Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan Çalışma İzni Nasıl Alınır?

 

Çalışmak üzere Bulgaristan’a giden Türk vatandaşları gerekli koşulları yerine getirdiklerinde bu ülkede uzun süreli oturum izni başvurusu yapma hakkına kavuşabilirler. 1998 yılında kabul edilen Yabancı Uyruklular Kanunu’na göre Türk vatandaşlarının çalışma hakkı elde edebilmesi için öncelikle D Vize almaları gerekmektedir. D Vize alıp Bulgaristan’a gittikten sonra ise Oturum İzni başvurusunda bulunabilirler. Sitemizde Çalışanların D Vize başvuru prosedürleriyle ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Dilerseniz de Happy Turizm Vize - Danışmanlık aracılığıyla D Vize başvurunuzu yapabilirsiniz. Bulgaristan Çalışanlar İçin D Vizesi ile ilgili detaylı bilgiyi ve durumunuza uygun evrak listesini yetkililerimizden edinebilirsiniz. 

Bulgaristan’da Çalışanların D Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Kişisel Evraklarınız:

Vize Takip Belgesi: Başvuru sahibi tarafından doldurulmalı ve imzalanmalı. 
2 Adet Biometrik Fotoğraf
Pasaport:
En az 2 yıl geçerliliği olmalı. 
Sabıka Kaydı: Apostilli ve Bulgar tercüman tarafından Bulgarcaya tercümeye edilmiş olmalı. 
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Kaşeli ve ıslak imzalı. 
Çalışma İzin Belgesi: Bulgaristan Çalışma Bakanlığı’ndan alınmış olmalı. 
İşçi Sözleşmesi: Firmanızla yaptığınız sözleşmenin noter onaylı belgesi. 
Şirket Faaliyet Belgesi: Çalıştığınız şirkete ait faaliyet belgesi. 
Vergi Borcu Belgesi: Çalıştığınız şirketin vergi borcu bulunmadığına dair evrak. 
Kira Kontratı: Bulgaristan’da kalacağınız yere ait adınıza yapılmış noter onaylı kontrat. 
Ek Hizmetlerimiz: Bulgaristan’da Çalışanlar İçin D Vize başvurularında sunulması gereken zorunlu evraklardan biri Seyahat Sağlık Sigortası’dır. 30 bin Euro teminatlı bu belgeyi talebiniz halinde ofisimizde yaptırabilirsiniz. Bulgaristan’a şahsi aracıyla ya da şirket arabasıyla gideceklerin ise ‘Yeşil Sigorta’ yaptırması gerekmektedir. Yeşil Sigorta’da ofisimizden 1 gün içinde çıkarılabilmektedir. Bunun için araç ruhsat fotokopisini yetkilimize göndermeniz yeterli olacaktır. 

Bulgaristan’da Çalışanların D Vize Başvuru Prosedürü

Evraklarınızı kargoyla ofisimize gönderin: Diğer vize başvurularında olduğu gibi Çalışanlar İçin D Vize başvuruları da Bulgaristan Konsoloslukları ve Bulgaristan Büyükelçiliğine şahsen yapılmaktadır. Ancak vize işlemleri ve evrakların hazırlanması biraz karışık olduğundan danışmanlık hizmeti almanızı öneririz. Euroaisa Global Visa Services yetkilileriyle iletişime geçerek D Vize başvurunuz için durumunuza uygun güncel evrak listesini öğrenebilirsiniz. Gerekli evrakları hazırladıktan sonra ofisimize kargo yoluyla gönderebilirsiniz. 

Bu arada şunu hatırlatmakta yarar var. Bulgaristan Konsoloslukları ve Büyükelçiliği’nin D vize başvurularında bölge ayırımı uygulaması vardır. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli bölgesinde yaşayanlar Edirne Bulgaristan Konsolosluğuna, İstanbul, Çanakkale, Sakarya, Kocaeli’nde yaşayanlar İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğuna, Bursa, Bilecik, Manisa, Muğla, Denizli, Aydın, Balıkesir ve İzmir civarında ikamet edenler Bursa Bulgaristan Konsolosluğuna ve Ankara ve diğer illerde yaşayanlar Ankara Bulgaristan Büyükelçiliği’ne başvuru yapabilirler. 

Yetkilimiz sizi bilgilendirecek: Evraklarınız yetkilimizin eline ulaşır ulaşmaz kontrollerini sağlayıp sizi bilgilendirecek. Eğer belgeleriniz arasında eski tarihli olanlar, hatalı ve eksik olanlar varsa sizi telefonla arayarak veya mail göndererek bunları düzeltmenizi isteyecekler. 

Randevunuzu alıyoruz:  Bulgaristan’da çalışanların D Vize başvurularında karar mercii Bulgaristan Konsoloslukları ve Büyükelçiliği’dir. Bu iki temsilciliğe başvurular şahsen yapılmalıdır. Ancak bu iki temsilcilikten vize randevusu almak biraz uzun sürebilmektedir. Eğer zamanınız olmadığını düşünüyorsanız yetkililerimizle iletişime geçebilirsiniz. Onlar evraklarınızın son kontrollerini yaptıktan sonra sizinle görüşerek size uygun gün ve saatte randevunuzu ayarlayacaktır. Randevu günü belgelerinizi kendiniz götürüp Bulgaristan Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği’ne kendiniz teslim edeceksiniz. Vize yetkili eğer gerekli görürse sizi yüz yüze görüşmeye çağırabilir. Bazen de ek evrak isteyebilir. 

Bulgaristan’da Çalışanların D Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Çalışanların D Vize başvuruları bir aksilik olmadığında en az 45-60 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Ama bu süreç Bulgaristan konsoloslukları ve Büyükelçiliğin resmi tatilleri ve yoğunluğu nedeniyle uzayabilir. Ayrıca vize yetkilisi gerekli gördüğünde ek evrak isterse bu da vizenizin çıkış süresini uzatacaktır. 

D Vizeniz Çıktıktan Sonraki Aşama Nedir?

Bulgaristan’da çalışan kişi D vizesi çıktıktan sonra ilk iş olarak Bulgaristan’a gitmeli. Ülkeye giriş yaptıktan kısa bir süre sonra da ikamet ettiği bölgenin bağlı olduğu Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne giderek Oturum İzni başvurusunda bulunmalı.  

UYARILAR

Bulgaristan yabancılara çalışma imkânı tanısa da her mesleki alanda görev yapmalarına izin verilmiyor. Bulgaristan’da çalıştığı için Oturum İzni alan kişiler ya da Türk vatandaşları, gümrük memuru, devlet memuru, ve Dış İşleri Bakanlığı’nda görev yapamıyor, noter olamıyorlar. Ayrıca Patent Ofisi ve Elektronik Medya Konseyi gibi bazı resmi kurumlarda çalışamıyorlar.
Bulgaristan’da oturum izni başvurusu aday tarafından yapılabiliyorken, çalışma için verilen izinler sadece yerel işveren tarafından talep edilebiliyor ve Bulgaristan İstihdam Ajansı tarafından veriliyor. 
Çalışma izinleri en fazla birer yıllık veriliyor ve bu hakkın alınabilmesi için önce yabancı uyruklu kişinin D vize almış olması gerekiyor.
Bazı görevlerde bulunan yabancı uyruklu şahıslar oturum izni alması gerekse de çalışma izni olmadan Bulgaristan’da çalışabiliyor. Bunlar arasında şirketlerin veya yabancı tüzel kişiliklerin şubelerinin müdürleri, yerel şirketler tarafından istihdam edilen Yönetim Kurulu veya İdari Kurul üyesi kişiler ve Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası’na (BCCI) kayıtlı olan bir yabancı firmanın ticari temsilcileri bulunuyor. 
Bulgaristan’da süresiz ikamet iznine sahip olan Türkiye vatandaşları da çalışma izni olmadan Bulgaristan’da bir işte ücret karşılığında çalışabiliyor. 
Bulgaristan'da çalışma iznine başvuru yapılırken kişinin geçerli bir vizesi olmaması gerekmektedir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek