra seyahatiniz için gittiğiniz havaalanında ülkeye direkt giriş yapabilirsiniz.

Burkina Faso seyahatleri ile ilgili diğer tüm soru ve görüşleriniz için bize ulaşınız.

Burkina Faso Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Burkina Faso'ya kısa süreli ya da uzun süreli seyahat etmek için başvuruda bulunulabilirsiniz. Burkina Faso vize başvurularını Ankara temsilciliği üzerinden kabul etmektedir. Burkina Faso için gerekli evraklarınızı ikamet yerimize şahsen veya kargo ile iletmeniz halinde sizin adınıza Burkina Ankara temsilciliğine başvuru evraklarınızı teslim etmekte, vizeniz onaylandığında Türkiye'nin neresinde ikamet ediyorsanız edin, ikamet adresinize Burkina vizenizin işlenmiş olduğu pasaportunuzu aynı gün içinde kargo ile göndermekteyiz. Seyahat amacına ve süresine göre aşağıdaki vize kategorilerinden birine başvuruda bulunabilirsiniz. Talep ettiğiniz vize kategorisine göre vize ücretleri değişmektedir. Burkina Faso vize ücretleri hakkında detaylı bilgi için bizi arayabilirsiniz. 


Seyahat Amacına Göre Burkina Faso Vize Türleri

  • Burkina Faso Turistik Vize
  • Burkina Faso Ticari Vize
  • Burkina Faso Aile, Akraba, Arkadaş Ziyaret Vizesi 

Seyahat Süresine Göre Burkina Faso Vize Türleri

  • Tek girişli, iş amaçlı, 3 aylık Burkina Faso vizesi,
  • Tek girişli, turistik, 3 aylık Burkina Faso vizesi,
  • Çok girişli, 3 aylık Burkina Faso vizesi,
  • Çok girişli, 6 aylık Burkina Faso vizesi, 
  • Çok girişli, 12 aylık Burkina Faso vizesi, 

Burkina Faso Vizesi için 2024 Yılı Gerekli Evraklar

  • Pasaport ve pasaportun gerekli sayfalarının fotokopisi
  • 2 adet arka fonu beyaz fotoğraf
  • Burkina Faso'dan davetiye veya hotel rezervasyonu
  • Burkina Faso Vizesi başvuru formu

Burkina Faso Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Burkina Faso vizesi ortalama olarak 5 ila 15 iş gününde sonuçlanmaktadır. Burkina Faso vizelerinizi Ankara Büyükelçiliği'nden teslim almakta ve belirttiğiniz adrese göndermekteyiz. Kargo iletişim süresi vize sonuçlanma sürelerine dahil değildir. 

Burkina Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Burkina vize başvuru formu eksik ve/veya doğru olmayan bilgilerle doldurulduğu takdirde vize başvuruları olumsuz sonuçlanabilmektedir. Bu nedenle Burkina vize başvuru formu eksiksiz, gerçeği yansıtan ve tutarlı beyanlarla doldurulmalıdır. Burkina vize başvuru formu Türkçe veya Fransızca olarak doldurulabilmektedir. 

Burkina Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Burkina Büyükelçiliği vize başvurularını posta yoluyla kabul etmemektedir. Vize başvuru dosyasının Burkina Ankara Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümüne elden teslim edilmesi gerekmektedir. Başvurunuzu firmamız aracılığıyla gerçekleştirmeniz halinde, Ankara’ya gitmenize gerek kalmadan sizin adınıza başvuru dosyanızı teslim etmekte, başvurunuz sonuçlandığında ikamet adresinize pasaportunuzu göndermekteyiz.
  • Burkina vize başvuruları yalnızca Burkina Faso Ankara Büyükelçiliğinden yapılabilmektedir. Burkina Faso İstanbul Fahri Konsolosluğu yalnızca Burkina vatandaşlarının resmi evrak işlemleri konusunda rehberlik hizmeti vermektedir. T.C. vatandaşlarının Burkina’ya olan vize başvurularını değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisine sahip değildir.
  • Vize başvurunuzu Burkina Büyükelçiliğinin vize değerlendirme süresini uzatabileceği ihtimalini göz önüne alarak seyahat tarihinize 7 iş günü kala tamamlamanızı tavsiye ederiz.
  • Burkina Faso için kapı vize uygulaması bulunmamaktadır. T.C. vatandaşlarının ülkeye olan seyahatlerinden önce vize prosedürünü tamamlamaları gerekmektedir.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek