Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Mısır Vizesi

Mısır Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Mısır Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Mısır’ın tarihi ve doğal güzelliklerini görmek için yapacağınız kısa süreli turistik amaçlı seyahatleriniz için Mısır turist vizesine başvuru yapmak ve ona göre evrak hazırlamanız gerekecektir. Sayfamızın devamında Mısır vizesi için gerekli evrak listesine, vize sonuçlanma süresi ve başvuru süresince dikkat edilmesi gerekenlere ulaşabilirsiniz.
Dikkat! Mısır vize başvuruları sonuçlanma süreleri öngörülebilir değildir. Özellikle 45 yaş altındaki başvuru sahiplerinin işlemlerinin neticelenmesi birkaç ayı bulabilmektedir. Bu nedenle Mısır vize başvurularınızda ücretli otel rezervasyonu ve uçak bileti satın alımı yapmamanızı tavsiye ederiz. 
Mısır vize başvurularına konsoloslukların bölge sınırlaması getirilmiştir. Güney Doğu, Doğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgeleri’nden yapılan vize başvurularını değerlendirme ve karara bağlama yetkisi Mısır Büyükelçiliği’ne aitken; diğer bölgelerden yapılan başvuruları değerlendirme ve karara bağlama yetkisi İstanbul Mısır Başkonsolosluğu'na aittir. 
İstanbul, Bursa, Edirne, İzmir, Antalya, Ankara, Gaziantep, Adana'dan yapılacak başvurular ve diğer bölgelerden yapılacak başvurular için destek hattımıza bağlanarak başvuruların gerçekleştirilebildiği lokasyonlar hakkında bilgi alabilirsiniz.
Sizler için hazırlanan web sayfamızı inceleyerek, Mısır Turistik Vize 2024 için istenilen evrakların neler olduğunu öğrenebilir, başvuru koşulları ve sonuçlanma süreleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Mısır Turistik Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

Kişisel/Standart Evrak Listesi

  • Vize başvuru dilekçesi 
  • Pasaport: Pasaportunuz son on yıl içerisinde alınmış olmalı, üzerindeki fotoğrafınız kimliğinizin tanınmasına olanak sağlamalıdır. Pasaportunuz yırtık veya bilgileri okunamayacak şekilde yıpranmış olmamalıdır. Başvurduğunuz vize süresinden sonra geçerliliği en az 6 ay daha devam ediyor olmalıdır. Başvurunuzun kabul edilmesi halinde vizenizin pasaportunuza işlenebilmesi için en az iki sayfasının boş olması gerekir. Pasaportunuzu aldıktan sonra çeşitli nedenlerden dolayı soyadı değişikliği yapmışsanız eğer, yeni halinize uygun olacak şekilde pasaportunuzu yenilemeyi unutmamalısınız.
  • Mısır vize başvuru formu: Mısır vize başvuru formu İingilizce olarak doldurulmalıdır.Mısır vize başvuruları öncesinde mutlaka doldurulması gereken vize başvuru formu, sizin kimlik bilgileriniz ve seyahatinizle ilgili bilgilerinizin kaydedildiği vize başvuru dosyasının en önemli evraklarından biridir. Başvuru formunda kimlik bilgilerinizi, seyahatinizin gidiş ve dönüş tarihlerini, sosyal statünüz ile ilgili (çalışan, emekli, öğrenci ve işveren gibi) doğru ve güncel bilgileri beyan etmelisiniz. Vize başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgilerin diğer evraklardaki bilgilerle çelişkili olmamasına dikkat etmelisiniz. Çelişkili ifadeler başvurunuzun reddedilmesine neden olabilir.Mısır vize başvuru formunun doldurulması aşamasında Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimiz gerekli desteği sağlamaktadırlar.
  • Biometrik Fotoğraf: Vize başvuru dosyasına koyacağınız fotoğrafınız kimliğinizi tanıtacak şekilde güncel halinizi yansıtmalı ve yüzünüzün ifadesi net olmalıdır. Fotoğrafınızın arka fonu beyaz ve biometrik ölçülere uygun(35x45 ebadında) olması gerekir. Vize standartlarına uygun 2 adet fotoğrafınızı vize başvuru dosyasına koymalısınız.
  • Nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopisi
  • Ulaşım Rezervasyonları: Mısır seyahatinizde kullanacağınız ulaşım vasıtaları için ön rezervasyon yaptırarak, belgelerini başvuru dosyasına koymanız gerekmektedir. Rezervasyon belgelerinde yolculuğunuzun gidiş ve dönüş tarihlerinin açık olarak belirtilmiş olmasına dikkat ediniz.
  • Konaklama Rezervasyonları:Mısır seyahatiniz boyunca kalacağınız yerler için önceden rezervasyon yaptırmalısınız. Düzenlenen rezervasyon belgelerinde kimlik bilgileriniz ve kalacağınız süreler yazılı olmalıdır. Ailecek seyahat edecekseniz her bir aile ferdi adına kayıt yapılması gerekir. Otel ve uçak rezervasyon belgeleri şahsa özel hazırlanmalı, kişinin ismi ve soyismi belgelerde yer almalıdır. 

**Değerli ziyaretçimiz isteğiniz doğrultusunda, seyahatiniz için gerekli olan ulaşım ve konaklama rezervasyonlarını yaparak , evraklarını başvuru dosyanıza ekleyebiliriz.

  • Şirket Yazısı: Çalıştığınız kurumdan alacağınız belgede şirket logosu bulunmalı ve kurum yetkilisi tarafından ıslak imza ile imzalanmalıdır. Alacağınız belge şirketteki iş pozisyonunuzu ve seyahat süresince izinli olduğunuzu belirtmelidir.

Çalışmayanlar İçin Ek Evraklar

  • En az 10.000 TL bakiyesi olan bankadan onaylı son 3 aylık döküm,
  • Barkodlu SGK 
  • Şahsi dilekçe

Ankara'dan Yapılan Başvurular İçin Gerekli Ek Evraklar

  • 5x5 fotoğraf 
  • Muhtardan alınmış ikametgah
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği 

Ek hizmetlerimiz;

  • Talep etmeniz halinde Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak seyahatinizde kullanacağınız ulaşım vasıtaları ile konaklama yapacağınız otel rezervasyonlarınızı yapmaktayız.

Mısır Vize Evraklarınızı Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Mısır Konsolosluğu turist vizesine başvuran kişilerden, seyahat amacını açıklayan belgeler ile kişisel kimlik bilgilerini tanımlayan evrakları talep etmektedir. Ayrıca mesleki ve sosyal statünüze göre farklılık gösteren (çalışan, emekli, işveren veya öğrenci gibi) resmi makamlardan alınmış evraklar ile seyahatiniz süresince kullanacağınız uçak ve otel rezervasyon belgelerinin de vize başvuru dosyasında hazır olması gerekir. Seyahatiniz boyunca masraflarınızın nasıl karşılanacağını gösteren gelir belgelerinizin imzalı/kaşeli resmi evraklar halinde hazırlanması gereklidir. Konsolosluk, vize başvuru dosyasında bulunan evraklar üzerinden değerlendirme yaparak başvurunuz hakkında karar verir. Türkiye’de düzenli bir işinizin olduğunu, seyahat sonrasında Türkiye’ye geri döneceğinizi belgeler ile ortaya koymanın karar sürecinde önemli olduğunu unutmamalısınız.
Mısır turistik vize başvurusu için kullanacağınız bütün evraklarınız güncel tarihli olmalı ve mevcut halinizi yansıtmalıdır.
Eksik, hatalı ve güncel olmayan evraklar ile yapılan başvuruların kabul edilmediğini unutmayınız.

Mısır Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Mısır turistik vize başvurusu için hazırlamış olduğunuz, şahsi kimlik bilgilerinizi tanımlayan evraklarınız ile mesleki (çalışan, emekli, firma sahibi) veya sosyal statünüzü (ev hanımı, 18 yaş altı, öğrenci) gösteren evraklarınızı, size en yakın ofis merkezlerimize kargo ile gönderebilirsiniz. Göndermiş olduğunuz vize başvuru evraklarınız, Happy Turizm Vize - Danışmanlık çalışma ofisimize geldikten sonra kontrolleri yapılarak, eksik ve ya hatalı evraklar olması halinde, bunların düzeltilebilmesi için sizlere bilgi verilecektir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık  ofisine Türkiye’nin her bölgesinden vize başvuru evraklarınızı gönderebilirsiniz.

Mısır Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Mısır vize işlemlerinin sonuçlanması, 45 yaşından küçük başvuru sahipleri için başvurular ortlama 20 - 45 günde sonuçlanmaktadır. Bu süre tüm evrakların teslim edildiği tarihten başlayarak vizenin onaylandığı tarihe kadar geçen zamandır. Bu süre kesin olmayıp, ön görülen bir süredir. Başvuru sahibinin durumuna, istenilen vize türü ve süresine göre değişiklik gösterebilir.
Konsolosluk 45 yaşından büyük ve 20 yaşından küçüklere kolaylık sağlayarak vize başvurularını daha kısa zamanda sonuçlandırabilmektedir.

Suriye, Filistin ve Libya Vatandaşlarının Dikkatine

Mısır Konsolosluğu Libya, Filistin, Suriye vatandaşları için ikamet belgesi istememektedir. İkamet Tezkeresine sahip Suriye vatandaşlarının Mısır vize başvurularını yapmaktayız, Suriye vatandaşları için vize harcı alınmamaktadır.  Suriye vatandaşlarının Mısır vizesi başvuru sonuçları 4 - 5 hafta gibi süre içerisinde sonuçlanıyor.

Bayram ve resmi tatiller nedeni ile konsolosluklarda meydana gelebilecek yoğunluklardan etkilenmemek için mümkün olan en erken tarihte vize başvurunuzu yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek