Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Burundi Vizesi Vize işlemleri

Burundi Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Burundi Vizesi Nasıl Alınır?

Happy Turizm’e Hoş geldiniz…

Değerli ziyaretçilerimiz, Afrika kıtasının orta bölümünde yer alan Burundi ile Türkiye Cumhuriyeti arasında vize muafiyeti anlaşması yoktur. Bu nedenle Burundi’ye turistik, ticari, eğitim ve aile ziyareti gibi amaçlarla seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının Burundi Vizesi alması gerekmektedir. Burundi Cumhuriyeti’nin pasaport ayrımı da olmadığından Umumu Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri seyahatleri öncesi Burundi vizelerini Türkiye’den alarak seyahat planlaması yapmalarını önemle hatırlatırız. 

Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Ruanda, Uganda, Tanzanya ve Kenya vatandaşları Burundi’ye gerçekleştirecekleri seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Bu ülke vatandaşlarının Burundi’ye gitmek için geçerli bir pasaportlarının olması yeterlidir.

Burundi Vizesi Nasıl Alınır?

Burundi vize başvuruları Ankara’daki Burundi Büyükelçiliği’ne yapılabilmektedir. Başvurular şahsen yapılabildiği gibi Burundi Büyükelçiliği’nin yetkilendirdiği acenteler aracılığıyla da yapılabilmektedir. Eğer zamanınız yoksa ve vize prosedürleri ile vakit kaybetmek istemiyorsanız Burundi Vize işlemleriniz için danışmanlık almanızı tavsiye ederiz. Happy Turizm Burundi vizesi işlemleriyle ilgili hizmet veren ofislerden biridir. Burundi vize başvurunuz için evraklarınızı Ankara Happy Turizm ofisimize kargo aracılığıyla gönderdiğinizde; yetkilimiz evraklarınızı kontrol edecek, eğer eksiğiniz yoksa sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştirecektir. Vizeniz onaylandığında ise pasaportunuzu belirtmiş olduğunuz adrese kargo yoluyla gönderecektir. Yetkilimizle bilgi@happyturizm.com adresimizden iletişime geçip Burundi vizesi için 2024 güncel evrak listesini isteyebilirsiniz. Yetkililerimiz vize işlemlerinde size destek olmaktan memnuniyet duyacaktır. Burundi vize işlemleriyle ilgili merak ettiğiniz her şey için yetkilimizi aramaktan ya da mail göndermekten çekinmeyiniz! 

Burundi Vizesi

Burundi Vize işlemleriyle ilgili karar verme yetkisi Ankara’daki Burundi Büyükelçiliği’ndedir. Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız olun Burundi Vize başvurunuz için evraklarınızı Ankara’daki Happy Turizm ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimizle iletişime geçip, Burundi vizesi 2024 güncel evrak listesini isteyebilirsiniz. Yetkilimiz vize işlemlerinizle ilgili merak ettiğiniz her türlü soruyu cevaplayacaktır.

Burundi Vizesi Başvuru Formu

Burundi Vize işlemlerinin en önemli aşamalarından biri de 2 adet Burundi Vize Başvuru Formu’nun eksiksiz bir şekilde doldurulmasıdır. Burundi konsolosluk yetkilileri başvuru sahibi hakkında detaylı bilgiye bu formda beyan edilen bilgiler aracılığıyla ulaştığından formda gerçeğe uygun bilgilerin verilmesi çok önemlidir. Ayrıca başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgileri kanıtlamak için vize yetkilisinin belge talep etme hakkı vardır. Herhangi bir aksilikle karşılaşmamak için başvuru formunu doğru ve eksiksiz doldurmaya özen gösteriniz. Aksi takdirde Burundi vize başvurunuz olumsuz sonuçlanabilir.

Burundi Vize Başvuru Formu İngilizce olarak, büyük harflerle ve tükenmez kalemle doldurulmalıdır. Formda kişisel bilgileriniz, iletişim numaralarınız, Burundi seyahat amacınızla ilgili sorular sorulmaktadır. Birbiriyle çelişen ifadeler kullanmamaya dikkat ediniz. Formu doldurma işleminiz bittikten sonra ilgili bölüme fotoğrafınızı ekleyip, imzaladıktan sonra formu başvuru dosyanıza ekleyebilirsiniz.

Burundi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Burundi vize başvurularında konsolosluğa sunulması gereken evraklar, vize türüne ve başvuru sahibinin mesleki durumuna göre değişiklik göstermektedir. Kişisel durumunuza uygun vize evraklarını öğrenmek için bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizle iletişime geçebilirsiniz. Yazımızın devamında Burundi vize evraklarıyla ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Burundi Vize Türleri

  • Turistik Vize
  • Ticari Vize
  • Aile/ Arkadaş Ziyaret Vizesi
  • Transit Vize

Burundi vizesi için 2 adet Vize Başvuru Formu, seyahat dönüşünden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport sunulmalıdır.Pasaportunuzun 10 yıldan eski olmamasına ve minimum 2 boş sayfasının olmasına özen gösteriniz. Burundi vizesi için ayrıca, gidiş dönüş uçak bileti, Turizm şirketinden mektup, Sarıhumma aşı kartı, turistik vize başvurularında otel rezervasyon belgesi, ziyaret vize başvurularında; Burundi’de yaşayan  aile üyesi veya arkadaşın gönderdiği davet mektubu, ticari vize başvurularında ise Burundi’deki şirketten gönderilen davet mektubu ibraz edilmelidir.

Burundi vize başvurularında bir diğer önemli evrak da geri dönüleceğine dair hazırlanmış, mühürlenmiş ve pul yapıştırılmış bir mektuptur. Başvuru sahibi çalışan veya şirket sahibi ise ; şirket faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri ve ticaret sicil gazetesi fotokopisi gibi evrakları da sunmaları gerekmektedir. Vize yetkilisinin başvurunuzu değerlendirme aşamasında ek evrak talep edeceğini de unutmayınız. 

Burundi Vizesi Sarıhumma Aşı Kartı

Burundi vizesine başvuru yapan ve Burundi’ye seyahat etmeyi planlayan kişilerin dikkat etmesi gereken konulardan biride zorunlu sarıhumma aşısını yaptırmaktır. Afrika ülkelerinde sarıhumma salgını olduğundan bu aşıyı seyahatinizden önce mutlaka yaptırmalısınız. Ayrıca tifo, kolera, kızamık, kabakulak gibi rutin aşılarınızda da eksiklikler varsa bunları da tamamlatmanızı tavsiye ederiz. Burundi seyahatiniz sırasında sınır kontrollerinde aşı kartı kontrolü yapılabileceğinden sarıhumma aşı kartı sertifikanızı yanınızda bulundurmanızı öneririz.  

Burundi Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Burundi vize işlemleri normalden uzun sürede tamamlanmaktadır. Tüm evraklarınız eksiksiz olarak Burundi vize başvurusu yaptığınızda işlemleriniz 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre; evraklarınızda eksiklikler çıkması, resmi tatil günleri ve yoğunluk gibi nedenlerle uzayabilmektedir. Burundi vize başvurusu yapmadan önce resmi ve bayram tatili günlerini öğrenmeniz faydalı olacaktır. Burundi vizenizin seyahatinize yetişmesini istiyorsanız seyahatinizden en az 1 ay önce başvuru yapmanızı tavsiye ederiz. Aksi durumda vizeniz yetişmeyebilir.

Burundi Konsolosluğu 2024 Yılı Vize Ücreti

Burundi vize ücretleri vize türü, vize süresi,  giriş- çıkış sayısına göre değişiklik göstermektedir. Burundi Cumhuriyeti, tek girişli ve çok girişli vize vermektedir.  Vize süresi en fazla 90 gün kalışlı olmaktadır. Transit vize ise 48 saat konaklama izni vermektedir. Bu vize çeşitlerinin ücretleri birbirinden farklıdır. Seyahat türünüz ve kalış sürenize göre ödemeniz gereken ücreti öğrenmek için yetkilimizle iletişime geçebilirsiniz. Yetkilimiz sizin göndereceği ücret bilgilendirme mailinde yer alan tutar; vize ücreti, konsolosluk harcı ve bizim servis bedelimiz kapsamaktadır. Başvuru sahipleri uçak ve hotel rezervasyonları için ek ücret ödemezler.

Burundi Vizesi Reddi

Burundi Vize başvuruları değerlendirme ve karara bağlama yetkisi sadece Ankara’daki Burundi Büyükelçiliği’ndedir. Evraklarınızı sunmuş olmanız ya da vize ücretinizi yatırmış olmanız Burundi Vizenizin kesin olarak onaylanacağı anlamına gelmez. Vize yetkilisi, evraklarınızda eksiklik veya hata bulursa, Burundi seyahati için yeterli maddi imkâna sahip olmadığınızı düşünürse, vize süreniz bittiğinde ülkenize geri dönmeyeceğinize kanaat getirirse vizenizi onaylamayabilir. Vize yetkilisinin red nedenini açıklamama hakkı vardır. Burundi vizeniz olumsuz sonuçlanmış olsa bile vize ücretinizi geri alamayacağınızı bilmelisiniz. Bu arada vizeniz olumsuz sonuçlandığında Ankara Burundi Büyükelçiliğine itiraz hakkınız vardır. Benzer hataları yapmadan önce ikinci başvuru için bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderip yetkilimizden danışmanlık alabilirsiniz

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek