Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Ruanda Vizesi Vize işlemleri

Ruanda Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Ruanda Vizesi Nasıl Alınır?

Ruanda devleti, günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla beraber Elektronik Vize yani E-Vize işlemlerini tüm dünya ülkelerine açmış bulunmakta. Elektronik vize, beklemeden, saatler içerisinde alabileceğiniz bir vize türüdür. Ruanda E-vizenizi dakikalar içerisinde rahatça çıkartabilir ve vizesini aldığınız ülkeye yolculuk edebilirsiniz. Elektronik vizeniz onaylandığı an, başvuru yapan kişinin kendi posta adresine e-posta yoluyla onay mesajı iletilir, onay mesajı ile beraber vizenizi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Vizenizin pasaportunuza yolculuk ettiğiniz ülkede kayıt edileceğini bilmelisiniz.

Zaman ve tasarruf açısından yararı olduğu kadar dikkat de isteyen bir başvuru çeşidi olan Ruanda elektronik vize başvurusu, yapacağınız en küçük bir harf hatasında bile başvuruda bulunan kişiye istenmeyen sorunlar doğurabilir ve işlerini aksatabilir.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak vize, elektronik vize işlemlerinizi sizin adınıza güvenilir ve eksiksiz şekilde yapmaya devam ediyoruz. Oluşabilecek tüm aksaklıkları hesaplayarak, istediğiniz başvuru türüne göre ya da sahip olduğunuz pasaport çeşidine göre şekillenen klasik vize ve elektronik vize başvuru işlemlerinizi, size zaman kaybı yaratmadan seyahatlerinizde size kolaylık sağlamak adına sizlere hizmet veriyoruz. Ruanda klasik vize, elektronik vize işlemlerinizde güvenilir bir kaynak arıyorsanız Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimize ulaşabilir; klasik vize ya da elektronik vize konusu üzerine uzmanlaşmış olan vize uzmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

Ruanda elektronik vize başvurusu yaparken herhangi bir ülkenin vatandaşı olmalı ve ikamet adresinizi Ruanda elektronik vize başvurusu yaparken iletmelisiniz. Uzmanımızla yapacağınız görüşmelerde iletmeniz gereken birtakım belgeler mevcuttur, bunlardan biri; ikamet adresinizdir. İkamet adresinizle beraber hangi vize türüne -ticari vize, transit vize, turistik vize ya da göçmenlik başvurusu- başvuruda bulunacağınızı da söylemeyi unutmayınız. Ayrıca; pasaport türünüzü ve kaç gün kalmak istediğinizi de elektronik vize uzmanımıza iletmeniz, işleminizin rahatlığı ve hızlılığı konusunda sizin için yararlı olacaktır.

Ruanda’ya Türkiye’den elektronik vize başvurusu yapmak isteyenlerin dikkatine

Türkiye’den ya da diğer dünya ülkelerinden Ruanda elektronik vize başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken ve sizden beklenen bazı temel hususlar mevcuttur. Bunlardan birincisi e-vize başvurusu yaparken Ruanda vizesi için istenilen evrakları elektronik ortam üzerinden doğru adrese eksiksiz bir şekilde yollamanızdır.

Ayrıca Ruanda elektronik vize ya da Ruanda klasik vize başvurusu yaparken en baş pasaportunuzun olması gerektiğini unutmayınız. Uzmanımızla Ruanda elektronik vize başvurusunda bulunurken, pasaportunuzun bilgisayardan taratılmış olan halini göndermeniz gerekmektedir. Vizeniz çıktığı anda e-postanıza dakikalar içerisinde vize başvuru sonucunuz ya da onay mesajınız gelir ve vizeniz pasaportunuza Ruanda’ya giriş yaptıktan sonra işlenir.

Pasaportunuzun geçerlilik süresini bilmeniz, e-vize veya klasik vize başvurusu yaparken ihtiyacınız olacak temel hususlardan birisidir. Pasaport geçerlilik sürenizin, başvuru yaptığınız tarihten en az 6 (Altı) ay daha geçerli olması gerektiğini unutmamalısınız. Pasaportunuzun geçerlilik süresini bilmiyorsanız ya da pasaportunuzun geçerlilik süresinin 6 (Altı) aydan daha az bir zamanı varsa, iletişimde olduğunuz elektronik vize uzmanımıza bu bilgiyi iletmelisiniz. Ruanda elektronik vize başvurusu yaparken pasaportunuzun türü önemli olmayıp, tüm pasaportlar için vizeye tabi tutulursunuz.

Pasaportunuzun yıpranmamış olmamasına özen göstermeli, giriş yaptığınız hava alanında herhangi bir sorun yaşamamak adına, fotoğrafınızın en az beş yıl güncel olması ve biyometrik olmasına özen göstermelisiniz. Elektronik vizeniz çıkmış olsa dahi pasaport kontrolünde yaşayacağınız herhangi bir problem, giriş yapmak istediğiniz ülkede probleme yol açabilir. Giriş sırasında geri çevrilmeniz halinde neden girişinizin yapılmadığı hakkında bilgi vermek, girmek istediğiniz ülkenin inisiyatifindedir. Bu tarz bir problem yaşadığınız zaman Ankara Ruanda Büyükelçiliğine yazılı itiraz dilekçesi verebilir ya da bilgi isteyebilirsiniz.

Sınır kapısında yaşayacağınız herhangi bir problemde bizi aramanızın size pek bir yararı olmayacaktır. Giriş sırasında yaşadığınız problemleri anlatmak ve sormak istediğiniz soruları sormak için gümrük memurları en güvenilir kaynaklardır.

Ruanda vize başvurusu yapmanın 3 (Üç) farklı yolu bulunmaktadır. Her başvuru çeşidinde şartlar büyük benzerlik gösterse de yapacağınız en küçük bir hata vizenizin çıkmasını engelleyebilir yahut uzatabilir. İstenilen belgeleri dikkatlice incelemeniz gerekmektedir.

Ruanda E-Vize Başvurusu Yaparken İstenilen Belgeler Nelerdir?

Ruanda elektronik vize başvurusu yaparken elektronik olarak yollamanız gereken belgelerin en başında pasaportunuzun elektronik ortamda taranmış görüntüsü ve 1 (Bir) adet biyometrik fotoğrafınız gelmektedir. Biyometrik fotoğrafınızı çekilirken yüzünüzde makyaj olmamasına, kulaklarınızın tam karşıdan görünmesine ve üzerinizde takı olmamasına özen göstermelisiniz. Ayrıca, gidiş-dönüş uçak biletinizi ve otel rezervasyonlarınızı da elektronik ortada tarayarak doğru adrese iletmeniz gerekmektedir.

Elektronik vize başvuru sonucunuz 1 (Bir) ve 4 (Dört) iş günü içerisinde net olarak mail adresinize ulaşır. Doğru ve eksiksiz bir şekilde başvuru yaptığınız zaman elektronik vize başvuru sonucunuzun elinize ulaşma sürece minimum zamana iner, o yüzden başvurunuzu vize işlemlerinde deneyimli bir uzman tarafından yaptırmanız zaman konusunda size büyük bir kolaylık sağlar.

Ruanda Klasik Vize Başvurusu Yaparken İstenilen Belgeler Nelerdir?

Ruanda klasik vize başvurusu yaparken dikkat etmeniz gerekenler ve belgeler elektronik vize başvurusuna göre değişkenlik sağlar.

Başvuruda bulunurken göndermeniz gereken evrakları vize uzmanınıza mail yolu ile göndermeniz gerekmektedir. Ruanda klasik vize başvurusunda bulunurken, Ruanda elektronik vize başvurusunda olduğu gibi benzer şartlar mevcuttur. Bunlardan en birincisi pasaportunuz… Pasaportunuzun 6 (Altı) ay geçerlilik süresi olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Kulaklarınızın ve yüz hatlarınızın açık şekilde görüneceği biyometrik fotoğrafınız. Ruanda’ya seyahat sebebinizi açıklayan İngilizce metni göndermeniz en önemli şartlardan bir tanesidir. Ruanda devleti aynı zamanda Adli Sicil Kaydınızı da sizden istemektedir. E-devlet üzerinden indirdiğiniz Adli Sicil Kaydınızı vize uzmanınıza e-posta yolu ile yollamanız yeterli olacaktır. En son olarak da uçak ve hotel rezervasyonlarınızı eklemeyi unutmamalısınız.

Klasik vize başvurunuzun sonuçlanma süresi en az 3 (Üç) iş günü ile, 10 (On) iş günü arasında değişmektedir.

Doğu Afrika Vize Başvurusu İçin İstenilen Belgeler Nelerdir?

Doğu Afrika vizesini çıkartmanızın sizin için en büyük yararı, 3 (Üç) ülkeye tek vize ile girebilmenizdir. Uganda, Kenya ve Ruanda ülkelerine sadece Doğu Afrika vizesiyle giriş yapabilirsiniz.

Ruanda Elektronik Vize için yapılan tüm uyarılar Doğu Afrika vize başvurusu için de geçerlidir. Pasaportunuzun geçerliği, fotoğrafınızın biyometrik olması gibi dikkat etmeniz gereken şeyler Doğu Afrika vize başvurusu sırasında da büyük önem arz eder.

  • Pasaport -en az 6 (Altı) ay daha geçerli olması şartıyla-
  • 1 (Bir) adet biyometrik fotoğraf
  • Vize talep dilekçesi -Kenya, Ruanda ya da Uganda arasında hangisine başvuru yapacaksanız o ülkeye özel hazırlanmış vize talep dilekçesi-
  • Gidiş-dönül uçak bileti ve otel rezervasyonları
  • Banka hesap dökümü
  • Ödeme dekontu

Doğu Afrika vize başvurusu sırasında sizden istenilen belgeler yukarıdan belirtildiğin gibidir.

Elektronik vize, klasik vize ya da Doğu Afrika vizelerinden herhangi birisine sahip olsanız da dikkat etmeniz gereken en önemli husus; vize geçerlilik sürenizi aşmamanızdır. Her dünya ülkesinin olduğu gibi Ruanda’nın da vize geçerlilik süresini aşanlara dayattığı yaptırımlar mevcuttur.

Vizenizi alıp yolculuğa çıkmadan önce gideceğiniz ülkenin hangi şartları istediğini dikkatlice incelemelisiniz.

Klasik vize ya da elektronik vize başvurularınız için Happy Turizm Vize - Danışmanlık +90(312) 419 56 41 numaralı telefon üzerinden bağlantıya geçebilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek