Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Portekiz Vizesi Vize işlemleri

Portekiz Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Portekiz Vizesi Nasıl Alınır?

Portekiz Vizesi İçin En Çok Sorulan Sorular

Portekiz vizesi kaç günde çıkıyor?

Ortalama işlem süresi 7 - 10 iş günüdür. Seyahat gidiş tarihiniz ile randevu arasında en az 17 gün olması zorunluluğu da bulunmaktadır. 

Portekiz vizesi için şahsen gelinmesine gerek var mı?

Vize başvurularında son 59 ay içerisinde alınmış bir Schengen vizeniz varsa ve bu işlemde parmak izi verdiyseniz başvuruda bizzat bulunmanız gerekmemektedir. Ancak ilk vize başvurunuz ise veya daha eski vizeleriniz varsa parmak izi işlemi için başvuru merkezinde randevu günü bulunmanız gerekmektedir. 

Başvuru için otel uçak satın alınması isteniyor mu?

Başvurularınızda otel veya konaklama yeri ve uçak bileti belirtilmelidir. Satın alınma koşulu yoktur kısmı ön ödemeli veya ödemesiz rezervasyon olarak başvuru dosyanıza ilgili belgeleri ekleyebilirsiniz.

Avrupa’nın en batısındaki ülkelerden biri olan Portekiz aynı zamanda bir Schengen ülkesidir. Bu nedenle kısa süreli Portekiz vize başvurularında Schengen vizesi kriterleri uygulanmaktadır. Portekiz’e kısa süreli; turistik, ticari, aile ziyareti, transit amaçlı seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları Portekiz vizesi almalıdır. Ancak bunun bir istisnası var. 30 Mart 2011 yılında Portekiz ile Türkiye arasında imzalanan vize muafiyeti anlaşmasına göre; Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) Pasaportu sahiplerinden Portekiz Vizesi talep edilmemektedir. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin ise Portekiz’e yapacakları 90 günden kısa süreli seyahatleri için Portekiz Schengen vizesi almaları gerekmektedir. 90 günden fazla süreli eğitim, çalışma ve Avrupa Birliği Projesine katılım amacıyla Portekiz’e seyahat edecek olan Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaport sahipleri Ulusal Vizeye başvuru yapmalıdır. 

Bu arada Türk vatandaşlarının Portekiz’de aktarma yaparken, havaalanından çıkmadıkları ya da başka bir Schengen ülkesine gitmedikleri takdirde transit vize almalarına gerek yoktur.
Portekiz’in Türkiye’de bulunan temsilcilikleri vize başvurularını direkt olarak kabul etmemektedir. Başvurular Büyükelçiliğin yetkilendirdiği vize başvuru merkezi ve akredite edilmiş acenteler aracılığıyla vize başvurusu yapabilmektedirler. (Bu bilgiyi Portekiz temsilciliklerini arayarak teyit etmenizi öneririz.) 

Happy Turizm Vize - Danışmanlık, tüm dünya ülkelerinin yanı sıra Portekiz vize işlemleriyle ilgili de hizmet veren bir danışmanlık ofisidir. Yetkililerimizden başvurmak istediğiniz vize türüyle ilgili hazırlamanız gereken evrakların listesini öğrenebilir, belgelerinizi kargo yoluyla ofisimize ulaştırabilirsiniz. Eğer son 5 yıl içinde almış olduğunuz bir Schengen Vizeniz varsa, Büyükelçilik veya konsolosluğa gitmenize gerek olmadan vize başvurunuzu sizin adınıza gerçekleştirebiliriz. 

Portekiz Schengen Vize başvurularında dikkat edilmesi gereken en önemli konu vizenin doğru kullanılmasıdır. Örneğin; başvuru sahibi birden fazla Schengen ülkesini ziyaret edecekse ancak vizesini Portekiz’den aldıysa ilk önce Portekiz’e giriş yapmalıdır. Ya da Schengen vizesini Portekiz’den almayı düşünüyorsa en uzun konaklayacağı ülkenin Portekiz olması gerekir. Eğer Portekiz Schengen vizesi doğru kullanılmazsa bir sonraki vize başvurularında ret sonucuyla karşılaşmak kaçınılmaz olur. 

Portekiz’e 90 günden az süreli seyahatler için Portekiz kısa süreli Schengen Vizesi başvuru yapılması gerekmektedir. 90 günden uzun süreli seyahatlerde ise Portekiz Ulusal Vize başvurusu yapılmaktadır. 

Kısa süreli Portekiz Schengen Vize türleri aşağıdaki gibidir. 

  • Turistik Vize 
  • Ticari Vize
  • Aile Ziyaret Vizesi 
  • Transit Vize

Uzun Süreli Portekiz Ulusal Vize türleri şunlardır:

  • Eğitim Amaçlı Ulusal Vize 
  • Avrupa Birliği Gönüllü Hizmeti İçin Ulusal Vize 
  • Aile Birleşimi Vizesi 
  • Çalışma İzni Vizesi 

İnternet sitemizde ve yazımızın devamında Portekiz Schengen vize işlemleriyle ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Vize başvurusunda bulunmadan önce Portekiz Büyükelçiliği resmi internet sitesi ve Happy Turizm Vize - Danışmanlık sitesini okumanızı tavsiye ederiz. Sitemizde yer alan yazılar ve bilgiler, vize başvurusu sırasında evraklarınızı eksiksiz hazırlamanız konusunda size yardımcı olacaktır. Ayrıca Portekiz Vize başvurusu için 2024 yılı güncel evrak listesine ve vize işlemleriyle ilgili detaylı bilgiye ihtiyacınız olursa +90 (312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayabilir ya da  bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz.  Yetkililerimiz size evraklarınızın hazırlanması, başvuru randevunuzun alınması, parmak izi verme işlemleri sırasında yardımcı olacaklardır. 

Portekiz Vizesi Nereden Alınır?

Portekiz Schengen vizesi Türkiye’de bulunan Portekiz temsilciliklerinden alınabilmektedir. Bu temsilciliklerin yetki alanı sınırlaması yoktur. Türkiye’nin hangi şehrinde yaşıyor olursanız olun (Antalya, Aydın, Bursa, Bolu, Balıkesir, Çorum, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gümüşhane, İzmir, Kars, Kırklareli, Manisa, Muğla, Ordu, Kastamonu, Malatya, Rize, Samsun,  Sivas, Trabzon, Hakkari, Uşak, Van ve Zonguldak) Schengen Vize başvurunuzu Ankara’dan Portekiz Büyükelçiliği’ne ve İstanbul’daki Macaristan Başkonsolosluğu’na yapabilirsiniz. 

Portekiz Vizesi İstanbul

 Portekiz ve Macaristan Büyükelçilikleri arasında 15 Mart 2011 yılında imzalanan anlaşma gereğince, Portekiz’i ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları İstanbul’daki Macaristan Başkonsolosluğu’ndan Portekiz Schengen vize başvurusu yapabilmektedir. Bu uygulama İstanbul ve çevresinde yaşayan Türk vatandaşlarına yardım amacıyla başlatılmıştır. Başvuru sahipleri Portekiz vizesi için gerekli evrakların listesini Macaristan Konsolosluğu’nun resmi internet sitesinden ya da ofisimizi arayarak yetkililerimizden öğrenebilirler. Başvuru sırasında sunulacak belgelerin Türkçe veya İngilizce olmasına özen göstermenizi tavsiye ederiz. Bu arada İstanbul’dan yapılan Portekiz Schengen vize başvuru ücretlerinin de Macaristan Konsolosluğu’na yapılacağını hatırlatırız. 

Portekiz Vizesi Randevu

2014 yılından bu yana tüm Schengen üyesi ülkeler biyometrik veri taraması (parmak izi alma ve biyometrik yüz fotoğrafı çekme) işlemi yapmaktır. Bu nedenle son 5 yıl içinde Schengen vizesi almamış olan herkes Portekiz vize başvuruları sırasında mutlaka parmak izi vermelidir. Bazı Schengen ülkelerinin kendilerinin aldığı biyometrik parmak izi verileri dışındaki verileri kabul etmediğini de unutmayınız. Parmak izi için Büyükelçiliğin yetkilendirdiği vize başvuru merkezine randevu alarak gitmeniz gerekmektedir. Ancak randevu işlemi yoğunluk nedeniyle bazen uzun sürebilmektedir. Eğer randevu almaya ayıracak zamanınız yoksa ofisimizi arayarak yetkilimizle görüşebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızın kontrolünü sağladıktan sonra size en uygun gün ve saate randevunuzu alacaklardır. 

Vize başvuruları temsilciliklerin yoğunluğu nedeniyle geç sonuçlanabilir. Schengen vizenizin seyahat tarihinize yetişmesini istiyorsanız vize başvurunuzu en az 1 ay önceden yapmanız gerekmektedir. Eğer Portekiz’e eğitim, çalışma ve staj gibi nedenlerle gidecekseniz Ulusal Vize almalısınız. Ulusal Vize başvurularını da seyahat tarihinden en az 1 ay önce yapmalısınız. 

Portekiz  Vize Başvuru Formu

Portekiz Schengen vize başvurularının en önemli aşaması Portekiz Vize Başvuru Formunun’ doldurulmasıdır. Portekiz Konsolosluğu tarafından hazırlanan bu form, vize yetkilisinin başvuru sahibi hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle Portekiz vize başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Formda yazdığınız yanlış ve yalan beyanlar vizenizin reddedilmesine neden olabilir. Portekiz Schengen Vize Başvuru Formu, büyük harflerle, okunaklı ve İngilizce olarak doldurulmalı ve başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmış olmalıdır. Eksik doldurulmuş formlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.

Ayrıca başvuru sahibinin başvuru formunda beyan ettiği bilgileri belgeleriyle kanıtlaması gerekir. Bu belgeleri başvuru sırasında sunamazsa vizesi reddedilebilir. Schengen Vize başvuru formu İngilizce doldurulması gerektiğinden zorluk yaşayacağınızı ve yanlış yapacağınızı düşünüyorsanız başvuru yapmadan önce danışmanlık almanızı tavsiye ederiz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimiz formunuzun doldurulmasında size yardımcı olacaklardır. Ofisimizden danışmanlık almak için Vize Takip Formunu doldurup  bilgi@happyturizm.com adresine göndermeniz yeterli olacaktır. 

Schengen Vize Formu için burayı tıklayınız. 


Portekiz Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Portekiz Vize başvurularında tek karar merci Portekiz Büyükelçiliği ve Konsolosluğu’dur. Başvuru sahibi evraklarını eksiksiz tamamlayıp sunduğu takdirde değerlendirme süreci başlar. Vize yetkilisi eğer gerek görürse bu süreçte başvuru sahibinden ek evrak isteyebilir ve yüz yüze mülakata çağırabilir. Portekiz vize başvuruları her hangi bir aksilik yaşanmazsa 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre resmi tatiller ve yoğunluk nedeniyle uzayabilmektedir. Bu nedenle vizenizin seyahat tarihine yetişmesi için en az 1 ay önceden başvuru yapmanızı tavsiye ederiz. Acil Portekiz vize başvurusuna ihtiyacınız olursa Portekiz VIP vize başvuru hizmetinden yararlanabilirsiniz. 

Portekiz Vize Ücreti 2024

Portekiz Schengen vize başvurularında ücretler vize türüne ve başvuru sahibinin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Kısa süreli vizeler ile Portekiz’de 90 günden fazla süreli kalmak için başvurulan Ulusal Vize ücretleri birbirinden farklıdır. Bunun yanı sıra 6 yaşından küçük başvuru sahipleri vize ücretinden muaftırlar. Avrupa Birliği vatandaşlarının eşleri ve 18 yaşından küçük çocuklarından da vize ücreti talep edilmez. Konsolosluk harcı, vize başvuru merkezi hizmet bedeli ve bizim danışmanlık servis bedelimizi kapsayan vize ücretleri; nakit ve Türk Lirası olarak ödenmektedir. Portekiz Schengen vize başvurunuz olumsuz sonuçlandığında vize ücretleriniz geri iade edilmez. 

Portekiz Vizesi Nasıl Alınır?

Kısa süreli Portekiz seyahati için Schengen vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Başvuru sırasında Portekiz seyahatiniz bitince ülkenize geri döneceğinizi gösterir belgeler sunmanız vizenizin daha kolay ve olumlu sonuçlanmasını sağlayabilir. Ayrıca başvuru sahibi daha önceki seyahatlerine dair vize kanıtlarını gösterebilirse,  uzun süreli ve çok girişli Schengen vizesi alabilir. Portekiz Schengen vize başvuruları sırasında parmak izi vermeniz gerekmiyorsa Türkiye’nin tüm şehirlerinden evraklarınızı Ankara’daki ofisimize kargo ile göndermeniz yeterli olacaktır. Vizeniz çıktıktan sonra yetkilimiz pasaportunuzu kargo yoluyla adresinize gönderecektir. 

Yazımızın devamında Portekiz Schengen Vize başvuru prosedürüyle ilgili aşamaları tek tek açıkladık. Eğer vize başvurusu sırasında profesyonel bir destek almak isterseniz Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimizi arayabilir ya da  bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz. Yetkilimiz vize evraklarınızın hazırlanması, başvuru randevunuzun alınması, parmak izi verme işlemi sırasında yanınızda olacaktır. 

Evraklarınızı kargoyla ofisimize ulaştırın: Portekiz Schengen vize işlemleri arasında en önemli aşama evrakların hazırlanmasıdır. Vize türüne ve kişinin mesleki durumuna göre hazırlaması gereken evrak listesi değişiklik göstermektedir. Yetkilimizle yapacağınız telefon görüşmesi sonrası başvuracağınız vize türüne göre hazırlamanız gereken güncel evrakların listesini öğrenebilirsiniz. Evraklarınızı eksiksiz hazırladıktan sonra kargo yoluyla ofisimize gönderebilirsiniz.

Yetkilimiz size bilgi verecek: Başvuru evraklarınızın hatasız ve eksiksiz olması çok önemlidir. Eğer evraklarınız arasında eksik olanlar varsa vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir. Bu yüzden ofis yetkilimiz evraklarınız eline ulaşır ulaşmaz titiz bir şekilde kontrollerini yapar. Eğer belgeleriniz arasında eksik ve hatalı olanlar varsa sizi telefonla arayarak bilgilendirir. Sizden en kısa süre içinde evraklarınızı tamamlamanızı ister. 

Vize başvuru randevunuzu alacağız: Portekiz vize başvuruları sırasında parmak izi verme zorunluluğu vardır. Bunun için Portekiz Büyükelçiliğine veya Büyükelçiliğin yetkilendirdiği vize başvuru merkezine gitmeniz gerekmektedir. Ancak yoğunluk nedeniyle bazen bu merkezlerden randevu almak uzun sürebilmektedir. Eğer ofis yetkilimizi arayarak iletişime geçerseniz vize ücretini ödedikten sonra sizin adınıza randevunuzu hızlı bir şekilde alacaktır. 

Parmak izi verirken yetkilimiz yanınızda olacak:  Schengen üyesi ülkeler 2014 tarihinden bu yana biyometrik veri taraması işlemi yapmaktadır. Bu kapsamda başvuru sahiplerinin 2014 yılından sonra alınmış VIS ibareli (Parmak izi alınmış) bir Schengen vizeleri yoksa parmak izi vermeleri gerekmektedir. Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız olun parmak izi vermek için İstanbul’daki vize başvuru merkezine ve Ankara Portekiz Büyükelçiliği’ne gitmeniz gerekecektir. Parmak izi vermek için randevuya gittiğinizde sizi yetkilimiz karşılayacak ve işlemleriniz süresince size eşlik edecektir. Portekiz vize yetkilileri gerekli gördükleri takdirde başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırabilecekleri gibi ek evrak isteme hakkına sahiptir. 

Pasaportunuzu size gönderiyoruz: Portekiz Schengen vize başvurularıyla ilgili tek karar mercii Portekiz Büyükelçiliği ve Konsolosluğudur. Vize başvuruları randevu tarihi sonrası seyahat tarihinizden 2 gün önce sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre, ek evrak istenmesi durumunda, resmi tatiller ve yoğunluk nedeniyle uzayabilmektedir. Portekiz vizesi onaylanan kişilerin pasaportları başvuru sahibine ulaştırıyoruz.

Schengen Vizesi ile Portekiz’e Giriş

Portekiz Schengen vizeniz onaylanıp pasaportunuz elinize ulaştığında ilk olarak  Portekiz vizenizin yer aldığı sayfayı kontrol edin. Adınız ve soyadınızın, vize tarihlerinizin, fotoğrafınızın doğru olup olmadığına bakın. Eğer bu bilgilerde yanlışlık yapıldıysa zaman kaybetmeden Konsolosluk Vize birimine bildirin ve düzeltilmesini talep edin. 
Bu arada Portekiz Schengen vizenizin onaylanmış olması Portekiz’e girişinizi garanti etmez. Ülkeye girip giremeyeceğinize ve kaç gün kalacağınıza Gümrük Kapısı’ndaki sınır polisi karar verecektir.

Portekiz Vizesi Ret

Portekiz vize başvurularınızın red ile sonuçlanmasının bir çok sebebi olabilir. Ancak evraklarınız eksiksiz olsa bile Portekiz Schengen vizenizin reddedilebileceğini unutmayınız. Vize yetkilisi değerlendirme yaparken başvuru sahibinin seyahat amacını kanıtlayıcı orijinal ve güncel belgeler sunması gerekmektedir. Eğer bu belgeler ibraz edilmezse Portekiz vize yetkilileri başvurunuzu onaylamayabilir. Ayrıca başvuru sahibi vize süresi bittikten sonra ülkesine geri döneceğini kanıtlamalı. Yetkili kişinin geri döneceğine ikna olmazsa da vizeyi reddedebilir. Vize reddinin bir başka nedeni de mali gücünüzün yeterli bulunmamasıdır. Eğer Portekiz seyahatiniz boyunca masraflarınızı karşılamaya yetecek paranız banka hesabınızda yoksa vizeniz olumsuz sonuçlanabilir. Portekiz Schengen vize başvurunuz reddedildiğinde karara itiraz etme hakkınız var. Red için gerekçe gösterilen maddelerle ilgili düzeltme yapılıp vize sonucunun bildirildiği günden sonraki 8 gün içinde Portekiz temsilciliklerine başvuru yapılabilir. 

UYARILAR

  • Portekiz Schengen vize başvurusu sırasında sunacak evrakların güncel ve orijinal olmasına özen gösterin. Resmi belgeleriniz son 10 gün içinde alınmış olmalı. Vize bölümünce ek evrakların istenebileceğini de göz önünde bulundurun. 
  • 18 yaşını doldurmuş herkesin bireysel başvuru yapması gerekmektedir. Reşit olmayanların başvuru formlarını ebeveynleri imzalamalıdır. 
  • Başvuru sahibi 12 yaşından küçük ise Portekiz Vize başvuruları sırasında parmak izi vermesine gerek yoktur. 25 Eylül 2014 tarihinden bu yana 12 yaşından büyük başvuru sahiplerinden parmak izi alınmaktadır. 
  • Eğer 12 yaş altı başvuru sahibi Portekiz’e tek başına gidecekse ebeveynlerinin imzaladığı noter onaylı muvafakatnameyi başvuru dosyasında mutlaka sunmalıdır.  
  • Portekiz Aile/ Arkadaş Ziyaret Vize başvurularına en önemli belge davetiye  mektubudur. Bu mektup, Portekiz Belediyesi onaylı orijinal bir davet mektubu olabileceği gibi, davet eden kişi tarafından Portekizce veya İngilizce yazılmış da olabilir. 
  • Davet eden kişinin yazdığı mektubu e-mail veya faks aracılığıyla temin edebilirsiniz. Davet eden kişinin ayrıca Portekiz oturum kartı, Portekiz pasaportu, oturduğu evin kira sözleşmesi ya da tapusunun fotokopilerini de göndermesi gerekmektedir. 

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek