Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Hollanda Vizesi

Hollanda Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Hollanda Turistik Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Hollanda turistik vize işlemlerinizde hazırlamanız gereken evraklar, mesleki durumunuza ve seyahat amacınıza göre değişmektedir.
Hollanda turist vize işlemlerinizde hazırlamanız gereken standart evraklarınız; kimlik bilgilerinizi ve seyahat amacınızı desteklemelidir.  Mesleksel durumunuza göre farklılaşan evrakları ise çalışmakta olduğunuz şirketi veya kurumu referans alarak hazırlamanız gereken evrakların bilgisini içermelidir.
Sayfamızın devamında 2024 yılı başında güncellenmiş vize başvuru evrak listesini ve mesleksel/yaş (işveren, çalışan, emekli, serbest meslek sahibi, öğrenci, 18 yaş altı) durumunuza göre ibraz etmeniz gereken evrak listelerini bulabilirsiniz. 
Standart evraklar:  Standart evraklarınız; pasaport, kimlik fotokopisi, banka dökümü, ek gelir evrakları, önceki pasaport ve vize fotokopileri gibi her başvuru sahibinin ibraz etmesi gereken evraklardan oluşmaktadır. 
Mesleksel Durumunuza Uygun Evraklar:  Mesleksel durumunuza uygun veya çalışmıyorsanız sosyal durumunuza uygun detaylı evrak listesini sayfamızın devamında bulabilirsiniz. Evrak listeleri; işveren, çalışan, kamu kurumu çalışanı, serbest çalışan, emekli, öğrenci gibi kategorilere ayrılmaktadır. Ev Hanımları ve öğrencilerin Hollanda seyahat masrafları birinci dereceden akrabası tarafından karşılanacaksa masrafları karşılayacak kişiye ait düzenli gelir ve ek gelir belgeleri sunulmalıdır. 
Değerli ziyaretçimiz, lütfen Happy Turizm Vize - Danışmanlık Schengen birimi yetkililerimizi arayın. İş durumunuzu göre seyahat amacınızı (turistik, ticari/ş gezisi/fuar, aile ziyaret, transit) temsilcilimize açıklayın. Seyahat amacınızı ve kaç kişi seyahat edeceğinizi belirtmenizin ardından yetkilimiz mevcut durumunuza uygun güncel evrak listesini ve 2024 Hollanda vize ücretlerini içerir bilgi e-mailini belirtmiş olduğunuz mail adresinize gönderecektir.
Başvurusunu şahsen gerçekleştirme planı olan ziyaretçilerimiz için de mesleksel duruma göre farklılaşan güncel evrak listelerini sayfamızın devamına detaylı şekilde ekledik. 
Ek hizmetlerimiz: Schengen ülkeleri için zorunlu 30.000 Euro teminatlı sağlık sigortanızı, konaklama ve ulaşım rezervasyonlarınızı sizin adınıza temin etmekteyiz.Hollanda turistik ziyaret vize işlemlerinizde konaklama ve ulaşım rezervasyonlarınızı ve Schnegen ülkeleri için ibrazı zorunlu seyahat sağlık sigortanızı talebiniz halinde yapmakta, başvuru dosyanıza eklemekteyiz. 
Evraklarınızı kargoyla ofisimize gönderin.
Mesleksel veya mevcut durumunuza göre farklılaşan turistik vize evrak listesini sayfamızın devamında görüntüleyebilirsiniz. Hollanda kısa süreli vize işlemlerinizi firmamız aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. 
2019 ve sonrası VIS ibareli Schengen vizeniz bulunuyorsa Türkiye’nin her bölgesinden vize başvuru evraklarınızı firmamıza iletebilirsiniz.
İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Gaziantep, Antalya, Bursa, Adana, Edirne dışında yaşıyorsanız yetkililerimizi arayarak vize işlemlerinizi nasıl tamamlayacağınıza dair bilgi alabilirsiniz.
Standart Evraklar

  • Pasaport : Hollanda vize işlemlerinizde kullanacağınız pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalıdır. Seyahat dönüş tarihi sonrası en az 3 ay geçerliliği ve en az 2 adet boş vize sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuza ek olarak geçerli ve önceki pasaportlarınızda bulunan Amerika, İngiltere, Kanada ve Schengen vizelerinizin fotokopilerini ibraz etmelisiniz. Varsa geçerliliği sona ermiş pasaportlarınızın vize işlenmiş sayfalarının fotokopisi de müracaat esnasında sunulmalıdır.
  • Evlilik ve boşanma durumlarından dolayı soyadı değişikliği yaşamış başvuru sahipleri güncel kimlik bilgilerini içeren pasaportlarıyla müracaatlarını tamamlamalıdırlar. 
  • Hollanda Schengen vize başvuru formu: Hollanda Schnegen vize başvuru formunda bulunan tüm alanlar başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurularak, imzalanmalıdır. Hollanda Schengen vize başvuru formunun 3. ve 4. Sayfaları imzalanmalı, başvuru tarihi eklenmelidir. Hollanda Schengen vize başvuru formları Türkçe, İngilizce veya Flemenkçe olarak doldurulabilir.
  • Biyometrik Fotoğraf: Biometrik ebatlara uygun, beyaz arka fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35x45 mm ölçülerinde ve yüzün net olarak belli olduğu 1 adet biyometrik fotoğrafınızı sunmalısınız. 
  • Finansal Durumu Gösteren Evraklar: Hollanda vize başvurusunda bulunacak kişi mali durumunu gösteren son aylara ait evraklarını ibraz etmelidir. Bu evraklar; banka dökümleri, kira kontrotları, ruhsatlar vb. Başvuru sahibinin seyahat masraflarını finanse edecek güçte olduğunu kanıtlaması gereklidir. 
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Schengen ülkeleri için zorunlu 30.000 Euro teminatlı sağlık sigorta poliçenizin aslını, kaşe ve ıslak imzalı olarak sunmalısınız. Seyahat sağlık sigortanız seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde hazırlanmalıdır.Hollanda Schengen vize başvurularınızda seyahat sağlık sigortanızı sizin adınıza kaşeli ve imzalı olarak temin etmekteyiz. Hollanda turistik amaçlı ziyaretlerinizde (15 güne kadar) sigortanızı sizin adınıza, kaşeli ve ıslak imzalı olarak ek bir hizmet bedeli talep etmeden temin etmekteyiz.
  • Ulaşım Rezervasyonları: Hollanda ve varsa diğer Schengen ülkelerine dair ulaşım rezervasyonlarınızı sunmalısınız. İsteğiniz halinde belirttiğiniz seyahat gün ve saatinize uygun uçak rezervasyonlarınızı yapmaktayız. 
  • Konaklama Rezervasyonları: Seyahat konaklama durumunuza uygun belgeleri ibraz etmeniz gerekmektedir. Konaklama rezervasyon dokümanınız olmadan turistik vize müracaatınız işleme alınmayacaktır. Otel rezervasyonları her başvuru sahibi adına ayrı olarak düzenlenmelidir.  Rezervasyonlar başvuru sahibinin ad ve soyad bilgilerini içermeli ve tüm seyahat sürenizi kapsayacak şekilde sunulmalıdır. Planladığınız Hollanda seyahatinde diğer Schengen ülkelerine geçiş yapmayı düşünüyorsanız lütfen geçiş yapmak istediğiniz ülkenin konaklama rezervasyonlarını da başvuru dosyanıza ekleyiniz. İsteğiniz halinde Hollanda'da konaklayacağınız bölgedeki otel rezervasyonlarınızı yapmaktayız.
  • Seyahat Programını Anlatan Dilekçe: Hollanda seyahatinizin kapsamı diğer Schengen ülkelerini de içine alıyorsa bu program detaylarını anlatan bir seyahat dilekçesi yazmalısınız. Dilekçenizle birlikte diğer  Schengen ülkelerine hangi tarihlerde geçeceğiniz, ne kadar konaklayacağınız detaylı bir şekilde anlatılmalı ve bu geçişte kullanacağız ulaşım araçlarına ilişkin dokümanlarınızı ve konaklama rezervasyonlarınızı da dosyanıza eklemelisiniz. Seyahatinizin detaylarından ne kadar açık bahsederseniz vizenizin olumlu sonuçlanmasına o kadar katkı sağlamış olursunuz.

Mesleksel Duruma Göre Değişen Evraklar
Çalışanlar İçin;

  • İşveren Yazısı:Firma yetkilinizden temin edeceğiniz işveren yazısı Türkiye’de çalıştığınız işinize, işe başlama tarihinize ve geri dönerek işe devam edeceğinize dair teminat içermelidir. İşveren yazışınızda seyahat tarih aralığınız ve işte izinli olduğunuz tarihleri içermelidir. İşveren yazısı ıslak imzalı ve kaşeli olarak ibraz edilmelidir. 
  • SGK 4A Hizmet Dökümü: SGK veya e-devlet sitesi ile barkodlu olarak temin edeceğiniz SGK hizmet dökümü detaylı olarak geçmişteki tüm sigorta geçmişinizi içermelidir. Müracaat sahibi emekli ve hala çalışmakta ise SGK prim belgesi de ek olarak sunulmalıdır. 
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: Türkiye’de çalıştığınız şirketinizden temin edeceğiniz işe başlama bildirgenizin fotokopisini 
  • Maaş Bordroları: Son üç aylık, orijinal, kaşeli ve imzalı maaş bordronuzu sunmalısınız.

İşverenler için;

  • Banka Dökümü/Cüzdanı: Son üç aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır. Banka dökümleri randevu tarihinden önceki 10 gün içerisinde temin edilmiş olmalıdır. 
  • Ticaret Odası Sicil Kaydı/Faaliyet Belgesi: Şirketinizin faaliyetine göre temin etmeniz gereken şirketin faaliyet belgesi son 6 aydan eski olmamalıdır. 
  • Ticari Sicil Gazetesi: Şirket unvanının ve başvuru sahibinin kurucu veya iş ortağı olduğu bilgisi yer alan ticari sicil gazete kopyası sunulmalıdır. 
  • Güncel Vergi Levhası: Son yıla ait vergi levhası kopyası sunulmalıdır.

18 yaş altındakiler için;

  • Muvafakatname: 18 yaşını doldurmamış müracaat sahibi için ibraz edilecek Hollanda vize başvuru formu hem anne hem de baba tarafından imzalanmalıdır.Çocuk ebeveynleriyle birlikte seyahat etmiyorsa anne ve baba onaylı muvafakatname ibraz edilmelidir.  Mufavakatname, anne ve babanın kimlik fotokopileri ile birlikte sunulmalıdır. Anne ve babanın boşanma durumuna göre muvafakatnamenin içeriği değişmektedir. Muvafakatname ile ilgili detaylı bilgiyi lütfen çağrı merkezi yetkilimize sorunuz.

Öğrenciler için;

  • Öğrenci Belgesi: Başvuru sahibi öğrencisiyse öğrenim gördüğü okuldan öğrenci belgesinin orijinali ibraz edilmelidir. Resmi tatiller haricinde seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrenciler okuldan izin yazısı almalıdır.
  • Dilekçe:Öğrencinin birinci dereceden akrabası seyahat masraflarının karşılayacaksa masrafların şahsı tarafından karşılanacağına dair ıslak imzalı, okunaklı, gidiş-dönüş tarihleri ve teminatyer aldığı bir başvuru dilekçesi ibraz edilmelidir.

Uyarı (!) Öğrencilerin ve ev hanımlarının masraflarını karşılayacak kişi kendi seyahat etmese bile şahsen müracaatta bulunacakmış gibi tüm gelir evraklarını, meslek grubuna göre belirtildiği şekilde ibraz etmesi gerekmektedir.
Emekliler için;

  • Emeklilik Belgesi:SGK’dan ya da e-devlet üzerinden alınmış emeklilik durumunuzu içerir barkodlu belge sunulmalıdır.

Çiftçiler için;

  • Çİftçilik Belgesi: Başvuru sahibi çiftçi ise bağlı bulunduğu ziraat odasından sicil kaydını ve ekili tarım arazisi ya da toprağını varsa bunları kanıtlayan belgeleri sunması gerekir.

Serbest Meslek Sahipleri için;

  • Banka Dökümü: Son 3 ay içinde temin edilmiş, banka hesap cüzdanı ve dökümü, imzalı, kaşeli olarak banka imza sirküleri de eklenerek sunulmalıdır.
  • Oda Kayıt Belgesi: Bağlı bulunduğunu meslek odasına ait, son 6 aylık kayıt belgesi aslı ve fotokopisi sunulmalıdır. Mesleki kimlik kart sahibi serbest meslek sahipleri kimlik kart fotokopileri de ibraz edilmelidir. 
  • Güncel Vergi Levhası: Son yıla ait güncel vergi levhası fotokopisi ibraz edilmelidir.

Geliri Olmayan Kişiler;

  • Geliri olmayan başvuru sahipleri Hollanda seyahatleri için geçimlerini sağlayan kişinin gelir evraklarını  sunmalıdır. 

Yabancı Uyruklu Başvuru Sahipleri;

  • Hollanda'ya seyahat etmek isteyen yabancı uyruklu başvuru sahipleri Türkiye'de oturma izinlerini gösteren evrakları diğer başvuru evraklarıyla birlikte ibraz etmelidir.

Hollanda Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Hollanda turist vize işlemleri başvuru tarihinizden sonra ortalama 30 işgünü içerisinde neticelenmektedir. Bu süre ön görülen neticelenme süresini ifade etmektedir. Türkiye oturum izinli yabancı pasaport sahiplerinin başvurularının neticelenmesi 15 güden uzun sürebilmektedir. Resmi tatil günlerinde Hollanda Elçiliği ve Konsolosluğu vize ofisi hizmet vermemektedir. 2024 resmi tatil günlerinden önce yapılan başvurularda da yoğunluktan dolayı işlem süresi uzayabilmektedir.
 
18 Yaş Altı Başvurularda Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Zorunlu belgelere ek olarak reşit olmayan başvuru sahipleri için aşağıdaki belgeler ibraz edilmelidir. 18 yaş altındaki başvuru sahiplerinin ibraz etmesi gereken vize başvuru formu anne, baba ve yasal vasi tarafından imzalanmalıdır. Reşit olmayan başvuru sahibi sadece ebeveynlerinden birinin koruması altında ise bunu kanıtlayıcı belge ibraz edilmelidir. 
  • Başvuru sahibi çocuk ile ilgili anne ve babanım imzaladığı muvafakatname gereklidir, noter tarafından onaylanmalıdır. 
  • Ebeveynlerden biri çocuğa refakat ediyorsa çocukla birlikte seyahat etmeyecek ebeveynden imzalı, noter onaylı muvafakatname ibraz edilmelidir. 
  • Reşit olmayan başvuru sahibinin yasal velisini gösteren belgeler kimlik cüzdanı fotokopisi, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ibraz edilmelidir.  
  • Hollanda vizeniz için gerekli başvuru evraklarını yetkilimize kurumumuzu ziyaret ederek ya da kargo veya 3. bir kişi aracılığıyla aracılığıyla ile ulaştırabilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek