Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İngiltere Vizesi Vize işlemleri

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere Vizesi İçin En Çok Sorulan Sorular

İngiltere vizesi kaç günde çıkar?

İngiltere vizesi, başvuru yapıldıktan sonra 21 iş gününde sonuçlanmaktadır.

İngiltere vizesi ile Amerika'ya girilir mi?

İngiltere vizesi olan kişiler Amerika’ya giriş yapamaz. Amerika’ya giriş yapabilmek için Amerika Birleşik Devletleri vizesi almanız gerekir.

İngiltere vizesi ile İrlanda'ya girilir mi?

İlk girişinizi İngiltere'ye yapmak şartıyla İngiltere vizesiyle İrlanda'ya seyahat edilebilir.

Başvuru ve seyahat tarihleri için dikkat edilmesi gerekenler.
Vize başvurunuzun değerlendirme süresinin 45 güne kadar uzayabileceğine dikkat etmeli, ülkeye girişte de karantinaya girmemek için aşılarınızın tam olmasına özen göstermelisiniz.

Vize başvurusu sonuçlanmadan Otel & Uçak satın alınmalı mı?

İngiltere vize başvurunuz sonuçlanmadan önce Uçak biletinizi ve Otel Konfirmasyonunuzu yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Vize başvurusunun değerlendirme süreçlerinin uzun ve belirsiz olması sorun yaratabilir. Otel ve uçak, başvuru için zorunlu belgeler değildir.

Yazımızın devamında, İngiltere vizesi ile ilgili aradığınız tüm güncel bilgilere ulaşabileceksiniz.

1973’ten beri sürdürdüğü Avrupa Birliği üyeliğini 47 yıl sonra bitiren İngiltere, kendi vize şartlarını uygulamakta, güncel prensiplerini yürürlüğe almaktadır. İngiltere Vizesi, Birleşik Krallık olarak tanımlanan prosedür kapsamında olduğu için Kuzey İrlanda, Galler, İskoçya gibi ülkelerde de geçerlilik özelliğine sahiptir. İngiltere vizesini alan kişiler aynı zamanda bu ülkelere de gidebilirler. Ancak, İngiltere Devleti himayesinde alınan bu vize, İrlanda Cumhuriyeti’nde geçerli değildir.

İngiltere işlemleri için ülke danışmanlarımızın hazırladığı sayfamız aracılığıyla genel anlamda bilgi sahibi olabilir; İngiltere Vize başvurusu için ofisimiz ya da bizlere ulaşarak işlemlerinizi anında başlatabilirsiniz.

İngiltere Büyükelçiliği otoritesinde incelenen ve Konsolosluklar aracılığıyla yürütülen İngiltere Vizesi başvuru onay ya da ret sürecine dikkat edilmesi gereken prosedürler söz konusudur. İngiltere vizesi başvurunuzu yapmadan yani dosyanızı Konsolosluk yetkililerine iletmeden önce yaptıklarınız sizin sorumluluğunuzdadır. Yanlış belge, eksik bilgi, teyit edilemeyen beyan kontrolleriniz önceden yapılmalıdır. Bu sebeple profesyonel ve deneyim sahibi danışmanlar aracılığıyla başvuruya başlamanız sizin yararınızadır.

İngiltere vize işlemleri başlatılmadan önce şahsi özel durumunuz, seyahat süreniz ve amacınızı belirlemeniz gerekmektedir. Vize türünüz sizin vereceğiniz bu kararlar üzerinden şekillenecektir.

İngiltere Vize Kategorileri
Kısa Süreli
İngiltere Turistik Vize
İngiltere Aile / Arkadaş Ziyareti Vizesi
İngiltere Ticari Vize
İngiltere Öğrenci Vizesi
İngiltere Dil Eğitimi Vizesi
İngiltere Medikal Tedavi Vizesi
İngiltere Transit Vize
Uzun Süreli
Oturum Vizesi
Aile Birleşimi (EEA Family Permit)
Eğitim Vizesi (Tier 4)
Akademik Değişim (Exchange)
Çalışma Vizesi
Girişimci Vizesi
Tier 1 Vizesi
Tier 2 Vizesi
Tier 5 Vizesi
Ankara Antlaşması

İngiltere Vizesi, yukarıda belirttiğimiz vize kategorileri dışında özel durumları baz alan prosedür de uygulayabilir. Bu sebeple neden seyahat gerçekleştirdiğiniz önemlidir. Danışmanlarımız aracılığıyla başvuru sürecinizin her adımına yönelik net bilgiyi edinebilirsiniz.

İngiltere Vize İşlemleri

İngiltere vize işlemleri Büyükelçiliğin himayesinde ilk olarak online kaydın oluşturulması ile başlamaktadır. Kayıt oluşturulduktan sonra yetkilendirilmiş başvuru merkezinden alacağınız randevu ile yönlendirilmiş evrak dosyasının incelemelerinin başlatılması adına bölgenize en yakın İngiltere Konsolosluğu vize merkezine mülakata giderek biometrik kaydınızı yaptıracaksınız. Sürecin son kısmı karar alma adımıdır, bu sürece İngiltere Büyükelçiliği dışında hiçbir firma dahil edilmez.

Karar alıcı merci İngiltere Büyükelçiliği’dir. Başvuru merkezi olarak adlandırılan yetkilendirilmiş acente randevu karışıklığının önüne geçilmesi ve direk Konsolosluk başvurularında ortaya çıkan sistemsizlik bazlı risklerin ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Evraklarınız bu şirketler tarafından incelenmez, nitelikli ya da eksikliğiniz konusunda fikir beyan etmezler. Sistemin hatasız işlemesi için bir düzen oluşturmakla mükelleftirler.

Danışmanlarımız ise İngiltere vize işlemleri tamamlanana kadar şahsi evraklarınızın içeriği, doğruluğu gibi sizin sorumluluğunuzda olan hata yapımına açık prosedürlerin tamamını kontrol ederek sorunsuz vize alımınızı gerçekleştirmeyi amaçlar.

İngiltere Vize Başvurusu

İngiltere vize başvurusu adımlarına geçmeden mutlaka seyahat zamanınızı, amacınızı netleştirmenizi öneririz. İngiltere vizesi acil durumlar ya da aniden gereksinim duyduğunuz ziyaretler için 24 saat ile 5 iş günü zarfında sonuçlanan acil vize kategorisini de hizmete sunmuştur. Daha detaylı bilgi için uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Kısa süreli vize kategorilerinde ise başvuru süreci biraz daha zaman almaktadır. Öncelikle İngiltere vize başvurusu formunuzu eksiksiz ve evraklarla ispatlanabilir nitelikte doldurmanız gerekmektedir. İngiltere vizesine dair belgeler ise aşağıda belirtilmiştir.

İngiltere Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İngiltere vizesi gerekli evraklar, genel, iş durumu, özel durumunuz ve maddi durumunuzla ilgili bilgileri özetler. Bu sebeple ilk etapta dolduracağınız başvuru formunda açık, doğru ve teyit edilebilecek beyanlarda bulunmalısınız.

Aynı zamanda İngiltere vize evrakları son 3 ay içinde alınmalı, güncel tarihleri de taşımalıdır. Mali durumunuzu karşılayan belgeler de ise 1 ay süresi dolmamış olmalıdır.

İngiltere Vizesi Başvuru Formu: Eksiksiz ve okunaklı bir biçimde doldurulmalı ve imzalanarak dosyanızda hazır olması gerekir.
Pasaport: Kimlik bilgilerini teyit eden, geçerli ve seyahat sonrası da en az 6 ay daha geçerliliğini koruyacak nitelikte olmalı, iki sayfası boş olmalıdır. Varsa eski pasaportlarınız da İngiltere vize belgeleri arasında sunulmalıdır.
Kimlik ve tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi: Güncel tarihli ve her bilgi açık görünmelidir.
Vize Talep Dilekçesi: Seyahat sebebi, süresi, seyahat devam edecekse ziyaretin planlaması ve maddi olarak nasıl karşılanacağına yönelik bir yazı kaleme alınmalıdır.
Davet Mektubu: Eğer ziyaret amaçlı ya da iş ile ilgili bir vize başvurusunda bulunuyorsanız İngiltere’ye kimin ya da hangi firmanın aracılığıyla gidecekseniz karşı tarafın size bir davet mektubu göndermesi gerekmektedir.
Seyahat Sigortası: Uluslararası şartları karşılayan özellikte seyahat sağlık sigortası poliçe fotokopisi İngiltere vize başvuru evrakları dosyasında bulundurulmalıdır.
Vize Ücreti Dekontu: Başvuru ilk adımında ödemesini gerçekleştireceğiniz ücretin banka dekontu dosyada bulunmalıdır.
İngiltere vizesi başvurunuzda bu genel evrakların haricinde mesleki, maddi, amacınızı karşılayan evraklar da dosyanıza eklenecektir. Eğer daha önce biometrik kaydınız yok ise İngiltere vize randevu gününde yaptırmanız gerekecektir.

İngiltere vizesi gerekli evraklar Büyükelçiliğin talep ettiği şart ve şekile uyum sağlamalı ve tam teslim edilmelidir.

İngiltere Vize Ücreti

İngiltere vize ücreti seyahat amacınıza göre talep ettiğiniz vize kategorisine ve süresine göre değişmektedir.

İngiltere vizesi ne kadar? sorunuza gelirsek buna ortalama olarak şöyle bir cevap verilebilir. İngiltere vize ücreti 2024 tarifesi yılbaşında güncellenmiş ve kısa vadeli vize başvurularında alınan harç miktarı 129 Dolar olarak listelenmiştir. İngiltere vize fiyatları Büyükelçilik web sitesinden her yıl güncellenerek duyurulmaktadır. Size uygun vize ücretinin tam tutarını öğrenmek için ofislerimiz ulaşabilir ve danışmanlarımızdan tam vize hesabını temin edebilirsiniz.

İngiltere vize ücreti kategoriniz ne olursa olsun ret aldığınızda ya da başvurudan vaz geçtiğinizde iade olmaz.

İngiltere Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İngiltere vizesi kaç günde çıkar? sorusu en çok cevaplandırdığımız sorulardan biridir. Sorunuzu, evraklarınız işlem için Konsolosluk nezdinde incelemeye alınış tarihini baz alarak minimum 15 iş günü olarak cevaplayabiliriz. Lakin başvuru süreciniz sizin için seyahat planınızı yaparken başlar çünkü her adımın doğru yapılarak ilerlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde başvuru öncesi ya da sonrası çıkacak bir aksilikte seyahatinizin zamanını ertelemek durumunda kalabilirsiniz.

Kısa süreli İngiltere vizesi başvuruları ortalama olarak 15 iş günü (21 takvim günü) içerisinde sonuçlanmaktadır. Uzun süreli İngiltere vize başvuruları ise 12 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. İstisnai durumlarda başvuruların değerlendirme süresi daha uzun sürebilir. Başvurunuzu 15 iş günü içerisinde sonuçlanmayacağı durumlarda İngiltere Konsolosluğu e-mail olarak bilgilendirmektedir. Türkiye’nin ve İngiltere’nin belli başlı tatil dönemleri öncesinde başvurunuzu işlem süresi için yeterince zaman tanınmasını tavsiye ederiz. İngiltere vize başvurunuzu yolculuk tarihinizden 3 ay öncesine kadar yapabilirsiniz. 

İngiltere vizesiyle ilgili bilgi almak istediğinizde ya da vize başvuru süreciyle ilgili bir sorunuz olduğunda vize servisimizi arayabilir, İngiltere vize departmanı yetkililerimizle iletişime geçebilirsiniz. Vize başvurunuz tamamlandığında pasaportunuzu ofisimizden teslim alabilir veya ev/iş adresinize gönderilmesini talep edebilirsiniz. 

İngiltere vize başvurunuzu Ankara' da bulunan vize servislerimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. 

Tüm evraklarınız hazır, dosyanız eksiksiz, vize randevunuz alınmış, hatta İngiltere vize ücretinizi de vize kategorinizi ve süresini karşılayan statüden ödemesini gerçekleştirdiyseniz geriye sadece 15 iş günü süren zaman dilimi beklemeniz kalacaktır.

İngiltere Vize Reddi

İngiltere vizesi başvurunuzda elbette olumlu sonuç almak için tüm adımlarınızı tamamlarsınız. Ancak İngiltere vize reddi de olasılıklardan biridir.

Evraklarınız, İngiltere vizesi başvuru formunuz ya da teyit edemediğiniz bir beyan buna sebep olabilir. Bu sebeple bir danışman aracılığıyla çalışmak risk alımınızı asgariye düşürecektir. Vize başvurularında zaman ve maddi kayıplar ne yazık ki çok yaşanmaktadır. Çünkü İngiltere vizesi ret durumunda vize harçlarınız, ödediğiniz ek ücretler, evraklarınızı tamamlarken harcadığınız zaman ve para geri alınamayacaktır.

İngiltere vize reddi evrakınızı aldığınızda sizin için nedeni belirtilmiş olacaktır. Çözümlenebilir her türlü engel kaldırıldığında yeniden başvuru yapılabilir. Eğer vize başvurusuna itiraz edebileceğiniz bir İngiltere vizesi kategorisine ret aldıysanız itiraz edebilirsiniz, lakin kısa vadeli vize kategorilerinde bu mümkün değildir.

İngiltere Vize Reddine İtiraz Edilebilir mi?

İngiltere vizesine itiraz hakkı (temyiz) bulunan bir kategoride vize başvurusu yaptıysanız ve kararın yanlış olduğunu düşünüyorsanuz ya da ret nedenlerine ilişkin sağlam açıklamalarınız varsa İngiltere vizesi ret kararına itiraz edebilirsiniz. Nasıl itiraz edileceğine dair bilgiler ret kararını bildiren yazıda yer almaktadır. 

İdari inceleme hakkınız bulunuyorsa ve bu hakkınızı kullanmak isterseniz, süreçle ilgili bilgiler de ret kararını bildiren yazıda bulunmaktadır. Tam bir itiraz ya da inceleme hakkına sahip değilseniz başvurunuz yeniden değerlendirilmez. Vize başvurunuz reddedilirse yeni bir başvuru yapabilirsiniz ancak lütfen yeni başvurunuzu ret nedenlerini gözönüne alarak hazırlayınız. 

İngiltere Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Bordo, Gri ve Yeşil pasaport sahipleri vize prosedürüne dahildir.
Konsolosluk sizden ek evrak talep edebilir, alternatif belge isteyebilir ve mülakat dışında yeniden sizi görmek isteyebilir.
İngiltere vizesi seyahat amacınıza göre 6 ay, 2 yıl, 5 yıl ve 10 yıllık başvuru yapmanıza olanak verir.
Diplomatik pasaporta sahip kişiler ise 180 gün içinde maksimum 90 gün süreyle vize şartlarından muaftır.
Tier vize kategorisi başvurularında tüm evraklar İngilizce doldurulmalı ve sunulmalıdır.
İngiltere vize başvuru merkezinde randevunuzdan 15 dakika önceden bulunmanız gerekmektedir. 
18 yaşından küçük başvuru sahiplerine mutlaka bir yetişkin eşlik etmelidir. Bu yetişkin biyometrik veri kaydı esnasında hazır bulunmalıdır.
Birleşik Krallık Vize & Göçmenlik ek bilgi, ek evrak veya görüşme talep edebilir.

En Kolay İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

Tek bir tık ile vize başvurunuzu kolayca yapabilirsiniz. Yazımızın devamında en kolay İngiltere vizesi nasıl alınır ve kolay İngiltere vizesi için hangi evraklar gerekli sorularının cevaplarını vereceğiz.

İngiltere vize başvurusu sürecinizi kolaylaştırmak için hazırladığımız web sayfamızda, İngiltere Konsolosluğu ile İngiltere Büyükelçiliği tarafından belirlenmiş vize başvuru kriterlerini bulabilirsiniz.

Kolay İngiltere vizesi için gerekli evraklar şunlardır:

  • İngiltere vizesi başvuru formu.
  • Kimlik Fotokopisi.
  • Pasaport (En az 6 ay geçerliliği bulunmalıdır. Eğer mevcutsa eski pasaport ve Schengen, A.B.D., İrlanda, Kanada, Japonya, Yeni Zelanda, Avustralya gibi ülkelerin vizeleri de ibraz edilmelidir.)
  • İngilizce şahsi vize talep dilekçesi.
  • Seyahat sebebinizi kanıtlayan belgeler.
  • Finansal durumunuzu kanıtlayan belgeler.
  • Çalışma, emeklilik ya da öğrencilik durumunuzu kanıtlayan belgeler.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Aile Kayıt Örneği (Tüm aile ve adres bilgilerini eksiksiz olarak içermeli. Nüfus müdürlüklerinden ya da e-devlet'ten temin edilmiş orijinal belge sunulmalı. “Düşünceler” kısmı işlenmiş olmalı.)
  • Eğer mevcutsa ulaşım ve konaklama rezervasyonları (Talebiniz durumunda firmamız tarafından yapılmaktadır.)
  • Eğer mevcutsa ek gelir Belgeleri (varsa kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsat fotokopileri)

Evraklar mesleğinize göre değişiklik gösterebilmektedir. Detaylı bilgi için lütfen bizi arayın.
Happy Turizm olarak sizi birçok zahmetten kurtararak, 10 yıllık tecrübemizle İngiltere Vizenizi en kolay şekilde almanızı sağlıyoruz.

En kolay İngiltere Vizesi nasıl alınır?

Online formlar, ödemeler, randevu ve eksik belgelerle hiç uğraşmayın.
Sadece randevu gününde parmak izinizi verin.
Selfie çeker gibi kolayca İngiltere vizenizi almak için bizleri arayın.
En Hızlı İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?
İngiltere'de herhangi bir şehre seyahat etmek için İngiltere Vizesi, daha doğrusu Birleşik Krallık Vizesi almanız gerekiyor. Yazımızın devamında en hızlı İngiltere vizesi nasıl alınır, en kolay İngiltere vizesi nasıl alınır, hızlı İngiltere vizesi için hangi evraklar gerekir sorularının cevaplarını vereceğiz.

Hızlı İngiltere vizesi için gerekli evraklar 

Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerliliği bulunmalıdır. Varsa eski pasaport ve Schengen, Amerika, İrlanda, Kanada,  Japonya, Yeni Zelanda, Avustralya...vizeleri de ibraz edilmelidir.)
İngiltere vize başvuru formu
Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kaydı (Aile ve adres bilgilerini içermelidir. Orijinal belge sunulmalıdır.)
Şahsi vize talep dilekçesi (İngilizce).
Ulaşım ve konaklama rezervasyonları (Talebiniz halinde firmamız tarafından yapılmaktadır.)
Seyahat amacı, finansal durum ve çalışma durumu kanıtlayan belgeler
Ek gelir Belgeleri (varsa kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsat fotokopileri)
Evraklar mesleğinize göre değişiklik gösterebilir. Detaylı bilgi için bizi arayın.

Happy Turizm olarak sizi birçok zahmetten kurtarıp, İngiltere Vizenizi en hızlı şekilde almanızı sağlıyoruz.

En hızlı İngiltere vizesi nasıl alınır?

Size en yakın ofisimizi arayın.
Evraklarınızı hazırlayıp mail ile bize iletin.
Ertesi gün randevuya katılıp başvuru ek hizmetinize göre 24 saatte İngiltere Vizenizi alalım. Siz sadece İngiltere'nin eşsiz güzelliklerini yaşayın.

İngiltere Vizesi Başvurularında Ayrıcalıklı Hizmetler Nelerdir?

Daha rahat bir vize başvuru deneyimi için İngiltere Konsolosluğunun sunduğu katma değerli hizmetlerden faydalanabilirsiniz. İngiltere Konsolosluğunun sunduğu katma değerli Premium Vize İşlemleri ile vize başvurunuzu kendinize göre planlayabilirsiniz. İngiltere Premium Vize İşlemleri içerisinde; 24 saatte sonuçlanan Süper Ekspres İngiltere Vizesi,  3-4 gün içerisinde sonuçlanan Ekspres İngiltere vizesi, erken saatte randevu hizmeti,değerlendirme süreci içinde pasaporta ihtiyacı olanlar için pasaport iadeli İngiltere vize başvurusu, başvuru merkezinde ayrıcalıklı hizmetlerden faydalanmak için Premium Lounge Service hizmetinden faydalanabilirsiniz. Randevu sorunu olmadan, randevu gün ve saatini beklemenize gerek kalmadan dilediğiniz gün ve saatte işlemlerinizi tamamlamak ve biyometrik verilerinizi dilediğiniz saatte verebilmek için walka-in  service’inden faydalanabilirsiniz.

İngiltere Vize Türleri
İngiltere Standart Ziyaretçi Vizesi

İngiltere Standart Ziyaretçi (Visitor Visa) vizesi, aşağıdaki amaçlar ile ilgili olarak İngiltere'ye seyahat etmeyi planlayan kişiler tarafından talep edilebilir:

Turistik ziyaret gerçekleştirmek
Ticari ziyaret gerçekleştirmek
Arkadaş, aile ya da akraba ziyareti gerçekleştirmek
Konferans, toplantı ve eğitime katılımak
Akademisyen olarak İngiltere’de bir araştırma yapmak veya araştırma yapan öğrencilere refakat etmek
Doktor veya diş hekimi olarak İngiltere’de araştırmalara katılmak
Professional and Linguistic Assessment Board (PLAB) veya Objective Structured Clinical Examination (OSCE) sınavlarına girmek
İngiltere'de bir işletme açmak, devralmak veya işletmek için finansman aramak
İngiltere'de evlilik ziyareti gerçekleştirmek
Din görevlisi olmak
Sporcu olmak veya teknik kadroda bulunmak
Tedavi (Medikal) görmek
6 aydan kısa süreli dil eğitimi almak.
Bunlar gibi kısa süreli amaçlarla gerçekleştirilecek seyahatleriniz için, İngiltere standart ziyaretçi vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir.

İngiltere Vizesine Hangi İllerden Başvurabilirim?

İngiltere vize başvurularında bölge ayrımı yoktur. Biyometrik veri kaydınızı ikamet bölgenize en yakın başvuru merkezinde gerçekleştirebilirsiniz. Ankara ofisimiz başta olmak üzere işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Ankara vize servislerimizden biyometrik veri beyanınız için operasyonel hizmet alabilirsiniz.

Değerli vize başvuru sahipleri, İngiltere vize işlemlerinde bölge ayrımı olmasa da İngiltere yetkili vize başvuru merkezleri haftanın belirli gün ve saatlerinde çalıştığı için işlemlerinizi hızlandırmak adına İstanbul’dan yürütebiliriz. Başvuru evraklarınızı Ankara ofisimize iletmeniz gerekebilir. Çağrı merkezi yetkilimiz işlemlerinizin en hızlı şekilde hangi ilden yürütüleceği bilgisini size iletecektir.

Hangi tür vizeye başvurmanız gerektiğini ve hangi evrakları hazırlamanız gerektiğini çağrı merkezimizi arayarak öğrenebilir; online vize başvuru formunu doldurma ve randevu alma konusunda yetkililerimizden destek alabilirsiniz.

Birleşik Krallık Vizesi Hangi Ülkeleri Kapsamaktadır?

Birleşik Krallık vizesi ile İngiltere, Kuzey İrlanda, Galler ve İskoçya’ya giriş yapılabilmektedir. Ancak Birleşik Krallık vizesiyle İrlanda Cumhuriyeti’ne doğrudan giriş yapılamamaktadır. Vize başvuru sahipleri seyahatlerini İngiltere’den başlatmaları halinde İngiltere üzerinden İrlanda Cumhuriyeti’ne giriş yapabilirler.

İngiltere Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Happy Turizm Birleşik Krallık departmanı yetkililerimiz başvuru evraklarınızı inceleyecek, evraklarda herhangi bir yanlışlık veya eksiklik bulunmaması halinde başvurunuzu tamamlayarak, biyometrik verilerinizin ibrazı için randevu gün ve saatini onayınıza sunacaktır. 

İngiltere vize başvurusu Birleşik Krallık Vize ve Göçmenlik Ofisi tarafından değerlendirilmektedir. Vize değerlendirme sürecine ve başvuru sonuçlanma süresine vize servisimizin veya diğer turizm/seyahat acentelerinin müdahalesi söz konusu değildir. Pasaportunuz işlemden çıktığında ilgili birimden teslim alarak ev veya iş adresinize göndermekteyiz.

Standart ziyaretçi vizesine başvurular online olarak yapılmaktadır. Lütfen başvuru süreci, gerekli belgeler ve vize ücretleriyle detaylı bilgi için çağrı merkezimizi arayınız. Vize servisimiz aracılığıyla başvurunuzu tamamlayıp randevunuzu alabilir, başvurunuzun ilerleyişini izleyebilir,  katma değerli İngiltere Premium vize hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. 

İngiltere Turistik Vize Başvurusu 

İngiltere’ye rekreasyon, tatil, kültürel gezi gibi amaçlarla seyahat edecekseniz gitmek istiyorsanız başvurmanız gereken vize türü İngiltere Turist Vizesi’dir. Turist vizesi İngiltere Standart Ziyaretçi Vizesi kategorisinde değerlendirilmektedir. Turistik vize sonuçlanma süresi başvuru tarihi sonrası 21 takvim günüdür. İngiltere vize başvuru formu online olarak doldurulmakta ve başvuru formu doldurulduktan sonra online randevu alınmaktadır. Bu süreçte yapacağınız en küçük bir hata başvurunuzun reddedilmesine sebep olabilir. Happy Turizm yetkililerimiz sizin adınıza tüm işlemleri yürüterek başvurunuzu tamamlamaktadır. İngiltere vizesine seyahat edeceğiniz tarihten en fazla 3 ay önce başvurabilirsiniz. Turistik amaçlı seyahatleri kapsayan standart ziyaretçi vizesi ile İngiltere’de en fazla 6 ay kalabilirsiniz. 

İngiltere turist vizesi başvuruları 6 ay-1 yıllık-2 yıllık-5 yıllık-10 yıllık yapılabilir. İngiltere turist vizesi için gerekli güncel evrak listesi e-mail adreslerinize vize servisi yetkililerimiz tarafından sunulmaktadır. İngiltere turist vizesi başvurusu için ne yapmanız gerektiği, ne tür belgelere ihtiyaç olduğu, başvurunun nasıl yapılacağı gibi işlemler detaylı açıklanmaktadır. İngiltere vizesi için gerekli evrakların doğru ve mümkünse orijinal olması tavsiye edilir. 

Turist vizesi için başvuru formu Happy Turizm İngiltere departmanı yetkililerimiz tarafından doldurulacaktır. Bu nedenle İngiltere vizesi takip formunu gerçeği yansıtan beyanlarla doldurmanız gerekecektir. Turist vize randevusu alındıktan sonra biyometrik veri kaydı için vize servisimiz yetkililerinin size ileteceği randevu gün ve saatinde başvuru merkezinde hazır bulunmanız gerekecektir. İngiltere Konsolosluğu yetkilileri istisnai durumlarda başvuru sahibini mülakata çağırmaktadır. 

İngiltere Ticari Vize Başvurusu 

İngiltere ticari vize fuar ziyareti, müşteri ziyareti, toplantılara katılmak, İngiltere'de bir işletme açmak, devralmak veya işletmek için finansman aramak üzere gerçekleştirilen seyahatleri kapsamaktadır. İngiltere ticari vize başvuru sahibine İngiltere’de çalışma hakkı veya iş yeri açma hakkı tanımamaktadır. İngiltere Ticari Vize, Standart Ziyaretçi Vizesi kategorisinde değerlendirilmektedir. Ticari vize sonuçlanma süresi başvuru tarihi sonrası 21 takvim günüdür. Acil İngiltere ticari vize başvurularınızda işlem hızlandırma hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Ticari vize başvuru sahibi, ticari bir organizasyon fuara katılım veya fuarda stand açma gibi ticari etkinliklere katılacaksa, etkinliklere ait davetiye, giriş bileti, giriş kartı gibi dokümanları da ek olarak ibraz edilmelidir. 

İngiltere ticari vize ile ülkede 6 aya kadar konaklama hakkınız bulunmaktadır. Özel tıbbi amaçlı ülkeye seyahat edecekseniz 11 ay, akademik bir araştırma için ülkeye seyahat edecekseniz 12 aya kadar ülkede ikamet süresi bulunmaktadır.

İngiltere ticari vizeye ülkeye seyahat edeceğiniz tarihten en erken 3 ay önce başvuru yapma hakkınız bulunmaktadır. Ticari vize başvurunuz, istisnai bir durum olmadığı sürece 21 takvim günü içerisinde sonuçlanacaktır.

İngiltere’ye belirli periodlarla düzenli olarak veya daha uzun bir süre ile ziyaret etmeniz gerektiğini kanıtlarsanız 1 yıl, 2 yıl, 5 yıl veya 10 yıl süreli vize başvurusunda bulunabilirsiniz. İngiltere’ye her girişinizde ülkede en fazla 6 aya kadar kalabilirsiniz.

İngiltere'ye ticari amaçlarla seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri öncelikle bir davet mektubu temin etmelidir. Davet mektubu aşağıdaki bilgileri içermelidir;

• Davet mektubu, başvuru sahibini İngiltere'ye davet eden ticari kurum yetkilisi tarafından hazırlanmalıdır.

• Davet mektubunda İngiltere'ye ticari amaçlarla seyahat edecek kişinin tüm kişisel bilgileri, şirketteki pozisyonu, vatandaşlık durumu ve ticari seyahatiyle ilgili detaylı bilgilere, varsa başvuru sahibine sponsor olacak kurum veya kişi bilgisine yer verilmelidir.

• Davetiye orijinal antetli kağıda, imzalı ve kaşeli olarak yazılmış olmalıdır.

• Davetiye, davetiyede imzası olan kişinin oturum izni ve ulusal kimlik kartı fotokopileri ile birlikte sunulmalıdır.

İngiltere Aile Ziyaret Vizesi Başvurusu

İngiltere aile ziyareti vizesi ülkede yaşayan birinci ya da ikinci dereceden akrabanızı ya da ilişki bağınızı kanıtladığınız tandııklarınızı ziyaret etmek amacıyla alınan bir vize türüdür. Aile ziyareti vizesi Standart Ziyaretçi Vize kategorisinde değerlendirilmektedir. İngiltere Schengen Antlaşmasına taraf ülkelerden olmadığı için, İngiltere ziyaret vizesi Schengen statüsüne sahip değildir. Geçerli bir Schengen vize sahibi İngiltere’ye giriş yapamazken; geçerli bir İngiltere vizesine sahip kişiler de Schengen bölgesine giriş yapamamaktadır. 

İngiltere aile ziyareti vize başvurusu için gerekli online form vize servisimiz yetkilileri tarafından eksiksiz ve doğru şekilde doldurmakta ve ardından onayınıza sunulan gün ve saate randevu alınmaktadır. Çağrı merkezimize bağlanmanız halinde yetkilimiz size güncel evrak listesini iletecektir. Güncel evrak listesinin dışında İngiltere Konsolosluğunun ziyaret vizesi başvuru sahiplerine tanıdığı ayrıcalıklı hizmetler, vize ücreti ve vize başvurularının sonuçlanma süreleri ile ilgili bilgilere ziyaret etmekte olduğunuz web sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

İngiltere’de Dil Eğitimi

İngilizce öğrenmenin en iyi ve kalıcı yolu ise İngilizce konuşulan bir ülkede dil eğitime deneyimi yaşamaktan geçmektedir. Her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce öğrenci İngiltere’ye İngilizce dil eğitimi sebebiyle seyahat etmektedir. İngiltere’de İngilizce dil eğitimi  için en çok tercih edilen şehirler Londra, Oxford, Brighton, Cambridge, Manchester, Bristol, Eastbourne, Bournemouth, Leeds ve Liverpool’dur. İngiltere’de dil eğitimi için öğrenci vizesi başvurularınızı Happy Turizm aracılığıyla yapabilirsiniz. 

Vize servisi yetkililerimiz İngiltere öğrenci vizeniz için online başvuru formunu doldurmakta, vize randevunuzun ayarlanma, vize evraklarınızın incelenmesi, İngiltere Konsolosluğunun talep ettiği formatta vize için gerekli evraklarının hazırlanması işlemlerini kapsamaktadır.

İngiltere Çalışma Vizesi

İngiltere çalışma vizesi Ankara Antlaşması ve Tier 2 ve Tier 5 çalışma vizesi başvuruları olarak ayrılmaktadır. İngiltere çalışma vizesi, çalışma izni (work permit) gerektirmektedir. Tier 2 ve Tier 5 İngiltere Çalışma Vizesi’nde çalışmak amacıyla başvuru yapılması için İngiltere’de başvuru sahibine istihdam sağlayacak iş yerinin belirlenmiş olması gerekmektedir. İşverenin başvuru sahibi adına çalışma izni çıkartması gerekmektedir. Çalışma vizesi için İngiltere’deki işverenin sponsorluk kaydını yaptırmış ve gerekli izinleri almış olması gerekmektedir. İngiltere Çalışma Vizesi başvuru sahibinin 16 yaşından büyük olması ve yeterli dil bilgisine ve maddi yeterliliğe sahip olması şartı bulunmaktadır. Başvuru sahibi uzun süreli vize kapsamında değerlendirilen iş pozisyonunun haricinde herhangi bir ek işte veya gönüllü işlerde ancak işverenin onayıyla çalılabilir. İngiltere çalışma vizesi, türleri ve başvuru prosedürü hakkında ayrıntılı bilgiye çağrı merkezimiz aracılığıyla ulaşabilirsiniz. 

İngiltere Tier 1 Vizesi

İngiltere Çalışma Vizesi’nin bir türü olan Tier 1 Vizesi, Tier 1 Genel Vize, Tier 1 Girişimci Vizesi, Tier 1 Yatırımcı Vizesi, Tier 1 Olağanüstü Yetenekliler Vizesi ve Tier 1 Üniversite Mezunu Girişimci Vizesi olarak 5 farklı alt kategoriye ayrılmaktadır. Tier 1 vizesi İngiltere Sınır Dairesi (UKBA) tarafından verilmektedir. İngiltere Tier 1 vizesi üniversite mezunu girişimciler, yatırımcılar olağanüstü yetenek sahibi kişiler, mühendislik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Dijital Teknoloji alanlarında başarıya ve sanat alanında olağanüstü yeteneğe sahip kişilerin başvurabileceği bir türdür. 

İngiltere Tier 2 Vizesi

İngiltere’de çalışmak için Tier 2 vizesine başvurmadan önce lisanslı bir sponsor tarafından istihdamınızın sağlanması ve işverenden sponsorluk sertifikası alınması gerekmektedir. Ayrıca istihdam sağlayacak kurum Tier 2 çalışma vizesi başvurusu yaparken ihtiyacınız olacak diğer bilgileri de sağlamalıdır. İngiltere’de çalışmaya başlayacağınız tarih sponsorluk belgenizde bulunan tarihtir. Tier 2 vize başvuruları ortalama olarak 21 takvim günü içerisinde sonuçlanmaktadır, Birleşik Krallık Vize ve Göç Ofisi nezdinde inceleme gerektiren durumlarda bu süre uzayabilmektedir. İngiltere Tier 2 vizesiyle İngiltere’de sponsorluk belgenizde yer alan sürenin bir ay fazlası kadar kalabilirsiniz. Tier 2 vizesiyle ikamet süreniz 5 yılı geçtiğinde 5 yıllık bir uzatma talebinde bulunabilirsiniz. 

İngiltere Tier 4 Vizesi

Yeni adıyla Student, bilinen adıyla Tier 4 vizesi; Tier 4 (General) ve Tier 4 (Child) olmak üzere 2 kategoriye ayrılmaktadır. İngiltere’de uzun süreli dil kursu, lisans, yüksek lisans, doktora, doktora sonrası araştırma ve mesleki sertifika programlarına dahil olacak öğrencilerin başvurması gereken vize türü Tier 4 (General) Öğrenci Vizesi’dir. 4-17 yaş aralığındaki ilköğretim ve lise eğitimini İngiltere eğitim kurumlarında tamamlayacak öğrenciler için Tier 4 (Child) vize kategorisi bulunmaktadır.

Lisans ve yüksek lisans seviyesindeki Tier 4 vizesi, uluslararası geçerliliğe sahip bir sınavdan orta (intermediate) seviyede İngilizce yeterlilik koşulu istemektedir. Lisans ve dil okulu gibi amaçlarla İngiltere’de bulunanlara çalışma izni verilmemektedir.Yalnızca lisansüstü programlara dahil olanlar haftada 20 saat part time çalışma izni verilmektedir. İngiltere Tier 4 öğrenci vizesi ile İngiltere’de öğrenim sürenizi uzatma gibi durumlarda başvuru yaparak vize sürenizi uzatabilirsiniz. Tier 4 Vize başvurularının değerlendirilme ve sonuçlandırma yetkisi yalnızca Birleşik Krallık Vize ve Göç Ofisi yetkilileri tarafından değerlendirilmekte ve sonuçlandırılmaktadır. Tier 4 vize başvuru sahipleri 10-15 dakikalık kısa bir mülakata tabi tutulmaktadır. 

İngiltere Tier 5 Vizesi

İngiltere Tier 5 Vizesi ülkede geçici süre ile belirli alanlarda gönüllü olarak çalışmak isteyenlerin başvurabildiği vize türüdür. Tier 5 geçici çalışma vizesi ile 1 yıl ile 2 yıl süre ile İngiltere’de tam zamanlı çalışabilmekte, staj yapılabilmekte veya gönüllü işlerde çalışabilmektedir.  İngiltere Tier 5 Geçici Çalışma Vizesi puanlama sistemine dayalı bir vizedir. Birleşik Krallık Vize ve Göç Ofisi, Tier 5 vize başvuru sahibni değerlendirmeye tabi tutmaktadır. Tier 5 vize başvurularında, başvuru sahibinin toplam 40 puan alması beklenmektedir. Bu puanlamanın kriterleri olan iş alanı, eğitim düzeyi, gelir düzeyi ve İngilizce yeterliliği belirleyici etkenler arasında yer almaktadır.

Tier 5 Geçici Çalışma Vizesine başvurabilmek için Birleşik Krallık’taki lisanslı sponsor kurumdan kabul mektubu (COS Belgesi) bu  almış olmak ve puana dayalı değerlendirmeyi geçmek gerekmektedir. 

İngiltere Tier vizesi işlemleri oldukça dikkatli planlanmalı ve detaylı bir başvuru hazırlığı aşamasının yönetilmesini gerektirmektedir. İngiltere Tier vize işlemlerinizde İngiltere departmanı yetkililerimizden evrakların hazırlanmasından pasaport teslimine kadar her aşamada yetkililerimizden destek alabilirsiniz. 

İngiltere Vize Başvurularında Biyometrik Veri Beyanı Zorunlu mu?

İngiltere vize başvurularında biyometrik veri beyanı (parmak izi) zorunlu prosedürdür. Biyometrik veri beyanı randevu gün ve saatinde gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle İngiltere vize başvuru sahibinin şahsen başvuru merkezinde bulunması zorunludur.  İngiltere vizesi için biyometrik veriler beyan edilirken parmaklarda herhangi bir süsleme, kına, boya olmamasına dikkat edilmelidir. 

İster başvurunuzu yapmadan bilgi almak için ister İngiltere Vize Reddi, prosedür ya da işleyiş gibi konularda bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek