Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Rusya Vizesi

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Rusya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Rusya’ya seyahatinizden önce en geç 10 gün içerisinde başvuru için evraklarınızı Happy Turizm Vize - Danışmanlık temsilcilerinize teslim etmeniz gerekmektedir. Rusya vizesi ortalama 4/5 iş gününde sonuçlanmaktadır. Rusya vizesi için şahsen gelmeniz zorunlu değildir. Rusya vizesi için hazırlamanız gereken evrakları Happy Turizm Vize - Danışmanlık temsilcileriniz ile iletişime geçtiğinizde mail olarak tarafınıza iletilmektedir. Bu evraklarınızı hazırlayıp tarafımıza kargo yoluyla veya elden ofislerimize teslim edebilirsiniz. Rusya vizeleri için konsolosluk gerek duymadıkça herhangi bir görüşme, mülakat, parmak izi işlemi istenmemektedir. Rusya vizesi turistik vizelerde voucher belgesi gerekmektedir Happy Turizm Vize - Danışmanlık temsilcileriniz sizin adınıza voucher belgenizi düzenlemektedir. Rusya vizeniz için otel veya uçak satın alma zorunluluğunuz yoktur ancak voucher belgesi zorunludur.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak Rusya’dan onaylı voucher belgenizi kaşeli imzalı olarak bizler sizin için temin ediyoruz. Rusya Hotel Voucher belgelerinizi kapılarda gösteriyorsunuz Rusya seyahatinizde istediğiniz otelde kalabilirsiniz. Rusya turistik vizelerde seyahat süresi kadar vize verilmektedir. Rusya Dışişleri Bakanlık onaylı davetiyeniz yoksa maksimum alabileceğiniz vize 30 gün tek girişli veya iki girişlidir. Rusya Başkonsolosluğunun vize işlemleri için bölge ayrımı yoktur İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa Türkiye’nin her ilinden başvuru kabul edilmektedir. Evraklarınızı tarafımıza elden veya kargo yoluyla iletmeniz yeterlidir. Vize başvuruları normal sonuçlanma süresi 4 ile 7 iş günüdür, ekspress vize başvuru hizmeti mevcuttur evraklarınızı tarafımıza iletmeniz durumunda 1 iş gününde sonuçlanan ekspress Rusya turistik vize hizmet hakkınız vardır.

Rusya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

2024 yılı için Rusya'ya gerçekleştirilecek turistik amaçlı seyahatlerde temin edilmesi gereken evrak listesi aşağıdaki gibidir:

  • Davetiye (Voucher): Rusya Federasyonu’ndaki seyahat etkinliği yapan firmalar ve  tur operatörlüğü yapan kuruluşun kişiyi kabul ettiğine ve karşılayacağına başvuru yapan kişiyi Rusya’ya davet ettiğine dair kabul gören belgedir. Bu belgenin (Voucher) orijinal çıktısını sunmanız gerekmektedir.
  • Pasaport: Rusya vize başvurusunda bulunacak olan bireylerin sahip olduğu pasaportun son 10 yıl içinde alınmış olması gerektiğini ve eski tür lacivert pasaport ile işlem yapılmayacağını belirtmek isteriz. Rusya Turist Vizesi müracaatında bulunacak vatandaşlarımız, başvuru yaparken kullanacakların pasaportunun geçerlilik süresinin vize süresinin bitiş tarihi kapsamında 6 ay daha devam ettiğine dikkat ediniz. Rusya vizesinin basılması için  pasaportunuzda en az 2 boş sayfa bulunduğundan emin olunuz. 
  • Fotoğraf: Rusya vize başvurusunda bulunan evraklardan biri daha fotoğraftır. Beyaz fonda çekilmiş olan 35-45 mm boyutunda biyometrik fotoğraflar ile işlem yaptırmanız gerekmektedir. 
  • Rusya vize başvuru formu: Rusya vize başvuru formu belgesini doldurup çıktısını alarak bize iletmeniz yeterlidir.
  • rusya vizesi için gerekli evraklar

Rusya Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

Rusya ticari vize için gerekli evrakların başında davetiye belgesi gelmektedir. Rusya vizesi elektronik davetiye belgesi Rusya Dışişleri Bakanlığı onaylı olması gerekmektedir. 

Davetiye: Rusya Başkonsolosluğu ve Rusya Büyükelçiliği’nin ticari vize başvurularında elektronik davetiye zorunlu belgedir. Başvuru sahibi Rusya Federasyonu Federal Göç Şubesi (FMS Rossii), Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı (MID Rossii) tarafından düzenlenen elektronik davetiyenin aslı sunmalıdır.
Pasaport: Vize süresinin bitiminden itibaren 6 geçerliliği olan pasaport. 
2 adet biometrik fotoğraf 
Rusya vizesi pasaporta basılan bir vize olduğu için İşlem süresince pasaportunuz konsoloslukta kalmaktadır eğer bu süre içerisinde pasaporta ihtiyacınız olması durumunda geri çekilememektedir bu gibi riskli durumlar için ekspress vize başvuru yapılmasını tavsiye ediyoruz. İşlemde olan Rusya vize başvurunuzu sonrada ekspress vizeye çevirme imkanınız yoktur. Pasaportun çekilmesi durumunda vize başvurunuzu iptal edilip harç iade edilmemektedir.  Rusya vize evrakları konusunda daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki bağlantıları ziyaret ediniz.

Rusya vizesi için hazırlamanız gereken evraklar, vize ücretleri ekspress ve normal başvuru fiyat fark detayları için Happy Turizm Vize - Danışmanlık temsilcilerinize ile görüşebilirsiniz. Detaylı bilgilendirme için ikamet bölgenize en yakın Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisine sol paneldeki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek