Bulgaristan Vizesi

Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Vatandaş Anne/Baba Çocuğu İçin Bulgaristan Vatandaşlığı Almak

Kendileri Bulgaristan vatandaşı olan, çocukları Türkiye’de doğan anne/babalar daha önce Türkiye doğumlu çocuklarını Türk pasaportlarıyla turistik vize alarak Bulgaristan’a götürebiliyordu. Ancak son zamanlarda Bulgaristan vatandaşı olan ailelerin çocuklarına Bulgaristan vizesi verilmiyor. Yani bu kişiler çocuklarını Bulgaristan’a götürebilmek için ya Pasavan (tek sayfalık pasaport) ya da Bulgaristan kırmızı pasaportu almalı. 

Çocuğa kırmızı pasaport çıkartmadan önce, Bulgaristan vatandaşı olan ebeveynin yerine getirmesi gereken bazı şartlar var. Öncelikle çift Türkiye’de evlendiyse Bulgaristan resmi makamlarınca evliliklerini tanıtmaları gerekir. Daha sonra da çocuklarının doğumunu Bulgaristan’da tanıtmaları şart. Bu iki işlemi gerçekleştiren aileler çocuklarına kırmızı pasaport başvurusunda bulunabilirler. 

Bulgaristan Vatandaşlığı

Çocuklara Kırmızı Pasaport Başvurusu

Anne ve babaların çocuklarına kırmızı pasaport çıkartma başvurusuna birlikte gitmeleri gerekmektedir. Eğer başvuruya sadece ebeveynlerden biri gidecekse diğerinin muvafakatname vermesi şart. 

14 yaş altı, 14-18 yaş arası ve 18 yaş üstü çocuklara Bulgaristan Pasaportu çıkarma prosedürü ve hazırlanması gereken evraklar farklılıklar gösterebilmekte. Yazımızın devamında;

  • Bulgaristan’da Evlilik Tanıtma,
  • Çocuğun Doğumunu Tanıtma,
  • 14 Yaş Altı Çocuğa İlk Defa Kırmızı Pasaport Çıkarma,
  • 14-18 Yaş Arası Çocuklara İlk Defa Pasaport Çıkarma,

18 Yaş Üstü Çocuğa İlk Defa Kırmızı Pasaport Çıkarma işlemleriyle ilgili detaylı bilgi ve evrak listesini bulabilirsiniz. 
Kırmızı pasaport çıkarma veya Liçna Kartı (kimlik kartı) başvuru işlemleri ve hazırlamanız gereken evrak listesiyle ilgili kafanız karışıksa, bizi arayarak danışmanlık almanızı tavsiye ederiz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerine vekâletname verdiğinizde pasaport çıkarma ve liçna kartı alma işlemlerinizin tüm süreçlerinde size destek veriyoruz. 

Bulgaristan Vatandaşı Anne/Babanın Evlilik Cüzdanı Çıkarma İşlemleri

Bulgaristan vatandaşı anne/babanın Türkiye’de doğan çocuklarına kırmızı pasaport çıkartmak için ilk yapması gereken evliliklerini Bulgaristan’da tanıtmaktır. Yani Bulgaristan’da evlilik cüzdanı çıkartmaları gerekmektedir. Evlilik cüzdanı çıkartma prosedürü ve evrak listesiyle ilgili detaylı bilgiyi sitemizde bulabilirsiniz. Eğer işlemlerinizde zaman kaybetmek istemiyorsanız 0(312) 419 56 41 numaralı telefonumuzdan bizi arayabilir ya da Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimizi ziyaret ederek destek alabilirsiniz. Yetkililerimize vekâlet verdiğiniz takdirde evrak listenizi hazırlamanızdan, randevunuzun alımına kadar tüm işlemlerinizde size yardımcı olacaklardır. 

Bulgaristan Evlilik Cüzdanı Çıkarma İçin Gerekli Evraklar

  • Evlilik Belgesi - Form B: Apostilli olmalı - Nüfus Müdürlüğü’nden alınmış olmalı.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Apostilli olmalı - Son bir hafta içinde Nüfus Müdürlüğü’nden alınmış olmalı.
  • İsim Denklik Belgesi: Anne ve/veya babaya ait olmalı. Apostillenmiş olmalı. 
  • Liçna Kartı ve Bulgar Pasaportu fotokopisi: Bulgar vatandaşı olan eşe ait olmalı.
  • Vekâletname: Yetkilimize verdiğiniz noter tasdikli ve Apostilli vekâlet olmalı. 

Bulgaristan Evlilik Cüzdanı Çıkarma Prosedürü

Evlilik Cüzdanı Çıkarmak İçin İzlemeniz Gereken Yollar

1. Belgelerinizi kargo ile ofisimize gönderin:
Evlilik cüzdanı çıkarmak için 2024 güncel evrak listesini yetkililerimizden isteyebilirsiniz. Evraklarınızı hazırladıktan sonra kargo yoluyla ofisimize göndermeniz gerekmektedir. 

2. Yetkililerimiz sizi bilgilendirecek:
Evraklarınız yetkilimize ulaşır ulaşmaz belgelerinizin kontrollerini sağlayıp eksik veya hatalı belgeleriniz varsa sizi bilgilendirecekler ve eksik evraklarınızı tamamlamanızı isteyeceklerdir. 

3. Ödemenizi yapın:
Evraklarınızın son kontrollerini yapan yetkilimiz size evlilik cüzdanı çıkarma ile ilgili ödemeniz gereken ücret bilgisini verecektir. Bu tutar, noter tasdiki, tercüme ve bizim danışmanlık ücretimizi kapsamaktadır. Ücreti, yetkilimizin vereceği hesap numarasına yatırabilirsiniz.

4. Belgelerinizi Bulgaristan’da tasdik ve tercüme ettireceğiz:
Evraklarınızı eksiksiz olarak tamamladıktan sonra Bulgaristan Dış İşleri Bakanlığı’ndan onaylatacağız. Bu işlem yaklaşık 1 hafta sürmektedir. Ardından belgelerinizi yeminli tercümana tercüme ettirip, Bulgaristan noterinden onaylatacağız. 

Bu işlemler bittikten sonra Bulgaristan’da bağlı bulunduğunuz bölgedeki Belediye’ye giderek evlilik cüzdanı tescil başvurusunda bulunacağız. Ortalama 1 ay içinde evlilik cüzdanınız çıkmış olacak. Tescil işlemini evraklarınızı hazırladıktan sonra Türkiye’deki Bulgaristan Konsoloslukları ve Büyükelçiliği’ne giderek de yaptırabilirsiniz. Türkiye’den yapılan evlilik tescili işlemleri yaklaşık 6 ay sürmektedir. 

Çocuğa Bulgaristan’da Doğum Belgesi Çıkarma

Bulgaristan vatandaşı anne/ baba Türkiye doğumlu çocuklarına kırmızı pasaport çıkartmadan önce yapması gereken bir diğer işlemde Bulgaristan’da doğum belgesi çıkartmaktır. Bu işlem içinde Bulgaristan’a gitmeye vaktiniz yoksa ofisimizle iletişime geçmeniz ve yetkilimize vekâletname vermeniz yeterli olacaktır. Yetkililerimizle görüşerek doğum belgesi çıkartmak için gerekli olan güncel evrak listesini öğrenin. Evraklarınızı kargo yoluyla ofisimize gönderdiğinizde sizin adınıza Doğum Belgesini çıkarma işlemlerini takip edeceğiz. 

Türkiye doğumlu çocuğa Bulgaristan’da doğum belgesi çıkartmak için gerekli tüm evrakların orijinal ve apostilli olması gerekmektedir. Vekâlet verecek olan anne veya baba çifte vatandaş ise Türk kimlik kartı ve Bulgar kimlik kartı bilgilerine göre vekâlet yaptırmalı. Sadece Türk kimliğine göre yapılan vekâlet Bulgaristan’da kabul edilmemektedir. 

Bulgaristan Doğum Belgesi Çıkarma İçin Gerekli Evraklar

  • Doğum Kayıt Örneği: Form A – Apostilli ve çocuğa ait olmalı.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Apostilli ve çocuğa ait olmalı. 
  • İsim Denklik Belgesi: Apostilli ve anne ve/veya babaya ait olmalı.
  • Evlilik Kayıt Örneği: Anne babaya ait Bulgaristan evlilik cüzdanı.
  • Liçna Kartı ve Bulgaristan Pasaportu Fotokopisi: Bulgar vatandaşı olan anne/babaya ait olmalı. 
  • TC Kimlik Fotokopileri: Türk vatandaşı olan anne veya babaya ait olmalı. 
  • Vekâletname: Noter tasdikli ve apostilli, anne ve babaya ait olmalı. 

Çocuğa Bulgaristan’da Doğum Belgesi Çıkarma Prosedürü

1. Belgelerinizi kargoyla bize ulaştırın:
Bulgaristan’da doğum belgesi çıkartmak için gerekli evrak listesini yetkilimize danışarak hazırladıktan sonra belgelerinizi ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz belgeler eline ulaşır ulaşmaz gerekli kontroller sağlayıp sizi bilgilendirecektir. Varsa eksik belgelerinizi tamamlamanızı isteyecektir.

2. Belgelerinizi tercüme ve tasdik ettireceğiz:
Doğum Belgesi için gerekli tüm evraklarınızı Sofya’daki Bulgaristan Dış İşleri Bakanlığı’ndan onaylatacağız. Ardından yeminli tercüman aracılığıyla Bulgarc'aya tercüme ettireceğiz. Son olarak Bulgaristan noterinden onaylatacağız. 

3. Nüfus Müdürlüğü’ne başvuru yapacağız:
Bulgaristan vatandaşı ebeveynin bağlı olduğu şehrin İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne (Slujba “GRAO” – Grajdanska Registratsiya i Administrativno Obslujvane) başvuruda bulunacağız. 

4. Çocuğunuza kimlik numarası alacağız:
Bulgaristan Adalet Bakanlığı’na başvurarak (Ministersyvo na Pravosıdieto) Bulgaristan vatandaşlığı almak isteyen çocuğa Bulgar Kimlik No (Edinen Grajdanski Nomer) alacağız. 

5. Doğum belgesi çıkartacağız:
Çocuğa ait Bulgar kimlik numarası ile Bulgaristan vatandaşı olan anne / babanın bağlı olduğu şehrin İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne doğum belgesi çıkartma için başvuru yapacağız. Doğum belgesi yaklaşık 30 gün içerisinde çıkmaktadır. Bu belge ile çocuğa kırmızı pasaport başvurusu yapılabilir. 

14 Yaş Altı Çocuklara Bulgaristan Pasaportu Çıkarma İşlemleri

14 yaş altındaki çocuklara ilk defa Bulgaristan pasaportu çıkarmak için gerekli olan birtakım evraklar ve prosedürler vardır. Aşağıda çocuklara Bulgaristan pasaportu çıkarmak için gerekli olan evrakları ve işlemleri bulabilirsiniz. 

  • Doğum Belgesi: Çocuğa ait olan, Bulgaristan’dan alınmış belge, Akt za rajdane. 
  • Bulgaristan Evlilik Cüzdanı: Anne ve babaya ait olan Grajdanski Brak.
  • Liçna Kartı ve Bulgar Pasaportu Fotokopisi: Bulgaristan vatandaşı anne/babaya ait olmalan.
  • 2 adet Biometrik Fotoğraf
  • Pasaport ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Türk vatandaşı anne/babaya ait olan.
  • Adres Belgesi: Türkiye’deki güncel adresiniz ve iletişim bilgilerinizi gösteren belge. 
  • İsim Denklik Belgesi: Bulgaristan vatandaşı olan ebeveyne ait olan.
  • Taahhütname: Başvuruya gelmeyecek olan anne yada baba tarafından verilmeli. 

Ek Hizmetlerimiz
Bulgaristan vatandaşı anne/ babanın çocuklarını, Bulgaristan vatandaşlığına geçirmeleri için gerekli evraklar yeminli bir tercüman tarafından Bulgarca'ya çevrilmesi ve noter tasdik yapılması gerekmektedir. Tüm tercüme işlemleriniz için ofisimizden destek alabilirsiniz. Ayrıca kırmızı pasaport başvurularında evrakların hazırlanmasından randevunuzun alınmasına kadar tüm aşamalar için yetkililerimizden danışmanlık alabilirsiniz. 

14-18 Yaş Arasındaki Çocuklar İçin Bulgaristan Pasaportu Evrakları

İlk defa Bulgaristan pasaportu çıkartacak 14-18 yaş aralığında olan çocuklar için gerekli olan evrakları aşağıda bulabilirsiniz. 

  • Bulgaristan Doğum Belgesi: Çocuğa ait olan Akt za rajdane.
  • Liçna Kartı ve Bulgar Pasaportu Fotokopisi: Bulgaristan vatandaşı ebeveyne ait olan.
  • Adres Belgeniz: Türkiye’de ikamet ettiğiniz adresinizi ve iletişim bilgilerinizi gösteren belge. 
  • TC Kimlik ve Pasaport Fotokopisi: Türk vatandaşı anne/babaya ait olan.
  • 2 adet Biometrik Fotoğraf: 3,5x4,5 mm ölçülerinde. 
  • Adres Belgeniz: Bulgaristan’da bağlı olduğunuz belediyeden alınmış adres beyan eden belge (Udostoverenie Za Postoyanen Adres).

18 Yaş Üzerindeki Çocuklar İçin Bulgaristan Pasaportu Evrakları

İlk defa Bulgaristan pasaportu çıkartacak 18 yaş üzerinde olan çocuklar için gerekli olan evrakları aşağıda bulabilirsiniz. 

  • 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  • Bulgaristan Doğum Belgesi: Çocuğa ait olan.
  • Adres Belgesi: Bulgaristan'dan bağlı olduğunuz belediyeden alınmış adres belgesi (Udostoverenie Za Postoyanen Adres) 
  • Liçna Kartı Fotokopisi: (1.dereceden akraba olan 2 Bulgaristan vatandaşına ait Liçna Kartı fotokopisi. Bu kişiler Konsolosluğa başvuru sahibi ile birlikte gelecek ve şahitlik edeceklerdir.)
  • Bulgar Vatandaşı ebeveyne ait Liçna kartı ve Bulgar pasaportu fotokopisi
  • Türkiye'deki güncel adresiniz.                                             
  • Size ulaşılabilecek telefon numarası.
  • Ebeveynler çifte vatandaş iseniz Türk Kimlik ve Pasaport Fotokopisi

Bulgaristan Vatandaşı Anne/Baba Çocuğu İçin Vatandaşlık Başvuru Prosedürü

1. Başvuru formunu doldurun
Türkiye doğumlu çocuğa Bulgaristan pasaportu çıkartmak için öncelikle Zavaylenie Formunu doldurmak gerekiyor. Zavaylenie Formu Bulgaristan Konsoloslukları ve Büyükelçiliğinden veriliyor. Bu temsilciliklerden telefonla ya da e-posta yoluyla randevu alarak formu doldurabilirsiniz. 

2. Formu ve evrakları Konsolosluğa gönderin 
Pasaport için gerekli evraklar ve Zavaylenie Formunu taratarak  consul.istanbul@mfa.bg adresine mail olarak gönderin. 

3. Eksik belgeleriniz için Konsolosluktan sizi arayacaklar
Eğer kırmızı pasaport için hazırladığınız evraklar arasında eksik ya da hatalı olanlar varsa konsolosluk yetkilisi sizi arayıp bilgilendirme yapacaktır. Eksik evraklarınızı en kısa sürede tamamlayın. 

4. Randevunuzu alın
Kırmızı pasaport başvuruları kişinin ikamet ettiği şehrin yetki alanına girdiği konsolosluk ya da Büyükelçiliğe yapılabiliyor. Yani İstanbul, Sakarya, Kocaeli ve Çanakkele’ de yaşayanlar İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğu’na, Bursa, Bilecik, Muğla, Balıkesir, Denzil, Aydın, Muğla, Yalova ve İzmir civarında yaşayanlar Bursa Bulgaristan Konsolosluğu'na, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli ve ilçelerinde ikamet edenler Edirne Bulgaristan Konsolosluğu’na, Ankara ve diğer şehirlerde yaşayanlar ise Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapmalılar. Başvuru yapacağınız Bulgaristan Konsolosluğu ya da Büyükelçilik görevlisi size başka bir gün ve saatte gelmeniz için randevu verecek. O gün gelip pasaport başvurusunda bulunabilirsiniz. 

5. Pasaportunuzu teslim alın
Kırmızı pasaportlar, başvuru tarihinden sonra en erken 3 ay içerisinde çıkmaktadır. Pasaportunuzu Bulgaristan Konsoloslukları veya Büyükelçiliği’nden kendiniz alabilirsiniz. Eğer sizin adınıza bir başkasının almasını isterseniz o kişinin ismini konsolosluk yetkilisine bildirmeniz gerekir. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek