Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İsrail Vizesi

İsrail Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İsrail Eğitim Vizesi (A/2) Nasıl Başvurlur?

İsrail’e eğitim görme amacıyla 90 günü aşan seyahatler için İsrail eğitim vizesine başvurulmalıdır. Bu vize ile başvuru sahibi ilgili ülkede uzun süre konaklama hakkı elde ederek eğitim alabilir. Eğitim vizesine nasıl başvurulur, süreç ne kadar sürer, vize ücretleri nelerdir gibi sorularınıza sayfamızın devamında yanıt bulabilirsiniz. 

Eğitim vizeleri A/2 vize kategorisinde değerlendirilmektedir. İsrail eğitim vizesi ülkede yeshivot/yeshiva denilen (din okullarında), ilk ve orta öğretim veren eğitim kurumlarında, üniversite gibi akademik kurumlarda ve Yahudi makamlarının gençlik kurumlarında eğitim almak isteyen kişilere verilmektedir. 

İsrail Eğitim Vizesine Nasıl Başvurulur?

Uzun süreli eğitim görmek amacıyla seyahat edecek vatandaşların gerekli vize prosedürlerini tamamlaması gerekir. Kısa süreli ziyaret vizeleri kişiye en fazla 90 gün konaklama hakkı verdiğinden dolayı kısa süreli c vizeler ile eğitim alınmamaktadır. Ancak eğitim süresi 90 günden az olacak ise yine eğitim kurumlarından alınan kabul mektupları ile kısa süreli ziyaret vize başvurusu yapılabilir. Kalış süresinizi netleştirdikten sonra çağrı merkezimizi arayıp hangi vize türüne başvurmanız gerektiği hakkında bilgi alabilirsiniz.

İsrail Eğitim vizesi için gerekli evraklar hazırlandığında başvuru sahibi şahsen Türkiye’deki İsrail Konsolosluklarında bulunarak evraklarını teslim etmelidir. Evrakların kontrolleri yapıldığında konsolosluk yetkilisi vize basımı hakkında başvuru sahipleri bilgilendirmektedir. 

Seyahat süreniz boyunca karşılaşabileceğiniz hastalık ve kaza durumları olabileceğinden dolayı seyahate başlamadan önce mutlaka seyahat sağlık sigortanızı yaptırmanızı tavsiye ederiz. İsrail için yapılan seyahat sağlık sigortanızı kalacağınız süre boyunca muhafaza etmelisiniz. Ofisimizden İsrail için seyahat sağlık sigortası talebinde bulunabilirsiniz.

İsrail eğitim vizesine başvuru yapacak kişilerin seyahatleri boyunca masraflarını nasıl finanse edeceğini evraklar ile kanıtlaması gerekmektedir. Dolayısıyla öğrenciye sponsor olacak kişinin de sponsor belgeleri hazırlanmalı ve randevu gününde konsolosluğa ibraz edilmelidir.

Eğitim vizesi için en önemli husus eğitim kurumundan alınan kabul sertifikasıdır. Kabul sertifikası olmadan vize başvurusu kabul edilmemektedir. Bunun için İsrail’deki eğitim kurumları ile iletişime geçip gerekli belgeleri temin ettikten sonra vize başvuru işlemlerinizi başlatmanızı tavsiye ederiz.

İsrail A/2 Eğitim Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İsrail’e yapılacak olan eğitim vizeleri A/2 vize kategorisinde olup kişiye 1 yıla kadar ülkede konaklama imkanı sağlamaktadır. Verilen vize istisnai durumlar haricinde çok girişli olarak verilir ve kişi bu 1 sene içerisinde kendi ülkesinde de rahatlıkla giriş çıkış yapabilir.

Eğitim başvuruları İsrail konsolosluklarına şahsen yapılır. Tüm evraklar sunulduktan sonra konsolosluk yetkilileri evrakların kontrolünü sağlayarak değerlendirme aşamasına geçilir. Vize sonucunun olumlu olup olmadığı bilgisi yine konsolosluk yetkilileri tarafından başvuru sahibine verilir.

İsrail eğitim vizesi için gerekli olan evrak listesi aşağıdaki gibidir;

  • Pasaport (Başvuru tarihinden itibaren en az 1 yıl daha geçerli olması gerekir. Vize basılması için en az 2 boş sayfası olmalıdır.)
  • İsrail Vize Başvuru Formu (Seyahat amacınıza uygun olarak ve doğru bilgiler ile doldurulması gerekir.)
  • Biometrik fotoğraf(5x5 boyutlarındai son 1 sene içinde çekilmiş olması gerekir.)
  • Vize ücretinin ödendiğini gösteren makbuz
  • Öğrenci’ye anne ya da babası ya da başka bir akrabası sponsor olacaksa, sponsorun mesleğine uygun evraklar hazırlanmalı ve öğrencinin İsrail’de kalış süresi boyunca tüm masrafların rahatlıkla karşılanabileceği kanıtlanmalıdır
  • İsrail’deki eğitim kurumundan alınan kabul belgesi
  • Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise noter onaylı muvafakatname (Muvafakatnamenin Kaymakamlıktan mutlaka apostillenmesi gerekmektedir.)

Yukarıda sayılan evraklar haricinde başvuru sahiplerinin şahsi durumlarına göre konsoloslukların kişilerden her zaman ek evrak isteme yetkileri bulunmaktadır. Bu evrakların eksiksiz olarak sunulması vizenin onaylanacağı anlamına gelmez. Değerlendirme yetkisi her zaman İsrail Konsolosluklarındadır.

İsrail Eğitim Vizesi Ücreti

Ülkeye yapılacak olan 90 günü aşan seyahatleri için öğrencilerin A/2 eğitim vizesine başvurması gerekir. Vize başvuru prosedürlerinin hepsi tamamlandıktan sonra talebinizin işleme alınabilmesi için gerekli olan vize ücretinin yatırılması gerekir. Vize ücretleri konsolosluk tarafından belirlendiği için başvuru türüne göre değişebilir. İsrail eğitim vizesi için yapılan başvuru sonrasında vizenin çıkmaması durumunda ödenmiş olan vize ücretleri iade edilmemektedir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek