Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Rusya Vizesi

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Rusya Humaniter Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Rusya’ya bilimsel, kültürel, ve kamu-siyasal ilişkilerin düzenlenmesi, spor, hayır işleri ile insani yardım amacıyla giriş yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye'de ikamet eden diğer ülke vatandaşlarının Rusya Humaniter Vize (İnsani Vize) başvurusu yapması gerekmektedir.
Rusya Vize (insani yardım) Federasyonu kanununa uygun olarak Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı (MID Rossii) kararına dayanılarak, Rusya Federasyonu Federal Göç Şubesi (FMS Rossii) tarafından düzenlenen davetiyeye istinaden verilebilmektedir.
Sayfamızın devamında Rusya Hümaniter Vize başvuruları için gerekli evraklar, başvuru sonuçlanma süresi, vize geçerlilik süresi ve davetiyeye dair bilgileri bulabilirsiniz.

Hümaniter Vize Geçerlilik Süresi

90 gün geçerliliği olan bir girişli veya iki girişli veya (Rusya Federasyonu uluslararası anlaşması ile başka şekilde öngörülmemiş ise), 1(bir) yıl süreli çok girişli olarak verilebilir.

Çok girişli standart hümaniter vize ile Rusya topraklarında ikamet süresi her 180 günde 90 günü geçememektedir.

Rusya Hümaniter Vize Davetiyesi

Rusya Hümaniter Vize başvurusu yapılabilmesi için en önemli evrak davetiyedir. Bu davetiye Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı’nın kararına dayanılarak Rusya Göçmen Bürosu tarafından düzenlenir. Hümaniter Vize 90 gün geçerliliği olan tek girişli, çok girişli veya 1 yıl süreli çok girişli olarak verilebilmektedir. Çok Girişli Hümaniter Vize ile Rusya’da kalma süresi her 180 günde 90 günü geçemez.

Sitemizde Rusya Hümaniter Vize prosedürü ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Rusya Hümaniter vize başvuru talebi oluşturmak için bizi arayınız. Yetkililerimizle iletişime geçtiğiniz takdirde, başvuru formunuzun doldurulması, evraklarınızın hazırlanması ve randevunuzun alınmasına kadar tüm aşamalarda size yardımcı olacaklardır.

Rusya Hümaniter Vize (İnsani Vize) İçin Gerekli Evraklar

Davetiye: Rusya Federal Göç Şubesi tarafından düzenlenen davetiye mektubu sunulmalı.
Vize Kararı: Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın başvuru sahibine vize verilmesiyle ilgili kararı.
Pasaport: Vize süresinin bitiminden sonra 6 ay boyunca geçerliliği olan pasaport.
Rusya Vize Başvuru Formu: Rusya Dışişleri Bakanlığı sayfasında yer alan başvuru formu online olarak doldurulmalı. Çıktısı alınıp, imzalandıktan sonra fotoğrafta yapıştırılarak başvuru dosyasına eklenmeli. Başvuru formunu doldururken belgeleri sunacağınız vize merkezini belirtmelisiniz.
Biometrik Fotoğraf: Arka fonu beyaz, 3,5x4,5 cm ebatlarında, önden çekilmiş, net görüntülü fotoğraf.
Seyahat Sağlık Sigortası: AB vatandaşlarının Rusya’da kalacakları süreleri kapsayan 30 bin Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırması gerekir. Seyahat sağlık sigortasını Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yaptırması zorunlu değildir, ancak yaptırmalarını tavsiye ederiz.

Türkiye Cumhuriyeti İkametgah İzni Olanlar İçin Gerekli Evraklar

Türkiye İkametgah İzni Orijinali: En az 90 gün kesintisiz süreyle Türkiye’de kalma izni olan Arnavutluk, Bahreyn, Venezuela, Haiti, Mısır, İrlanda, Lesotho, Libya, Makedonya, Mali, Meksika, Yeni Zelanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kore Cumhuriyeti, Suudi Arabistan, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Sierra Leone, Ekvator Gine’si,  Güney Afrika Cumhuriyeti, Japonya vatandaşları ikametgah izin belgesinin izni sunmalı.

Daimi İkametgah İzni Orijinali: Türkiye’de daimi ikametgah izni bulunan Cezayir, Angola, Afganistan, Bangladeş, Vietnam, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Çin, Kuzey Kore, Nepal, Nijerya, Pakistan, Ruanda, Suriye, Somali, Çad, Sri Lanka, Etiyopya vatandaşları bu belgenin aslını beyan etmelidir.

Rusya Hümaniter Vize Nasıl Alınır?

Rusya Vize Başvuru Formunu Doldurun

Rusya hümaniter vize başvuru formu internet üzerinden İngilizce, Rusça, Almanca, İtalyanca veya Fransızca olarak doldurulmalıdır. Formdaki bilgilerin doğru ve eksiksiz olmasına özen gösteriniz. Aksi takdirde vizeniz reddedilebileceği gibi işlem süreniz uzayabilir. Rusya vize başvurularınızda vize başvuru formlarınızı Rusya Konsolosluğunun belirlediği yönergelere uygun olarak doldurulması konusunda gerekli desteği sağlamaktayız.

Rusya Vizesi İçin Gerekli Evraklarınızı Kargoyla Ofisimize Gönderin

Rusya hümaniter vize başvurusu için gerekli evrakların listesini yetkilimizden öğrendikten sonra evraklarınızı eksiksiz bir şekilde hazırlayıp ofisimize kargo aracılığıyla gönderebilirsiniz. Yetkilimiz en kısa süre içinde belgelerinizi kontrol edip varsa eksik ve hatalı belgelerinizle ilgili sizi bilgilendirecektir. Vize başvurunuzun aksamaması için eksik belgelerinizi en kısa sürede tamamlamanızı tavsiye ederiz.

Rusya Vize Randevunuzu Alıyoruz

Rusya hümaniter vize başvurularında karar mercii İstanbul, Antalya, Trabzon Rusya Başkonsoloslukları ve Rusya Büyükelçiliği’dir. Bu temsilciliklere başvurular, randevu alınarak vize başvuru merkezi aracılığıyla yapılmaktadır. Evrakların teslimi için randevu almak ise yoğunluk nedeniyle uzun sürebilmektedir. Rusya vize başvurularınızda şahsen bulunmanıza gerek kalmadan randevunuzu alıp Humaniter Vize başvurunuzu gerçekleştirebiliyoruz.

Rusya temsilciliklerinin bölge ayrımı olmadığından Türkiye’nin tüm illerinden başvuruları kabul etmekte ve işlemleri yürütmekteyiz.

Rusya Hümaniter Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Rusya Humaniter Vize başvurularının sonuçlanma süreci Rusya Başkonsoloslukları ve Rusya Büyükelçiliği’nin resmi tatilleri, yoğunlukları ve Konsolosluk ofisi vize yetkilisinin ek evrak istemesine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Hümaniter vize başvuruları ortalama olarak 4-10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Vizenizin seyahate çıkmayı planladığınız tarihe yetişebilmesi için en az 1 ay önceden başvurunuzu gerçekleştirmenizi öneririz.

Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz: Rusya humaniter vizeniz onaylandıktan sonra yetkilimiz kendisine verdiğiniz vekâletname ile konsolosluktan pasaportunuzu teslim alacak ve kargo ile adresinize gönderecektir. Pasaportunuzu aldıktan sonra vizenizin olduğu sayfadaki bilgilerin doğru olup olmadığını kontrol edin. Eğer yanlışlık varsa zaman kaybetmeden yetkilimizi veya vize yetkilisini arayın. Hümaniter vizesi ile Rusya’ya giriş yaparken seyahat amacınızı kanıtlayan belgeleri, gidiş-dönüş uçak biletlerinizi yanınızda götürmeyi unutmayınız.

UYARILAR

  • Hümaniter vize başvurularını değerlendirme ve karar yetkisi İstanbul, Antalya, Trabzon Rusya Başkonsolosluğu ve Rusya Büyükelçiliği’ndedir. Vize yetkilileri gerekli gördükleri takdirde ek evraklar isteyebilir, başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırabilir ya da vizenin çıkış süresini uzatabilir.
  • Rusya vizesine başvuru yapacak kişilerin pasaportlarının Rusya seyahati dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliğe sahip olması gerekmektedir.
  • 10 yıldan eski pasaportlarla yapılan başvurular, Rusya Konsolosluğu tarafından geri çevrilmektedir.
  • Rusya sınır kapısındaki görevli memurlar, sayfası yırtık, aşırı yıpranmış ya da bant ile yapıştırılmış pasaportlarla Rusya’ya giriş yapmak isteyen kişilere izin vermemektedir.

Rusya acil vize başvuru süreci, vize ücreti ve şahsi durumunuza uygun gerekli evraklar hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayınız. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek