Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Rusya Vizesi

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

Rusya vizesi alabilmek için öncelikle belgelerin eksiksiz olarak hazır olması gerekmektedir. belgeler hakkında gerekli bilgiyi önceden öğrenerek, gerekli evrakları hazırlarsanız vizeniz ile ilgili işlemlerinizi vize servisimiz kısa sürede halledilecektir. Rusya vizesi nasıl alınır? Sorusuna cevap vermeden önce mutlaka evrakları tamamlamanız ve Rusya ziyaretiniz ile ilgili tüm detayları planlamanız gerekmektedir.

Rusya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Pasaport :Yeşil, gri ve siyah pasaporta sahip olan vatandaşların vize almasına gerek yoktur. Yeşil pasaport kademe ve derece olarak gerekli şartları sağlayan devlet memurlarına verilmektedir. Gri pasaport görev amacı ile Rusya’ya gidecek olanlara ziyaretleri boyunca kullanmaları için verilmektedir. Siyah pasaport ise diplomatlara verilen pasaporttur. Rusya 90 günden az ziyaret eden siyah pasaportlulardan vize almamaktadır.Pasaportun en az 6 ay geçerlilik süresi bulunmalıdır. Pasaport yırtık olmamalıdır. Okunabilir yazılar olmalıdır. Pasaport içerisinde en az 2 tane boş vize sayfasını bulunmalıdır.
2 adet biyometrik fotoğraf: Fotoğrafçılara Rusya vizesi için fotoğraf çektirmek istediğinizi söylediğinizde, gerekli kriterlere uygun biometrik fotoğrafı çekeceklerdir. Arka fonun beyaz olması ve fotoğrafın eski olmaması gibi birçok kriter bulunmaktadır.
Nüfus Cüzdanı Arka ve Ön Yüzü Fotokopisi
Rusya Vize Başvuru formu
Voucher Belgesi:
Turistik ziyaretler için bu belgenin olması gerekmektedir. bu belge Yabancı Turistik Kabul Belgesidir. Rusya Federasyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından görevlendirilmiş bir kurumdan alınmalıdır. Tur şirketi ya da aracı firma bu konuda sizlere yardımcı olacaktır.Davetiye
Aile ya da arkadaş ziyaretlerinde ve de seminer ve benzeri ticari faaliyetlerde Dışişleri Bakanlığı'ndan onaylı davetiye olması gerekmektedir.
Öğrenciler için; Öğrenci belgesi. Öğrenci vizesi alacakların Rusya’da hangi eğitim kurumunda eğitim görecekleri hakkında bilgileri vize başvurusunda bulundurmaları gerekmektedir.

Rusya Vizesi Nasıl Alınır 2024

Rusya vize başvurusu için konsoloslukların bulunduğu herhangi bir ile gitmenize gerek bulunmamaktadır. Yaşadığınız ilden aracı firma ile görüşerek belgelerinizi kargo yolu ile de iletebilirsiniz. Evraklar tamamlandıktan sonra ya da tamamlanması sırasında herhangi bir sıkıntı ile karşılaşıldığında aracı firmada bulunan danışmanlar ile iletişime geçilebilmektedir. Rusya Federasyonu’ndan vize alacak olan vatandaşlar bordo pasaport sahipleridir. Ülkemizde yaşayan fakat yabancı uyruklu olan vatandaşlar da vize başvurusu yapabilmektedir. Yabancı vatandaşların ülkemizden vize başvurusu yapabilmeleri için Türkiye Cumhuriyeti oturma iznine sahip olmaları gerekmektedir. Vizeler pasaporta işlenmektedir. Kiril ve Latin alfabesi ile isim ve soy isim yazmakta ve uyruk, cinsiyet, vize türü, vizenin kim tarafından verildiği, veriliş tarihi, izin verilen kalma süresi, vize numarası, davetiye numarası gibi bilgiler Rusça olarak yazılmaktadır. Vize için öncelikle vize türünün seçilmesi gerekmektedir. Turizm amaçlı gidiliyor ise turistik vize, ticari amaç ile gidiliyor ise Rusya ticari vizesi, aile ya da arkadaş ziyareti için gidiliyor ise Rusya Aile Ziyareti vizesi, iş amaçlı gidiliyor ise Rusya Çalışma vizesi, eğitim amaçlı gidiliyor ise Rusya öğrenci vizesi, Rusya’dan başka ülkeye geçmek için sadece transit noktası ile o zaman Rusya transit vizesinin alınması gerekmektedir. başvuru türüne göre belgelere ek olarak farklı bilgiler de istenebilmektedir. Vizeler genel olarak 15 gün ile 90 gün arasında değişiklik göstermektedir. Vize başvurusu kesinlikle olumlu sonuçlanacaktır diye bir durum söz konusu değildir. Vize olumsuz da sonuçlanabilmektedir.  

Rusya Vize Randevu

Rusya vize randevu için online sistem bulunmamaktadır. İşlemler randevu alınmadan gerçekleştirilebilmektedir. Vizeler tek girişli alınabileceği gibi çift girişli ya da çoklu girişli de alınabilmektedir. 2 girişli vize alındığında ülkeye 2 kez giriş yapılabilmektedir. Çoklu girişlerde ise 180 gün içinde 2’den fazla giriş yapılabilir. Fakat bu girişlerin süreleri 90 günü aşamaz. 90 günden fazla Rusya’da kalınması durumunda Rusya giriş hakkı kaybolmaktadır. Eğer turistik amaç ile gidiyorsanız tek girişli vize verilmektedir. Rusya’da kalma süresi ve giriş çıkış sayısı vize ücretini etkilemektedir. Vize başvurusunun Rusya’ya gidilecek tarihten en az 10 gün önce yapılması gerekmektedir. Genel olarak vize 5 gün içerisinde tamamlanmaktadır. Konsolosluk işlerinin yoğun olduğu dönemlerde bu sürede farklılıklar yaşanabilmektedir. Ayrıca ekspres vize adında hızlı vize alma yolu da bulunmaktadır. Ekspres vizede 1 ya da 2 iş gününde vize verilmektedir. Fakat ekspres vize ücreti normal vizenin 2 katı kadardır. Çok acil vize işlemlerine ihtiyaç duyulduğunda bu vize kullanılabilmektedir.Rusya vizenizi Ankara'da Happy Turizm Vize - Danışmanlık Acentesinden alabilirsiniz.

Rusya Vize Başvuru Ankara

Rusya vizesi Ankara'dan da başvuru yapılabilmektedir. Online ortamda vize başvurusu yapıldığı için fiziksel olarak pasaport konsolosluğa gitmemektedir. Bu durumda da vize pasaportunuza işlenmemektedir. Eğer vize olumlu yanıtlandıysa e-mail yolu ile e-vize mail olarak size ulaştırılmaktadır. Bu mailden çıktı alarak Rusya’ya seyahat edebilirsiniz.

Çalışmak İçin Rusya Vizesi Nasıl Alınır

Çalışmak amacı ile Rusya’ya gidenlerin çalışma izni alması gerekmektedir. Uzun dönem çalışabilmek için çalışma izninin olması şarttır. Çalışma izni ile oturma izni birbirleri ile paraleldir. Çalışma izni olanlara çalışma vizesi verilmektedir. Bu vize en az 90 gün en fazla ise 3 yıllık olabilmektedir. Çalışma vizesi ilgili 2024 yılı güncel bilgileri Rusya Konsolosluklarından alınız.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek