Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Brezilya Vizesi Vize işlemleri

Brezilya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Brezilya Vizesi

Brezilya 2004 yılından itibaren Türk Vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Brezilya ziyareti için 1 yıl içerisinde 90 gün süre şartıyla vize almalarına gerek bulunmamaktadır. Ancak 90 günü geçen seyahatleri için; öğrenim görme, ticari sebepler ya da uzun süreli ikamet etmek istedikleri durumlarda Brezilya Ankara Büyükelçiliği veya Brezilya İstanbul Konsolosluğuna müracaat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca Brezilya' ya turistik amaçlı seyahat etmek isteyen Türk Vatandaşlarının vize almalarına gerek olmasa dahi pasaportlarının geçerliliğinin minimum 6 ay daha süresinin olması ve seyahat planlarının belgelerini ülkeye girişte beyan edebilir durumda olmaları gerekmektedir.

Sık Sorulan Sorular

Brezilya için Vize Gerekiyor mu?

Diplomatik, hizmet, hususi ve umumi pasaport sahibi vatandaşlarımız Brezilya'ya seyahatlerinde 90 güne kadar vizeden muaftır.

Brezilya Vizesi Nasıl Alınır?

Brezilya için 90 gün süre şartıyla vize muafiyet anlaşması geçerlidir. Ancak uzun süre kalınacaksa öğrenci, çalışma vb. vize türüne göre vize alınabilir.

 

Brezilya Vizesi için Gerekli Evraklar

  • Elektronik vize başvuru formu: Elektronik vize başvuru formunun sonunda alınan Vize Talep Formunun çıktısı alınmalı, imzalanmalı (başvuru sahibi veya reşit olmayanlar için her iki ebeveyn tarafından) ve fotoğraf uygun alana yapıştırılmalıdır.
  • Biometrik Fotoğraf: Son altı ay içinde çekilmiş, beyaz arka plan üzerinde, biyometrik özelliklere uygun, 3.5x4.5 cm boyutlarında bir fotoğraf.
  • Pasaport: En az iki (2) boş sayfası olan geçerli pasaport;
  • Kimlik Fotokopisi
  • Son 12 aydır Türkiye'de düzenli olarak ikamet ettiğinizi kanıtlayan belge. Biri son aya ait diğeri 12 aydan daha eski olmak üzere adınıza düzenlenmiş bir fatura (elektrik, gaz, su veya internet faturası) başvuru formuna yüklemelisiniz.
  • Gidiş-dönüş bilet rezervasyonu
  • Otel veya diğer konaklama rezervasyonları
  • Banka hesap özetleri:Son 3 aya ait 
  • Türkiye'de çalışma veya eğitim beyanı (örneğin işverenden veya üniversiteden bir mektup);
  • Vize ücreti ödeme makbuzu
  • Sehayat Sağlık Sigortası
     

Brezilya Vize Başvuru Formu Doldurulması

  • Formun yalnızca bilgisayar ekranında doldurulması gerekmektedir.
  • Kişisel belgelerinizi elinizde bulundurun.
  • Zorunlu alanlara dikkat edin. Brezilya vatandaşı olan başvuru sahipleri için CPF Numarası zorunlu hale gelir.
  • Vize başvurularında fotoğrafın başvuru sahibi tarafından "yüklenmesi" zorunludur.
  • Sonunda, protokol numarasını oluşturmak için "Uygulamayı Sonlandır" düğmesine tıklayın.
  • Protokol numarasının yazdırılacağı Uygulama Teslimat Makbuzunu  yazdırın ve imzalayın.
  • Fotoğrafınız formda taranmış ("yükle") olsa bile, fotoğrafın basılı bir kopyası gereklidir ve bu kopya, basılı Makbuzun üzerine ilgili alana yapıştırılmalıdır.

 

Biometrik fotograf özellikleri

  • Fotoğraf önden, beyaz arka planda çekilmelidir.
  • Yüz ve omuzlar kamera tarafından tamamen çerçevelenmeli ve başvuru sahibi doğrudan kameraya bakmalıdır.
  • Fotoğrafın hiçbir yerinde yansıma, gölge veya gölge olmamalıdır.
  • Başvuru sahibi tarafsız bir fizyonomi sergilemeli ve gözleri açık ve görünür olmalıdır.
  • Gözlük takıyorsanız lenslerin ortam veya kamera ışığını yansıtmaması gerekir. Koyu renkli gözlükler veya kalın çerçeveli gözlükler kabul edilmeyecektir.
  • Dini nedenlerle kullanılan başlık veya peçe parçaları, başvuru sahibinin yüzünün mükemmel görüntüsünü engelleyemez.
  • Çocuklar oyuncaklarla, emziklerle veya onları tutan insanların elleriyle görünemezler.

 

RANDEVU REZERVASYONU

  • Gerekli tüm belgelere sahip olduğunuzda, e-konsolosluk portalını kullanarak randevunuzu alabilirsiniz: https://ec-istambul.itamaraty.gov.br/
  • Belgeler incelendikten ve onaylandıktan sonra randevu alabileceksiniz.

 

Turizm, iş ve diğer kısa vadeli faaliyetler

Ziyaretçi vizesi Brezilya'da 90 güne kadar kalışa izin vermektedir. VIVIS sahibinin ücret karşılığı faaliyetlerde bulunmasına izin verilmez.
VIVIS şu amaçlarla seyahat edenler için verilebilir: turizm, iş, transit, sanatsal veya spor faaliyetleri, eğitim (kısa kurslar), gönüllü çalışma veya diğer amaçların yanı sıra konferanslara, seminerlere veya toplantılara katılmak için - Brezilya'da herhangi bir ücret ödenmemesi ve kalış süresinin 90 günü aşmaması koşuluyla.

Türk vatandaşlarının yukarıda belirtilen amaçlarla Brezilya'ya seyahat etmeleri ve orada 90 güne kadar kalmaları için VIVIS sahibi olmaları gerekmemektedir. Brezilya'ya geldikten sonra, kalış süreniz bir yıl içinde 180 günü aşmadığı sürece, Federal Polis'ten bu sürenin uzatılmasını talep edebilirsiniz.

ÖNEMLİ UYARI: Talebinizi iletmeden önce, talebiniz reddedilse bile vize ücretlerinin iade edilmediğini lütfen unutmayın.

 ** Hepatit A aşısı, Tifo aşısı, Hepatit B aşısı, Kuduz aşısı, Sarı Humma aşısı, Sıtma aşıları önerilmektedir.

Brezilya Vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numarlı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek