Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Romanya Vizesi

Romanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Romanya Cenaze Nakil İşlemleri Nasıl Yapılır?

Romanya Cenaze Nakli İçin Gerekli Belgeler

Cenazenin gönderilebilmesi için zorunlu olan dört farklı belge bulunur. Bunlar sırası ile ölüm belgesi, Formül C, yol izin belgesi ve tahnit raporudur. Her birinin edinme yollarını açıklıyor olacağız.

Ölüm belgesi, Romanya’ya cenaze nakledebilmek için alınması gereken ilk zorunlu belgedir. Ölüm belgesinin alınabilmesin yolları ölümün yerine ve gerekçesine göre değişir.  Ölüm eğer doğal sebeplerden dolayı ve evde gerçekleşmişse belediyeden doktor talep edilir. Gelen doktor evde gerekli incelemeleri yaparak ölümü tasdikler. Belediye doktoru gerek gördüğü kontrolleri yaptıktan sonra herhangi bir sıra dışı durum gözlemlemezse gerekli olan ölüm belgesini hazırlayarak ilgililere teslim eder.

Ölüm doğal sebeplerden dolayı gerçekleşmiş ve ölüm yeri hastane olmuş ise de, ölüm raporunun hazırlaması hastane doktorlarının görevidir. Doktor ölüm zamanı ve nedenlerinin de bulunduğu kapsamlı bir doküman hazırlayarak hastane yönetime bildirir ve cenaze yakınlarına talep edilen ölüm belgesini iletir.

Romanya’ya cenazesini götürmek istediğimiz kişinin ölümü farklı gerekçelerle adli bir vakanın parçası olmuş olabilir. Bu koşullarda altında ölüm nerde gerçekleşmiş olursa olsun belediyeden ya da hastaneden ölüm belgesi alınamaz. Ölüm belgesinin alınabilmesi için adli vakayı araştıran cumhuriyet savcılıklarına başvurmak gerekir. Talep edilen ölüm belgesi gerekli incelemelerin ardından talep sahibine iletilir. Eğer beden üzerinde bir incele ya da otopsi yapılması gerekirse ölüm belgesini düzenleyecek kurum incelemeyi yapan adli tıp kurumudur. Adli tıp kurumuna başvuru yapılarak ölüm belgesinin alınması sağlanır.

Ölüm belgesi alındıktan sonra gerekli olan diğer bir belge Formül C’dir. Formül C belgesi çok dilli ölüm belgesi olarak da bilinir. Formül C’yi alabilmek için daha önce edindiğimiz ölüm belgesi ile birlikte en yakındaki nüfus müdürlüğüne gidilmesi gerekir. Nüfus müdürleri gerekli gördükleri kontrolleri yapıktan sonra üzerinde kişiye ait kimlik bilgileri de bulunan Formül C’yi oluştururlar. Formül C üzerinde ayıca ölüm nedeni, yeri, otopsi uygulanıp uygulanmadığı, bulaşıcı hastalık riski taşıyıp taşımadığı gibi pek detayı barındırır.  Bu belge uluslararası geçerliliğe sahiptir ve alınması zorunlu bir belgedir.

Romanya’ya cenaze nakledebilmek için ek olarak yol izin belgesi alınması zorunludur. Bu belge olmadan bedenin başka bir yere nakli mümkün değil.  Yol izin belgesini düzenleyen kurumlar ise belediyelerdir. Elimizde daha önceden aldığımız iki belge ile birlikte belediyeye müracaat ederek yol izin belgesi alınır. Yol izin belgesi alındıktan sonra geriye tahnit raporu kalır.

Tahnit işlemi cenazenin gerekli işlemlerden geçmesine denir. Bu raporun alınabilmesi için öncelikle beden güzelce yıkanıp temizlenmelidir. Temizleme işleminden sonra sıkıca örtü ile sarılır. Seyahatin gerekliliğine göre ahşap ya da metal bir tabuta yerleştirilen cenazenin transfer aşamasında herhangi bir sıvı ya da koku sızdırmaması yapmaması için tabutun kapakları iyice kapatılmalıdır. Bulaşıcı bir hastalık bulunma ihtimalinin söz konusu olduğu durumlarda ise tabutun kapaklarının ekstra olan lehimlenerek açıklık kalmaması sağlanmalıdır. Tahnit işlemi gerekli olduğu gibi yapıldıktan ve cenaze tabuta yerleştirildikten sonra işlemleri tamamlayan kurumdan tahnit raporu alınabilir.

Bu aşamalar tamamlandıktan sonra gerekli olan resmi evrakların temin edilme işlemi tamamlanmış olur. Artık nakil işlemlerine başlanabilir.


Romanya Cenaze Nakil Süreçleri

Belgeleri aldıktan sonra Romanya’ya hangi şekilde cenaze nakledileceğine göre süreç değişir. Transfer işlemi havayolu üzerinden yapılacak ise belgelerin havalimanındaki gümrük görevlilerine iletilerek gerekli olan kayıtlar yaptırılmalıdır. Bu aşamada cenaze ile birlikte bir yakını yolculuğa çıkacaksa, yakına dair bilgiler de sunulmalıdır. Cenaze eğer tek olarak gönderilecek ve Romanya’da birileri tarafından karşılanacaksa, bedeni teslim alacak kişinin bilgileri paylaşılmalıdır. Gümrük kayıt işleminin ardından cenaze yola çıkabilir.

Eğer cenazeyi karayolu yolu üzerinden göndermek isteniyorsa, öncelikle elimizdeki belgelerin güzergâh üzerindeki diğer ülkelerin dillerine uygun şekilde tercüme edilmesi ve kopyalanması gerekir. Bu sınır geçişlerindeki sürecin sorunsuz geçmesi açısından oldukça önemlidir. Belgeler tercüme edildikten ilk gümrük kaydı Türkiye’den çıkmadan önce sınır kapılarından yapılır. Burada cenazeyi nakleden araca ve sürücüsüne dair de bilgiler iletilir. Gerekli kayıt işlemleri sağlandıktan sonra Romanya’ya cenaze nakli gerçekleşebilir.

Türkiye’de ölen birine ait cenazenin Romanya’ya nasıl nakledileceğine dair bilgiler iletmeye çalıştık. Bütün bu işlemler konusunda bizlerden destek almak için +90 (312) 419 56 41 numaralı telefonumuzu arayabilir, uzmanlarımızla görüşme sağlayabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek