Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Rusya Vizesi

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Rusya Ticari Vize Nasıl Alınır?

Rusya Ticari Vize İçin En Çok Sorulan Sorular

Rusya ticari vizesi kaç günde çıkıyor?

Rusya ticari vize sonuçlanması konsolosluğun inisiyatifine göre değişmekle beraber normal başvurular ortalama 7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Rusya ticari vize başvurusu için şahsen gelinmesine gerek var mı?

Rusya ticari başvuruları kişi gelmeden yapılmasıyla beraber konsolosluk talep etmediği sürece kişinin şahsen gelme zorunluluğu yoktur.

Rusya ticari vize başvuru için otel uçak satın alınması isteniyor mu?

Rusya başvurularında satın alınmış otel uçak bilgisi, konsolosluk talep etmedikçe istenmedikçe zorunlu değildir. Rezervasyon yapılması yeterli görülmektedir.

Rusya ticari vize başvurularında voucher belgesi zorunlu mu?

Rusya ticari vize başvurularında voucher belgesi zorunlu değildir. Ancak başvuru için ticari davetiye olması zorunludur. Davetiyesiz başvurular içinse acentamız aracılığı ile davetiye temin edebilirsiniz.

Rusya vizesi için Türkiye’de oturumu olan yabancı uyruklu vatandaşlar başvuru yapabilir mi?

Rusya ticari başvurularında oturumu olan yabancı uyruklu kişiler davetiyesi olduğu takdirde başvurabilirler.

Rusya vizesi için Türkiye’de oturumu olan yabancı uyruklu vatandaşlar kaç günlük vizeye başvuru yapabilir?

Rusya ticari başvurularında oturumu olan yabancı uyruklu kişiler davetiye süresini kapsayan başvurularda bulunabilir.

Rusya vizesi Türkiye’de oturumu olan yabancı uyruklu vatandaşlar için kaç günde sonuçlanıyor?

Rusya ticari başvurularında Türkiye’de oturumu olan yabancı uyruklu kişiler için ortalama 10 iş günü içerisinde sonuçlanmakla beraber bu süreç konsolosluğun inisiyatifine bağlı olarak uzayabilir. Buna ek olarak konsolosluğun kişileri görüşmeye çağırma hakkı da bulunmaktadır.

Rusya ticari başvurularında Türkiye’de oturumu olan yabancı uyruklu kişiler için Seyahat sağlık sigortası zorunlu mudur?

Rusya ticari başvurularında Türkiye’de oturumu olan yabancı uyruklu kişiler için kişinin hangi ülke vatandaşı olduğuna göre sigorta zorunluluğu değişmektedir. Bu konuda detaylı bilgiler için web sitemizi ziyaret edebilir ya da Happy Turizm Vize - Danışmanlık müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

Rusya Ticari Vize 2024 nasıl alınır?

Rusya Federasyonu'na, müzakerelerde bulunmak, seminere, konferansa katılmak, iş ortakları ile görüşme düzenlemek gibi iş amacıyla seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Rusya vizesi alması gerekmektedir.

Rusya ticari vize için gerekli evraklar kargo yoluyla ofisimize ulaştırdığınız takdirde yetkilimiz sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştirecektir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık Rusya vize danışmanınızla iletişime geçip ticari vize işlemlerinizi zaman kaybetmeden başlatabilmek için bize +90(312) 419 56 41 numaralı ofis hattımızdan ulaşabilirsiniz.

Rusya Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar

2024 yılı Rusya ticari vizesi için gerekli evraklar listesi aşağıdaki gibidir: 

  • Davetiye: Rusya Başkonsolosluğu ve Rusya Büyükelçiliği’nin ticari vize başvurularında davetiye ve yazılı müracaatı zorunlu kılmaktadır. Başvuru sahibi Rusya Federasyonu Federal Göç Şubesi (FMS Rossii), Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı (MID Rossii) tarafından düzenlenen davetiyenin orijinalini sunmalıdır. 
  • Pasaport: Rusya vizesi süresinin bitiminden itibaren 6 geçerliliği olan pasaport. 
  • Kişisel Bilgiler veya Happy Turizm Rusya vize başvuru formu
  • Kişiler bilgiler (seyahat şehri, seyahat tarihleri gidiş-dönüş, ev adresi, cep tel, meslek, iş ismi, iş adresi) Rusya vize talep formunu doldurarak diğer belgelerinizle birlikte ofisimize kargo ile göndermeniz halinde başvuru formunun doldurulması konusunda gerekli desteği sağlamaktayız. Formun çıktısı alındıktan sonra fotoğraf yapıştırılıp başvuru dosyasına eklenmelidir. Ticari seyahatiniz için Nazran, Vladikafkas , Beslan , Grozni, Nalçik şehirlerinden birine gidecekseniz vize değerlendirme süreniz uzayabilir.
  • Biometrik Fotoğraf: Arka fonu beyaz, önden çekilmiş, 3,5x4,5 cm ebatlarında, renkli 2 adet fotoğraf

Rusya Ticari Vize Davetiye

Rusya’ya yapacağınız ticari amaçlı seyahatlerde davetiye belgesi sunmanız gerekecektir. 2024 yılında Rusya ticari vize davetiye'yi orijinal ya da elektronik olarak temin edebilirsiniz. Rusya vize başvurularında konaklama süresi 1yıl içerisinde kullanılmak üzere yıl içinde 2 periyot olarak 180 günde/90 gün konaklama hakkı sağlamaktadır. Bir seferde 90 gün üzeri kalış mümkün değildir.

Davetiyeler onaylanmadan önce çeşitli güvenlik kontrollerinden geçmektedir. Rusya’ya seyahat edecek kişinin seyahat geçmişi ve Rusya giriş-çıkışları önem teşkil etmektedir. Şayet kişi Rusya seyahatleri sırasında herhangi bir problem ile karşılaşmış ise davetiye onaylanmayabilir. Rusya ticari vize davetiye ile başvuru vakit kaybetmeden yapılabilirken, elektronik davetiye Rusya Büyükelçiliği ve Rusya Konsolosluğu onayından sonra işleme alınabilmektedir.  

Rusya Ticari Davetiye Örneği

Rusya ticari davetiye içeriği, formatı, kaç günde temin edildiği, davetiye için Rusya'da hangi birimlere başvurulması gerektiği hakkında ayrıntılı bilgi için +90(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan Happy Turizm Vize - Danışmanlık Rusya vize uzmanına ulaşabilir ve sorularınızı iletebilirsiniz.

Rusya Ticari Vize İşlemleri 2024

Rusya vize işlemleri 2024 yılı başvuru sürecinde en önemli aşama evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanmasıdır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık Rusya vize danışmanınız başvuruları beyan edilen evraklara göre değerlendirerek size bilgi verecektir. Rusya Federasyonu Konsolosluğu gördüğü takdirde vize yetkilisinin ek evrak isteme, başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırma ve değerlendirme sürecini uzatma yetkisi bulunmaktadır.

Rusya’da ticari faaliyetlerde bulunacaksa ticari vizeye başvurabilirsiniz. Rusya ticari vize ülkede çalışma hakkı vermez. Ticari vizeye başvurabilmeniz için Rusya Federasyonu içerisinde faaliyet gösteren bir ticari kuruluş ile ticari ortaklık içerisinde bulunuyor olmanız gerekmekte, ilgili ticari kuruluştan ticari davetiye temin etmeniz gerekmektedir. 

Rusya Ticari Vizesi Geçerlilik Süresi

Rusya vizesi geçerlilik süresi; 1 yıl içinde 90 gün geçerliliği olan tek girişli veya çift girişli olarak verilmektedir. Rusya ticari vize 90 günden daha uzun süreli olarak da temin edilebilmektedir. Bu konuda Happy Turizm Vize - Danışmanlık Rusya vize danışmanınızdan bilgi alınız. Rusya Konsolosluğunun gerekli görüldüğü durumlarda 1 yıl süreli ve çok girişli Rusya vizesi de alınabilmektedir. Vizenin kaç günlük verileceğini Rusya’da katılacağınız etkinliğin süresi belirleyecektir. Örneğin; başvuru sahibinin katılacağı fuar süreklilik içermiyorsa, tek veya çift girişli 90 gün geçerli vize verilir. Eğer başvuru sahibi Rusya’da ticari faaliyetiyle ilgili şube açmak veya ortaklık kurmak için bulunuyorsa 1 yıllık çok girişli vize talebinde bulunması gerecektir. Rusya vize başvurunuzu eksiksiz olarak tamamlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Rusya Ticari Vize Başvuru Adımları

1) Rusya vize başvuru formunu doldurun

Rusya ticari vize başvurusunda bulunacak kişinin öncelikle Rusya vize başvuru formunun doldurması gerekmektedir. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın hazırladığı form kapsamlı bir formdur. Bu formu formata uygun bir şekilde sizin adınıza doldurabilmemiz için seyahatinize dair temel detayları bizimle paylaşmanız yeterli olacaktır. Rusya ticari vize başvuru formu belgesini doldurarak diğer evraklarla birlikte bize iletiniz. Başvurunuzu vize servisimi ile gerçekleştirdiğiniz takdirde yetkililerimiz formun belirlenen yönergelere uygun ve eksiksiz doldurulması konusunda size destek sağlayacaklardır. 

2) Evraklarınızı kargo ile ofisimize gönderin

Yetkilimiz ile görüştükten sonra Rusya ticari vize evraklarının listesini öğrenebilirsiniz. Ardından evraklarınızı eksiksiz hazırlayıp kargo ile ofisimize ulaştırabilirsiniz. Yetkililerimiz evraklarınızı teslim aldığında en kısa sürede kontrollerini sağlayarak yanlış veya eksik belgeler varsa sizi bilgilendirecek ve bunları düzeltmenizi isteyecektir. Unutmayın ki; vize yetkilileri gerekli gördükleri zaman ek evrak isteme, başvuru sahibini mülakata çağırma hakkına sahiptir. Rusya vize başvurularında en önemli evraklardan biri davetiyedir. Davetiye, Rusya Dışişleri Bakanlığı onaylı, orijinal davetiye hakkında ayrıntılı bilgiyi Happy Turizm Vize - Danışmanlık Rusya vize danışmanınızdan alınız. 

3) Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz

Rusya vize randevu alınmadan başvuru gerçekleştirilir. Rusya Konsolosluğu randevusuz olarak başvuruları işleme almaktadır. Ticari vize başvurularını karara bağlama yetkisi Rusya Büyükelçiliği ve İstanbul Rusya Başkonsolosluğu,Trabzon Rusya Başkonsolosluğu ve Antalya Rusya Başkonsolosluğu'dur. Bu temsilciliklerin yetki alanı sınırlaması yoktur. Bu nedenle Türkiye’nin hangi ilinde yaşıyor olursanız olun evraklarınızı şahsen getirmenize gerek kalmadan merkez ofisimize kargoyla gönderdiğinizde başvurunuzu İstanbul'dan yapabiliyoruz. Rusya ticari vize başvurusu konsolosluğun yetkilendirdiği İstanbul, Ankara, Trabzon ve Antalya’daki vize başvuru merkezlerine de yapılabiliyor. Bu merkezlerden randevu almak kontenjan sınırlılığı nedeniyle uzun sürebilmektedir.

Vizeniz çıktıktan sonra pasaportunuzu Happy Turizm Vize - Danışmanlık operasyon yetkilisi teslim alarak, başvuru sırasında belirtmiş olduğunuz adresinize kargo yoluyla gönderecektir. Pasaportunuz elinize geçtiğinde ilk yapmanız gereken Rusya ticari vizenizin yer aldığı sayfadaki kişisel bilgilerinizi doğru olup olmadığını kontrol etmektir. Eğer adınız, soyadınız, vize başlangıç ve bitiş tarihlerinizde yanlışlık varsa Rusya Konsolosluğu'na ivedililikle bildirmenizi tavsiye ederiz. 

Rusya Vize Ücreti 2024

Rusya vize ücreti; konsolosluk harcı, işlem merkezi servis bedeli ve vize servisimiz danışmanlık hizmet bedelinden oluşmaktadır. 3-4 iş günü içinde sonuçlanan Rusya ekspres vize başvurusunda bulunmak istiyorsanız lütfen yetkililerimizi bilgilendiriniz. Rusya ekspres vize katma değerli bir hizmettir. 

Yabancılar İçin Rusya Ticari Vize

Türkiye oturum İzni: Türkiye’de 90 gün kesintisiz süreli ikamet izni bulunan yabancı uyruklu Arnavutluk, Bahreyn, Venezuela, Haiti, Mısır, İrlanda, Lesotho, Meksika, Mali, Makedonya, Libya, Kore Cumhuriyeti, Yeni Zelanda, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Suudi Arabistan, Ekvator Gine’si, Güney Afrika Cumhuriyeti, Japonya, Sierra Leone vatandaşları ikamet izin belgesinin orijinalini sunmalıdır.  Ayrıca Türkiye’de daimi ikamet izni olan Cezayir, Bangladeş, Afganistan, Angola, Vietnam, Hindistan, Irak, İran, Çin, Kuzey Kore, Gürcistan, Nijerya, Nepal, Ruanda, Pakistan, Somali,  Suriye, Çad, Sri Lanka, Etiyopya vatandaşlarının da ikamet iznini sunması gerekmektedir.  Türkiye Öğrenci Belgesi/ Çalışma Belgesi: Başvuru sahibinin Türkiye’de 90 gün kesintisiz süreyle Oturum İzni sahibi olduğunu kanıtlayıcı evraklar dosyaya eklenmeli. 

Rusya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Rusya ticari vize kaç günde çıkar? sorusu en çok sorulan sorulardan biridir. Rusya ticari vize başvuruları 3-10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre hem Türkiye’deki hem de Rusya’daki ulusal ve dini bayramlar (Kurban, Ramazan Bayramı, Paskalya) nedeniyle uzayabilmektedir. Ticari vizenizin seyahat tarihine yetişmesi için başvurularınızı en az 15 gün önceden başlatmanızı öneririz. Rusya vizenizi daha hızlı almak isterseniz ek ücret ödeyerek Rusya Ekspres Vize hizmetinden yararlanmanız mümkün. Rusya ekspres/vip vize başvurudan sonraki 2 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. 

Rusya Vize Reddi

Rusya ticari vizeniz için gerekli evraklarınızı eksiksiz sunsanız dahi Rusya vize reddi alabilirsiniz. Konsolosluk tarafından gönderilen ret mektubunda gerekçeler yazmaktadır. Bu gerekçedeki düzenlemeleri yaptıktan sonra Rusya Konsolosluğu ya da Rusya Büyükelçiliği'ne itiraz edebilirsiniz

Rusya Ticari Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Rusya vizenizin olumlu sonuçlanması Rusya’ya giriş yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Ülkeye girip giremeyeceğinize sınırdaki polis karar verecektir. Rusya’ya seyahat ederken; seyahat amacınızı doğrulayan belgeler, davetiye, sözleşme, turist kabul belgesi, gidiş-dönüş bileti gibi belgeleri yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. 
  • 10 yıldan eski pasaportlar ile yapılan başvurular Rusya Büyükelçiliği ve Rusya Başkonsoloslukları tarafından geri gönderilmektedir. 
  • Sayfaları yırtık, aşırı yıpranmış, bantla yapıştırılmış ya da zımbayla tutturulmuş pasaportlarla ülkeye giriş yapmak isteyen kişilere Rus Sınır Kapısı’ndaki polisler izin vermemektedir. 
  • Rusya ticari vizesi için gerekli olan davetiye Rusya Dışişleri Bakanlığı onaylı olmalıdır. Davetiyenin orijinali edilmektedir. 
  • Rusya vize sürelerinin uzatılma işlemi ülkedeki resmi makamlardan yapılmamaktadır.
  • Pasaport türü fark etmeksizin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Rusya vizesine tabidir. Türkiye Cumhuriyeti Bordo Pasaport (Umumi Pasaport), Yeşil Pasaport (Hususi Pasaport) ve Gri pasaport (Hizmet pasaport) sahiplerinin tümü Rus vizesine tabidir.
  • Rusya vizesi alarak Rusya’da yalnızca turistik ve ticari faaliyetlere katılabilirsiniz, Rusya turist ve ticari vize ülkede çalışma hakkı veya aile birleşimi hakkı vermemektedir. Aksi takdirde cezai yaptırım uygulanabilir.  

Rusya ticari vize için gerekli evraklar, davetiye formatı, ticari vize ücreti daha fazla bilgi için aşağıdaki bağlantıdan iletişim ve ulaşım bilgilerimize ulaşabilirsiniz. +90(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek