Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Hollanda Vizesi

Hollanda Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Hollanda Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Schengen Antlaşmasına taraf ülkelerin vize başvurularında, başvuru sahibinin kimlik bilgilerini, seyahat amacını ve finansal yeterliliğini destekleyici standart evrakların yanı sıra başvuru sahibinin mesleksel ve yaş grubuna göre değişen evrak listeleri bulunmaktadır. Sayfamızın devamında söz konusu Hollanda aile/akraba/arkadaş ziyaret vize müracaatınız için kişisel durumunuza uygun 2024 yılına ait güncel evrak listesini görüntüleyebilirsiniz. Hollanda’da ikamet eden davet sahibinden temin edeceğiniz davet belgesi özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz.

Ankara merkez ofisimizi arayarak nasıl başvuru yapabileceğinizi öğrenin. Mesleksel durumunuzu ve seyahat niyetinizi ve konaklamayı planladığınız süreyi Schengen yetkilimize açıklayın. Yetkilimiz durumunuza uygun güncel evrak listesini e-mail adresinize gönderecektir.

Standart evraklar: Davetiye, Pasaport, biyometrik ebatlara uygun fotoğraf, Hollanda kısa süreli vize başvuru formu, banka dökümleri/hesap cüzdanı,  seyahat amacını destekleyici gidiş-dönüş uçak rezervasyonları, seyahat sağlık sigortası… standart evraklar arasında yer almaktadır.

Mesleksel evraklar: Mesleksel evraklar  iş durumunuza bağlı olarak değişmektedir. Çalışan veya şirket sahibiyseniz; şirketin faaliyet belgesi,v ergi levhası, ticari sicil gazete fotokopisi; emekli iseniz; emekli kartı, emekli maaş bordronuz; ev hanımı veya öğrenciyseniz masraflarınızı aile bireyine ait gelir belgeleri ve diğer belgelerle Hollanda Schengen aile ziyaret vize işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Ek hizmetlerimiz: Hollanda Schengen aile ziyaret vize başvurunuzda konaklama ve ulaşım rezervasyonlarınızı ve seyahat sağlık sigortanızı isteğiniz halinde yapmaktayız.

Evraklarınızı kargoyla size en yakın ofisimize gönderin.

Hollanda aile/arkadaş/akraba ziyaret vize işlemlerinizi kurumumuz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. 2019 yılı ve sonrasında alınmış VIS ibareli Schengen vizeniz varsa ikamet bölge ayrımı olmaksızın vize başvurunuzu sizin adınıza yapmaktayız.

Hollanda Aile Ziyaret Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

Standart Evraklar

  • Belediye Davetiyesi: Hollanda’da yaşayan davet sahibinden ikamet adresinin bağlı olduğu belediyeden hazırlattığı, 3 aydan eski olmayan onaylı davetiye temin edilmelidir. Masrafların karşılanacağına dair resmi bir davetiye sunulmazsa davet eden kişi tarafından yazılacak davet belgesine başvuru sahibinin ulusal kimlik fotokopisi, kimliği, ikameti veya oturum izni belgesi eklenmelidir. Davet belgesi 3 aydan eski olmamalıdır. Belgenin aslı ve fotokopisi sunulmalıdır.
  • Davet Eden Kişinin Evrakları: Davet eden kişi, vize başvuru sahibinin masraflarını karşılayacaksa davet sahibine ait gelir evrakları davet belgesine eklenmelidir. Davet eden şahsın son 3 ayının maaş bordroları veya kaşeli net geliri gösteren beyanname, hesap dökümleri eklenmelidir. Davet sahibinin pasaport fotokopisi veya Hollanda oturum kartının önlü arkalı fotokopisi davet mektubuna eklenmelidir. Davet eden kişi ile yakınlık derecenizi gösteren tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği de davetiyeye eklenmelidir. 
  • Pasaport: Pasaportunuzun seyahat sonlanma tarihinden sonra en az 3 ay geçerliliği bulunmalıdır. Pasaport 10 yıldan eski olmamalı, en az 2 adet boş vize sayfası bulunmalıdır. Paspaortunuza ek olarak kimlik bilgilerinizin (fotoğrafınızın) yer aldığı sayfanın fotokopisini ve varsa önceki pasaportlarınıza işlenmiş olan Schengen vizeleri, Amerika, İngiltere ve Kanada  vizelerinizin fotokopilerini sunmalısınız.
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği: Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği Hollanda ziyaret vizesine başvuracak kişilerin yakınlarıyla akrabalık derecesini ispat etmesi için talep edilmektedir.Tam tekmil nüfus kayıt örneklerini kaşeli, ıslak imzalı şekilde sunulmalı ve aile, kardeş bilgilerini içermelidir.
  • Hollanda ziyaret vizesi başvuru formu: Hollanda aile/arkadaş/akraba ziyaret vizesi başvuru formunun tüm bölümleri başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmalı, başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmalıdır. Hollanda aile/arkadaş/akraba Schengen vize başvuru formunun 3. ve 4. sayfaları imzalanmalı ve başvuru tarihi yazılmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf: Schengen biyometrik ölçülerine göre (35x45 mm), beyaz arka fonlu, 6 aydan eski olmayan, daha önce vize başvurusunda kullanılmamış, tüm yüzün net olarak belli olduğu 1 adet fotoğraf sunulmalıdır. Schengen fotoğraf ölçülerini görmek için tıklayınız.
  • Finansal Duruma İlişkin Evraklar: Hollanda vize başvurusunda bulunacak başvuru sahibi kendi adına olan hesap dökümünü sunmalıdır. Kendi adına hesabı bulunmayan başvuru sahibi masraflarını karşılayacak kişinin banka hesap dökümlerini sunmalıdır. Banka hesap dökümleri son dönemlere ait hesap hareketlerini içermelidir. Varsa ev tapusu, araç ruhsatı, kira gelirleri gibi mülkiyet ve ek gelirleri kanıtlayıcı evraklar sunulmalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortası: Seyahat sağlık sigortası poliçesi ıslak imza ve kaşeli olarak sunulmalıdır. Seyahat sağlık sigortasının acil durumlar ve ciddi kaza durumlarını kapsayan 30.000 Euro teminatı bulunmalıdır. Seyahat sağlık sigortanız seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde düzenlenmelidir. Sigorta başvuru formunda veya diğer belgelerde beyan edeceğiniz seyahat tarihleriyle uyumlu olmalıdır. Sağlık sigortaları seyahat tarihinden en az bir gün önceyi ve dönüş tarihinden bir gün sonrayı kapsayacak şekilde sunulmalıdır. Hollanda’ya gerçekleştireceğiniz ziyaret amaçlı seyahatinizde seyahat sağlık sigorta poliçenizi ek hizmet bedeli talebi olmadan (15 güne kadar) sizin adınıza yapmaktayız.
  • Uçak Rezervasyonları: Hollanda’ya yapacağınız seyahatlerinizde uçak rezervasyonlarınızı sunmalısınız. İsteğiniz halinde beyan ettiğiniz seyahat tarihlerinize göre uygun fiyatlı uçak rezervasyonunuzu yapmaktayız. Hollanda’ya arabayla seyahat etmeyi düşünüyorsanız uluslararası ehliyete ve yeşil sigortaya sahip olmalısınız.
  • Otel veya konaklanacak adres bilgi beyanı: Hollanda’da davet sahibinin adresinde konaklayacaksanız davet sahibi hazırlayacağı davet mektubunda bu durumu belirtmelidir. Davet mektubu ikamet adres beyanını ve davetiyeyi gönderecek kişinin tüm iletişim bilgilerini içermelidir. Davet sahibinin ikamet adresinde konaklamayacak, otelde konaklayacaksanız otel rezervasyon dokümanlarınızı sunmalısınız. Otel rezervasyonları her başvuru sahibi adına ayrı ayrı düzenlenmelidir. Başvuru sahibinin ad ve soyadını içermelidir.

Mesleksel/İş Durumunuza Göre Farklılaşan Evraklar
Çalışanlar için;

  • İşveren yazısı: Çalıştığınız şirket yetkilisinden temin edeceğiniz işveren yazısında çalışanın Hollanda’ya planladığı seyahat tarih aralığı belirtilmiş olmalı, işveren yazısı ıslak imzalı ve kaşeli olarak sunulmalıdır.
  • SGK işe giriş bildirgesi: Çalıştığınız firmadan temin edeceğiniz işe giriş bildirgenizin kopyasını sunmalısınız.
  • 4A hizmet dökümü:SGK’dan direkt olarak veya e-devlet sitesi üzerinden online olarak temin edebileceğiniz 4A hizmet dökümü detaylı olarak tüm sigorta geçmişinizi kapsamalıdır. Hollanda aile ziyaret vizesi başvuru sahibi emekli ise ve çalışmaya devam ediyorsa SGK destek prim ödemelerini de ek olarak sunmalıdır.
  • Maaş Bordrosu: Son 3 aylık, imzalı olmalıdır.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: Çalıştığınız firmadan temin edeceğiniz işe giriş bildirgenizin fotokopisini sunmalısınız.
  • İş sözleşmesi: SGK’lı çalışan değilseniz çalıştığınız firma ile aranızdaki iş birliğini kanıtlayıcı, noter onaylı iş sözleşmesi ibraz edilmelidir.

İşverenler için;

  • Ticaret gazetesi kaydı: Şirket unvanının ve müracaat sahibinin kurucu ya da ortak olduğu bilgisini içeren sicil gazetenin okunaklı fotokopisi ibraz edilmelidir.
  • Meslek odası sicil kaydı:Şirketinizin faaliyetine ilişkin şirketin kayıtlı olduğu ticaret odasından alınacak faaliyet belgesinin fotokopisi sunulmalıdır. Meslek odası sicil kaydı 6 aydan eski olmamalıdır.  
  • İmza sirküleri:Güncel Vergi Levhası - Son yıla ait güncel vergi levhası fotokopisi ibraz edilmelidir

Devlet kurumu personeli için;

  • Çalıştığı kurumdan temin edeceği izin yazısı

Çiftçi için;

  • Ziraat odası sicil kaydı, varsa ekili tarım alanınızın ve toprağının bulunduğuna dair belge.

Emekli için;

  • Son 3 aylık emekli maaşının yattığı bankadan minimum 35.000 TL bakiyeli banka hesap dökümü

Öğrenci için;

  • Türkiye’deki okuldan alınacak başvuru sahibinin öğrenci olduğunu gösteren orijinal öğrenci belgesi. Devam zorunluluğu bulunan öğrenciler resmi tatiller dışında seyahat edecekse okuldan izin yazısı almalıdırlar.
  • Öğrencilerin tüm seyahat masraflarını karşılayacak kişi kendisi vize başvurusunda bulunuyormuş gibi tüm mesleksel ve gelir evraklarını sunmalıdır. Ayrıca masrafları karşılayacağına dair teminat yazısı yazarak, şahsen imzalamalıdır.

Çalışmayan başvuru sahipleri için;

  • Tüm seyahat masraflarını karşılayacak kişi kendisi vize başvurusunda bulunuyormuş gibi tüm mesleksel ve gelir evraklarını sunmalıdır. Ayrıca masrafları karşılayacağına dair teminat yazısı yazarak, şahsen imzalamalıdır.

Ev Hanımları için;

  • Başvuru sahibinin masraflarını karşılayacak kişi akrabalık bağını kanıtlayıcı nüfus kayıt örneği sunulmalıdır. Sponsor kendisi vize başvurusunda bulunacakmış gibi iş durumunu, sabit gelirini ve ek gelirini belirten evrakları sunmalıdır. Ayrıca tüm masraflarını karşılayacağına dair teminat yazısı sunmalıdır.

Yabancılar için;

  • Türkiye oturum izni fotokopisi sunulmalıdır.

Dikkat(!) Tüm meslek gruplarında eksiksiz ve belirtilen direktiflere göre hazırlanmış evraklar başvurunuzun gecikme olmadan neticelenme şansını artıracaktır. Ancak evraklar eksiksiz olarak sunulsa bile vize başvurularını değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisi yalnızca Hollanda Büyükelçiliğine ve Hollanda Konsolosluğuna aittir.

18 yaş altı başvuru sahipleri için;

  • 18 yaş altı yapılan başvurularda zorunlu evraklara ek olarak aşağıdaki evraklar sunulmalıdır:
  • Hollanda’ya gerçekleşecek seyahat için vize başvuru formu her iki ebeveyn veya yasal veli tarafından imzalanmış olmalıdır. Müracaat sahibi yalnızca ebeveynlerden birinin koruması altında ise bu gerekliliği gösteren evrak ibraz edilmelidir.
  • Müracaatçı ile her iki ebeveynin imzaladığı muvafakatname ibraz edilmelidir. Muvafakatname noter tasdikli olmalıdır. Ebeveynlerden birisi çocuğa seyahati sırasında eşlik edecekse diğer ebeveyn tarafından imzalanmış ve noter tarafından tasdiklenmiş muvafakatname eklenmelidir.
  • 18 yaş altındaki başvuru sahipleri için ayrıca yasal veliyi gösteren belgeler (kimlik fotokopisi ve tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği sunulmalıdır.)

Hollanda vizesi kaç günde çıkar?

Hollanda Schengen vizeleri ortalama 30 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre konsolosluk resmi tatil günlerini ve Türkiye ikamet izinli yabancı pasaportlarla yapılan başvuruları kapsamamaktadır. Ayrıca Hollanda Başkonsolosluğunun yetki alanı dışında ikamet edenlerin vize başvuru işlemlerinin neticelenmesi daha uzun sürebilmektedir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek