Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İsrail Vizesi

İsrail Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İsrail Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

İsrail Ticari Vize İçin En Çok Sorulan Sorular

İsrail ticari vizesi kaç günde çıkıyor?

İsrail vize başvuruları randevu tarihinden sonra bir haftada sonuçlanmaktadır. Tam 7 gün işlem süresi bulunmaktadır.

İsrail ticari vizesi için şahsen gelinmesine gerek var mı?

İsrail vize başvuruları için konsolosluk gerekli görmediği sürece kişilerin şahsen gelmeleri zorunlu değildir. Aracı kurumlar üzerinden vize başvuruları işleme alınmaktadır.

İsrail ticari vizelerinde otel uçak satın almak gerekiyor mu?

İsrail vize başvuruları için otel veya uçak satın alınması zorunlu değildir. Konsolosluk özellikle istemediği sürece satın alınmasını tavsiye etmemekteyiz.

İsrail'e ticari vize alırken nelere dikkat edilmeli?

İsrail’e ticari amaçlı seyahat edecek yolcuların davetiyelerindeki iletişim bilgilerin doğruluğundan emin olunması gerekmektedir. Konsolosluk gerekli durumlarda davet eden firmaya ulaşmak isteyebilir.

İsrail’e ticari amaçlı seyahat etmek isteyen yolcularımızın Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi kişilerin gitmeden en geç iki hafta vize başvurularını işleme alınması gerekmektedir. Başvuruda dikkat edilmesi gereken en önemli husus pasaport süresinin minimum bir yıllık olması zorunluluğudur. Pasaport süresi yetersiz dosyaların başvurularını İsrail Konsolosluğu kabul etmemektedir. Seyahat planlamadan önce pasaport sürelerinin kontrol edilmesi oldukça önemlidir.

İsrail ticari vize başvurular için konsolosluk davetiye teyit etmek amaçlı ilgili firma ilet iletişime geçebilir ulaşamaması durumlarında başvuru olumsuz sonuçlanabilir bu gibi durumları riske atmamak adına PIBA üzerinden onaylatarak davetiyeyi mail olarak alınması tavsiye edilir.     

İsrail ticari vizesi, B/2 Ziyaretçi Vizesi kategorisindedir. B/2 vizesi İsrail’de kısa süreli olarak kalmak isteyen başvuru sahibine iş toplantısı, kısa süreli ticari faaliyet, fuara katılımın dışında turistik/kültürel gezi veya Ulpan’da İbranice eğitim gibi kısa süreli faaliyetlerde bulunma hakkı tanır. İsrail’e bir B/2 vizesi ile giren bir kişinin İsrail Devleti'nde çalışmasına izin verilmemektedir.
Sayfamızın devamında B/2 İsrail ticari vizesi için standart gelir belgeleri, ek gelir belgeleri ve iş durumunuza bağlı olarak değişen evrak listelerini görüntüleyebilirsiniz.
Filistin seyahatleri için de İsrail vizesi alınmaktadır. Filistin için ayrı bir vize bulunmamaktadır. 
İsrail ticari vizesi, düzenleme tarihinden itibaren 3 aya kadar geçerliliği bulunmaktadır. İsrail’deki kalış süresi ülkeye girişte sınır polisi tarafından belirlenmektedir. İsrail ziyaret süresini uzatmak isterseniz İsrail İçişleri Bakanlığı’nın bulunduğunuz bölgenin bağlı olduğu Nüfus Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabilirsiniz. 
İsrail vize işlemleri süresince başvuru sahibinin randevu gününde şahsen konsoloslukta bulunma zorunluluğu yoktur. Bu nedenle Türkiye’nin neresinde ikamet ederseniz edin evraklarınızı kargo ile Ankara ofisimize göndermeniz halinde vakit kaybetmeden işlemlerinizi başlatmaktayız.
İsrail vize işlemleriniz sonuçlandığında pasaportunuzu konsolosluktan teslim alarak aynı gün ikamet adresinize veya iş adresinize kargo ile göndermekteyiz.

İsrail Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İsrail ticari vize başvuruları için öncelikle İsrail’deki iletişimde olunan firmadan davetiye alınması gerekmektedir.

Davetiye geldikten sonra kişilerin çalışma durumlarına göre hazırlanması gereken evraklar farklılık göstermektedir. Bu belgelerin hepsi güncel ve eksiksiz olarak hazırlanmalıdır. Başvuru için hazırlanan evraklar ofislerimize teslim edildikten sonra ilk iş günü için randevu alınır ve başvuru için kişilerin şahsen gelmelerine gerek kalmadan başvuru işleme alınmaktadır.

İsrail vizelerinde çalışan kişilerin başvurularında dikkat edilmesi gereken en önemli husus maaş bordroları ve süresidir. Minimum 6 aylık maaş bordrosu istenir ve maaşın yattığı bankanın da en az 6 aylık dökümü olması gerekmektedir.

Maaşın yattığı hesapta bordroda görünen miktarın tam karşılığı görülmesi önemlidir. Ayrıca konsolosluk asgari ücret alan yolcuların başvurularını kabul etmemektedir.           

Standart Evraklar

  • Ticari Davetiye: Sizi İsrail’e davet eden gerçek veya tüzel kişinin İsrail Pasaportu ve kimlik kartı fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır. Davetiyenin davet sahibi tarafından ya da Türkiye'de ki başvuru sahibi tarafından İsrail Konsolosluğuna direkt olarak faks çekilmesi gerekmektedir.
  • İsrail vize başvuru formu
  • Pasaport: Pasaportların seyahat sonlanma tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliği bulunmalıdır
  • Biyometrik Fotoğraf: Fotoğraflar son bir sene içerisinde çekilmiş olmalı, 5x5 cm ölçüsünde olmalıdır.
  • Ek gelir belgeleri: Varsa tapu, ruhsat gibi mülkiyet belgeleri ve kira gibi ek gelir dokümanları ibraz edilmelidir.
  • Banka hesap dökümü: Banka hesap dökümünde en az 5.000 TL bakiye bulunmalıdır. Kaşeli, ıslak imzalı olarak bankadan temin edilmelidir. Bankanın imza sirküleriyle birlikte sunulmalıdır.

Mesleksel Evraklar

A) Çalışanlar İçin;

  • İş yeri Dilekçesi: Çalıştığınız şirketin antetli kağıdına, şirket yetkiliniz tarafından İsrail Konsolosluğuna hitaben, şirkette izinli olduğunuz tarihleri içerir kaşeli ve imzalı dilekçe sunulmalıdır.  
  • Son 3 aylık maaş bordrosu
  • SGK 4a hizmet dökümü
  • Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  • İmza sirküleri fotokopisi
  • İşe Giriş Kaydı
  • Vergi levhası
  • Sicil gazete

B) Şirket Sahipleri İçin;

Şirket sahipleri çalışanlardan farklı olarak 4B hizmet dökümünü sunmalıdır. Hizmet dökümlerinizi e-devlet sitesinden barkodlu olarak temin edebilirsiniz.
İşverenler ayrıca çalışanlardan farklı olarak şirketin antetli kağıdına yazacağı dilekçeyi “şahsen”, İsrail Konsolosluğuna hitaben seyahat detaylarını içerecek şekilde yazmalıdır.

İsrail Vizesi Olanlar Hangi Ülkelere Giremez

Pasaportlarında İsrail Vizesi veya İsrail Giriş-Çıkış damgası olanlar aşağıdaki hususlara dikkat etmelidirler:

Pasaportlarında İsrail vizesi veya İsrail’e giriş-çıkış damgalarıyla seyahat edenler; İran, Kuveyt, Libya, Lübnan, Suriye, Sudan, Suudi Arabistan ve Yemen’e giriş yapamamaktadırlar.
Pasaportlarında İsrail vizesi veya İsrail’e giriş-çıkış damgaları bulunanlar; Gine-Bissau’ya varışlarında ülke hudut görevlileri tarafından mülakata tabi tutulmakta ve bu mülakat sonucunda ülkeye girip girmeyeceklerine karar verilmektedir. 

Pasaportunuzda İsrail vizesi varsa veya İsrail vizesi almayı düşünüyorsanız;

İsrail’in Büyükelçiliği veya İsrail Başkonsolosluğuna vize müracaatında bulunanlara talep etmeleri halinde İsrail vizesi pasaporttan ayrı bir kağıda uygulanabileceğini hatırlatırız. Benzer şekilde İsrail’e girişlerde talep üzerine hudut makamları İsrail’e giriş çıkış damgalarını vizenin bulunduğu kağıda (pasaporttan ayrı) basabilmektedirler. Lütfen bu bilginin güncelliğini vize servisimizi arayarak teyit ediniz. 

İsrail Vize Muafiyeti 

İsrail vize işlemlerinde Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Kırmızı) pasaport hamilleri İsrail’e gerçekleştirecekleri 90 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Ancak Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamili vatandaşlarımız İsrail vize işlemlerini tamamlamadan ülkeye giriş yapamazlar.

İsrail Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İsrail vize başvuruları için konsolosluk randevu sistemine geçtiği için başvurular öncesinde hazırlanıp randevu alınmaktadır. Randevu günü kişilerin şahsen gelmelerine gerek kalmadan tüm işlemleri tarafımızdan tamamlanmaktır. Vize başvuruları sonuçlanma süresi randevu günü belirlenir ve başvuru fiş üzerine yazılmaktadır. Randevu günü bu fiş ile pasaportlar teslim alınmaktadır.

Başvuruları ortama 1 haftada sonuçlanır yine kişilerin gelmelerine gerek kalmadan Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanları başvuruyu teslim almada yetkilidir.

Vize Başvuru Formu

İsrail vize başvurularında hazırlanması gereken evrakları kişilerin seyahat amacı ve iş durumlarına göre belirlenir. Hazırlanan evrakları tarafımıza ulaştırdığınızda ilk iş gününe randevu alınır ve işleme alınır.

Başvuru için İsrail vize başvuru formu doldurulması tarafımızdan yapılmaktadır. Başvuru formu dikkatli ve eksiksiz doldurulması önemlidir. Özellikle iletişim bilgilerini konsolosluk teyit etmek amaçlı ulaşmak isteyebilir bundan dolayı bilgilerin doğruluğundan emin olmanız gerekmektedir.        

Başvuru formu tek sayfadan oluşan, gidiş amacı, kişisel bilgilerin gidiş dönüş tarihleri ve kalış gün sayısının net olarak belirtilmesi gerekmektedir. İsrail vize başvuruları için özel ölçülü biometrik fotoğraf gerekmektedir. Ölçüler 5*5 olarak arkası beyaz biometrik olmalıdır. Başvuru formu üzerinde fotoğraf olması zorunludur.

İsrail Vizesi Başvuru Bölgeleri

İsrail Konsolosluklarının bölge ayrımı bulunmamaktadır. Bu nedenle evraklarınızı İstanbul merkez ofisimize kargo ile göndermeniz başvurunuzu İsrail İstanbul Başkonsolosluğuna yapmamız için yeterli olacaktır. İsrail Başkonsolosluğu başvuru sahiplerinin posta/kargo ile gönderdikleri başvuru dosyalarını kabul etmemektedir. Ankara dışında Türkiye’nin çeşitli illerinde ofislerimiz ve iş ortaklığı yaptığımız acenteler bulunmaktadır. 

İsrail Vizesi İstanbul

Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Sakarya ve çevresinde ikamet eden vatandaşlarımızın başvurularını İsrail İstanbul Başkonsolosluğu üzerinden gerçekleştirmekteyiz. Bu illerde ikamet edenler İstanbul’a gelmelerine gerek kalmadan evraklarını posta ile ofisimize göndererek işlemlerini başlatabilirler.

İsrail Vizesi Ankara

Ankara ve çevresinde ikamet eden vatandaşlarımız işlemlerini Ankara vize servisimiz aracılığıyla Ankara’daki İsrail Büyükelçiliğine başvuruda bulunarak tamamlayabilirler. Ankara’da ikamet eden müracaatçılar İsrail vize işlemlerini evraklarıyla birlikte ofisimize gelerek veya evraklarını kargo ile göndererek tamamlayabilirler. İsrail vize işlemlerinde İsrail Büyükelçiliğine şahsen başvuru zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu nedenle Happy Turizm Vize - Danışmanlık sizin adınıza en hızlı ve en güvenilir şekilde tamamlayacaktır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık’a randevu almadan gelebilir, evraklarınızı kargo ile gönderebilirsiniz.

İsrail Vizesi İzmir

İzmir ve çevresinde ikamet ediyorsanız başvurunuzu ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızın kontrolünü  yaptıktan sonra sizin adınıza aynı gün içinde İsrail vize işlemlerinizi başlatacaktır. İstanbul veya Ankara dışından yapılan başvurularda evrakların İsrail Başkonsolosluğu veya İsrail Büyükelçiliğine iletilmesinden dolayı 1-2 gün gecikme yaşanabilmektedir. 

İsrail Vize Ücreti 2024

İsrail vize başvuruları için Türkiye’den başvuru yapmak isteyen yolcuların İsrail vize başvuruları için harç ödemeleri gerekmemektedir. Türkiye’den yalnızca yabancı uyruklu vatandaşların harç ödemeleri alınır bu ödemeler kişilerin uyruklarına göre ödenmesi gereken harçlarda değişiklik göstermektedir.

Başvuru için Türk vatandaşlarından harç ödemesi alınmadığı için bu işlemler için sadece Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımız ile görüşüp danışmanlık ücretleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

İsrail vize başvuruları için pandemiden kaynaklı covid-19 kapsamlı seyahat süresini kapsayacak 35.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırılması zorunludur. Seyahat sağlık sigortanızı başvuru için Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımız tarafından dosyanıza eklemektedir. Sigorta ücretleri kişilerin yaşları ve kalacak süreye göre değişiklik gösterir tam ücreti sigorta kesildikten sonra bilgi verilebilir.

İsrail Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • 10 kişiden fazla olan turist gruplarının bağlı olduğu tur operatörünün İsrail İçişleri Bakanlığı’ndan izin alması gerekmektedir. İsrail İçişleri Bakanlığı’nın izniyle seyahatlerini gerçekleştirebilirler. İsrail Büyükelçiliğine veya İsrail Başkonsolosluğuna ayrı bir vize başvurusunda bulunmalarına gerek yoktur.
  • İsrail vize işlemleriniz için İstanbul veya Ankara ofisimize evraklarınızı kargo ile gönderebilirsiniz. Yetkilimiz belgelerinizin kontrollerini yapmakta, şahsen ofisimize gelmenize gerek kalmadan vize başvurunuzu tamamlamaktadırlar.
  • Yetkililerimiz vize başvurunuz sonuçlandığında pasaportunuzu teslim alarak ikamet adresinize ulaştırmaktadırlar.
  • İsrail vize işlemleriniz hakkında verilecek olan karar İsrail Konsolosluğu'nun inisiyatifi altındadır.
  • İkamet Ettiğiniz İlden Başvurunuzu Tamamlayın!
  • İstanbul İsrail Başkonsolosluğu şahsen posta ile yapılan başvuruları kabul etmemektedir. Türkiye’nin hangi ilinde ikamet ederseniz edin evraklarınızı posta ile ofisimize göndermeniz halinde sizin adınıza vize işlemlerinizi başlatmakta, evraklarınızın kontrolünü yapmakta, evraklarınızı İsrail Konsolosluğu Vize Ofisi’ne teslim etmekte, konsolosluğun işlem süresince başvurunuzun takibini yapmakta, başvurunuz sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

İsrail vize başvurunuz için telefon hattımızdan 0(312) 419 56 41 bizi arayabilir veya bilgi@happyturizm.com adresimize e-mail gönderebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek