Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Yeni Zelanda Vizesi

Yeni Zelanda Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Yeni Zelanda Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Değerli ziyaretçimiz, Yeni Zelanda’ya yapmayı planladığınız aile ya da arkadaş ziyareti amaçlı vize başvurularınız, genel ziyaretçi kategorisinde değerlendirilmektedir ve turistik seyahat için hazırlanacaklara yakın bir evrak listesi gerekmektedir. Sizi davet eden kişinin Yeni Zelanda vatandaşlığı ya da Yeni Zelanda oturum izni sahibi olması gerekir. Eğer finansal sponsorunuz davet eden kişi olacaksa Dilekçe ve Formlar bölümündeki Yeni Zelanda Sponsor formunun da dikkatlice doldurulması gerekir. Seyahat edecek kişinin Türkiye’deki şahsi ve finansal durumu, sonuca doğrudan etki ettiğinden gerekli evraklarla net olarak kanıtlanması gereklidir.
Aşağıda Yeni Zelanda Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi için hazırlamanız gereken evraklar bulunmaktadır, kendi durumunuza uygun evrakları tamamlayıp tarafımıza ulaştırdığınızda vize süreciniz başlamakta, yaklaşık 25 gün içerisinde de sonuçlanmaktadır. Aşağıda bulunan evrak listesinin genel bir liste olduğunu unutmayınız, her başvuru kişinin durumuna göre özel olarak hazırlanmaktadır. Bizimle iletişime geçtikten sonra hazırlamanız gereken esas liste ortaya çıkacak, başvuru bu şekilde yapılacaktır.
Not: Bu vize başvurusunda sunulan yazılı evrakların olabildiğince İngilizce dilinde olması gerekmektedir, çevirilerde noter onayı şart değildir, çevirmen kaşe ve imzasının bulunması yeterli olacaktır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık, çeviri konusunda da hizmet vermekte olup belirtmeniz halinde başvuruya ek olarak çeviri hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Yeni Zelanda Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi

1-) Pasaport:
Pasaportun, seyahat bitiminden sonra 6 ay daha geçerliliği olmalı. Ayrıca seyahat geçmişinizi incelemeleri adına varsa eski pasaportlarınızı da sunmalısınız.

2-) 2 Adet Biyometrik Fotoğraf

Yüz net görünmeli, saçlar alnı ve şakakları kapatmamalı, son 6 ay içinde çekilmiş olmalı. Yeni Zelanda Vizesi Fotoğraf Örneği için ilgili bağlantıya tıklayınız.

3-) Şahsi Dilekçe:
Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçede seyahatin tarihleri, amacı, masrafların kimin tarafından karşılanacağı belirtilmelidir. Islak imzalı ve İngilizce olmalıdır.

4-) Kimlik Fotokopisi:
Kimliğinizin arkalı önlü fotokopisi

5-) Tam vukuatlı nüfus aile kayıt örneği:
Nüfus kayıt örneğinizi E-Devlet şifrenizle barkodlu olarak çıkarabilirsiniz. Sisteme giriş yaptığınızda arama kısmına "Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama" yazarak devam edin, gelen sayfada Nüfus kayıt örneği tipini "Nüfus aile", seçerek eski eş ve vukuatlı belge seçeneklerine de evet diyerek sorgulayın, dosyayı indirerek yazdırın ya da mail üzerinden tarafımıza ulaştırın.

6-) Adli Sicil Kaydı:
Adli Sicil Kaydınızı E-Devlet şifrenizle barkodlu olarak çıkarabilirsiniz. Sisteme giriş yaptığınızda arama kısmına "Adli Sicil Kaydı Sorgulama" yazarak gelen sayfada Kurum Türünü "Yabancı Ülke (Tercümeli)" olarak seçin. Arşiv kaydı içeren - Konsolosluk ve İngilizce seçimleriyle devam ederek belge oluşturun ve dosyayı indirerek yazdırın ya da mail üzerinden tarafımıza ulaştırın.

7-) Uçak rezervasyonu veya satın alım belgesi:
Satın aldığınız veya rezerve ettiğiniz uçak dökümanlarını tarafımıza ulaştırmanız gereklidir. Eğer henüz uçak rezervasyonu yapmadıysanız vize başvurunuzda kullanılmak üzere geçici rezervasyon sağlayabilir ve başvurunuzu gerçekleştirebiliriz. Konaklamanızı davet gönderen kişinin evinde yapacaksanız davetiye yeterli olacaktır, eğer farklı bir planınız varsa otel rezervasyonu da eklemek gerekir.

8-) Banka hesap özeti:
Son 3 ayın hareketlerini içeren, en az 10.000 TL bakiyeli şahsi banka hesap dökümünüz, banka imza sirküleriyle birlikte temin edilmelidir.
Not: Yeni Zelanda konsolosluğu, başvuruları değerlendirirken kalınacak gün sayısını önceden belirlenmiş Yeni Zelanda Doları miktarı ile çarparak bankada bulunması gereken parayı hesaplamaktadır. Bununla birlikte otel ve uçak ödemelerinizin henüz yapılmamış olması yine gösterilmesi gereken miktarı etkileyen bir durumdur. Konuyla ilgili uzmanlarımıza danışabilirsiniz.

9-) Erkek başvuru sahipleri için Askerlik Durum Belgesi:
Askerlik Durum Belgesini E-Devlet şifrenizle barkodlu olarak çıkarabilirsiniz. Sisteme giriş yaptığınızda arama kısmına "Askerlik Durum Belgesi Sorgulama" yazarak yeni belge oluşturun ve dosyayı indirerek yazdırın ya da mail üzerinden tarafımıza ulaştırın.

10-) 16 yaşından küçük başvuru sahipleri için Muvafakatname:
Yeni Zelanda'ya tek başına ya da anne ve babasından yalnızca biriyle seyahat etmek isteyen 16 yaşından küçük kişiler noter onaylı muvafakatname hazırlamak zorundadır.

11-) Eğer varsa Avustralya Vizeniz:
Yeni Zelanda'ya Avustralya üzerinden geçecekseniz ya da sonrasında Avustralya planlarınız varsa ülkeden almış olduğunuz elektronik vize görüntüsünü -henüz sonuçlanmadıysa ise başvuru yaptığınıza dair belgeyi- sunmanız gerekmektedir.

12-) Eğer varsa tapu ve araç ruhsatlarınız:
Taşınmazlarınıza dair evraklarınız.

13-) Eğer çalışıyorsanız, şirket evraklarınız:
- Şirket İzin Dilekçesi (Çalıştığınız şirketten alacağınız dilekçe antetli kağıda yazılmalı, başvuru sahibinin ad soyadı, görevi, seyahat tarihleri, amacı, masrafların kimin tarafından karşılanacağı belirtilmelidir. Kaşe ve ıslak imzalı olmalıdır. Mümkünse İngilizce olmalıdır.)
- Faaliyet belgesi (Orijinal ıslak imzalı veya elektronik imzalı olmalı ve son 3 aydan eski olmamalıdır. 
- Ticaret sicil gazetesi (Fotokopi)
- Vergi levhası (Fotokopi)
- İmza sirküleri (Fotokopi)
- SGK işe giriş bildirgesi
- Maaş Bordrosu (Son 3 ayın bordrosu alınmalı, ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.)
- SGK 4A Hizmet dökümü (Hizmet dökümünüzü E-Devlet şifrenizle barkodlu olarak çıkarabilirsiniz. Sisteme giriş yaptığınızda arama kısmına "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" yazarak "Barkodlu Belge oluştur" tuşundan dosyayı indirerek yazdırın ya da mail üzerinden tarafımıza ulaştırın.)

Not: Şirket evrakları listesi özel sektör çalışanlarına yöneliktir. Farklı mesleklere (doktor, avukat, esnaf, memur, eczacı, mimar, dernek çalışanı, serbest meslek sahibi vb.) sahip kişiler için evraklar farklılık göstermektedir.

14-) Eğer emekliyseniz emeklilik evraklarınız:
- Emeklilik belgesi (Emeklilik belgenizi E-Devlet şifrenizle çıkarabilirsiniz.)
- Emekli maaşınızın yattığı Banka hesap özeti (Son 3 ayın hareketlerini içeren, en az 10.000 TL bakiyeli şahsi banka hesap dökümünüz, banka imza sirküleriyle birlikte temin edilmelidir.)

15-) Eğer çalışmıyorsanız, öğrenci ya da ev hanımıysanız sponsor evrakları:
Kanıtlanabilir geliriniz yoksa 1. derece bir yakınınızın (anne, baba ya da eş) size finansal sponsorluğunu sunması, buna dair gerekli evrakları sizin adınıza hazırlaması gereklidir. Size sponsor olacak kişi çalışıyorsa 13. maddde, emekliyse 14. maddeyi göz önüne alarak aynı evrakları hazırlayabilirsiniz. Buna ek olarak sponsor kişi, İngilizce bir sponsorluk mektubu hazırlayıp imzalayacaktır.

16-) Davetiye
Yeni Zelanda Aile/Arkadaş vizesi başvurularınızda en önemli evrak davetiyedir. Sizi davet eden Yeni Zelanda vatandaşı ya da Yeni Zelanda oturum kartı sahibi kişi, hazırlayacağı davetiyede seyahatinizin tarihleri ve amacı, ilişkinizin detayları paylaşmalı, davet eden kişinin tüm iletişim bilgileri, davet edilen kişinin de pasaport numarası dahil kişisel bilgileri yer almalıdır. Islak imzalı halinin ulaşması şart değildir, taratılıp mail üzerinden gönderilebilir. Davetiyeyle birlikte kişinin Yeni Zelanda pasaport ya da oturum kartı görüntüsü de gönderilmelidir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek