Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İtalya Vizesi

İtalya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İtalya Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

İtalya’ya belli bir kişiyi ziyaret için gidiyorsanız Ziyaret Vizesi kategorisinden başvuru yapmanız gerekmektedir. İtalya akraba ziyareti vizesi veya İtalya arkadaş ziyareti vizesi olarak da tanımlanan bu vize türü için ülke danışmanlarımızın hazırladığı yazıda İtalya ziyaretçi vizesi için gerekli evraklar, kategoriye bağlı Schengen vize ücreti ve diğer İtalya vize işlemleri konusunda bilgi sahibi olacaksınız.
İtalya’ya bu kategoriden vize başvurusunda bulunmak için öncelikle ziyarete gideceğiniz kişi tarafından size yönlendirilecek davetiyeyi edinmeniz gerekmektedir. Davetiye hazır bir format üzerinden davet eden kişi tarafından doldurulur ne kadar süre kalacağınız, davet eden kişiye ait yerleşim bildirgesi, varsa oturma izni ve seyahat sürecinizi karşılayabilecek gelire sahip olup olmadığıyla da ilgilidir. Söz konusu davetiye İtalya’da ikamet edilen şehir belediyesinden ya da yabancılar şubesinden alınmalı, imza ve kaşe içermelidir.
Eğer umuma mahsus olarak belirtilen bordo pasaport sahibi iseniz vize başvurusunda bulunmanız gerekir. Diğer pasaport türlerine sahip bireyler süreyi aşmamak kaydı ile 90 güne kadar vizeden muaftırlar.
Schengen vizesi şartlarını uygulayan İtalya, en çok konaklama yapacağınız ülkenin ve ilk giriş yapacağınız ülkenin İtalya olmasını tercih edecektir. Bu sebeple seyahat planınızı yaparken öncelikle bu konuda hassas davranmanız gerekecektir. 
İtalya Ziyaret Vizesi, başvurularınızı iş birliğimizle yapmak için danışmanlarımıza ulaşarak detaylı bilgi edinebilirsiniz. Kişisel özelliklerinize, kalacağınız süreye ve varsa özel durumunuzu karşılayan usul ve prensipler tarafınıza iletilecek ve eğer daha önce VIS onaylı vizeniz var ise iş yerinizden veya evinizden ayrılmadan başvurunuzu gerçekleştirebileceksiniz.

İtalya Ziyaret Vizesi İşlemleri

İtalya Ziyaret Vizesi İşlemleri diğer kategorilerde olduğu gibi başvuru formunuzun doldurulması ile başlar ve belirtilen evrakların dosyalanarak sisteme girişi ile tamamlanır. Süreç her ne kadar seri görünse de doğru evrakların verilmesi, vize sürenize göre İtalya vize fiyatları üzerinde hesaplama, teyit olarak istenen evrakların bütünlüğü gibi detay şartlar ne yazık ki başvuru sahiplerini zorlamaktadır.

İtalya vize işlemleri konusunda tek karar verici merci Büyükelçilik ve yetkilendirilen Konsolosluklardır. Başvuru Merkezi olarak belirtilen firmalar ise sistemin akıcı olmasına istinaden ve Konsolosluk merkezlerindeki yoğunluğu minimum düzeyde tutabilmek için anlaşmalı vize noktalarıdır. İtalya Ziyaret Vizesi Dosyanızı alır, içeriğini incelemeksizin sisteme girişini yapar ve size uygun olan güne randevu ayarlamasını yapar. İş yükü hayli yoğun olan bu firmalar her başvurucunun dosyasını inceleme ve detay arama şansına sahip değildir. Kararda ya da inceleme anında fikir beyan edemez ve yönlendirme yapamazlar. 

İtalya Schengen başvurusunda evraklarınızın ve doldurmuş olduğunuz asli belge olan İtalya vize başvuru formunuzun tüm sorumluluğu size aittir. Doğru, net, teyit edilebilir ve birbiri ile örtüşen belgeleri doğru sıra ve şekle tabi olarak vermelisiniz. 

İtalya aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar adıyla da sizden talep edilen bu evraklar güncel tarihli olmalı ve vize şartlarında belirtilen şekli ve nitelik unsurlarının tamamını taşımalıdır. İtalya Ziyaret Vizesi İşlemleri adımlarını, evraklarını ve diğer unsurların açıklamalarını danışmanlarımız aracılığıyla öğrenebilir, işbirliğimizle başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

İtalya Ziyaret Vizesi Evrakları

İtalya Ziyaret Vizesi Evrakları kişisel, mesleki ve mali bilgilerinizin özetlendiği belge bütünlüğüdür. Evrakların son 15 gün içinde alınmış olması, örtüşen bilgileri taşıması önemlidir. Aşağıda bilginize sunacağımız liste genel bir listedir. Kişisel özel bir durum ya da sürenizin farklılığı evraklarınızın seyrini değiştirecektir. Bu sebeple başvurunuzu yapmadan önce danışmanlarımızdan size özel evrak listenizi temin etmelisiniz.

İtalya Vizesi Kişisel Evraklar

Kimlik fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği – Kimliğiniz pasaportunuzla aynı bilgileri içermeli, kızlık soy isim değişikliği ya da isim değişimi gibi ayrıntılara dikkat edilmelidir. Nüfus kayıt örneğinizde ise aile fertleriniz ve ikameniz açıkça görülmelidir. İtalya Aile Ziyaret Vizesi İçin başvuruda bulunduysanız davetiyeyi gönderecek kişide bu evrakta görünür olmalıdır.
Pasaport – Varsa eski pasaportlarınız ile ibrazı gerçekleşmeli, 10 seneden eski olmamalıdır. Aynı zamanda seyahat sonrası 3 ay daha geçerliliği olmalı ve iki sayfası boş bulunmalıdır.
Biometrik fotoğraf -  2 Adet olarak bulundurulacak fotoğraf biometrik ölçü ve şartları taşımalıdır.
Vize Talep Dilekçesi – İtalya Konsolosluğu başlığı ile yazılmalı ziyarette bulunulacak tarihler açıkça belirtilmeli, ziyaret edilecek kişi, amaç ve seyahat giderlerine yönelik detaylar eklenmelidir.
Vize talep dilekçesi - İtalya Konsolosluğuna hitaben şahsen yazılmalıdır. İçerisinde seyahat tarihleri, sponsoru ve amacının belirtildiği bilgiler yer almalıdır. İtalya aile ziyareti vize dilekçe örneği detaylarını danışmanlarımızdan net olarak öğrenebilirsiniz. 
Davetiye - İtalya’da yaşayan akrabanız ya da arkadaşınız tarafından gönderilmelidir. Davetiye İtalya Belediyesi ya da yabancılar dairesinden alınmalıdır.  İtalyan vatandaşı yakınınızın kimlik fotokopisi, pasaportu oturma izni evrakları bulunmalı. Eğer masraflarınızı da karşılayacaksa banka hesap dökümü ve maaş bordroları da İtalya vize başvuru evrakları dosyanıza eklenmelidir. İtalya davetiye örneğini danışmanlarımızdan temin edebilirsiniz.
Schengen Vize Başvuru Formu - İtalya konsolosluğu vize evrak dosyanızın asli belgesidir. Eksiksiz doldurulmalı ve talep edilen diğer evraklar doldurduğunuz bilgileri onaylamalıdır. 
Seyahat Sağlık Sigortası - İtalya vize başvurusu şartlarından biri olan Seyahat sağlık sigortası 30.000 Euro teminatlı ve yaş sınırı olmayan uluslararası geçerliliği bulunan  bir poliçe olmalıdır. İtalya Ziyaret Vizesi seyahat tarihleri gözetilerek hazırlanmalıdır. İtalya vize danışmanlarımız en uygun geçerli poliçeyi size sunacaklardır.
İtalya Vize Ücreti Dekontu - İtalya vizesi kategorinizi ve sürenizi karşılayan ücreti ödediğinize dair dekont İtalya vize belgeleriniz arasında bulunmalıdır.
Biometrik Veri Kaydı - Daha önce Schengen veri sistemine kayıt ettirdiğiniz parmak iziniz yoksa İtalya vize randevu gününde bölgenizi karşılayan Konsolosluk vize merkezinde vermeniz gerekecektir.

İtalya Ziyaret Vizesi Mali Evraklar

Hesap Özeti – Başvuru sahibine ait banka hesap özeti en azüç aylık hareketi içermeli ve asgari 25.000 Türk Lirası bakiyeye sahip olmalıdır. Hesap özeti bağlı olduğunuz banka şubesinden imza sirküleri de dahil edilerek banka yetkilisi imzası ve banka kaşesi ile alınmalıdır.
Maaş Bordrosu – Eğer çalışan iseniz maaş bordrolarınız önem arz etmektedir. İtalya vize şartları barkotlu olarak aldığınız bordronun 3 ayı kapsamasını ister. Eğer banka üzerinden işlem yapıyorsanız maaş hesabınızın son altı aya ait maaş dökümünüz de İtalya Ziyaret Vizesi evraklarınızın arasında olmalıdır.
Ek gelir belgeleri – Üzerinize kayıtlı arsa, ev, araba gibi sahiplikleriniz var ise tapu ve ruhsat fotokopileri dosyanıza eklenmelidir. Eğer kira geliri de elde ediyorsanız teyit eden belgeyi de evraklarınızın arasında teslim etmelisiniz.

İtalya Vizesi Mesleki Evraklar

Mesleki evraklarınız yukarıda belirtilen genel evraklara ek olarak verilir. 

Şirket Sahipleri;

  • Güncel tarihi taşıyan Vergi levhası, orijinal faaliyet belgesi, sicil gazetesi ve geçerli tarihli imza sirküleri
  • SGK 4B hesap dökümü

Çalışanlar;

  • Şirket yazısı - Konsolosluğa başlığıyla izinli olduğunuzu belirten ve işe giriş tarihinizi de içeren dilekçe şirketin antetli kağıdına ıslak imzalı ve kaşeli olarak teslim edilmelidir.
  • Şirkete dair evraklar – Çalışılan şirkete dair vergi levhası, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi ve imza sirküleri dosyaya eklenmelidir.
  • 4A detaylı hizmet dökümü ve İşe giriş Bildirgesi – Sigortalılığınızı onayan ve günlerinizi açıkça gösteren bu evraklar E-Devlet sistemi üzerinden alınabilir.

Kamu Kurumuna Bağlı Olarak Çalışanlar;

  • Kamu kurumunda çalıştığınızı onayan, görevinizi ve izinli günlerinizi belirten evrak dosyanızda olmalıdır.
  • Görev Kartı Fotokopisi- Görevinizi belirten ve kamu kurumunun bilgilerini taşıyan kimlik kartınızın fotokopisi de sunulmalıdır.

Emekliler;

  • Emekli kartı fotokopisi, emekli olduğunuzu gösterecek belge
  • Emekli maaşı ödendiğini teyit eden 3 aylık resmi belge

Öğrenciler;

  • Öğrenci belgesi – Başvuru sahibinin öğrenci olduğunun teyit evrakıdır. Belgenin İngilizce olarak beyan edilmesi gerekmektedir. Güncel tarihli ve orijinali ile yukarıda belirtilen kişisel belgelerle beraber İtalya Ziyaret Vizesi Evrakları arasında sunulmalıdır.
  • Muvafakat name - İtalya’ya seyahat edecek kişi 18 yaşını henüz doldurmamış ise belge anne ve baba tarafından imzalanmış ve noterden onaylanmış olmalıdır.

Sponsor Evrakları;

Eğer herhangi bir geliriniz yok ise İtalya Ziyaret Vizesine sponsor eşliğinde başvurmanız gerekecektir. Eğer sponsorunuz akrabanız ise aile bağlarınızı ispatlayacak nüfus kayıt örneğinde bu kişinin de görünmesi istenecektir.
Sponsora mali ve mesleki evraklar normal bir başvuru sahibi gibi teslim edilmelidir.
Sponsor yazısı tüm bu evraklar eşliğinde verilmelidir. Sponsor evrakları ve diğer bilgiler için kütfen danışmanlarımızdan detaylı bilgi alınız.

İtalya Vize Ücreti

İtalya vize ücreti kategori ve süre bazında farklılıklar gösterecektir. İtalya Ziyaret Vizesi Ücreti için kişiye özel hesaplama yapılmaktadır, danışmanlarımıza ulaşarak ziyaret sürenizi ve kategorinizi karşılayan İtalya vize ücreti 2024 listesindeki net rakamı öğrenebilirsiniz.

İtalya vize ücreti başvurudan vazgeçme ya da ret alma durumunda iade edilmemektedir. Aynı zamanda ödediğiniz rakamlar aile ferdi olsa dahi devredilemez. Doğru kategori ve süre bazlı ödemenizi yapmanız ve dekontunuzu muhakkak suretle evraklarınıza eklemeniz gerekmektedir. İtalya Ziyaret Vizesi Ücretinizi geçerli pasaportunuz üzerinden ödemelisiniz. Varsa eski pasaportunuz üzerinden yapacağınız ödeme geçersiz sayılacaktır.

İtalya Ziyaret Vizesi Çıkma Süresi

İtalya vizesi kaç günde çıkar? Sorusu danışmanlarımız tarafından en çok cevaplanan sorulardan biridir. İtalya Ziyaret Vizesi Çıkma Süresi başvuru noktanıza göre değişebilir ancak ortalama 7 ile 15 iş günü aralığında sonuç alınmaktadır.

İtalya vize danışmanlık hizmetlerimiz dahilinde uzmanlarımız başvurularınızı 1 ay öncesinden yapmanızı önerirler. Özellikle İtalya davet mektubu alacağınız başvurularda gecikme olabileceği gibi her başvuruda karşılaşabileceğiniz sistem arızası, resmi tatiller, diplomatik değişiklikler ya da evraklarınızdan dolayı gelebilecek ret kararı başvurunuzun sonuçlandırılmasını etkileyecektir.

Son dönemde gerçekleşen salgın hastalık nezdinde birçok ülkenin vize şartları kendi ülke vize politikalarına göre değişkenlik göstermektedir. Danışmanlarımızla iletişime geçtiğinizde güncel süreci değerlendirerek başvuru yapmanızı öneriyoruz. Yıl sonuna kadar değişikliklerin olacağı öngörülen vize işlemleri kısıtlamalar dahilinde bazı noktalarda devam ederken bazı ülkeler kapılarını süresiz olarak kapatmıştır. İtalya Ziyaret Vizesi işlemlerinize başlamadan lütfen güncel değişimleri göz önünde bulundurunuz.

İtalya vize evrakları sağlık ile ilgili bazı ek belgelerle teslim edilebilir. Söz konusu yasal düzenlemeyle oluşan uygulamalar için lütfen danışmanlarımızdan bilgi alınız.
İtalya Ziyaret Vizesi Çıkma Süresini kısaltmaya yönelik ek ücrete tabi olan İtalya ekspres vize olanağından da faydalanabilirsiniz. 

İtalya Vize Reddi

İtalya vize reddi her kategori için karşılaşılabilir olası bir durumdur. İtalya Ziyaret Vizesi bazında ret genel olarak evrakların eksik, yanlış ya da şüphe uyandırıcı olması sebebiyle ret alacaktır. Kasti yapmadığınız bir beyan teyit edilmediğinde vize yetkilileri bunu şüphe uyandııcı olarak değerlendirecektir.

İtalya vizesi gerekli evraklar, ücret ödemeniz, formunuzun şekle ve içerik şartlarına uygunluğu ön bir kontrolden geçmelidir. Konsolosluk himayesine telim etmeden önce tüm handikapların değerlendirildiğinden emin olmalısınız. Eğer tüm bunların kontrolü yapılmaz ise ret alabilir hem zamanınız hem de mali harcamalarınız risk altına girebilir.

İtalya vizesi ne kadar?, Başvuru evraklarım nelerdir?, Ne kadar ücret ödeyeceğim?, Sponsorum yabacı biri ise evraklarım nasıl olacak?, İtalya vize reddi aldım, ne yapmalıyım? Gibi her başvuruya göre değişebilecek İtalya Ziyaret Vizesi başvurularınız için danışmanlarımızı ulaşabilir en güncel bilgi ile başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek