Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Mısır Vizesi

Mısır Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Mısır Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

Mısır’da yapılacak toplantı ve seminerlere katılmak, iş görüşmesi yapmak veya fuarları ziyaret etmek amacıyla yapacağınız seyahatlerinizde, Mısır ticari vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Mısır vizesi 2024 için istenilen evrakları sizlere ön bilgi olması açısından derlemiş bulunmaktayız. Web sayfamızı inceleyerek başvuru hazırlık sürecini bu bilgiler doğrultusunda planlayabilirsiniz.
Ankara, Bursa, Adana, Edirne, Gaziantep, İzmir, İstanbul ve Antalya dışında ikamet ediyorsanız, Happy Turizm Vize - Danışmanlık destek hattına bağlanarak hangi bölgeden başvuru yapabileceğinize dair bilgi alabilirsiniz. Ankara Mısır Büyükelçiliğine vize başvurusu için bölge sınırlaması söz konusu olduğundan dolayı yetki bölgesindeki illerde ikamet eden kişilerin başvurularını kabul etmektedir.
Dikkat! Mısır vize başvuruları sonuçlanma süreleri öngörülebilir değildir. Özellikle 45 yaş altındaki başvuru sahiplerinin işlemlerinin neticelenmesi birkaç ayı bulabilmektedir. Bu nedenle Mısır vize başvurularınızda ücretli otel rezervasyonu ve uçak bileti satın alımı yapmamanızı tavsiye ederiz. 

Mısır Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

  • Mısır Vize Başvuru Formu :Mısır vize başvuru formu İingilizce olarak doldurulmalıdır. Mısır vize başvuru formunda bulunan imzanız ile pasaportunuzda bulunan imzanın uyuşmasına dikkat ediniz. Mısır vize başvuru formuna kimlik bilgileriniz ile seyahatinizin amacı, tarihi ve süresi ile ilgili güncel bilgiler eksiksiz olarak kayıt edilmeli, başvuru sahibi tarafından imzalanmış haliyle konsolosluğa iletilmelidir. Başvuru formunda beyan etmiş olduğunuz bilgilerinizin, diğer başvuru evraklarındaki bilgiler ile uyumlu olması çok önemlidir. Eksik veya hatalı bilgiler içeren formlar ile yapılan başvurular olumsuz sonuçlanabilmektedir.
  • Ticari Davetiye: Mısır’da faaliyet gösteren şirketten temin edilmiş davetiye kaşe ve imzalı olmalıdır. Davetiyede evrak düzenlenme tarihi ve Mısır şirketinin açık adresi bulunmalıdır. Belge, başvuru sahibinin pasaport numarasına göre düzenlenmelidir. Ticari davetiye, davet eden firmanın başlıklı kâğıdına yazılması gerekir. Hazırlanan ticari davetiyede, Türkiye’deki firmanın ismi ve eksiksiz adresi, başvuru sahibinin adı, çalıştığı firma adı ve firmadaki pozisyonu net olarak yazılmalıdır. Düzenlenecek seyahatin amacı ve talep edilen vize süresine dair bilgiye yer verilmelidir. Davet mektubunda firmaya ait kaşe ve firma yetkilisinin imzası bulunmalıdır.
  • İngilizce İş Yeri Yazısı: İngilizce iş yeri yazısı şirketin antetli kağıdına, şirket yetkilisi tarafından, Mısır Konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır. Mısır Konsolosluğuna hitaben yazılacak dilekçede kişinin iş yerindeki görevi, maaşı ve seyahatin içeriğin detaylı olarak belirtilmelidir. Yazı kaşeli ve imzalı olarak hazırlanmalıdır.
  • Pasaport: Vize sonlanma tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği bulunan pasaport sunulmalıdır.Geçerliliği olan, son on yıl içerisinde alınmış bir pasaport ile başvuru yapmalısınız. Pasaportunuzda bulunan fotoğrafınız mevcut halinizi tanımlayacak şekilde güncel ve yüz ifadesi net olmalıdır. Pasaportunuz, bilgileri okunamayacak şekilde yıpranmış, yırtılmış veya lekeli olmaması gerekir. Başvurunuzun onaylanması halinde vizenizin işlenebilmesi için kullanılmamış en az iki sayfasının bulunması zorunludur. Soyadı değişikliği yaşamışsanız eğer pasaportunuzun yeni duruma göre düzenlenmiş olması gerekir. 
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: 2 Adet Biyometrik Fotoğraf. Konsolosluk vize standartlarına göre arka fonu beyaz, kimliğinizi tanıtacak şekilde güncel ve yüzünüzün ifadesi net olmalıdır. Biometrik ölçülere uygun(35x45 mm ebadında) 2 adet fotoğrafınızı vize başvuru evrakları arasına koymalısınız.Beyaz fon üzeirne çekilmiş, güncel 2 adet biyometrik fotoğraf sunulmalıdır. 
  • Ulaşım ve Konaklama Rezervasyonları: Mısır’a yapacağınız ticari seyahatleriniz için gereken uçak ve otel rezervasyonlarını yaparak, evraklarını vize başvuru dosyasına ilave etmelisiniz. Seyahatinizin gidiş ve dönüş tarihleri ile kimlik bilgileriniz, rezervasyon evraklarında net olarak belirtilmelidir.

Ankara'dan Yapılacak Başvurular İçin Gerekli Ek Evraklar

  • 5x5 ebatında 2 adet fotoğraf
  • Muhtardan alınmış ikametgah
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği

Mısır Ticari Vize Ücreti 2024

Mısıt ticari vize ücreti tek girişli veya çok girişli vize talebinize bağlı olarak değişmektedir. Çok girişli vize talebinde bulunacaksanız pasaportunuzda daha önceden aldığınız en az 2 Mısır ticari vizesi olmalı, davetiye ve şirket dilekçenizde “multiple” ibaresi bulunmalıdır. 

Mısır Ticari Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Mısır vizesi başvuru prosedürleri zaman zaman değişebilmektedir. Ticari davetiye başta olmak üzere hazırlanacak belgeler güncel ve vize başvuru amacınıza uygun olmalıdır. Ticari vize başvuru hazırlığı yaparken, güncel bilgilere vakıf, deneyimli vize yetkililerimizden destek almanız, evrak yönetmeliklerine uygun ve eksiksiz bir başvuru yapmanızın ilk adımını oluşturacaktır.

Mısır Vizesi Başvuru  Bölgeleri

Başvurunuzun Ankara’dan işleme alınmasını istiyorsanız. Mısır Ankara Büyükelçiliğinin görev bölgesinde ikamet etmeniz gerekecektir. Ankara Büyükelçiliğinin görev alanı dışında ikamet ediyorsanız Mısır İstanbul Başkonsolosluğuna başvuruda bulunabilirsiniz.

Mısır Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?

Mısır vize başvruları ortalama 15 ila 60 gün arasında sonuçlanmaktaıdr. Belirtilen süre öngörülen süredir, resmi bir geçerliliği yoktur. Mısır vize başvuruları değerlendirme süreleri Mısır Konsolosluğu incelemelerine bağlı olarak uzayabilmektedir. Mısır Konsolosluğu 45 yaşından büyük ve 20 yaşından küçüklere kolaylık sağlayarak vize başvurularını daha kısa zamanda sonuçlandırabilmektedir.
Bayram ve resmi tatiller nedeni ile konsolosluklarda meydana gelebilecek yoğunluklardan etkilenmemek için mümkün olan en erken tarihte vize başvurunuzu yapmanızı tavsiye ediyoruz.
Bu süre tüm evrakların teslim edildiği tarihten başlayarak vizenin onaylandığı tarihe kadar geçen zamandır. Bu süre kesin olmayıp, ön görülen bir süredir. Başvuru sahibinin durumuna, istenilen vize türü ve süresine göre değişiklik gösterebilir.

Mısır Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Mısır vizesini onaylama ya da reddetme yetkisi sadece Mısır İstanbul Başkonsolosluğu ile Mısır Ankara Büyükelçiliği'ne aittir.
  • Mısır Ticari Vize başvurusu için kullanacağınız bütün evraklarınız güncel tarihli olmalıdır.
  • Hatalı, eksik ve güncel bilgileri içermeyen evraklar ile yapılan başvuruların kabul edilmediğini unutmayınız.
  • Mısır vize başvuruları değerlendirme süresi öngörülebilir değildir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek