Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Libya Vizesi Vize işlemleri

Libya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Libya Vizesi

Libya Hakkında Genel Bilgiler:

Libya, Kuzey Afrika'da bulunan başkenti Trablus olan bir ülkedir. Yaklaşık olarak 1,759,540 kilometrekareye sahip yüzölçümüyle Sahra Çölü'nün büyük bir kısmınıda  içinde barındırmaktadır. Tahmini olarak 2022 itibarıyla yaklaşık 7 milyon kişi Libya topraklarında yaşamaktadır. Arapça, Libya'nın resmi ve en yaygın olarak konuşulan dilidir. Ayrıca Berberi dili de bazı bölgelerde konuşulmaktadır. İslam, Libya'nın resmi dini inancıdır. Ülkede Sünni Müslümanlar çoğunluktadır.
Libya, eski çağlardan beri önemli bir tarihe sahiptir. Antik çağlarda Fenikeliler, Kartacalılar, Roma İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu gibi birçok medeniyet Libya'da hüküm sürmüştür. Modern Libya, 1951 yılında bağımsızlığını kazanmıştır. Libya'nın ekonomisi büyük ölçüde petrol ve doğalgaza dayanır. Petrol ve doğalgaz üretimi, ihracatının büyük bir kısmını oluşturur. Ancak, siyasi belirsizlik ve çatışmalar nedeniyle ekonomi istikrarsızdır. Libya, iç savaşlar, çatışmalar ve siyasi belirsizliklerle karakterize edilir. Seyahat edenlerin güvenlik durumunu dikkate alması ve seyahatlerini önceden planlaması önemlidir.

Libya, büyük ölçüde çöl ve yarı çölden oluşur. Sahra Çölü'nün büyük bir kısmı Libya topraklarını kaplar. Ülkenin kıyı bölgeleri Akdeniz'e kıyısı olan düzlüklerden oluşur. Libya, doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları ve antik şehirleri ile turistler için ilgi çekici bir destinasyondur. Ancak, siyasi belirsizlik ve güvenlik endişeleri nedeniyle turizm potansiyeli sınırlıdır.

Dikkat!

**Tüm vize başvurularında Libya Göç İdaresinden onaylı davet mektubu şartı aranmakta, ülkeye girişte davet mektubunu gönderen şahsın veya kurum/şirketten bir yetkilinin karşılamaya gelmesi istenmektedir. Bu sebeple, Libya’ya seyahat etmeden önce, davet mektubu gönderen şahıs veya kurumla iletişime geçilmesi uygun olacaktır.

**Libya’daki güvenlik şartları göz önünde bulundurulduğunda, Libya’ya seyahat eden Türk vatandaşlarının merkezi ve güvenlikli yerler dışına çıkmamasında, Libya’ya vardıktan sonra en yakın Türk temsilciliğine bilgi vermesinde fayda görülmektedir.

**Mevzuat gereği, Libya Dinarı’nın ülkeden çıkarılması yasaktır. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, Libya’dan çıkışta yolcunun yanında Libya Dinarı bulunmamalıdır.

Libya Vize

Diplomatik Pasaport ve Hizmet Pasaportu hamilleri, 90 güne kadar olan turistik seyahatlerinde vizeden muaftır.

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Öte yandan, 16 yaşından küçük ve 55 yaşından büyük Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

Libya Vize Türleri

Libya makamlarınca 4 tür vize verilmektedir:

  • Ziyaret Vizesi
  • Görev Vizesi
  • Öğrenci Vizesi
  • Çalışma Vizesi

Libya Vize Şartları Nelerdir?

  • Pasaport: Seyahat tarihinden itibaren en az altı ay geçerli ve boş sayfaları olan bir pasaport. Pasaport fotokopisi.
  • Libya Vize Başvuru Formu: Başvuru sahiplerinin Libya vize formunun çıktısını alması ve okunur bir yazı ile İngilizce olarak doldurması gerekmektedir. Form doldurma işlemleriyle ilgili Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimizi arayarak yetkilerimizden destek alabilirsiniz.
  • Fotoğraf: Son altı ay içinde çekilmiş, beyaz arka plan üzerinde, biyometrik özelliklere uygun, 3.5x4.5 cm boyutlarında 4 adet fotoğraf.
  • Sarı Humma Aşı Kartı
  • Libya Vize Dilekçesi
  • Seyahat Sağlık Sigortası 
  • Banka Hesap özeti
  • Otel ve Uçak rezervasyonu
  • Vize Ücreti ödendi dekontu

Libya Vizesi İşlem Süresi

Libya vize işlem süresi 5-7 iş günüdür. Acil Ekspres vize alımında ise 2 iş günde vize sonuçlanmaktadır. Acil Ekspres Libya Vize ücreti iki katı olarak alınmaktadır.

Libya Acil Vize - Libya Ekspres Vize

Libya Büyükelçiliğin Acil vize veya Ekspres vize uygulaması bulunmaktadır. Libya Acil vize, Libya Ekspres vize alımı 2 iş gününde vize sonuçlanmaktadır. Acil Ekspres Libya Vize ücreti, vize ücretinin iki katı olarak alınmaktadır.

Libya Kapıda Vize

Libya ülkesinin kapıda vize uygulaması bulunmamaktadır. Libya kapıda vize verilmemektedir. Pasaportunda vize olmayan kişileri Uçak firmaları uçağa almamaktadırlar. Ankara Libya Büyükelçiliğinden vize almaları gerekmektedir.

Kimler Hangi Şehirden Başvurabilirler

Türkiye’nin her bölgesinden, tüm şehirlerinden il ayrımı olmaksızın Ankara’da bulunan Libya büyükelçiliğinden vize başvuruları yapabilirler. Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimize  başvuru evraklarını kargo yoluyla gönderebilirsiniz veya  Ankara ofisimizi ziyaret ederek başvuru evraklarınızı bize ilettiğinizde uzmanlarımız başvurunuzu sizin adınıza gerçekleştirecek ve vize alma süreci boyunca sizi bilgilendirecektir. 

Libya’ya Giderken Alınması Gerekenler

  • Pasaport
  • Sarı Humma Aşı Kartı 
  • Gidiş-Dönüş Uçak bileti rezervasyon
  • Otel rezervasyon
  • Firma tanıtım belgeleri
  • Kimlik kartı, ehliyet
  • Yurtdışı çıkış pulu
  • Bavulunuzun ağırlığı 32 kg geçmemeli

Vize reddi

Başvuru formunuzun eksik yada hatalı doldurulması vize reddine neden olabilir. Ama üzülmeyin tekrar başvuru yapabilirsiniz. Belgelerinizi eksiksiz ve hatasız doldurmak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

Libya Vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

 

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek