Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Rusya Vizesi

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Rusya Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nedir?

Rusya Federasyonu’na 90 gün süreli çalışmak amacıyla gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti ve diğer ülke vatandaşlarının ‘Rusya Çalışma Vizesine’ başvuru yapması gerekmektedir. Rusya Çalışma Vizesine başvuru yapmak isteyen kişilerin Rusya Federasyonu Göçmen Bürosu tarafından düzenlenen davetiyeye ihtiyaçları vardır. Rusya çalışma vizesi davetiye örneğini sayfamızın devamında bulabilirsiniz. Çalışma Vizesi 90 gün süreli ve tek girişli olarak verilmektedir. Ancak başvuru sahibi yüksek kabiliyetli bir uzman ise vize süresi daha uzun olabilir.

Rusya çalışma vizesi-Rusya işçi vizesi kalış süresi 3 ay tek girişten - 3 yıl çok girişe kadar periyodlar halinde alınan davet süresi kadar kalış ve resmi çalışma izini sağlamaktadır. 

Başvuru sahibi Rusya’daki Göçmen Bürosu'na başvurarak çalışma vizesinin süresini uzatabilmektedir. Çalışma vize süresinin uzunluğu, yapılan iş anlaşmasına bağlı olarak Rusya Federasyonu tarafından belirlenecektir.

Çalışma vizesi başvurularıyla ilgili karar mercii İstanbul, Antalya ve Trabzon Rusya Başkonsolosluğu ve Rusya Büyükelçiliği’dir. Bu temsilciliklerdeki vize yetkilileri değerlendirme yaparken başvuru sahibinden ek evrak isteyebilir ya da yüz yüze görüşmeye çağırabilir. Böyle bir durumda vize işlem süresinin uzayacağını unutmayınız.

Yazımızın devamında Rusya Çalışma vizesi, gerekli evraklar ve davetiye formatı hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz 2024 güncel evrak listesi ve vize prosedürü hakkında bilgi almak isterseniz bilgi@happyturizm.com adresine mail göndererek merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Rusya’ya çalışmak için seyahat etmek isteyen yolcularımızın seyahatlerinden en geç 2 hafta önce vize başvurularını işleme aldırmaları gerekmektedir. Rusya vize başvuruları için Umuma Mahsus(Bordo) pasaport süresinin seyahat dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerlilik süresi olması gerekmektedir.

Çalışma izni başvuruları için öncelikle resmi davetiyenizin gelmiş olması gerekmektedir. Çalışma izni başvurularında başvuru için kişilerin şahsen gelmeleri zorunlu değildir ancak vizeler sonuçlandığında kişiler şahsen gelip imza atıp pasaportu teslim almaktadır. Çalışma vizeleri 3 aydan 3 yıla kadar verilebilmektedir. Verilen davetiye göre verilen vize türü ve süresi değişmektedir. 3 aylık vize alan yolcular Rusya Federasyonuna gittiklerinde Göç idaresinden bu vizeleri 1 yıla kadar uzatabilmektedir.

Vizeler tek girişli veya çok girişli olarak verilebilir gelen davetiyeye göre belirlenmektedir. Rusya çalışma izni başvurularında davetiyeleri teyit etmek amaçlı konsolosluktan telex belgesi beklenir. Telex beklemesi süresi vizelerden bağımsız öncesinde tamamlanması gereken işlemdir.    

Rusya Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Rusya çalışma vizesi için davetiyeli başvurularda vize çıkışları öncesinde telex bekleme süresini göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Başvurular işleme alındıktan sonra ortalama çıkış süresi 7/10 iş günüdür.

Başvuru için Happy Turizm uzmanlarımız bir gün öncesinden randevu almaktadır. Randevu işlemi ve dosya hazırlanması için telexin gelmiş olması önemlidir. Bazı durumlarda davetiye üzerinde yazmayan şehir ve adres detayları telex üzerinde detaylı olarak uyanıldığı için telex beklemek hem başvuru için hem de dosya hazırlanması için zorunlu belgelidir. Vizelerin çıkış süreleri 7-10 iş günü olarak düşünebilir ancak telex bekleme süresi de bu sürece eklenmektedir. Telex bekleme süresi 3/10 gün sürebilmektedir. Total olarak düşünüldüğünde bir Rusya çalışma vizesi için ortalama vize başvuru ve teslim alma süreci konsolosluğun inisiyatifine bağlı olarak ortalama 10/15 iş günü sürebilmektedir. 

Rusya Çalışma Vize Başvuru Ücreti 2024 yılı ne kadar?

Rusya vize başvuru ücretleri randevu günü döviz ve nakit olarak ödenmektedir. Başvurudan önce herhangi bir banka işlemi veya havale işlemi gerekmemektedir. Başvuru ücretleri Happy Turizm uzmanlarımız tarafından işleme alınır ve ödemeler randevu günü dolar olarak ödenmektedir.

  • 3 Aylık 1 Girişli Çalışma Vize Başvuru İşlemi Ücreti: 200 $ + KDV
  • 3 Aylık 1 Girişli Çalışma Vize Başvuru İşlemi Ücreti Ekspres: 320 $ + KDV
  • 3 Aylık 2 Girişli Çalışma Vize Başvuru İşlemi Ücreti: 270 $ + KDV
  • 3 Aylık 2 Girişli Çalışma Vize Başvuru İşlemi Ücreti  Ekspres: 400 $ + KDV
  • 1/3 Yıllık Çok Girişli Çalışma Vize Başvuru İşlemi Ücreti: 420 $+ KDV
  • 1/3 Yıllık Çok Girişli Çalışma Vize Başvuru İşlemi Ücreti Ekspres: 670 $+ KDV

(Konsolosluk harcı, başvuru ücreti ve hizmet bedeli dâhildir.)

Vize ödemeleri vizelerin süresine göre değil giriş sayılarına göre belirlenmektedir. Yukarıda paylaşmış olduğunuz bilgilere göre inceleyebilir ödenmesi gereken miktar için davetiyeniz geldiyse Happy Turizm uzmanlarına iletip detaylı bilgi alabilirsiniz.

Çalışma İzni Vize Başvuru Formu

Rusya vize başvuruları için hazırlanması gereken evraklar vize amacına göre değişiklik göstermektedir. Turistik, ticari, aile ziyareti veya çalışma izni için doldurulan başvuru formları vize kategorisine uygun olarak doldurulur. Başvuru formları davetiye üzerinde yazan bilgiler ile Rusça olarak doldurulmaktadır. Başvuru formundaki bilgilerin eksiksiz ve hatasız olarak doldurulması önemlidir. En ufak harf hatası Rusya konsolosluğundan vize başvurunuz geri dönmesi veya olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir.

Başvuru formu doldurulması için telex belgesinin gelmiş olması zorunludur. Telex belgesi üzerinde yazan bilgileri başvuru formunda eksiksiz olarak doldurulmalıdır.

Davetiyeli başvurularda davetiye başlamış ise vizeler çıktığı günden başlatılacak şekilde form doldurulur vize bitiş tarihi davetiyenin bitiş tarihine kadar yazılmaktadır.

Rusya Çalışma Vizesi Davetiye

Rusya'ya Çalışma yani İşçi olarak seyahat yapmak isteyen kişiler için Rusya’da faaliyet gösteren ticari kurum orijinal ya da elektronik davetiye göndermelidir. 

Rusya Federasyonu Bakanlık onaylı davetiyeler çeşitli güvenlik kontrolleri yapıldıktan sonra  ve seyahat edecek kişinin seyahat geçmişi ve Rusya giriş-çıkışları teşkil edecek şekilde onaylanmaktadır.  
Orijinal çalışma izni davetiyesi ile hemen başvuru yapılabilmekte olup elektronik davetiye Rusya Büyükelçiliği ve Rusya Konsolosluğu onayından sonra işleme alınmaktadır. 

Rusya Çalışma İzni İçin Gerekli Evraklar

Rusya çalışma izni başvurularında öncelikle Rusya FMS onaylı resmi davetiyeniz mail ortamında size gelmiş olması gerekmektedir. Davetiye gelince Happy Turizm uzmanları iletmeniz durumunda davetiyeniz kontrol edilir geçerli ve aktif olduğunu konsolosluktan teyit etmek için telex belgesi alınır.

Davetiyelerin giriş sayısı ve türüne göre hazırlanması gereken evrakları mail ortamında tarafınıza iletilmektedir. Başvuru için şahsen gelinmesi zorunlu değildir ancak işçi vizelerinde diğer vizelerden farklı olarak pasaport teslimi sadece kişilere yapılmaktadır. Vize çıkış günü kimlik ile şahsen gidip imza atarak pasaportu teslim alınabilmektedir.

  • Seyahat dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay süreli geçerli ve karşılıklı iki boş sayfası olan pasaport.
  • İki adet fotoğraf 3*5-4*5 ölçülerinde güncel biotmetrik fotoğraf
  • Davetiye ( Rusya Federal Göçmen Bürosu tarafından verilmektedir )
  • Yabancı uyruklu vatandaşlar için TC ikamet izni (Aslı olmalı)
  • Vize Başvuru Formu: İnternet sitesi üzerinden online olarak doldurulmalı. Çıktısı alındıktan sonra fotoğraf yapıştırılıp, imzalanmalı. Başvuru formu İngilizce ve Rusça olarak doldurulmaktadır.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sağlık sigortası yaptırması zorunlu değildir ancak yaptırmaları tavsiye edilir. Diğer ülke vatandaşlarının seyahat tarihlerini kapsayacak en az 30 bin Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırması gereklidir.
  • HIV Raporu: Başvuru sahibi kendisinde HIV virüsü olmadığına dair (Eliza Testi) sağlık raporu almalıdır.

Yabancı Pasaport Sahipleri İçin Gerekli Evraklar

Oturma İzni Orijinali: Türkiye’de en azından 90 gün daimi oturma izni olan Arnavutluk, Bahreyn, Venezüella, Haiti, Mısır, İrlanda, Lesotho, Libya, Makedonya, Mali, Meksika, Yeni Zelanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Demokratik Kore Cumhuriyeti, Suudi Arabistan, İngiltere ve Kuzey İrlanda, Sierra Leone, Ekvador Ginesi, Güney Afrika, Japonya vatandaşları oturma izninin aslını sunmalıdır. Bu kişilerin oturma izni sahibi olduklarını öğrenci belgesi ve çalışma belgesi ile kanıtlamaları istenebilir. Ayrıca Türkiye’de daimi oturma izni olan, Nijerya, Angola, Afganistan, Bangladeş, Vietnam, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Çin, Demokratik Kore Cumhuriyeti, Nepal, Nijerya, Pakistan, Suriye, Somali, Çad, Sri Lanka, Etiyopya vatandaşlarının da ikametgah izin belgesinin orijinalini sunması gerekmektedir.

Rusya Çalışma İzni, Rusya İşçi vize başvurularınızi inceleme ve sonuçlandırma yetkisi Rusya Büyükelçiliği Ankara, İstanbul Rusya Başkonsolosluğu ve Antalya Rusya Başkonsolosluğu ve Trabzon Rusya Başkonsolosluğu'na aittir. Çağrı Merkezi yetkililerimizi arayarak Rusya Çalışma Vizesi hakkında detaylı bilgiler alabilir, sorularınızı yöneltebilirsiniz. +90(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek