Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Romanya Vizesi

Romanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Romanya Turistik Vize Nasıl Alınır?

Romanya vize danışmanlarımız tarafından hazırlanan sayfamızda Romanya vize işlemleri, Romanya vize evrakları, Romanya vize fiyatları gibi genel bilgilere ulaşabilirsiniz.

  • Vize işlemleri kişisel bilgiler ışığında yürütüldüğü için danışmanlarımıza ulaşarak seyahat sebebi, süresi ve sizi ayrıcalıklı kılabilecek özelliklerinizi paylaşarak danışmanlık hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.
  • Romanya turist vizesi olarak da bilinen bu vize türü kısa süreli ziyaretler için oluşturulmuştur. Romanya Schengen ülkeleri arasında yer almamakla birlikte Schengen Vizesi ile Romanya'ya seyahat edilebilmektedir. Ancak Romanya vizesi ile Schengen üyesi ülkelere giriş yapamazsınız. Romanya Vizesi ile giriş yapılamazken, geçerli Schengen Vizesi bulunan kişiler, giriş yapabilmektedir. 
  • Romanya Turistik Vize başvurularında, başvuru sahibinin mesleki durumuna bağlı olarak farklı uygulamalar da gerçekleştirilebilir. Romanya Büyükelçiliği vize merkezleri dosyanızdaki evraklar haricinde alternatif veya ek evrak talep edebilir, mülakata çağırabilir.
  • Romanya vize başvurularını bölgesel yetkilendirme ile almaktadır. Size en yakın başvuru merkezine başvuru yapabilir ya da danışmanlarımıza ulaşarak bulunduğunuz noktadan ayrılmadan vize işlemlerinizi başlatabilirsiniz.
  • Bordo Pasaport sahiplerinin geçerli bir vize almaları şartıyla ülke girişine izin verilmektedir.  Romanya Büyükelçiliği tarafından talep edilen prosedürlerin tümünü tamamladıkları takdirde seyahatlerini gerçekleştirebilirler. Güncel diplomatik değişikliklerin ve uluslararası pandemi sürecinin takibi bu önemlidir. Son güncel değişiklikler için uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Romanya Vize İşlemleri

Romanya vize işlemleri Büyükelçilik himayelerinde görev yapan Konsolosluklar aracılığıyla yürütmektedir. Dosyanızın yasal kurallara, uluslararası vize şartlarına uygunluğunu onayan tek yetkili kurum Büyükelçiliktir. 

Romanya Büyükelçiliği başvuruları bölge bazlı çalışma prensibi uygular. Size en yakın konsolosluk işlemlerinizi yürütecektir. Bölgesel bazda farklı evrak talepleri söz konusu olabilmektedir.

Ankara ve İzmir'den gerçekleştirilecek Romanya Vize İşlemlerinde, banka hesap bilgilerine dair belgelerin, son 2 gün içerisinde alınmış olması gerekmektedir.
Romanya turistik vize işlemeleriniz online formunuzun doldurulması ile başlar, kişiye özel hazırlanan evraklarınızın eksiksiz sisteme girişi ile devam eder. Sisteme girdikten sonra dosyanızın yasal süreçlere uyumu, vize şartlarını taşıyıp taşımadığı kontrol edilir. Değerlendirme sürecine önceki seyahatlerinizde gösterdiğiniz kurallara bağlılık ve ülkeye uyum da öncelikli değerlendirilmektedir.

Romanya vize başvurusu

Romanya vize başvurusu seyahat sebebiniz, seyahat süreniz ve seyahat planınız netleştirildikten sonra yapılmalıdır. Kategorinizin farklılığı evraklarınızı da etkileyeceği için doğru kategoriden başvuru yaptığınızdan emin olmalısınız.

Romanya vize başvurunuzu, Türkiye'de Romanya Devleti'ni temsil eden Ankara Romanya Büyükelçiliği, İstanbul Romanya Başkonsolosluğu, İzmir Romanya Başkonsolosluğu Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize ofisleri ile sisteme girişinizi yaptıracak ve yetkililer tarafından değerlendirmeye alınacaksınız. Bu süreçte   Romanya vize randevu şartını yerine getirmiş olsa dahi tekrarlayabilir ve sizi mülakata çağırabilir, ek evrak talep edebilir.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımız aracılığıyla başvuru, randevu ve evraklarınıza dair kişisel durumunuza  uygun olan yasal yeterliliği tam işlemlerinizi olması gerekenden daha hızlı gerçekleştirebilirsiniz. Vizen kapında uygulamamız, evinizde ya da ofisinizde başvuru imkanı sunar. Bu sayede hem zamandan hem de yaşanabilecek olumsuzluklardan korunarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Romanya vize işlemleri kapsamında kişisel evrak listeniz, vize ücret hesaplamanız ve vize ret mektuplarınız dahil her türlü vize sorunuzu danışmanlarımıza yöneltebilirsiniz.

Romanya Turistik Vize Gerekli Evraklar

Romanya Turistik Vize Evrakları
Romanya turistik vize evrakları kişisel, mali ve mesleki olarak talep edilir. Bu evraklar Romanya vize başvuru formu içinde beyan ettiğiniz bilgilerin teyidi niteliğinde sizden istenmektedir. Bu sebeple formunuzu eksiksiz, açık ve teyit edilebilir şekilde doldurmalısınız. 

Romanya vize başvuru evrakları

  • Romanya vize başvuru formu - Romanya vize belgelerinin asli evrakıdır. Çünkü bu formda doldurduğunuz tüm bilgiler diğer evrakların bir araya getirilmesinde ana unsurdur. Eksiksiz doldurulmalı ve imzalı olarak teslim edilmelidir.
  • Pasaport- Vizenizin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli ve en az 2 boş sayfası bulunan pasaportunuz dosyanızda bulunmalıdır. Varsa eski pasaportlarınızın fotokopilerini de dosyanıza eklemelisiniz.  
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği-  Pasaportunuzla aynı bilgileri taşıyan nüfus cüzdanınızın fotokopisini ve aile, ikame bilgilerinizi taşıyan nüfus kayıt örneğinizi de dosyanıza eklemelisiniz.
  • Fotoğraf- Biometrik özellikleri taşıyan fotoğrafınız güncel olmalıdır.
  • Seyahat rezervasyonları -  Konaklama yapılacak otelden alacağınız rezervasyon evrakı tarihleri okunur olarak teslim edilmelidir. Bu şart ülkede konaklayacağınız her otel ve kullanacağınız her uçuş için geçerli bir dokümandır.
  • Banka Hesap Dökümü – Günce olarak günlük olarak hesaplanan bakiye kadar meblağ hesabınızda bulunmalıdır. 2024 yılı için bu rakam ortalama 35.000 TL’dir. Banka hesap dökümünüz 3 aylık olmalı, güncel tarih taşımalı ve banka yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli olarak temin edilmelidir.
  • Seyahat sağlık sigortası – Uluslararası seyahat kriterlerini taşıyan poliçeniz evraklarınızla teslim edilmelidir. Poliçe teminatı en az 30.000 Euro olmalı ve yaş sınırı olmamalıdır.
  • Romanya vize ücreti dekontu- Romanya konsolosluğu vize idari işlem başlığı altında size sunulan liste içinde hesaplanması yapılarak yatırılmalı ve dosyanıza eklenmelidir.
  • Vize Talep Dilekçesi – Seyahatinizin amacı, süresi, seyahat planınızı kapsayan dilekçeniz evraklarınız arasında dosyanıza eklenmelidir. 

Romanya Turistik Vize Mesleki Evraklar

Başvuru sahibi işveren ya da çalışan ise aşağıda belirtilen evrakları sunmalıdır. Aradaki fark iş yerinin faaliyet durumuna göre değişebilir. Kişisel evrak listenizi danışmanlarımızdan temin edebilirsiniz.

  • Güncel Faaliyet Belgesi
  • Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası İmza sirkülerinin fotokopileri , oda kayıtları
  • SGK Hizmet Dökümü- İşveren için 4B, çalışan için 4 A hizmet dökümü işe giriş belgesiyle birlikte sunulmalıdır.
  • Şirket Yazısı- Seyahatin kapsam, içerik ve ana hatlarını tanımlayan, çalışılan şirketin antetli kağıdına, başvuru sahibinin şirkette izinli olduğu tarihleri içeren şirket yazısı eklenmelidir.
  • Maaş bordrosu – Son 3 aya ait bordro dosyanızda bulunmalıdır. Bazı istisnai durumlarda banka üzerinden maaş alınıyorsa banka dökümü de istenebilmektedir.

Öğrenci, ev hanımı ya da işsiz iseniz bir sponsor göstermeniz gerekecektir. Sponsora ait evraklar da başvuru yapacak kişi gibi hazırlanmalı ve seyahatin maddi yükümlülüklerini karşılayacağına dair ek yazı da Romanya turistik vize dosyanıza eklenmelidir.

Romanya Turistik Vize Ücreti

Romanya turistik vize ücreti vize talep sürenize ve giriş sayınıza göre değişiklik gösterecektir. Ayrıca bazı özel durumlarda rakamlarda farklılık gerçekleşebilir. Bu sebeple vize kategorinize ve sürenize göre vize ücretinizi danışmanlarımızdan öğrenerek ödeme gerçekleştirmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Büyükelçilik tarafından her sene güncellenen Romanya vize ücreti 2024 tarifesine göre turistik vize harcı 80 Euro’dur. Seyahat sigortası, tercüme ve benzeri diğer harcamalar bu rakama dahil değildir.

Romanya vizesi başvurunuzdan vaz geçtiğinizde ya da dosyanıza ret cevabı aldığınızda ödediğiniz vize ücreti iade edilmemektedir. 

Romanya vize danışmanlık hizmetlerimizden faydalanarak hem zaman anlamında yaşayacağınız kayıplardan hem de maddi anlamda karşınıza çıkabilecek olumsuzluklardan muaf bir başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Vize ücretinizi interaktif ortamda gerçekleştirerek yapabilir ve dekontunuzu dosyanıza ekleyebilirsiniz. Dosyanıza eklenen bu evrak idari ücretler kapsamında alınır ve tarifeler yine Büyükelçilik nezdinde belirlenir.

Ödeme yapmanız gerekecek tüm kalemleri teklifleriyle birlikte danışmanlarımızdan öğrenebilir iş birliğimizle en uygun rakamlarla Seyahat sigortanızı ya da çeviri ücretlerinizin ödemesini gerçekleştirebilirsiniz.

Romanya turistik vize başvurunuzun sağlıklı şartlarda yapılması için profesyonel yardım almanız önemlidir. 10 Yılı aşkın tecrübemizle vize kanunlarına hakim, kişisel bilgi güveliğinde hassas ve güncel değişiklikler konusunda çözüm üretebilen deneyimli bir ekiple çalışarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Vize işlemi ciddi bir iştir, risk almayın.

Romanya turistik vize ücreti hesaplamanız ya da vizenize dair diğer uygun teklifler için danışmanlarımızdan bilgi almadan başvurunuzu yapmayın.

Romanya Vize Ücreti Nereye Yatırılır?

Romanya turistik vizesi için başvurunuz sağlandıysa konsolosluk görevlisi tarafından size bir tahsilat talimatı verilecektir. Bu tahsilat talimatında yatırılması gereken konsolosluk harcının hangi banka ve şubesi olacağına dair detaylar yazmaktadır. Belirlenen ücret bu bankaya yatırılır ve ardından edinilen dekont konsolosluğa tekrar bırakılarak vize sonucu beklenir. Romanya turistik vize ücreti 80€’dur. Konsolosluk harcını yatırdığınız banka komisyon ücreti alabilmektedir.

Romanya vizesi kaç günde çıkar?

Romanya vizesi kaç günde çıkar? Uzmanlarımızın en çok cevaplandırdığı sorulardan biridir. Ancak süreci başvurunuzun sisteme girişi ile hesaplayarak seyahat planlaması yapmak yanıltıcı olur. Başvurunuzu en az 1 ay önceden yapmanız sağlıklı bir plan olacaktır.

Romanya vize şartları tamamlanmış, gerektiği gibi başvurusu yapılmış bir dosya ortalama 5-10 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Ancak her iki ülkeyi de ilgilendiren resmi tatiller, güncel diplomatik gelişmeler, sistem arızaları sonucunuzun zamanında alınmasında önemlidir. 

Ayrıca alacağınız bir ret cevabı ya da istisnai bir mülakata çağırılma bu sürecin daha da uzamasına sebep olacaktır.

Romanya Vize Reddi

Romanya vize reddi başvurunuza alabileceğiniz olası bir sonuçtur. Vize reddi aldığınızda nedeninin açıklandığı bir belge size verilecektir. Sorununuzun çözümü halinde yeni bir başvuru yapabilirsiniz.

Romanya Turistik Vize başvurunuza ret cevabı aldığınızda güncel evraklarınız güncelliğini yitirecek, vize harcınız iade edilmeyecektir. Ret başlıkları genel olarak vize evraklarınızla ilgilidir. Bu nedenle profesyonel yardım alınarak hazırlanan dosyalar önem arz eder. 

Ret başlıklarından bir diğeri ise daha önceki seyahatlerinizde gösterdiğiniz performanstır. Vize tarihlerinizin dışına çıkmadan seyahatlerinizi tamamlamaya ve kategoriniz dışında faaliyet göstermemeye dikkat etmelisiniz.

Vize reddi belgenizi Romanya vize danışmanlarımızla paylaşarak çözümleyebilir, yeni başvurunuzu kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.

Romanya vize reddi aldım, ne yapmalıyım?, Romanya vizesi gerekli evraklar nelerdir?, Romanya vizesi ne kadar? Gibi her başvuru sahibinin merak edeceği soruları danışmanlarımıza yöneltebilirsiniz. Her türlü vize değişikliği, güncel uygulama farklılıklarını da aracılığımızla öğrenebilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek