Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İtalya Vizesi

İtalya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İtalya Vize Reddi

İtalya vize başvurularınızda yaşayabileceğiniz en güçlü sorunlardan olan İtalya vize reddi sayfamıza hoş geldiniz. Yıllar boyu edindiğimiz tecrübelerden hareketle vize red sebepleri ve itiraz konularına dair bir yazı derledik.
Red nedenleri Vize Talebinin Reddi başlığı altında maddelendirilmiş standart bir formatta belirtilir. Bu formatta yer alan 16 madde üzerinde işaretlenen alanlar sizi ilgilendiren kısımlardır. Maddelere ilave olarak yetkili merci tarafından kısa bir not eklenebilir. İtalya vize işlemleri red nedenlerine dair maddeler aşağıda yer almaktadır.

İtalya Vize Reddi

İtalya Vizesi Neden Reddedilir?

1.Sahte/ gerçek olmayan/ tahrif edilmiş seyahat belgesi ibraz edilmiştir.

  • Oldukça yıpranmış, yırtılmış evraklar büyükelçilik/başkonsolosluk/konsolosluk tarafından kabul görülmemektedir. Ayrıca bir evrakın sahte düzenlenmesi/gerçek olmaması Schengen Bilgi Sistemine giriş yasağı kaydı girilmesine sebep olabilir. Bu durumda en az 5 yıl olmak üzere schengen ülkelerine girişleriniz yasaklanır.

2.Planlanan seyahatin şartları ve amacı gerekçelendirilememiştir.

  • Seyahatinize ilişkin açık uçlu noktaları birleştirmeniz daha anlaşılır hale getirmeniz gerekir. Örneğin; orada yakın bir akrabanız olduğu bilinmekte ancak sizler turistik amaçlı vize başvurusu yapmışsınızdır veya ziyaret davetiyesi alıp ticari görüşme yapacağınızdan bahsetmişsinizdir. Net, açık ve samimi olmamanızdan dolayı gidiş amacınız oldukça doğru olsa bile ters algı yaratabilirsiniz.

3.Seyahat için yeterli maddi kaynaklara sahip olunduğuna ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmemiştir.

  • Banka hesap bakiyeleriniz düşük, maddi durumunuz yeterince açık değil veya bir gelir sağladığınızı (kira, freelance, alım-satım, borsa vb.) kanıtlayamıyorsanız büyükelçilik/başkonsolosluk/konsolosluk sizin orada tamamen gidiş amacınıza uygun olarak bulunmayacağınızı düşünür. Konaklama, ulaşım, alış-veriş gibi standart harcamalarınızı en azından karşılayabiliyor olmanız gerekmektedir. Bakiyeli banka dökümünüzde 1 ile 5 gün arasındaki seyahatlerinizde en az 269,60€, 6 ile 10 gün arası seyahatlerinizde gün başı 44,93€, 11 ile 20 gün arası seyahatlerinizde gün başı 51,64€ bulundurmanız gerekmektedir. Aksi halde konsolosluk bu maddeyi gerekçe göstererek vizenize olumsuz yanıt verebilir.

4.Seyahat için maddi kaynaklara yasal yollardan sahip olunduğuna ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmemiştir.

  • Maddi durumunuzu kanıtlamak amacı ile sunduğunuz banka dökümlerinde yüksek miktarlar veya anlamsız giriş-çıkışlar var ise büyükelçilik/başkonsolosluk/konsolosluklar bunun kanıtlanmasını ister. Böyle bir durum var ise bunu dilekçenizde yumuşak bir dille anlatarak varsa kanıt evraklarıyla birlikte sunmanız gerekir. Örneğin; döviz kurlarından, altın alımlarından veya araba alım-satım gibi işinize ek olarak elde ettiğiniz kazanımlardan bahsetmeniz gerekir. Aksi halde konsolosluk bu maddeyi gerekçe göstererek vizenize olumsuz yanıt verebilir.

5.İçinde bulunulan 180 günlük dönem itibariyle, standart vize veya sınırlı bir bölgede geçerli bir vize ile üye devlet topraklarında 90 gün kalınmıştır.

  • Schengen ülkelerinin vermiş olduğu seyahat amaçlı vizeler her 180 gün içerisinde en fazla 90 gün kalmaya müsaade edecek şekilde verilmektedir. Siz 6 ay veya daha uzun süreli bir vize almış ve 180 gün içerisinde 90 gün kalma hakkınızı doldurmuşsanız 180 günlük dönem bitmeden yeni vize başvurusu yapamazsınız. Bu şekilde başvurularınız başvuru aşamasında muhtemelen kabul görülmez veya görülse bile sonuçlanma aşamasında bu madde sebep gözetilerek İtalya vize reddi alırsınız.

6.Schengen Bilgi Sistemine (SIS) *** tarafından, başvuru sahibine dair giriş yasağı kaydı girilmiştir.

  • Sahte evrak beyan etme, girilen ülkede suça karışma eğilimi veya verilen vize süresini aşarak yasadışı konaklama gibi eylemlerde bulunmanız halinde daha önce vize başvurusu yaptığınız ülke sizin adınıza bu sistemde kayıt açmıştır. Schengen ülkelerinin kullandığı bu ortak sistem uyarınca vize başvurunuz reddedilir.

7.8..9.En az bir üye devlet başvuru sahibini kamu sağlığı, uluslararası ilişkiler ve politika veya iç güvenliğe dair tehdit olarak kabul etmektedir.

  • Sahte evrak beyan etme, girilen ülkede suça karışma eğilimi veya geçmişte yapılan siyasi, ekonomik eylemler gibi istenmeyen durumlar bu ülkelerin radarına girmesi halinde başvurunuz olumsuz yanıtlanacaktır.

10.Planlanan kalışın amacı ve şartlarına ilişkin sunulan gerekçe inandırıcı değildir.

  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız büyükelçilik/başkonsolosluk/konsolosluklar tarafından kontrol edilebilir. Bu yüzden bu rezervasyonlarınızın orijinalliği, satın alınıp alınmadığı, rezervasyon sürelerinin yeterli olup olmadığı gibi hususlar dikkate alınır. Seyahatiniz hakkında otel, uçak, davetiye, dilekçe ve seyahat sağlık sigortaları arasında uyuşmazlık söz konusu var ise yine bu madde sebep gösterilebilir. Büyükelçilik/başkonsolosluk/konsolosluklar tarafından en çok işaretlenen maddelerden biridir.

11.12.-*** ile ilgili olarak yapılan açıklamaların, destekleyici belgelerin gerçekliği ve güvenilirliğine dair makul şüpheler bulunmaktadır.

  • Bu maddede genel olarak evraklarınız, dilekçeniz, banka dökümleriniz ve genel maddi durumunuzdan yola çıkarak bir uyuşmazlık, net olmamak ve güvensizlik hissiyatı yaratılmasından bahsedilmektedir. Başvuru dosyanızın net olması ve hiçbir kuşkuya yer bırakmaması gerekmektedir. Böyle durumlarda sizi arayarak veya konsolosluğa çağırarak bilgi istenilebilir ya da durumun izahı yapılamıyor ise madde sebep gösterilerek red verilir.

13.Vize geçerlilik süresi dolmadan önce üye devlet topraklarından çıkılacağına dair makul şüpheler bulunmaktadır.

  • Seyahat geçmişiniz, maddi durumunuz veya ikamet ülkeniz olan Türkiye’ye olan bağlılığınız istenilen seviyede değildir. Genel olarak 10. Madde ile birlikte verilen ve İtalya red sebepleri içerisinde sık kullanılan bir nedendir.

14.Daha önce vize talep edemeyerek sınır kapısında vize talep etmeniz gerektiğine dair yeterli kanıt ibraz edilmemiştir.

  • Aciliyet gerektiren durumlarınızda işlemlerin hızlı yürümesi adına sınır kapısında vize almak isteme sebebinize yanıt olarak yahut vatandaşı olduğunuz ülke vize kurallarına ilişkin yanlış bilginizden verilir. Böyle durumlarda ön bilgi olarak çevreden duyduklarınızın aksine doğrudan konsoloslukla ile iletişime geçilerek evrakların toparlanması veya bilgi alınması tavsiye edilir.

15.Planlanan havayolu transit geçişinin amacı ve koşullarına ilişkin gerekçe sunulamamıştır.

  • Transit amaçlı kullanacağınız ülke havaalanına ilişkin belgeler veya gidilmek istenen ülkenin vizesinin bulunmaması gibi durumlara neden gösterilmektedir.

16.Geçerli ve yeterli seyahat sağlık sigortasına sahip olunduğuna ilişkin kanıt ibraz edilmemiştir.

  • Vize başvurularınızda schengen sınırları içerisinde başınıza gelebilecek yaralanma, kaza, ölüm gibi durumlarda ikamet ülkenize geri getirilme veya hastane gibi masraflarınızın karşılanabileceği en az 30.000€ teminatlı seyahat sağlık sigortasına sahip olmanız gerekmektedir. Bu sigortanın kapsadığı gün alanı seyahat sürenizi de içerisinde alması gerekmektedir. Schengen ülkeleri için sigortanzın seyahat başlangıcınızdan en az bir gün önce, bitiminden ise en az bir gün sonra olarak yapılması uygundur.

Alınan vize reddi ardından yeni bir başvuru oluşturmak veya itiraz etmek için alınan vize reddi maddelerinin aksini iddia etmelisiniz. Bu durumda da işaretlenen maddelerin aksini kanıtlayacak evraklar sunmanız gerekir. Vize reddi alındığı zaman vize harçları iade edilmemektedir. Ülke uzmanlarımızdan dilediğiniz tüm konularda bilgi alabilirsiniz.

İtalya vize reddi 2024 güncel bilgilerimizden hareketle bu bilgilendirmeleri paylaşmaktayız. Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak uzun yıllardır verdiğimiz hizmetin yanında edindiğimiz tecrübelerde azımsanacak cinsten değildir. Yukarıda yorumlamalarını örnekler ile anlattığımız maddelerin kısa metinleri çalışma arkadaşlarımız arasında oluşturduğumuz operasyon, iç operasyon, dış operasyon, satış temsilcisi, ve ülke uzmanları arasında asılı kalan bilgilerden derlemelerdir.

İtalya vize reddi bilgileri hakkında sözlü bilgi almak veya yeni başvurularınızda alanında uzman yeni bir danışman edinmek için ülke uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

İtalya ülke uzmanımıza ulaşmak için arayın. 0(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek