Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bulgaristan Ticari Vize Için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Bulgaristan ticari vize için gerekli evraklar hakkında sizlere gerekli bilgileri sunacağız. Öncelikle ticari Bulgaristan vizesi 90 günden az olan ziyaretler için alınan kısa süreli bir C tipi vize türüdür. Türkiye'de şirket sahibi ya da çalışan olup Bulgaristan ile ticari faaliyet yürüten kişiler, ticari Bulgaristan vizesi başvuru yapabilmektedir. Ticari vize işlemleri için şahsi evrak listesi, vize türüne ve mesleki durumuna göre değişlik göstermez. Bununla birlikte mesleki durumu gösteren belgeler farklılıklar gösterir.
Yazımızın devamında mesleki durumunuza göre değişen evrak listelerinin ayrıntılarını görebilirsiniz. Ayrıca ofisimizi arayarak da yetkililerimizden güncel evrak listeleri ve ticari vize başvuru prosedürü hakkında detaylı bilgi isteyebilirsiniz. Talebiniz halinde ticari vize başvurularınız yetkililerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. 

Bulgaristan Ticari Vize Çeşitleri, Kimler Bulgaristan Ticari vize Alabilir?

Türkiye'de şirket sahipleri ya da şirket çalışanları için ticari vize
Bulgaristan'da şirket sahipleri için ticari vize
Bulgaristan'da temsilciliği olan kişiler için ticari vize
Bulgaristan'dan geçici süreli çalışma izni olan kişilere ticari vize
Bulgaristan Güncel Ticari Vize Başvuru Evrakları 2024

Kişisel Vize Başvuru Evrakları

Pasaport 
Biometrik Fotoğraf
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E-devletten alınabilir.)
Banka Hesap Dökümü (Bankadan kaşeli imzalı alınmış içerisinde en az 50.000 tl bakiyesi bulunan)
İkametgah Belgesi (E-devletten alınabilir.)
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Türkiye'de Şirket Sahipleri İçin Vize Başvuru Evrakları

Vize Talep Dilekçesi: Başvuru sahibinin görevini, gidiş amacını, gidiş ve dönüş tarihlerini içeren, şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe.  
Güncel Şirket Evrakları: Faaliyet Belgesi (son üç ay içinde alınmış), sicil gazete fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi, vergi levhası fotokopisi.
Barkodlu Hizmet Dökümü: (Son 1 hafta içerisinde alınmış olmalı)
Ticari Davetiye Aslı
Gümrük Beyannamesi: Bulgaristan'dan davetiye aldığınız firma ile iş ilişkilerinizi kanıtlayan fatura, gümrük beyannamesi, sözleşme, anlaşma vb. evraklar.
Şirketin son üç aya ait banka hesap dökümü: Bankadan kaşeli imzalı, son hareket tarihi 10 günden eski olmayan, içerisinde minimum 50.000 TL bakiyesi bulunan.

Çalışanlar İçin Vize Başvuru Evrakları

Vize Talep Dilekçesi: Başvuru sahibinin görevini, gidiş amacını, gidiş ve dönüş tarihlerini içeren, şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe.  
Güncel Şirket Evrakları: Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 ay içerisinde alnmış), sicil gazete fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi, vergi levhası fotokopisi 
Barkodlu Hizmet Dökümü: (Son 1 hafta içerisinde alınmış olmalı)
İşe Giriş Bildirgesi
Maaş Bordrosu (Son 3 aya ait olmalı)
Ticari Davetiye Aslı
Gümrük Beyannamesi: Bulgaristan'dan davetiye aldığınız firma ile iş ilişkilerinizi kanıtlayan fatura, gümrük beyannamesi, sözleşme, anlaşma vb. evraklar.
Şirketin Banka Hesap Dökümü: Bankadan kaşeli imzalı, son hareket tarihi 10 günden eski olmayan, içerisinde minimum 50.000 TL bakiyesi bulunan, son 3 aylık şirket banka hesap dökümü.

Sözleşmeli Çalışanlar İçin Vize Başvuru Evrakları

Başvuru sahibinin görevini, gidiş amacını, gidiş ve dönüş tarihlerini içeren, şirket antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı dilekçe.  
Güncel Şirket Evrakları: Faaliyet belgesi, sicil gazete fotokopisi, imza sirküleri, vergi levhası.
Ticari Davetiye Aslı
Gümrük Beyannamesi: Bulgaristan'dan davetiye aldığınız firma ile iş ilişkilerinizi kanıtlayan fatura, gümrük beyannamesi, sözleşme, anlaşma vb. evraklar.
Noter tasdikli iş sözleşmesinin orijinali
Şirketin Banka Hesap Dökümü: Bankadan kaşeli imzalı, son hareket tarihi 10 günden eski olmayan, içerisinde minimum 50.000 TL bakiyesi bulunan, son 3 aylık şirket banka hesap dökümü.

Bulgaristan'da Şirket Sahibi Olanlar İçin Vize Başvuru Evrakları

Bulgaristan'daki şirketin faaliyet belgesi: Son 1 ay içerisinde Bulgaristan Ticaret Odası'ndan kaşeli ve imzalı alınmış olmalı (Udostovorenie za aktualno sıstoyenie).
Bulgaristan'daki şirketin vergi borcu belgesi: Bulgaristan Ticaret Odası'ndan şirketinizin borcunun olmadığına dair belge (Lipsa na zadıljenie) .
Kira Kontratı: Bulgaristan'da ikamet ettiğiniz yere ait noter tasdikli kira sözleşmenizin fotokopisi. 
Gümrük Beyannamesi: Bulgaristan'daki firmanızın faal olduğunu kanıtlayan fatura, gümrük beyannamesi veya başka firmalarla yapılmış sözleşme gibi belgeler.
Banka Hesap Dökümü: Bulgaristan'da şirket ve kişi adına açılmış banka hesabının hareket dökümü veya bankadan alınmış yazı. Banka hesabının içerisinde 50.000 TL veya karşılığı Leva yada Euro bulunmalı. Bulgaristan’dan bir banka hesap dökümü sunulamıyor ise aynı koşulları sağlayan Türkiye’den kişi adına bir banka dökümü sunulabilir.

Bulgaristan'da Temsilciliği Olanlar İçin Vize Başvuru Evrakları

Temsilciliğin Kuruluş Kararı 
Temsilciliğin Ticaret Odası Kaydı (Son bir ay içerisinde alınmış olmalı)
Kira Kontratı: Bulgaristan’da kaldığınız yere ait kira kontratı veya tapu belgesi
Banka Hesap Dökümü: Türkiye'den kişi adına açılmış banka hesabının hareket dökümü, bankadan kaşeli imzalı, içerisinde 50.000 TL bulunan, güncel hareketli banka hesap dökümü.

Bulgaristan'dan Geçici Süreli Çalışma İzni Olanlar İçin Vize Başvuru Evrakları

Bulgaristan'daki firma tarafından çıkartılmış geçici çalışma izni belgesi aslı
Bulgaristan'daki firmanın güncel faaliyet belgesi
Bulgaristan'daki firmanın güncel borcu yoktur belgesi

Bulgaristan Ticari Vize Başvuru Prosedürü

1.Evraklarınızı kargoyla ofisimize gönderin
Yukarıda mesleki duruma göre değişen Bulgaristan ticari vize için gerekli evraklar listelenmiştir. Yazıyı okuyup işlemleriniz için gerekli vize belgelerini hazırlayabilir ya da yetkililerimize telefonla ulaşarak güncel evrak listesini öğrenebilirsiniz. Evraklarınızı hazırladıktan sonra yapmanız gereken ise ofisimize kargoyla göndererek işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Yetkililerimiz evraklarınız ellerine ulaşır ulaşmaz kontrollerini gerçekleştirecek ve eksik belgeler konusunda sizi hemen haberdar edecektir. 

2. Parmak izi uygulaması yoktur
Bulgaristan vize işlemleri sırasında parmak izi alınmaz. Bu nedenle ticari vize başvurunuzu şahsen gelerek yapmanıza gerek yoktur. Yetkililerimizle konuşup evraklarınızı ofisimize ulaştırmanız yeterli olacaktır. 

3.Vizeniz Çıktıktan Sonra Pasaportunuzu Size Gönderiyoruz
Ticari vize evraklarınızı Bulgaristan diplomatik temsilciliklerine teslim ettikten sonra da yetkililerimiz vize takibinizi yapmaya devam edecektir. Pasaportunuzun durumuyla ilgili yetkililerimizi arayıp bilgi istemekten çekinmeyin. Vizeniz çıktıktan sonra ise pasaportunuz ofisimize gelmektedir. Dilerseniz şahsen gelerek alabileceğiniz gibi talebiniz doğrultusunda yetkilimiz adresinize posta yoluyla gönderecektir.

4.Pasaportunuzu ve Vizenizi Kontrol Edin
Eğer bir eksiklik ve yanlışlık varsa zaman kaybetmeden müşteri temsilcinize ulaşın. Unutmayın ki vize verme kararı tamamen Konsolosluğa ait bir karadır. Ticari vizelerde çok sık rastlanan bir durum olmamakla birilikte vizenize olumusuz sonuç kararı da verebilir. Böyle durumlarda da yetkililerimizle iletişime geçip itiraz sürecini planlayabilirsiniz. 

Bulgaristan Ticari Vizesi için gerekli evraklar

Bulgaristan Ticari Vize Başvuru Formu
Seyahatlerini ticari amaçlarla gerçekleştirmeyi düşünen kişilerin başvuru formunu durumlarına uygun şekilde doldurmaları yeterlidir. Ayrıca Bulgaristan ticari vize başvuru formu bulunmamaktadır.
Formda başvuru sahibinden istenen ulusal birey numarası, pasaport numarası, pasaport geçerlilik tarihi, başvuru sahibinin Türkiye’deki ikamet adresi, anne-baba adı gibi doldurulması gereken alanlar bulunmaktadır.
Ticari vize başvurusu için elinizde bir davetiye varsa davetiye bilgilerini başvuru formunun uygun yerlerine yazmanız gerekir. Davet eden şirketin/kurumun tam adı, adresi, şirketin yetkili kişisinin bilgileri, iletişim belgeleri vb. forma eksiksiz ve büyük harflerle yazılmalıdır. Sunulan belgeler ile forma yazılan belgelerin birbiriyle tutarlı olması gerekir.
Vize başvuru formu, başvuru yapacak olan kişiyi tanımak ve seyahat amacını anlamak amacıyla talep edilen vize evraklarından biridir. Kişi, formda doldurulması istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalıdır. İlgili ülkede ne kadar kalınacağı hangi tarihler arasında ülkeye giriş ve çıkış yapılacağı mutlaka doğru yazılmalıdır.
Eğer seyahat tarihlerinde herhangi bir hata yapılırsa, başvurular forma ve diğer evraklara göre değerlendirileceğinden seyahat tarihleriniz yanlış onaylanabilir. Dolayısıyla giriş çıkış tarihlerinizi doğru yazdığınızdan emin olmalısınız.
Formu eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra gerekli yerlere imza atmadan dosyanızı teslim etmeyiniz. İmzası olmayan başvuru formları işleme alınmamaktadır.
Başvurunuz için kullanacağınız güncel biometrik fotoğrafınızı formda ayrılmış yere yapıştırmalısınız. Fotoğrafınız uygun ölçülerde çekilmeli ve güncel halinizi yansıtmalıdır.
Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak başvurunuzu sizlere sıkıntı yaşatmadan tamamlamakta ve sonuçlanma aşamasından sonra pasaportunuzu bulunduğunuz adrese kargo ile göndermekteyiz. Bulgaristan ticari vize başvuru formunuzu seyahatinizle ve belgelerinizle uyumlu bir şekilde doldurmanız için sizlere destek olmakta ve başvuru sürecinizi kolaylaştırmaktayız. Soru ve görüşleriniz için mesai saatleri içinde bizlere her zaman ulaşabilirsiniz.

Bulgaristan Ticari Vize Ücreti
Yetkililerimiz sizi Bulgaristan ticari vize başvuru evraklarınız arasında eksiklik olmadığı konusunda uyardıktan sonra başvuru işlemlerinizi başlatacaktır. Bu aşama da sizde vize ücretini ödeyeceksiniz. Yetkilimiz ödemeniz gereken tutarı size e-posta yoluyla iletecektir. Bu ücretin içerisinde vize harcı, aracı şirketin hizmet bedeli ve bizim danışmanlık bedelimiz vardır. Bu ücreti TL olarak banka hesap numaramıza yatırabilirsiniz ya da döviz olarak evraklarınızla ofisimize gönderebilirsiniz. 

Bulgaristan Ticari Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bulgaristan ticari vize kaç günde çıkar sorusuna yanıtımız, ortalama 5-7 iş günü içinde olacaktır. Ancak başvurunun resmi tatillere denk gelmesi durumunda vizenizin çıkış süresi uzayabilir. Bu nedenle bir aksilik yaşamak istemiyorsanız ticari vize başvurunuzu seyahat tarihinizden en az 15 gün önce gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz.

Önceden uçak bileti almış olmanız veya otel ücretini ödemiş olmanız ticari vizenizin çıkacağı anlamına gelmez. Eğer daha kısa süre içinde Bulgaristan’a gitmenizi gerektirecek acil durumlar söz konusu olursa yetkililerimizle iletişime geçerek acil vize başvurusunda bulunmasını isteyebilirsiniz. Ticari vize ile Bulgaristan’da en fazla 90 gün kalabilirsiniz, eğer daha uzun süreli kalmayı düşünüyorsanız Bulgaristan D (oturum) vizesine başvuru yapmanızı öneririz. 

UYARILAR 

Ticari vize başvurularında sunulması gereken en önemli evrak Ticari Davetiye Mektubu’dur. Bu mektup Bulgaristan’da bulunan şirketin bulunduğu bölgedeki Emniyet Müdürlüğü veya Yabancılar şubesinden alınmalıdır. Bulgaristan Ticari Vize başvurunuz için davetiyenizin orijinalinin sizlere ulaştırılması gerekmektedir. 
Ticari vize başvurularında gelen davetiyenizi sadece bir kez kullanabileceğinizi unutmayınız. Davetiye süreniz geçerli olsa bile ikinci bir kez kullanılamaz.
Ticari vize başvuruları değerlendirilirken; davetiye aldığınız firma ile Türkiye'deki firma arasında sektörel olarak benzerlik veya yakınlık bulunup bulunmadığı sorgulanabilir.
Bulgaristan’da her hangi bir şirket ile ortaklığınız bulunuyorsa Ticari Vize başvurusu sırasında bu ortaklığı ispat eden belgeler sunmanız gerekmektedir. 
Ticari vize başvurusunu olumlu sonuçlanabilmesi açısından önceki yurtdışı seyahatlerine dair eski vizelerinizi sunmanızı tavsiye ederiz. 
Başvurunuz sırasında sunacağınız evrakların güncel tarihli olmasına dikkat ediniz. Eski tarihli belgeleriniz geçersiz sayılacağından vizenizin başvurusunun kabul edilmemesine veya olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir. 
Ticari/iş gezisi vizesi ile bu ülkeye kendi aracınızla ya da şirket aracıyla gidecekseniz ‘Yeşil Sigorta’ ve uluslararası geçerliliği olan ehliyetinizi yanınızda bulundurun. 

Bulgaristan'a yapıcağınız ticari seyahatlerinizde ticari seyahat dilekçesi hazırlayıp sunabilirsiniz. Ticari vize dilekçesi zorunlu bir evrak değildir fakat başvuruların değerlendirilmesine olumlu katkı sağlayabilir. Dilekçede seyahat tarihleri, hangi tarih aralıklarında ilgili ülkede bulunulacağı, davet eden şirket ya da kurum varsa adları ve iletişim bilgileri yazılmalıdır. Dilekçenin hangi konsolosluğa sunulacaksa ona hitaben yazılması tavsiye edilir.

Bulgaristan Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar hakkında bilgi vermeye çalıştık. Peki Bulgaristan'a nasıl gidilir biliyor musunuz?

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek