Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İtalya Vizesi

İtalya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İtalya Vatandaşlık İçin Gerekli Evraklar

İtalya vize başvuruları konusunda hizmet vermekteyiz. İtalya oturum izni ve İtalya vatandaşlığı gibi hususlarda güncel başvuru uyum şartları hakkında detaylı bilgi için lütfen İtalya diplomatik temsilciliklerinden alınız. 

İtalya vatandaşlığı pek çok kazanımla elde edilebilmektedir. Yazımızın devamında evrak prosedürlerini bulabilirsiniz. Kan bağı (İus Sanguinis) dolayısı ile, uzun süreli yasal ikamet izni ile, dilekçe izni gibi kategoriler dahilinde ve kategorilere uygunluk durumunuza göre İtalya vatandaşlığı kazanılabilmektedir. Başvurunuzda sizin için uygun olan vatandaşlık kriterini bilerek evraklarınızı hazırlamanız kolaylık sağlayacak unsurlardandır.

İtalya Vatandaşlığı İçin Gerekli Evraklar

Beyana tabi olacak belgeler

Sabıka kaydı: İtalya vatandaşlığı talebinizde hayatınız boyunca herhangi bir suçtan yargılanıp , yargılanmadığınız son derece önemli olacaktır. Bu yüzden sabıka kaydınızı harcı yatırılmış şekilde ibraz etmeniz gerekmektedir.
Aile kayıt tablosu: İtalya’da yasal ikametiniz ve aile birleşimi işlemleriniz sırasında edineceğiniz aile kayıt tablonuzu belgeleriniz arasına eklemelisiniz.
İkamet belgesi: Doğuştan İtalya vatandaşı olmadığınız takdirde İtalya’da  oturum izni sahibi olmadan vatandaşlık elde etmeniz mümkün değildir. Yasal ikamet izni ise uzun dönemde yapılan başvurular ile vatandaşlığa geçebilmektedir (şartlar yerine getirildiği takdirde). İkamet ettiğiniz yere ve yasal izninize dair ikamet belgeniz başvurunuz sırasında beyan edilmelidir.
Gelir beyannamesi: İtalya vatandaşlık başvurusu sırasında finansal kaynaklarınızı gösterebileceğiniz dokümanlar önemli olacaktır. Ülkenin vatandaşlık hakkı verebilmesi için sosyal yardıma ihtiyaç duymadan kendinizi ve ailenizi geçindirdiğinizin kanıtlanması gerekmektedir. Bu evraklar kira sözleşmesi, tapu, banka hesap mevduatı gibi belgeler olabilmektedir. Vergileriniz ile ilgili belgeleriniz Gelirler Müdürlüğü tarafından onaylanmalıdır. Gelir beyannameniz üç yıllık olarak düzenlenmelidir.
Beyana tabi olmayan belgeler

Nufüs kayıt belgesi: Nufüs kayıt belgenizde kendinize dair bir çok belge bulunması gerekmektedir. Belgenizde adınız soyadınız, doğum yeriniz, doğum tarihiniz  ayrıca anne ve baba bilgileriniz de yer almalıdır.
Sabıka kaydı: İtalya’dan alınan sabıka kaydının yanı sıra, ikamet ettiğiniz diğer ülkelerden de sabıka kaydı edinmeniz gerekmektedir.
Pasaport: İtalya’da doğuştan vatandaşlığınız söz konusu değil ise pasaportunuzu başvurunuz esnasında ibraz etmenizde fayda olacaktır. Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı, boş sayfalarının fotokopileri de ayrıca bulundurmalıdır. Pasaportunuzun deforme olmamasına dikkat ediniz.
Dikkat edilmesi gereken hususlar
İtalya vatandaşlığı başvurunuz esnasında dikkat etmeniz gereken bir takım faktörler bulunmaktadır. Evraklarınızın tamamını eksiksiz olarak temin etmeli ve tercümeli şekilde evraklarınızı beyan etmelisiniz. Ayrıca belgelerinizin hem aslı ve fotokopisi ile beraber başvuru merkezine iletilmesinde fayda olacaktır.

Vatandaşlık kan bağı yolu ile kazanılamıyorsa o zaman oturum iznininizin büyük önemş olacaktır. Oturum izinleri aile birleşimi, çalışma amaçlı ya da eğitim amaçlı olarak alınabilmektedir. Oturum başvurunuzu gerçekleştirirken hangi kategorizasyona dahil iseniz vatandaşlık başvurunuzu da o nüanslara dikkat ederek gerçekleştirmenizde fayda olacaktır.

Son olarak yasal haklarınız ile vatandaşlık başvurusu gerçekleştirirken daha çok önem arz edecek evraklarınız için titiz davranmanız gerekmektedir. İtalya vatandaşlık verirken sabıka kaydınızı önemseyecek, sicilinizin temiz olmasına dikkat edecektir. Bir diğer önemli ayrıntı ise maddi varlıklarınız olacaktır. İtalya’da ikametiniz süresince sosyal yardıma ihtiyaç duymamanız, geçerli bir mesleğinizin olması ve sizi bu sayede İtalya’ya bağlamasının pozitif bir yansıması olacaktır. Bu yüzden maddi gelirleriniz konusunda hassas olmanız gerekmektedir. Yasal ikamet izniniz de aile birleşiminden yararlandıysanız ailenizi ve kendinizi maddi olarak nasıl geçindirdğiniz önem arz edecektir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek