Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İran Vizesi Vize işlemleri

İran Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İran Vizesi

  İran'a seyahat edecek Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport sahipleri, ülkede 180 gün içinde 90 gün ikameli seyahatlerinde İran vizesinden muaftırlar.
Türkiye ile İran arasında imzalanan Vize Muafiyet Anlaşmasına göre, karşılıklı olarak iki tarafta aynı muafiyet şartlarına sahiptir.

İran vize işlemleri için şahsen başvuru yapılmasına gerek yoktur.Türk vatandaşları İran’a her girişte 90 gün turistik olarak kalabilirler. 90 günü aşmaları halinde para cezası ödemeleri ve Emniyet makamlarından çıkış vizesi almaları gerekmektedir.

İran Konsolosluğa Vize Başvurusunda Bulunulması Gereken Durumlar

  • İran Konsolosluğu, 90 günden uzun süreli seyahat sebebiyle vize müracaatında bulunması gereken kişilerin, İran’a seyahat tarihinden en az bir ay öncesinde İran vize işlemleri ne başlamaları gerektiği konusunda uyarmaktadır.
  • İran’a ticari, aile ziyareti ve çalışma amacıyla seyahat etmek isteyenlerin, İran vize işlemleri için başvuru yapabilmeleri için İran Vize Başvuru Formu’nu doğru ve eksiksiz olarak doldurmaları ve seyahat amacının gerekçelerini kanıtlayıcı evraklardan oluşan bir başvuru dosyası e-visa sitesine gitmelleri gerekiyor.
  •  İran’a turistik, ticari, aile ziyareti ya da öğrenim amaçlı seyahat sebebini beyan eden Davet Mektubu’nun İran sınır kapısından geçişte resmi makamlara sunulması koşulu geçerlidir. Davet Mektubu sunulamaması durumunda İran vize işlem başvurusu yapılmalıdır.  

 

**İran Türkiye dış temsilciliği olarak görev yapan Ankara İran Büyükelçiliği, İstanbul İran Başkonsolosluğu, Erzurum İran Başkonsolosluğu ve Trabzon İran Başkonsolosluğu, Türk vatandaşlarının vize işlem başvurularını kabul etmekle yetkililerdir.

İran Vize Türleri

  • Kısa Süreli Vize
  • İran Turistik Vizesi
  • İran Ticari Vizeler ile İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri
  • Uzun Süreli Vize

İran Vize Başvuru için Gerekli Evraklar

  • Pasaport: Seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli bir pasaport.
  • Vize Başvuru Formu: Doldurulmuş ve imzalanmış İran vize başvuru formu. İngilizce ve Arapça sunulan başvuru formunun eksiksiz doldurulması gerekmektedir.
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, beyaz arka plan üzerinde, biyometrik özelliklere uygun, 3.5x4.5 cm ölçülerinde bir fotoğraf.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Seyahat tarihlerini kapsayan ve İran'da tedavi ve acil durumlar için geçerli olan bir sağlık sigortası.
  • Davet Mektubu (Eğer Var ise): İran'da bir kişi veya kuruluştan alınmış davet mektubu. Bu davet mektubu, seyahatin amacını ve misafir edecek kişinin veya kuruluşun bilgilerini içermelidir.
  • Uçuş ve Konaklama Bilgileri: Gidiş-dönüş uçak bileti ve İran'da konaklama düzenlemelerini gösteren belgeler.
  • Mali Durum: Seyahat masraflarını karşılayacak mali kaynakları gösteren belgeler, örneğin banka hesap özeti.
  • Başvuru Ücreti: İran vize başvurusu için belirlenmiş olan ücretin ödenmesi.
  • Güncel Fotoğraf: Vize başvurusu sırasında gereken ek belgeler, örneğin iş veya eğitim durumunu kanıtlayan belgeler.
  • İşletme faaliyet belgesi (Yalnızca işverenler için geçerli)

Dikkat: Pasaportlarında İsrail giriş/çıkış damgası bulunanların İran’a giriş yapması mümkün değildir. Bu nedenle, sınır kapısında mağdur olmamak amacıyla seyahatlerden önce İsrail damgası bulunan pasaportların yenilenmesi gerekmektedir.

İran Turistik Vize Başvuru

İran Konsolosluğu vize işlem başvurularının şahsen yapılması konusunda zorunlu tutmamaktadır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımızdan başvuru evrakları ve takibi konusunda destek almak için bize ulaşınız. 0(312) 419 56 41 

İran vize başvurularının değerlendirilmesi ve vize karar aşaması İran Konsolosluğu’nun yetkisi altındadır.

İran Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İran turistik vize başvurularının işlenme süresi genellikle başvuru yoğunluğuna ve başvurunun yapıldığı yere göre değişebilir. Ancak genellikle, İran turistik vize başvurularının sonuçlanması 2 ila 4 hafta arasında sürebilir. Bazı durumlarda, ek belgelerin istenmesi veya başvurunun incelenmesi gibi nedenlerle bu süre uzayabilir.

Vize başvurunuzu zamanında ve eksiksiz bir şekilde yaparak, başvurunun işlenme süresini olabildiğince kısaltabilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımızdan başvuru evrakları ve takibi konusunda destek almak için bize ulaşınız. 0(312) 419 56 41 

İran Vizesi Reddi

Vize başvuruları için talep edilen şartlar yerine getirilmediği takdirde, Vize başvuruları konsolosluk tarafından ret ile sonuçlandırılabilmektedir.

İran vizesi başvurularında;

Eksik veya Yanlış Belgeler: Başvuru formunun eksik veya yanlış doldurulması, gerekli belgelerin eksik veya hatalı olması vize reddine neden olabilir.
Finansal Durum: Başvuru sahibinin mali durumunun belirsiz veya yetersiz olması, seyahat masraflarını karşılayamama ihtimali, vize reddine neden olabilir.
Seyahat Amacı ve Planları: Başvuru sahibinin seyahat amacı veya planlarına ilişkin inandırıcı veya tutarlı olmayan bilgi vermesi, vize reddine neden olabilir.
Güvenlik Riskleri: Başvuru sahibinin güvenlik riski taşıdığına dair şüphelerin olması, özellikle geçmişte suç faaliyetlerine karışmış kişiler için, vize reddine neden olabilir.
İş veya Eğitim Durumu: Başvuru sahibinin iş veya eğitim durumu ile ilgili belgelerin eksik veya güvenilir olmaması, vize reddine neden olabilir.
Sağlık Durumu: Başvuru sahibinin sağlık durumu ile ilgili sorunlar veya hastalıklar, seyahatin güvenliğini ve sağlığını riske atabileceği düşünüldüğünde vize reddine neden olabilir. 

Öncelikle size verilen vize red mektubunu çok dikkatli incelemelisiniz. Çoğu zaman vize red nedeni açık olarak bu mektuba yazılmaktadır. Eğer vize görevlisinin vize başvurunuzu reddetme nedenlerinin yanlış veya eksik değerlendirme / bilgilendirme sonucu olduğunu düşünüyorsanız profesyonel bir yardım alarak yeni bir başvuru yapmanızda fayda var.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek