Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Rusya Vizesi

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Rusya Vize Randevu Nasıl Alınır?

Rusya Federasyonu yasalarına göre Rusya'ya seyahat edecek olan Umuma Mahsus (Bordo) Pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize alması zorunlu gösterilmiştir. 25 Temmuz 2019 tarihinde çıkan yasaya göre Hizmet (gri), Hususi (yeşil) Pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almasına gerek kalmamıştır. Diplomatik (Siyah) Pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ise 90 gün boyunca Rusya’ya vizesiz girip çıkma hakkı verilmiştir ve transit geçiş hakkı sunulmuştur.

Rusya seyahatinde bulunacak kişiler için yapacağınız vize başvurularınız online sistem üzerinden yapılmaktadır. Bu sebeple Rusya vize başvurunuz için randevu almanıza gerek yoktur. Vize işlemlerinizi sizin adınıza gerçekleştiriyoruz.

Rusya Vize Randevu İşlemi 2024

Online sisteme girmeden önce vize türünü  ve seyahat sayınızı belirlemeniz gerekmektedir. Vizenizi tek girişli, iki girişli ve çok girişli olarak alabilirsiniz. Tek girişli vizelerde ülkeye 1 giriş ve 1 çıkış hakkınız bulunmaktadır. İki girişli vizelerde ülkeye 2 kez girebilir ve ülkeden 2 kez çıkabilirsiniz. Çok girişli vizelerde ise 180 gün içerisinde en fazla 90 gün kalacak şekilde 2 defadan fazla girebilir ve çıkabilirsiniz. Bu sürenin aşılması durumunda Rusya Federasyonu yasalarına göre Rusya’ya giriş hakkınızı kaybetmiş bulunursunuz. Ayrıca Turistik amaçlı yapılan vize başvuruları Tek Girişli Vize olarak onaylanmaktadır. Ülkeye giriş çıkış sayınızı belirtmeniz gerekmektedir. Ülkeye giriş çıkışınız vize ücretinizi de etkileyecektir. Rusya vize türleri seyahatinizin amacına göre değişiklik göstermektedir. Rusya’da 90 güne kadar olan vize türleri aşağıda belirtilmiştir.

  • Rusya Turistik Vizesi
  • Rusya Ticari Vizesi
  • Rusya Aile Ziyaret Vizesi
  • Rusya Transit Vizesi
  • Rusya Humanitler Vizesi

Rusya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Rusya e-vize başvurunuz için en az 6 ay geçerliliği bulunan, yıpranmamış ve sayfaları eksiksiz pasaportunuz bulunmalıdır. 2 adet 35*45 mm ölçülerinde renkli ve güncel biyometrik ya da vesikalık fotoğrafınız bulunmalıdır. Ve son olarak Rusya vize talep formunu doldurmanız gerekmektedir. Rusya vize talep formunu size göndereceğimiz belge üzerinden eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalısınız. Eğer vizeniz onaylandıktan sonra beyan ettiğiniz bilgilerin doğru olmadığı tespit edilirse vizeniz iptal edilir ya da Rusya Federasyonunun yasalarına göre kişiye cezai işlem uygulanabilir.

Vize başvurunuzu Rusya'ya seyahat etmeyi planladığınız tarihten en az 7-10 gün önce yapmanız önemli bir detaydır. Vize başvurunuzu geç yapmanız durumunda vize başvuru sürecinde bir olumsuzlukla karşılaşmanız durumunda seyahatiniz iptal olabilir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık bilgi formunu doldururken özellikle Rusya’da seyahat edeceğiniz şehrin adını not düşmeniz gerekmektedir. Evraklarınızı doğru ve eksiksiz bir şekilde tamamlanmış olsa bile vizenizin olumsuz sonuçlanma ihtimali her vize başvurusunda olduğu gibi Rusya vize başvurusında da bulunmaktadır.Ancak evraklarınızı eksiksiz ve doğru şekilde sunarsanız bu ihtimalin oldukça düşük olduğunu söyleyebiliriz. Vize başvurunuzu reddedildiğinde size ret nedeni bildirilir. Ret gerekçesiyle ilgili düzeltmeler yapıldıktan sonra itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. Fakat tekrar incelenmesi gerektiğinden dolayı sonuçlanması zaman alabilir.

Rusya Turistik Vize Randevu

Rusya’ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize almak Rus yasalarına göre zorunlu gösterilmiştir. Fakat Rusya Turistik vize başvurunuz için randevu almanıza gerek yoktur. Çünkü vize başvurunuzu Rusya e-vize sisteminden online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Online başvuru formunu doldururken Rusya’ya gidiş amacınızı Turistik olarak belirtmelisiniz. Rusya’ya seyahat edecek kişilerin yaptığı vize başvurusu Tek Girişli Vize olarak onaylanmaktadır. Başvuru sahibinin Rusya’da turistik amaçlı kalma talebinde bulunduğu gün kadar vize verilir. Vize başlangıcınız sizin talep ettiğiniz tarihte başlayıp, sizin talep ettiğiniz tarihte biter. Bu sebeple vize formunu doldururken istediğiniz vize tarihlerini doğru doldurduğunuzdan emin olmalısınız. Vize sürenizi otel rezervasyonlarına uygun ayarlamanız önemlidir. 

Rusya Ticari Vize Randevu

Rusya da fuara katılmak için vize almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Televoy numarası alması gerekmektedir. Eğer fuara gidecekseniz, talep formunda ne amaçla vize istediğinizi belirtmeli ve yetkililerimizi bu konuda bilgilendirmeniz gerekmektedir. Eksik ve hatalı doldurulmuş form vize sürecinizi de etkiler. Vize talebiniz reddedilir ya da vizenizi almışsanız vizeniz iptal edilir. Form doldurma işlemi sırasında yetkililerimize ulaşıp destek almanızı tavsiye ederiz.

Rusya E-Vize Süresi

Rusya Elektronik Vize 60 gün içinde maksimum 16 gün konaklama imkanı vermektedir. Daha uzun süreli kalışlar için Rusya Büyükelçiliği himayesinde görev yapan Konsolosluk vize merkezlerine başvuru yapılması gerekmektedir.

Rusya E-Vize Ücreti

Rusya Elektronik Vize Ücreti (konsolosluk harç bedeli) 120 Dolar olarak belirlenmiştir. 6yaşının altında çocuklar için ücret alınmamaktadır.

Rusya E- Vize Sonuçlanma Süresi

Rusya Elektronik Vize için başvuru yapacak kişiler en az 4 gün önce online başvuru formunu doldurmalıdır. Form İngilizce olarak sunulmuştur. Ayrıca, başvuru anında dijital ortamda bir fotoğrafınızın bulundurulması gerekir.

Rusya vize başvurularında bölge ayrımı bulunmadığından dolayı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Rusya vizeleri online olarak yapılır. 

Rusya E-Vize Randevu Ankara

Ankaradan ve Türkiye’nin her yerinden Rusya vize başvurusu yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları randevu almaya gerek kalmadan online olarak yapabilirsiniz. Online başvurunuzu sizin adınıza hem hafta içi hem hafta sonu yapmaktayız. Rusya Vize randevu Ankara’dan alınmamaktadır. Başvurunuz online gerçekleştirildiği için Rusya vizesi pasaporta işlenmez. Rusya vize başvurunuz olumlu sonuçlandığı takdirde e-vizeniz e-mail yoluyla size gönderilir. Size ulaşan vizenizi çıktı alabilirsiniz. Vizenizi Rusya seyahatiniz boyunca yanınızda bulundurmanız zorunludur. Bununla birlikte pasaportunuzu da yanınızda bulundurmakla yükümlüsünüz. 

Rusya vize başvurusunda vize ücreti vizenizin türüne, amacına, ülkeye giriş çıkış sayısına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Rusya vize iptal edildiği takdirde vize ücretinin iadesi yapılmamaktadır. Seyahatinizin amacına ve giriş çıkış sayına bağlı olarak değişen güncel vize ücretiniz hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için çağrı merkezimizi arayabilirsiniz. +90(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek