Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Hollanda Vizesi Vize işlemleri

Hollanda Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Hollanda Vizesi Nasıl Alınır?

Hollanda Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hollanda Vizesi Başvuru Adımları

Hollanda, Avrupa'nın en popüler turistik yerlerinden biridir. Renkli şehirleri, muhteşem mimarisi ve zengin tarihi ile her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Hollanda'ya seyahat etmek için vize almalıdır.

Bu yazıda, Hollanda vizesi nasıl yapılır sorusunun cevabını bulabilirsiniz...

Hollanda diplomatik temsilciliklerinin vize işlemlerinde bölge sınırlamaması bulunmamaktadır. Ankara ofisimizden vize işlemleri Happy Turizm Vize - Danışmanlık aracılığı ile tamamlanabilmektedir. Vize başvurusu sırasında profesyonel vize danışmanlıkları aracılığı ile başvuru yapmak bir zorunluluk değildir. Başvuru sahibi dosyasını kendisi de hazırlayarak oluşturduğu randevu gününde başvurusunu tamamlayabilmektedir. Ancak bir vize başvurusu yalnızca evrak sunmaktan ibaret değildir. Evrakların uygunluğu, güncelliği, konsolosluk tarafından istenen evrak standardında olup olmadığı vize sonucunu doğrudan etkilemektedir. Dolayısıyla gerekli evraklar hazırlanırken profesyonel destek alınması tecrübeyle hazırlanmış, basit nedenlerden red ihtimali azaltılmış bir Hollanda vize başvurusu dosyası demektir.

Hollanda turistik vizesi açık mı?

Hollanda vize başvuruları için şu anda tüm vize başvuru kategorileri açıktır ve ülkeye seyahat edilebilmektedir.

Schengen bölgesine dahil olan ülkeler için zorunlu seyahat sağlık sigortası ve diğer (konaklama ve ulaşım rezervasyon dokümanları, pasaport fotokopileri vb.) başvuru belgelerini de ekleyerek başvurunuzu sizin adınıza gerçekleştirmekteyiz. Geçerliliği devam eden veya önceki pasaportlarında başvuru günü itibariyle son 3 yıl içinde temin edilmiş VIS ibareli Schengen vizesi varsa parmak izi verilmesine gerek kalmayabilir. VIS ibareli Schengen vizesine sahip olan müracaat sahipleri Türkiye’nin neresinde ikamet ederse etsin başvuru evraklarını ofislerimize kargo ile iletmeleri halinde Hollanda vize başvurusu en kısa sürede Happy Turizm Vize - Danışmanlık müşteri temsilcileri tarafından tamamlanır ve işlem sonunda pasaportu dilediği adrese ulaştırılır.

Hollanda Vize Başvurusu için Parmak İzi İşlemi Nasıl Yapılır?

Hollanda vizesi başvurusu için gerekli belgeler arasında parmak izi de bulunmaktadır. Parmak izi işlemi, başvuru merkezinde randevu günü yapılır.

Son 3 yıl içinde herhangi bir Schengen vizesi almamış olan kişiler, vize başvuruları sırasında parmak izi kaydı vermeleri gerektiği için randevu sırasında şahsen bulunmaları gerekecektir. Bu durumda ise seyahat amacı ve kişisel bilgilere göre oluşturulan vize evrak listesi Happy Turizm Vize - Danışmanlık müşteri temsilcisi tarafından hazırlanarak sizlere sunulur. Sizden gelen evrakların uygunluk kontrolü müşteri temsilciniz tarafından yapılır ve başvuru dosyası hazırlanmaya başlanır. Planlanan seyahatte herhangi bir gecikme yaşanmamasına dikkat edilerek Hollanda vize randevusu da müşteri temsilciniz tarafından oluşturulur. Başvuru sahibinin randevu günü 1 saatliğine başvuru merkezinde bulunması yeterlidir.

Hollanda Parmak İzi İşlemi Ücreti

Hollanda vizesi başvurusu için parmak izi işlemi ücretsizdir.

Hollanda Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Hollanda’ya seyahat etmek amaçlı yapılacak vize başvurularında gerekli evraklar Happy Turizm Vize - Danışmanlık müşteri temsilcileri tarafından seyahatin amacına ve kişisel bilgilere uygun olarak tespit edilmektedir. Bu evraklar Hollanda Konsolosluğu tarafından vize değerlendirmesi sırasında istenen evraklardır.

İnternette çeşitli web sayfalarında belirtilen evraklar genel olarak talep edilen evrakları belirtse de her başvuranın kişisel, mesleki ve seyahat amacı bilgilerine göre değişiklik göstermektedir. Seyahat amacı ve mesleki bilgilere uygun olarak evrak sunmamak vize başvurusunun reddine yol açacağından vize başvuru dosyasının size özel hazırlanması için profesyonel vize danışmanlık desteği alınması tavsiye edilir.

Hollanda Vizesi için Otel ve Uçak Rezervasyonu Zorunlu mu?

Hollanda vizesi başvurularınızda otel veya konaklama yeri ve uçak bileti belirtilmelidir. Satın alınma koşulu yoktur kısmı ön ödemeli veya ödemesiz rezervasyon olarak başvuru dosyanıza ilgili belgeleri ekleyebilirsiniz.

Seyahat amacınız turistik veya iş amaçlı olsa da, otel ve uçak rezervasyonu sunmalısınız. Bu belgeler, Hollanda'ya seyahat etme amacınızı ve Hollanda'da kaldığınız süre boyunca ülkeden ayrılacağınızı kanıtlamanıza yardımcı olacaktır.

Hollanda vizesi için Gerekli Evrakların Belirlenmesi

Hollanda vizesi işlemleri için gerekli evraklar 2 farklı kategoriye göre belirtilebilir. Bunlardan ilki seyahat amacının belirlenmesi ile hazırlanması gereken evraklardır. Seyahat amacı aşağıdakilerden biri olabilir.

90 günü aşmayan kısa süreli Hollanda seyahatinin amaçları; Turist vizesi, Ticari vize, Aile ziyaret vizesi, Transit vize, Denizci transit vizesi, Kültürel, sportif faaliyet ve konferansa katılım vizesi, Denizciler, Tır Şoförü, Kültürel, Bilimsel, Araştırma veya Spor Etkinlikleri, Remigrant/Erken Emeklilik, Geri Dönüş Vizesi, Hollanda Antilleri Vizesi, Kısa süreli öğrenim ve staj amaçlı olabilmektedir.

Hizmet, Hususi ve Diplomatik gibi özel pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hollanda seyahatlerinden önce pasaportlarının geçerlilik süresine dikkat etmelidirler. Hollanda’ya turistik, ticari ve aile ziyareti amacıyla kısa süreli yani 90 günü aşmayacak ziyaret planı olanlar pasaportlarında geçerli ve çok girişli Schengen vizesi bulunmuyorsa Hollanda vize işlemleri tamamlanmadan ülkeye giriş yapamazlar.

Hollanda’ya turistik ziyaret, ticari ziyaret ve aile ziyareti amacıyla kısa süreli seyahat planlayanlar pasaportlarında geçerli ve çok girişli Schengen vizelerine sahip değillerse Hollanda Schengen vize işlemlerine tabidirler.

Hollanda Vizesi Muafiyeti

Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Kırmızı/Siyah) pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak koşuluyla Schengen Bölgesine Hollanda vize işlemleri için muaf olurlar. Pasaportların geçerlilik süresi seyahat sonlanma tarihinden sonra 3 ay olmalıdır.

90 günden fazla oturum gerektiren eğitim, çalışma, aile birleşimi gibi durumlar için Hollanda MVV vize başvurusunda bulunulması gerekir. Hollanda MVV vize başvurularında başvurular doğrudan Hollanda Konsolosluğu tarafından kabul edilmektedir.

Hollanda vize başvuru merkezlerinde bölge ayrımı bulunmamaktadır. Hollanda’da üç aydan uzun süre konaklama planınız varsa direkt olarak Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluğundan uzun dönem MVV vizesine başvuruda bulunabilirsiniz.

Hollanda Vize Masrafları

Hollanda vize ücretleri başvuru yapan kişinin yaşına göre değişiklik göstermektedir. Vize başvuru sahibi 0-6 yaş arasında ise vize harcından muaftır. 6-12 yaş arası başvuru sahipleri ise indirimli vize harcı (40€) ödemektedir. 11 yaşından büyük her başvuran ise Hollanda hükümeti tarafından belirlenen Hollanda vize ücreti 2024 miktarını ödemek zorundadır. Vize harçları başvuru dosyasının Konsolosluk tarafından değerlendirmeye alınması içindir, vize garantisi olarak düşünülmemelidir. Vize başvurusunun red ile sonuçlanması halinde veya kişinin başvurudan vazgeçmesi halinde Konsolosluk harçları iade edilmemektedir. Konsolosluğa ödenen vize harçları randevu günü başvuru merkezinde Euro cinsinden ödenmektedir.

Konsolosluk harcına ek olarak, Hollanda Schengen vize başvurularını kabul etmek üzere Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş parmak izi merkezine ödenen koordinasyon bedeli bulunur. Koordinasyon bedeli de tıpkı vize harçları gibi geri ödemesizdir ve iadesi talep edilemez. Parmak izi merkezi koordinasyon ücreti de Hollanda vize randevusu gününde merkezde nakit ve Türk Lirası cinsinden ödenmektedir. Koordinasyon bedellerinde kur farkından kaynaklı değişiklik olabilmektedir. Müşteri temsilciniz güncel koordinasyon bedelini sizlere bildirmektedir.

Hollanda Vize Ücretleri

Yukarıdaki ücretler vize başvuru aşamasında resmi makamlara ödenen ücretlerdir. Ayrıca vize başvuru dosyasının hazırlanması, randevunun alınması, başvurunun yapılması, pasaport takibi gibi geniş kapsamlı Happy Turizm Vize - Danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyenler ise isteğe bağlı olarak danışmanlık bedeli ödemelidir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık danışmanlık bedeli 70 Euro’dur. Danışmanlık ücretine dahil olan Happy Turizm Vize - Danışmanlık hizmetleri ise; gerekli evrak listelerinin belirlenmesi, evrak uygunluk kontrolü, başvuru formlarının doldurulması, vize talep dilekçesinin yazılması, fotokopi hizmetleri, randevuya eşlik etmek, pasaport takibi ve kargo hizmetlerini kapsamaktadır. Hollanda vize işlemleri için müşteri temsilcilerimize ulaşabilir ve ücretsiz bilgi talep edebilirsiniz.

Hollanda Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Hollanda vize başvuruları ortalama olarak 30 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Hollanda Başkonsolosluğunun görev sahası dışında ikamet edenlerin vize işlemleri daha uzun sürebilir. Türkiye’den başvuruda bulunan yabancıların başvuru işlem süreleri de daha fazla uzayabilmektedir. Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Paskalya Bayramı gibi Türkiye ve Hollanda’nın resmi tatil günlerinde Hollanda temsilcilikleri hizmet vermemektedir. Bu tarihlerden önce Hollanda vize başvurusu yapılacaksa yoğunluktan dolayı işlem sürelerinin uzayabileceğini göz önünde bulundurulmalıdır.

Değerli ziyaretçilerimiz, Hollanda vize işlemleriniz için Schengen yetkililerimizi arayabilir, mesleki durumunuza göre farklılık gösteren evrak listelerini talep edebilirsiniz. 2024 Hollanda vize ücretlerini ve servis bedellerini öğrenebilirsiniz.

Hollanda Vize Başvuru Formu

Hollanda vize başvuru formu Türkçe, İngilizce ve Flemenkçe olarak doldurulabilir. Hollanda Schengen vize başvuru formu Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanları tarafından online olarak doldurulmaktadır. Hollanda vize başvuru formu Hollanda temsilciliklerinin hazırladığı resmi bir belgedir. Tüm sorular gerçeği birebir yansıtacak şekilde ve eksiksiz olarak cevaplanmalıdır. Vize başvuru formu şahsen imzalanarak ibraz edilmelidir.

Hollanda vize başvuru formu, Hollanda Konsolosluğu tarafından yönlendirilen online platform üzerinden tamamlanan bir formdur. Online form doldurma işlemleriniz de Happy Turizm Vize - Danışmanlık müşteri temsilcileri tarafından tamamlanır.

Hollanda Vize Başvurusu Prosedürü

Hazırlamış olduğunuz belgelerinizi kurumumuza ulaştırın.

Hollanda vizesi için gerekli evrak listesinde yer alan belgeleri size en yakın ofisimize şahsen, kargo/kurye veya 3. Bir kişi aracılığıyla ulaştırabilirsiniz. Belgelerle temin edilmesi ve içerikleri hakkında yetkililerimizi arayarak bilgi alabilirsiniz.

Belgeleriniz müşteri temsilcinize ulaştığında, temsilciniz sizlere ulaşarak belge uygunluk onayı verir veya eksik evraklarınızı talep eder.

Hollanda Schengen vize ücretinizi ödeyin.

Hollanda Vizesinden Muaf Olan Ülkeler

Aşağıdaki ülke vatandaşları 180 içinde maksimum 90 gün Hollanda vize prosedüründen muaftırlar.

Avrupa Birliği vatandaşları, Arnavutluk, Andorra, Amerika Birlesik Devletleri, Antigua & Barbuda, Arjantin, Avustralya, Barbados, Bosna Hersek, Brezilya, Brunei, Bahamalar, El Savador, Guatemala Cumhuriyeti, Güney Kore, Honduras, Hong Kong BNO sahipleri (Yurtdışında İngiliz vatandaşlığı), Hong Kong SAR pasaportlari (Özel Yönetim Bölgesi), Hırvatistan, İsrail, İsviçre ,İspanya ,Japonya, Kostarika, Kanada, Karadağ, Makedonya, Malezya, Mauritius, Meksika, Monako, Nikaragua, Panama, Paragua, San Marino Cumhuriyeti, Saint Kitts ve Nevis Federasyonu, Sırbistan, Singapur, Şili, Tayvan, Uruguay, Vatikan, Venezuela, Yeni Zelanda.

Biometrik pasaporta sahip Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya, Sırbistan ve Karadağ vatandaşları Hollanda vizesi prosedüründen muaftırlar. Ancak söz konusu ülke vatandaşları olan başvuru sahipleri biometrik pasaporta sahip değillerse daha düşük bir ücretle vizeye tabi olurlar.
11/01/2011 tarihinden sonra Tayvan vatandaşlarının kimlik kartları da pasaportlarıyla birlikte ise vize prosedürünü tamamlamaları gerekmektedir.
Ayrıntılı bilgi için 0(312) 419 56 41 numaralı telefonu arayarak ücretsiz bilgi talep edebilir veya bilgi@happyturizm.com adresine e-mail gönderebilirsiniz. 

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek