Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan Transit Vize Için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Bulgaristan transit vize için gerekli evraklar kişinin mesleki kriterleri ne olursa olsun aynıdır. Ancak mesleki durumunu gösteren belgeler değişiklik göstermektedir. Yazımınız devamında 2024 transit vize evrak listeleri ve vize prosedürleriyle ilgili detaylı bilgileri bulabilirsiniz. 2024 transit vize ücreti ve merak ettiğiniz diğer sorularınıza cevap bulmak için yetkililerimizi arayabilirsiniz.

Bulgaristan Transit Vize Evrakları

Bulgaristan Transit Vize İçin Gerekli Olan Kişisel Evraklar
1. Pasaport
Bulgaristan transit vize başvurusu yapabilmek için vizenin sona erme tarihinden sonraki 6 ay boyunca geçerliliği olan bir pasaporta sahip olmanız gerekmektedir. Pasaport, vizenin yapıştırılabilmesi için en az iki boş sayfa içermelidir.

2. Biyometrik Fotoğraf
Vize başvurusu için gerekli olan biyometrik fotoğraf arka fonu beyaz ve 35x45 ölçülerinde olandır. Baş örtüsü kullanan kişiler için kulakları ve alnı gözükecek şekilde çekilmiş olduğuna dikkat edilmeli.

3. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Transit vize başvurusu için gerekli olan Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği aile bilgilerini içermeli. E-devlet portalından "nüfus aile" seçeneği işaretlenerek alınabilir.

4. Banka Hesap Dökümü
Transit vize başvurusu yaparken, seyahat süreniz boyunca masraflarınızı karşılayacak en az 50.000 TL’lik bakiyenin yer aldığı banka hesabının son 3 aya ait dökümü, vize başvuru evrakları arasında yer almalı. Banka hesap dökümü, banka tarafından imzalanmalı ve kaşelenmelidir. Banka hareketleri 10 günden eski olmamalıdır.

5. Mesleki Durumunu Gösteren Belgeler
5.a.Şirket sahibi iseniz;
Şirketinizin antetli kağıdına kaşeli imzalı vize talep dilekçesi, vergi levhası fotokopisi, faaliyet belgesi fotokopisi (son 3 ay içinde alınmış), imza sirküleri fotokopisi, barkodlu sgk dökümü

5.b.Şirket çalışanı iseniz; Şirketinizin antetli kağıdına kaşeli imzalı vize talep dilekçesi, vergi levhası fotokopisi, faaliyet belgesi fotokopisi (son 3 ay içinde alınmış), imza sirküleri fotokopisi, işe giriş bildirgesi, barkodlu sgk dökümü, son 3 aylık maaş bordrosu

5.c.Emekli iseniz; E- Devlet üzerinden barkodlu emeklilik belgesi

5.d.Kamu çalışanı iseniz; İşe giriş bildirgeniz, barkodlu sgk dökümünüz, son 3 aylık maaş bordrosu, çalışma ve izin yazısı, İşveren tarafından antetli kağıda yazılmış kaşeli imzalı yazı 

5.e.Öğrenci iseniz; Okulunuzdan yakın tarihli öğrenci belgesi, anne veya babadan sponsorluk dilekçesi ve kimlik kopyası ile birlikte hangi meslek durumuna bağlı ise 7a , 7b, 7c, 7d şıklarından birine ait evraklar hazırlanacaktır.   

Reşit değilseniz; 18 yaş altı çocuklar için anne ve babasıyla birlikte seyahat edecek olsalar dahi noter tasdikli, orijinal muvafakatname belgesi sunulmalıdır.

5.f. Çalışmayan / Ev hanımı iseniz; Aile fertleriniziden 1.derece akrabanız sizlere sponsor olabilir. Sponsor olacak kişinin kimlik kopyası ve sponsorluk dilekçesi ile birlikte hangi mesleki duruma bağlı ise 7a , 7b, 7c, 7d şıklarından birine ait evraklar hazırlanacaktır. 

5.g Sözleşmeli Çalışan iseniz;  Şirketinizin antetli kağıdına kaşeli imzalı vize talep dilekçesi, vergi levhası fotokopisi, faaliyet belgesi fotokopisi (son 3 ay içinde alınmış), imza sirküleri fotokopisi, noter tasdikli iş sözleşmesi.

6. Asıl Gideceğiniz Ülkeye Ait Evraklar
Vize başvuru türünüz transit vize olduğundan Bulgaristan sizler için sadece bir geçiş güzergahıdır. Bulgaristan transit vize başvurularınızda asıl gitmek istediğiniz ülkeye ait seyahat amacınıza uygun evrakları dosyanıza eklmeniz gerekmektedir.

Konaklama evrakı :Asıl gidilecek ülkeye turistik amaçla seyahat ediyorsanız konaklama yapacağınız hotelden bir rezervasyon temin etmeniz gerekir. Eğer tanıdığınız bir arkadaş ya da akraba yanında kalınacak ise tanıdığınız kişiden Konsolosluğa hitaben yazılmış ,sizi davet ettiğini, davet süresini ve gittiğinizde konaklayacağınız açık adresi belirtir dilekçe almanız gerekir.
 
Seyahat amacınızı belirtir evrak:
1-Asıl gideceğiniz ülkeye ait bir pasaport veya oturum kartına sahipseniz bunun kopyası
2-Asıl gideceğiniz ülkeye ticari amaçlı gidiyorsanız ya da bu ülkede şirket ortağı veya şirket sahibi iseniz, seyahat amacınızı kanıtlayıcı karşı firmanın antetli kağıdına kaşeli imzalı yazılmış davet mektubu, şirket sahibi iseniz bunu belgeleyen evraklarınızı dosyanızda sunmanız gerekir. Konsolosluğa sunulacak evrakların Bulgarca veya İngilizce olarak sunulması gerekitğini unutmayınız. Farklı dillerde sunulan evraklar için Konsolosluk evraklarınızın tercümesini talep edebilir.
3-Asıl gideceğiniz ülkeye ait çifte vatandaşlığınız var ise-veya eşiniz bu ülkenin vatandaşı ise, bu durumu belgeleyen pasaport, kimlik fotokopisi gibi belgeleri de dosyanıza eklenmeniz gerekmektedir.
Ek Hizmetlerimiz: Seyahat Sağlık Sigortası
Bulgaristan transit vize başvurularında seyahatinizi kapsayacak uluslararası geçerliliği olan 30 bin Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırmanız gerekmektedir. Dilerseniz seyahat sağlık sigortanızı ofisimizden ya da yetkililerimizle iletişime geçerek yaptırabilirsiniz. Bulgaristan’dan aracınızla transit geçecekseniz de ‘Yeşil Sigorta’ yaptırmanız zorunlu. Otel ve uçak rezervasyonlarınızı, form ve dilekçelerinizi ofisimizde doldurabilir, Seyahat Sağlık Sigortanızı kurumumuzdan yaptırabilirsiniz.

Kendi Aracıyla Bulgaristan'a Gidebilmek İçin Evrak Listesi

1. Araç ruhsat fotokopisi
2. Uluslararası geçerliliği olan araç sigortası (yurt dışı araç sigortası) - yeşil sigorta
3. Uluslararası geçerliliği olan ehliyet
4. Seyahat edilecek araç bir başkasına ait ise araç sahibinden alınmış noter tasdikli Vekâletname

Bulgaristan Transit Vize İşlemleri

Bulgaristan transit vize işlemleri için yerine getirmeniz gereken prosedür hakkında detaylı bilgi almak için iletişim numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz. Sayfamızda yer alan içerikler vize başvuru sürecinizi kolaylaştırarak sorunsuz bir seyahat geçirmenize yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Transit geçiş yaparken asıl gideceğiniz ülke evraklarını seyahat boyunca yanınızda bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Örneğin asıl gideceğiniz ülke Makedonya ya da Sırbistan ise ve siz yolculuğunuzu Bulgaristan üzerinden gerçekleştirmek planlıyorsanız;

1. Asıl gidilecek ülke vizesi
2. Seyahatler için yapılan seyahat sağlık sigortası
3. Konaklama ve ulaşım rezervasyonları
4. Finansal durumun yeterliliğini kanıtlayan evraklar vb. gibi belgelerin seyahat boyunca yanınızda bulunması faydalı olacaktır. Seyahat durumunuza göre sayılan evraklara ek olarak başka evraklar sunmanız da gerekebilir. Seyahat detaylarınızı temsilcilerimizle paylaşmanız halinde sizlere yardımcı olmaktayız.

Kimler Transit Vize Başvurusunda Bulunabilir?

Bulgaristan transit vizesine Türk vatandaşları ya da Türkiye’de oturumu, çalışma izni olan yabancı uyruklu vatandaşlar başvurabilir. Oturumu olan yabancı uyruklu vatandaşların diğer evraklara ek olarak oturum kartı fotokopilerini mutlaka sunmaları gerekir.

Çok Girişli Bulgaristan Vizesi

Çok girişli Bulgaristan transit vize alabilmek için başvuru sahibinin sürekli seyahat edeceğini belgelerle kanıtlaması gerekir. Ancak kanıtların sunulmuş olması çok girişli vize alınacağının garantisini vermez. Bu konuda yetki tamamen başvuru yapılan Bulgaristan Konsolosluğu'ndadır.

Bulgaristan transit vize sahiplerinin Bulgaristan’da 48 saat konaklama hakları vardır. Süre ihlal edildiğinde idari para cezası ile karşılaşabilirsiniz.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak transit vize başvurularınız için sizlere destek vermekte ve süreci daha hızlı ilerletmeniz için yol göstermekteyiz. Firmamız aracılığıyla işlemlerinizi tamamlamak için çağrı merkezlerimizi arayarak Bulgaristan departmanı ile görüşebilir, sorularınızı çekinmeden temsilcilerimiz ile paylaşabilirsiniz.

Schengen Vizesi Olanlar Transit Vize Almalı mı?

Çok girişli Schengen vize sahiplerinin Bulgaristan transit vize almasına gerek yoktur. Geçerli ve çok girişli Schengen vize ile ülkeden transit geçiş yapılabilir. Ancak ülkeye giriş çıkışlarda yetki tamamen sınır görevlilerinin insiyatifinidedir.

Bulgaristan Transit Vize Nasıl Alınır?

1. Evraklarınızı bize gönderin
Bulgaristan transit vize başvurusu için mesleki kriterlerinize göre gerekli evrakları hazırladıktan sonra kargo yoluyla ya da şahsen gelerek Ankara’daki ofisimize bırakabilirsiniz.

2. Yetkilimiz sizi arayıp bilgilendirecektir
Evraklar ofisimize ulaştıktan sonra yetkilimiz sizi arayarak bilgi verecektir. Ardından evraklarınızı kontrol edip hatalı ya da eksik evrakınız olup olmadığına bakacaktır. Eğer başvuru dosyanızda eksik belgeniz varsa size mail yoluyla ya da telefonla ulaşarak eksiklerinizi gidermeniz gerektiği uyarısında bulunacaktır.

3. Parmak izi uygulaması vardır
Bulgaristan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği vize işlemleri sırasında parmak izi alma uygulaması var. Bu nedenle başvuru merkezine parmak izi vermek üzere şahsen gelmeniz gerekmektedir. Bizim de aralarında bulunduğumuz Konsolosluğun akredite ettiği acenteler aracılığıyla vize başvurunuzu yapabilirsiniz. Ancak unutmayın ki; vizenizi değerlendirme ve olumlu ya da ret verme yetkisi sadece Bulgaristan Konsolosluklarındadır.

Bulgaristan transit vize nasıl alınır sorularına yönelik olarak, transit vize başvurularınızı Happy Turizm Vize - Danışmanlık ile gerçekleştirebilirsiniz. Ankara ofisimiz aracılığıyla başvuru işlemlerinizi hızlı ve kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Transit vize başvurusu için yapmanız gereken çağrı merkezlerimizi aramak ve seyahat detaylarınızdan bahsetmek. Tarafınıza gerekli evraklar ve vize ücreti konusunda bir bilgilendirme metni yönlendirmekteyiz. Bu e-postayı incelediğinizde firmamızla başvurunuzu tamamlamaya karar verirseniz bizlere tekrar ulaşarak işlemlerinizi bulunduğunuz yerden başlatabilirsiniz.

Ofis adreslerimize göndermiş olduğunuz evraklarınızı inceleyerek eksiklerini tamamlamakta ve dosyanızı başvuruya hazır hale getirmekteyiz. Tüm süreci başından sonuna kadar planlayarak yaşanabilecek aksiliklerin önüne geçiyor ve sizlere konforlu bir başvuru hizmeti sunuyoruz.

Bulgaristan Transit Vize Ücreti

Bulgaristan transit vize ücreti bilgisini yetkililerimizi +90 (312) 419 56 41 numaralı telefondan arayarak e-mail olarak talep edebilirsiniz. Yetkililerimiz sizi transit vize başvuru evraklarınız arasında eksiklik olmadığı konusunda uyardıktan sonra başvuru işlemlerinizi başlatacaktır. Bu aşamada siz de vize ücretini ödeyeceksiniz. Yetkilimiz ödemeniz gereken tutarı size e-posta yoluyla iletecektir. Bu ücreti TL olarak banka hesap numaramıza yatırabilirsiniz ya da evraklarınızla ofisimize gönderebilirsiniz.

Pasaportunuzu size gönderiyoruz
Vize başvurunuz yapıldıktan sonra da yetkilimiz işlemlerinizi takip etmeye devam edecek ve sonuçlanır sonuçlanmaz da sizi haberdar edecektir. Vizeniz çıktıktan sonra pasaportunuzu dilerseniz ofisimizden kendiniz alabilirsiniz. İsterseniz de yetkilimiz vermiş olduğunuz adrese kargo ile gönderebilir. Pasaport elinize geçince vizenizi kontrol etmeyi unutmayın. Bütün bilgilerin doğru olduğundan emin olun. Eğer bir vizenizde bir yanlışlık varsa zaman kaybetmeden yetkilimizi arayıp bilgi verin.

Bulgaristan Transit Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bulgaristan transit vizesi kaç günde çıkar sorusuna yanıtımız ortalama 10 iş günü içerisinde olacaktır. Ancak Konsolosluk bazen ek evrak talep edebileceğinden dolayı ya da resmi tatiller nedeniyle işlemleriniz uzayabilir. Seyahatinize vaktinde çıkabilmeniz için transit vize başvurunuzu 1 ay öncesinden yapmanızı öneririz. Seyahat tarihinden 3 ay önce yapılan başvurularında erken olduğu için kabul edilmediğini unutmayın. Ayrıca uçak ve hotel rezervasyonlarınızı da başvuru işlemleriniz sonuçlanmadan kesinleştirmemenizi tavsiye ederiz.

Bulgaristan Transit Vize Süresi

Tek girişli transit vize süresi
Bulgaristan’da 2 gün kalma hakkı veren tek girişli transit vize ile Bulgaristan’a sadece giriş yapabilirsiniz. Ancak tek girişli transit vize ile dönüş yapacağınız ülkeye Bulgaristan üzerinden dönemezsiniz.

Çift girişli transit vize süresi
Çift girişli vize ile 48 saat gidişte, 48 saat dönüşte Bulgaristan’da kalabilirsiniz.

Multi girişli 6 ay-1 yıl transit vize süresi
Multi girişli transit vize başvurusu yapılırken bunun sebebini destekleyen gerekli evrakları Bulgaristan Konsolosluğu'na sunmalısınız. Örneğin: Romanya, Kosova, Makedonya ülkelerinde şirketleriniz ya da yoğun çalıştığınız partnerleriniz varsa onlardan davetiye alabilirsiniz. Ya da yaptığınız ithalat ve ihracatın gümrük beyannamelerini sunabilirsiniz.

UYARILAR
Schengen vizesi olanların Bulgaristan transit vizesi almalarına gerek yoktur. Bulgaristan üzerinden transit geçiş yapabilirler. Ayrıca hususi (yeşil), hizmet (gri), diplomatik (siyah) pasaporta sahip iseniz 90 güne kadar vizesiz seyahat etme hakkınız bulunmaktadır.
Geçerli bir Bulgaristan vizesi, AB vatandaşları ve çok girişli Romanya vizesi olanların transit vize almasına gerek yoktur.
Bulgaristan transit vizesi genellikle 2 gün süre ile ve tek veya çift girişli olarak verilebilmektedir. Daha uzun süre ile transit vize sahibi olmak istiyorsanız geçerli sebebinizi destekleyecek evraklar sunmalısınız.
Transit vize uçak seyahatlerinden daha çok araba ve otobüs gibi kara yolu ulaşımlarında yararlı olacak bir vize türüdür.
Bulgaristan transit vizesi yolculuk esnasında sınır kapılarından alabileceğiniz bir vize türü değildir. Bulgaristan'a kapıda vize uygulaması yoktur. Bu nedenle seyahatinize başlamadan önce mutlaka transit vizenizi almalısınız.
Transit vizenizi aldıktan sonra Bulgaristan’a giderken ‘Yeşil Sigorta’ ve ‘Uluslararası Ehliyetinizi’ yanınızda götürmeyi ihmal etmeyin. Sınır polisi ülkeye geçişleriniz sırasında bu belgeleri görmek isteyebilir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek