Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İtalya Vizesi

İtalya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İtalya Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

İtalya’da aile birleşimi vizesi uzun süreli bir vize çeşididir. Bu yüzden İtalya Schengen vizesi ile aile birleşimi izninden yararlanmanız mümkün değildir. Uzun süreli/ulusal/d tipi vize işlemlerinde evraklar schengen vizesinden farklı formaliteler gerektirmektedir. Aşağıda İtalya aile birleşimi için gerekli evrak listesini ve detaylı açıklamaları bulabilirsiniz. Uzun süreli vizeleriniz için başvurular yalnızca Konsolosluk ve Büyükelçilikler tarafından kabul edilmektedir. Evraklarınızın orijinalleri ve fotokopileri ile ibraz edilmesi gerekmektedir. Ayrıca tercümeli ve apostilli olarak da istenen dokümanlarınız olacaktır, evrak hazırlıklarınızı bu doğrultuda yapmanız işlemlerinizi kolaylaştıracaktır.

İtalya Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar 

  • Evlenme Kayıt Örneği: İtalya’da aile birleşimi izni almanızın amacı eğer evlilik ise; bu belge sizin için son derece önemli olacaktır. Hem sizin hem de eşinizin bilgilerini içermeli ve  uluslararası olmasına özen gösterilmelidir. Belgenizin İtalyanca tercümesi ve imzalı onaylı olması ayrıca dikkat edilebilecek unsurlardandır
  • D vize başvuru formu: Başvuru formu başvuran şahıs tarafından eksiksiz olarak doldurulmalı ve eklenecek bilgiler diğer evraklarınız ile çelişki arz etmemelidir. Başvuru formunuzun orijnal dilinde olmasına dikkat ediniz
  • Pasaport: Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalıdır. Vizenizi düzenletebilmeniz için en az 2 boş sayfası bulunmalı ve dolu sayfaların ayrıca fotokopileri ile beraber ibraz edilmesi gerekmektedir. Psaportunuzun deforme olmamış olmamasına ayrıca dikkat ediniz.
  • Biometrik Fotoğraf: Biometrik fotoğrafınız 35x40 ölçülerinde olmalı ve başvuru dosyanız için 2 adet temin eilmesi gerekmektedir.  Fotoğrafınızın arka fonu beyaz olmalı, yüzünüz ve kulaklarınız açıkça gözükmelidir. Güncel halinizi temsil etmesi ve daha önce kullanılmamış olması ise fotoğrafınız için önemli bir detay olacaktır.
  • İkamet belgesi: İtalya’da aile birleşiminizi gerçekleştireceğiniz eşininiz ya da yakınınız İtalyan vatandaşı değil ise uzun süreler boyunca ( asgari olarak 8yıl) İtalya’da ikamet etmiş olması ve dolayısı ile de yasal ikamet iznine sahip olması gerekmektedir. Başvurunuzu gerçekleştireceğiniz esnada İtalya’da yanında konaklayacağınız şahsında yasal ikamet /oturum iznini evraklarınızın arasına koymanız gerekmektedir. Belgenin orijinali ve fotokopisi beraber ibraz edilmeli ve onaylı olmalıdır.
  • Maddi durumu kanıtlayacak belgeler: İtalya’daki eşininiz ya da yakınınız vasıtası ile aile birleşimi alabileceğinizden dolayı yakınınızın sizlere maddi konularda destek olma şartı aranmaktadır. Bu yüzden eşinizin/yakınınızın finansal kaynaklarını gösterir belgeler önem arz edecektir. Bunlar; banka hesap cüzdanı, kira sözleşmesi, ev tapusu gibi maddi geliri kanıtlayacak herhangi bir doküman olabilmektedir.
  • Dil yeterliliğinizi gösterecek belgeler: İtalya aile birleşiminiz sebebi ile aldığınız oturum izni doğrultusunda sizlere belirli değerlendirmelere tabi tutacak ve dil yeterliliğiniz de bu aşamada gözden geçirebilecektir. Ancak siz de İtalyanca dil bilginizi kanıtlayabileceğiniz sertifika, diploma gibi dokümanlarınızı başvurunuz esnasında beyan edebilirsiniz. Bazı istisnai durumlarda aile birleşimi gerçekleştirdiğiniz eşinizin mesleği dolayısı ile mavi kart sahibi olması ve şartlar doğrultusunda İtalyancadan muaf olmakta ve eşiniz sayesinde mesleğinizi icra etme hakkınız bulunmaktadır.

Tüm bu prosedürler dışında İtalya sizden ülkeye ne derece uyum sağlayabileceğinizi görmk amacıyla ekonomik, kültürel ve politik olarak değerlendirmeye alacak ve evraklarınız ile beraber detaylı bir inceleme gerçekleştirecektir.

İtalya Aile Birleşimi Başvuru Sürecinde Dikkat Edilecek Hususlar

İtalya’da eşiniz ya da yakınınız vasıtası ile aile birleşiminden yararlanmak istediğinizde ve dolayısı ile 90 günden fazla konaklama amacınızda, oturum izni talebinde bulunmanız gerekmektedir.  Oturum izni Türkiye’de aile birleşimi vizenizi aldıktan sonra İtalya’da gerçekleştirilecek bir prosedür olmaktadır. Ancak  aile birleşimi izninizi alırken dikkat etmeniz gerekir ki  İtalya’ya ayak basmadan önce Türkiye’de halletmeniz gereken prosedürler vardır. Bu prosedürlerin de önemli bir detayı ülkede ikametiniz hangi bölgeye yakın ise başvurunuzu o doğrultuda gerçekleştirmenizdir. Hatırlatmak isteriz ki başvurunuz uzun süreli /ulusal/ d tipi vize kategorisinde olduğundan yetkilendirilmiş aracı kurumlar yerine direkt olarak başvurunuzu Konsolosluk ve Büyükelçiliklere yapmanız gerekmektedir. Türkiye’de  hangi ilden başvurunuzu gerçekleştirecekseniz size en yakın Konsolosluk ve Büyükelçiliklere müracaat etmelisiniz. Aşağıda İtalya aile birleşimi için  başvurunuzu gerçekleştirirken yararlanabileceğiniz bir takım bilgiler bulunmaktadır.

İtalya Vizesi Başvuru Bölgeleri

İtalya Ankara Büyükelçiliği görev bölgeleri

Ankara, Bolu, Çankırı, Eskişehir, Kırşehir, Kırıkkale, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Tunceli, Mardin, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı, Hakkari, Van.

İstanbul Konsolosluğu görev bölgeleri

İstanbul, Amasya, Artvin, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Çorum, Edirne, Erzurum, Erzincan, Giresun, Gumüşhane, Iğdır, Sakarya, Kocaeli, Ardahan, Bayburt, Kars, Kırklareli, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Trabzon, Tokat, Tekirdağ, Yalova, Bartın, Düzce, Karabük, Kastamonu, Yozgat, Zonguldak.

İzmir İtalya Konsolosluğu görev bölgeleri

İzmir, Aksaray, Adana, Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, Karaman, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Uşak, Kütahya, Nevşehir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek