Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İtalya Vizesi

İtalya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İtalya Ticari Vize

İtalya Ticari Vize İçin En Çok Sorulan Sorular

İtalya ticari vizesi kaç günde çıkıyor?

İtalya vize sonuçlanma süresi tümüyle konsolosluğun inisiyatifinde olmaktadır. Ancak Ortalama 10 gün içerisinde sonuçlanabilir.

İtalya ticari vizesi için şahsen gelinmesine gerek var mı?

İtalya ticari başvurularda kişinin şahsen gelmesi zorunludur. Ancak kişi eğer son 59 ay (4 yıl 11 ay) içerisinde parmak izi verdiyse, vekalet vererek vize başvurusunu şahsen gelmeden gerçekleştirebilir.

İtalya ticari vize başvuru için otel uçak satın alınması isteniyor mu?

İtalya başvurularında satın alınmış otel uçak bilgisi, konsolosluk talep etmedikçe istenmedikçe zorunlu değildir. Rezervasyon yapılması yeterli görülmektedir.

İtalya Vize işlemleri yasal sorumlusu İtalya Büyükelçiliği ve bağlı olan Konsolosluklardır. Tüm yasal düzenlemeyi, karar vermeye dayalı inceleme prosedürü Büyükelçilik otoritesindedir. İtalya Ticari Vize İşlemleri diğer kategorilerde olduğu gibi İtalya vize başvuru formunun doldurulması ile başlar ve formda doldurduğunuz bilgileri teyit eden evrakların sisteme girişiyle devam eder.
İtalya vize başvurusu adımlarına geçmeden önce seyahat planlamanızı yapmalı, doğru kategoriden başvuru yaptığınızdan emin olmalısınız. Umuma mahsus olarak belirtilen bordo renkli pasaport sahibi iseniz İtalya Ticari Vize başvurusu yapmanız gerekecektir. Diğer pasaport sahipleri 90 günü aşmamak kaydıyla bu şarttan muaftırlar.
İtalya Schengen şartlarına bağlıdır. Bu sebeple eğer seyahatinizde farklı ülkeler de var ise önceliğiniz İtalya olmalıdır. Eğer en çok konaklamayı İtalya’da yapmayacak ve girişinizi de ilk olarak İtalya topraklarına yapmayacaksanız lütfen en çok konaklama yapacağınız ülke vizesine başvuru yapınız. 
İtalya vize randevu şartı eğer sistemde parmak iziniz yok ise geçerlidir. Bu sebeple parmak izi kaydınız daha önce alınmadıysa ikamenize uygun Konsolosluk himayesinde randevu gününde bu kaydı vermek zorundasınız.
Schengen vizesi başvurularında kişi istisnai durularda tekrar çağrılabilir ya da ek, alternatif evrak talebinde bulunabilir. Bu sebeple İtalya konsolosluğu vize işleminizi 1 ay önceden başlatmanızı tavsiye ediyoruz. 
İtalya Ticari Vize İşlemleri ile ilgili sayfamızın devamında İtalya vizesi kaç günde çıkar?, İtalya vizesi ne kadar?, İtalya vize başvuru evrakları nelerdir? sorularınıza cevap bulacaksınız.

İtalya Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İtalya Ticari Vize Evrakları kişisel, maddi ve mesleki olmakla beraber ek ya da alternatif belge de talep edilebilmektedir. Seyahat nedeniniz İtalya Ticari Vize konusu için önemlidir. Uzmanlarımıza seyahatinizin ticari odağı hakkında bilgi verirseniz kişisel olarak hazırlanmış İtalya ticari vizesi için gerekli evraklar listenizi alabilirsiniz. 

SGK'ya Bağlı Olarak Çalışanlar İçin Evrak Listesi

Şirket Yazısı - İşveren yazısı, işveren tarafından şirketin antetli kağıdına yazılmalı, imzalı ve kaşeli olmalıdır. İşveren yazısının içeriğinde; kişinin işe giriş tarihi, görevi, aldığı net maaş, kimlik ve pasaport numarası ve seyahat süresi içinde izinli olduğu tarihler yer almalıdır.
Orjinal Davetiye - Davet eden tarafın İtalyan kimlik kartı ve pasaport fotokopisi de davetiyenin arasında olmalıdır. İtalya ticari davetiye örneği için danışmanlarımızdan bilgi alınız.
Pasaport - Pasaportun seyahat süreniz sona erdikten sonra 3 ay daha geçerliliği bulunmalıdır. Pasaportunuzda en az 2 sayfanın boş olmasına dikkat edilmeli ve dolu sayfaların fotokopileri de alınmalıdır. Eski pasaportlarınızı da evrakların arasında bulundurmalısınız.
Biometrik Fotoğraf- Fotoğrafınız 2 nüsha halinde teslim edilmelidir. Önceden kullanılmamış fotoğraf olmasına dikkat ediniz. Fotoğrafın ölçütleri 35x45 mm olmalı ve güncel halinizi temsil edip, güncel tarihli olmalıdır.
Davetiye - İtalya’da iş birlikteliğiniz olan şirket tarafından yollanacak, şirketin antetli kağıdına yazılan imzalı ve onaylı bir davetiye, başvurunuz esnasında gereklidir. Davetiye Gönderen İtalyan Şirketinin Oda Sicil Kaydı (Visura Camerale) dosyada bulundurulmalıdır. İtalya ticari vize davetiye örneği için danışmanlarımızdan bilgi alınız.
Güncel Tarihli Şirket Evrakları - Bu evraklar; orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopisidir.?
Şirketin Banka Hesap Dökümü- İtalya Ticari vizelerde şahsi banka hesap dökümü gereklidir. Hesap dökümünde en az 25.000 TL’nin bulunması gerekmektedir. Son üç aylık hareketleri göstermelidir. Banka yetkilisinin imza sirküleri bulunmalı ve kaşeli, imzalı olmalıdır. 
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği- Adres ve aile bilgilerini içeren bilgiler yer almalıdır.
SGK İşe Giriş Bildirgesi ve 4A Hizmet Dökümü - Bu evraklara e-devlet şifreniz ile ulaşabilirsiniz.
Maaş Bordrosu - Maaş bordronuz son 3 aylık hareketleri göstermelidir. İmzalı ve kaşeli olmasına dikkat ediniz.
Vize Talep Dilekçesi - Dilekçe Konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. Islak imzalı ve kaşeli şekilde şirketin antetli kağıdına yazılmalıdır. 
Schengen vize ücreti dekontu – Seyahat sürenize, varsa özel durumunuza uygun ödenecek vize ücretinizin dekontu dosyanıza eklenmelidir. ATM işlem fişleri geçerli değildir.

Şirket Sahipleri İçin Evrak Listesi

Çalışan için yukarıda listelediğimiz evraklara ek olarak yönetim kurulunda ise ortaklık belgesi ve 4B Hizmet dökümü alınarak İtalya ticari vizesi için gerekli evraklar dosyasına eklenmelidir.

İtalya Ticari Vize Ücreti

İtalya vize ücretleri ülkedeki kalış sürenize göre değişiklik göstermektedir. İtalya ticari vize ücreti, konsolosluk harcı, konsolosluğun yetkilendirdiği aracı kurum servis ücreti ve vize servisimiz hizmet bedelinden oluşmaktadır. İtalya vize ücreti başvurunun işleme alınabilmesi için talep edilemektedir, vize reddi halinde ücret iadesi bulunmamaktadır. 2024 yılı İtalya vize ücret bilgisini ve kişisel durumunuza göre düzenlenmiş evrak listesini çağrı merkezimizi arayarak bilgi e-maili olarak talep edebilirsiniz. 

İtalya Vizesi Sonuçlanma Süresi

İtalya ticari vize onaylanma süreçleri 3 ila 15 günü bulmaktadır. Başvurularınızı en az üç hafta öncede başlatmanızda yarar vardır çünkü; başvuru süreciniz Konsolosluk tatil günlerine denk gelebilir ya da sizden ek evrak talep edilebilir. 3 ile 15 gün içerisinde sonuçlanacak vizenizin daha kısa sürede onaylanması için VIP vize hizmetimizden yararlanabilirsiniz. VIP vize hizmetinden yararlandığınız takdirde vize başvurunuz 48 ile 72 saat aralığında sonuçlanacaktır. Acil vize başvurunuz için müşteri temsilcilerimizi bilgilendirmeyi unutmayınız.

Uyarılar

Yukarıda bahsedilen evraklar İtalya Konsolosluğunun talep ettiği evrakların bilgisini içermektedir. Bu evrak prosedürünün eksiksiz tamamlanması vizenizin kesin olarak olumlu sonuçlanacağı anlamına gelmemektedir. Konsolosluk sizden ayrıca ek evrak talebinde bulunabilir, yeni evraklar isteyebilir.
Evraklarınızı bizlere ulaştırarak işlemlerinizi hemen başlatabilirsiniz. Evraklarınızı teslim etmek için ayrıca bir randevu almanıza gerek yoktur.
Evraklarınızı Ankara ofisimize ulaştırabilirsiniz. İtalya ticari vize başvurularınızda kolaylaştırılmış işlem hizmetimizden faydalanmak için bizi arayınız. 0(312) 419 56 41

İtalya Vize Reddi

İtalya vize reddi her kategori için bir olasılıktır. Tüm dünyada yapılan başvuruların %10’luk dilimi ret almaktadır. Bu ret konularının çoğunluğu gidilecek ülkenin belirlediği vize usulüne uygun evrakların teslim edilememesidir.

İtalya vize şartları da aynı prensiplerle çalışmaktadır. Yazıyla, evrakla kendinizi en iyi şekilde vize yetkililerine açıklamak zorundasınız. Tüm bilgileriniz açıklık, netlik ve teyit edilebilirlik özelliği taşımalıdır. Aynı zamanda İtalya vize fiyatları kapsamında doğru pasaporta (güncel) doğru süre girilerek ödeme yapılmalıdır. İtalya vize belgeleriniz güncel, okunaklı, doğru olmalıdır. Başvuru formunda doldurmadığınız tek bir soru size ret olarak dönebilir.

İtalya vize danışmanlık hizmetlerimiz İtalya vize ücreti 2024 ücretinizin kişiye özel hesabını, evraklarınızın yine şahsınıza özel listesini, olası istenebilecek alternatif belge ve istekleri kapsar. Siz ofisiniz işlerinize ara vermeden tek bir telefonla başvurunuzu yapabilir, vizenizin basıldığı pasaportunuzu güvenle danışmanlarımızdan kargo ile alabilirsiniz.

İtalya vize reddi evrakınız size ulaştığında danışmanlarımız çözümlenebilir probleminizi anında sonuca ulaştırarak yeni başvurunuzu zaman kaybetmeden yapmanızı sağlayacaktır.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek