Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Romanya Vizesi

Romanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Romanya Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Romanya akraba ziyareti vizesi ve Romanya arkadaş ziyareti vizesi olarak da adlandırılan bu vize kategorisine ait genel bilgileri derlediğimiz yazımızla, vize şartları, yasal sorumluluklar ve başvuru sürecine dair detayları edinebilirsiniz.

Romanya vize işlemleri şahsi bilgiler ışığında yürütüldüğü için uzmanlarımıza ulaşarak ziyaret sebebi, süresi ve sizi ayrıcalıklı kılabilecek diğer özelliklerinizi paylaşarak danışmanlık hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

Bu vize kategorisi aile ya da arkadaş ziyareti söz konusu olduğunda başvuru kabul etmektedir. Eğer iş ya da gezi amaçlı bir ziyaret gerçekleştirilecek ise Romanya turistik ya da ticari vize kategorisinden başvuru yapmanız daha uygun olacaktır.

Romanya Schengen ülkeleri arasında yer almamaktadır.  Romanya vizesi ile Schengen bölgesine giriş yapamazsınız ancak schengen vize sahipleri Romanya için özel vize almak zorunda değildir. Buradaki detay sebebiyle yanlış anlaşılmalar olabilmektedir. 

Romanya vize işlemleri İstanbul, Ankara ve İzmir olarak bölgesel ayrım yapılarak kabul edilmektedir. Romanya vize randevu şartı uyguladığı için size en yakın Konsolosluk bürosunda mülakata katılmanız gerekecektir. Danışmanlarımız aracılığıyla ofisinizden ya da evinizden başvuru sürecinizi başlatabilir mülakatınızı size en yakın konsoloslukta gerçekleştirebilirsiniz.

Romanya ziyaret vizesi başvurularında, mesleki durumunuza bağlı olarak farklı uygulamalar gerçekleştirilebilir. Romanya Büyükelçiliği ya da yetkilendirilmiş Konsolosluklar dosyanızda ki evraklar haricinde ek evrak talep edebilir, tekrar mülakata çağırabilir.

Romanya ziyaret vizesi sayfamızdan Romanya vize şartları, Romanya vize fiyatları ve Romanya vize başvuru evrakları konusunda ön bilgiyi alabilirsiniz. Kişiye özel evrak listesi, vize harcı hesaplama ve diğer detaylar için size en yakın şubemizle ya da merkez ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.

Romanya ziyaret vizesi işlemleri

Romanya ziyaret vizesi işlemleri Büyükelçilik himayesinde yetkilendirilen Konsolosluk vize ofisleri tarafından yürütülmektedir. Romanya’ya yapılacak bir ziyaret için seyahat amacınıza uygun vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. 

Son dönemde yaşanan pandemi süreci dolayısıyla vize prosedüründe anlık değişiklikler söz konusu olabilir. Gerek pandemi gerek diğer diplomatik gelişmelerle alakalı son değişiklikleri ofislerimizden öğrenebilir, buna bağlı olarak seyahat planlamanızı yapabilirsiniz.

Ayrıca seyahat planınızı yaptıktan sonra danışmanlarımızla başvuru sürecinizi tamamlayabilirsiniz. Vizen kapında uygulaması ile ofisinizden ya da evinizden Romanya vize işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Romanya vize başvurusu

Romanya ziyaret vizesi kategorisinden gerçekleştireceğiniz başvurunuz için diğer vize türlerinden harici olarak sizden ek evrak talep edilebilmektedir.
Romanya konsolosluğu vize merkezleri başvuru sahibinin Romanya’da konaklayacağı adrese ilişkin tapu ya da kira sözleşmesini talep edecektir. Eğer konaklanacak adres, davet sahibine ait değilse, konaklama rezervasyon bilgileri de dosyanıza eklenmelidir. Ayrıca seyahat masraflarınızı davet eden kişi karşılayacak ise davet edene dair kişisel ve mali bilgiler ile harcama planı da dosyanıza eklenecektir.

Ziyareti amaçlı seyahatlerde, Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport sahipleri için 3 aya kadar vize muafiyeti söz konusudur. Ancak,  Bordo Pasaport sahipleri için vize zorunluluğu bulunmaktadır. Vize muafiyeti uygulanan pasaport sahipleri altı ay içinde 3 aylık konaklama sahibi olurlar.

Romanya ziyaret vizesi işlemlerinizi alacak kurum Romanya Büyükelçiliğidir. Karar veren merci ve değerlendirme yapan vize görevlileri de Konsolosluk personelidir. Resmi kurum harici hiçbir firma ya da kişi değerlendirmeye dahil olamazlar. 

Romanya Ziyaret Vizesi Gerekli Evraklar

Romanya ziyaretçi vizesi için gerekli evraklar kişisel, mesleki ve mali belgelerinizin tamamını kapsayacaktır. Ziyaret süreniz, kişisel farklılıklarınız ya da iş ile ilgili değişken durumlar evraklarınızın farklılaşmasına sebep olacaktır. Bu sebeple öncelikle danışmanlarımızdan kişisel özelliklerinizi özetleyen listenizi almanız daha sağlıklı başvuru yapmanızı sağlayacaktır.

Romanya vizesi gerekli evraklar

  • Romanya vize başvuru formu – Online doldurulan form, açık ve net beyanlar içermeli ve talep edilecek evraklarla teyit edilebilir olmalıdır. 
  • Pasaport- Vizenizin bitiş tarihinden itibaren, minimum  6 ay süre geçerliliği bulunan, en az 2 boş sayfaya sahip, 10 yıldan daha eski olmayan pasaportunuz varsa eski pasaport fotokopileriniz ile birlikte dosyanızda bulunmalıdır.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği – Pasaportunuzdaki bilgilerle aynı bilgileri taşıyan kimliğiniz evraklarınızın arasında bulunmalıdır. Romanya Ziyaret Vizesi başvurunuzda özellikle Nüfus örneğinizde aile fertleriniz net olarak görülmeli ve ikame ettiğiniz adres de belirtilmiş olmalıdır. Romanya aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar listenizde muhakkak dikkat edilmesi gereken belgedir. Ziyaret edeceğiniz kişi ailenizden ise davet eden kişide nüfus kayıt örneğinizde bulunmalıdır.
  • Fotoğraf – Talep edilen özelliklere uygun fotoğrafınız Romanya vize belgeleri arasında olmalıdır.
  • Romanya vize ücreti dekontu – Vize sürenize ve kategorinize uygun olarak ödenmiş bankadan ya da internetten alınan geçerli ödendi evrakı dosyanıza eklenmelidir. ATM fişleri kabul edilmemektedir. Vize ücretiniz kişisel hesaplama gerektirebilir. Romanya vizesi ne kadar? Sorunuz için danışmanlarımıza ulaşmanız yeterlidir.
  • Banka Hesap Özeti – Şahsınıza ait aktif banka hesabınızın son 3 aylık dökümü dosyanızda bulunmalıdır. Bu evrak banka onayıyla alınmalı, banka yetkilisinin imza ve kaşesini taşımalıdır. Banka hesabınızda güncel şartlara uygun şekilde hesaplanmış miktarın minimum olarak bulunması gerekir. Kişisel hesaplamanız için Romanya vize danışmanlarımızla iletişime geçiniz.
  • Seyahat Sağlık Sigortası – Ziyaret sürenizin tamamını karşılayan minimum 30.000 Euro teminatlı poliçeniz dosyanızda olması gereken evraklardandır.
  • Rezervasyon belgeleri – Uçuş rezervasyon ve konaklama rezervasyon evraklarınız tarihleri açık olacak şekilde evraklarınıza eklenmelidir. Rezervasyon belgeleri için ofislerimizden bilgi alabilir, işbirliğimizle kolayca temin edebilirsiniz.
  • Romanya davet mektubu - Romanya ziyaret vizesi asıl belgelerinden biridir. Davetiyeniz sizi davet eden kişi tarafından alınır. Bu davetiye belli kuralları karşılamalıdır. Danışmanlarımıza ulaşarak Romanya davetiye örneğini temin edebilir, bilgi edinebilirsiniz. 
  • Dilekçe - Romanya’ ya gerçekleşecek seyahatin ana hatlarını, seyahat amacını ve tarih aralıklarını içeren dilekçe Romanya vize başvurunuzun tamamlayıcı evrakıdır. Romanya aile ziyareti vize dilekçe örneği için danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

Romanya Ziyaret Vizesi Mesleki Evraklar

  • Maaş Bordrosu – Son üç aya ait bordronuz evraklarınızın arasında olmalıdır.
  • SGK / Bağ-Kur Hizmet Dökümü,
  • SGK İşe Giriş Belgesi,
  • Faaliyet Belgesi aslı
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • Vergi Levhası 
  • İmza Sirküleri fotokopileri
  • Çalışılan kurumdan alınmış, antetli kağıda yazılı, kaşe ve ıslak imza bulunan izin dilekçesi 

Romanya vize evrakları arasında bulunmalıdır.

Romanya ziyaret vizesi ücreti

Romanya ziyaret vizesi ücreti Romanya Devleti ve Romanya Büyükelçiliği tarafından belirlenerek kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Romanya vize ücreti 2023 tarifesi listesinde kısa süreli, tek girişli ziyaret vizesi için vize harcı 80 Euro olarak belirtilmiştir. Ancak vize süreniz, kişisel özellikleriniz bazı farklılıklar yaratabilir. Seyahatiniz ve size özel hesaplama için lütfen danışmanlarımızdan hesaplama isteyiniz. Romanya Ziyaret Vizesi başvurusu anında ödeyeceğiniz rakam sadece vize harcı değildir. Seyahat sağlık sigortanız, çeviri desteği ve benzeri diğer harcamalar bu rakama dahil değildir.

Romanya ziyaret vizesi ücreti başvurudan vazgeçmeniz ya da olası bir ret durumunda iade edilmeyecektir. Bu sebeple başvurunuzu özenle ve dikkatle yapmalısınız. Hem maddi hem de zaman bakımından kayıplar seyahatinizin iptaline ya da ertelenmesine sebep olabilir.  Evraklarınızın güncelliğini yitirmesi ise size farklı bir sorumluluk daha getirecektir. Bu nedenle profesyonel yardım almanız önemlidir.

Romanya Vize Ücreti Nereye Yatırılır?

Romanya ziyaret vizesi için randevu günü başvurunuzu yaptıysanız eğer konsolosluk tarafından size verilen tahsilat fişinde nereden ve ne kadar yatırılması gerektiği net olarak yazacaktır. Ödeme istinaden aldığınız dekontu konsolosluk görevlilerine Ödemenizi yaptıktan sonra konsolosluk düşen ücreti görüp dosyanızı işleme alacaktır. Konsolosluk turistik, ticari, ziyaret vizesi gibi vize türlerinde nakit veya orada kredi kartıyla vs. gibi ödeme yöntemlerini kabul etmemektedir. Romanya ziyaret vize ücreti 80€’dur. Harç yatırılan banka aracılık ücret alabilir.

Romanya vizesi kaç günde çıkar?

Romanya vizesi sonuçlanma süresi ortalama 10 iş günüdür. Ancak yaşanabilecek olumsuzluklardan korunmanız adına en az 1 ay önceden başvurunuzu tamamlamanızı uygun buluyoruz.

Türkiye ve Romanya’ya ait resmi tatiller, olası sistem arızaları ya da güncel diplomatik gelişmeler başvurunuzun gecikmesin sebep olabilir. Son dönemde yaşanan pandemi kaynaklı değişiklikler de önme arz etmektedir. Başvurunuzu yapmadan önce danışmanlarımızdan bilgi almanız daha sağlıklı bilgi almanız için önemlidir. 

Romanya vize reddi

Romanya vize reddi başvuru sonuçlanmasında karşılaşabileceğiniz olası bir durumdur. Önceki seyahatlerinizdeki davranış şekliniz ya da evraklarınızın talep edildiği şekle, düzene ya da kurala uymaması durumunda ret cevabı alabilirsiniz.

Vizenize ret cevabı aldığınızda tarafınıza bir evrak verilecektir. Bu evrak neden size vize verilmediğinin bilgisini içerir. Vize ret belgenizi danışmanlarımıza ileterek, sorununuzu çözebilir, yeni başvurunuzu vakit kaybetmeden yapabilirsiniz.

Romanya vize danışmanlık hizmetlerimizden faydalanmak; Romanya Ziyaret Vizesi hakkında daha fazla bilgi edinmek, Romanya ziyaret vizesi ücretinizi hesaplatmak ve diğer tüm sorularınız için lütfen bize ulaşmaktan çekinmeyin. Vize başvurusu ciddi bir iştir, risk almayın. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek