Slovakya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar
Slovakya Cumhuriyetine turistik amaçlarla seyahat etmeyi planlıyorsanız Slovakya turistik vize için başvuruda bulunmalısınız. Slovakya Cumhuriyetinin turistik geziler için istemiş olduğu turistik vize evrak listesine sayfamızın devamından ulaşabilirsiniz. Lütfen evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce Slovakya Konsolosluğundan turistik vize için gerekli olan evraklar listesi hakkında detaylı bilgi alınız. Slovakya vize işlemlerine tabi olan kişiler Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleridir. Resmi pasaport sahipleri ( Diplomatik/Siyah, Hususi/Yeşil, Hizmet/Gri) Slovakya’ya kısa süreli seyahatleri için vize işlemlerinden muaf tutulmuşlardır.
Standart Evraklar: Slovakya turistik vize ve her vize başvurusu için hazırlamanız gereken kişisel evraklardır. Bunlar pasaport, biometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, otel, uçak rezervasyonları, seyahat masraflarının rahatça karşılanabildiğini gösteren belgeler, Slovakya vize başvuru formu, pasaportta vize işlenmiş sayfalar mevcutsa bunların fotokopisi.
Mesleğinize Göre Değişen Evraklar: Slovakya vize başvuruları için kişisel evrakların yanı sıra her meslek grubuna göre temin edilmesi gereken farklı evraklar vardır. Başvuru sahibi çalışan, işveren, avukat, serbest meslek sahibi, öğrenci, çiftçi, öğretim üyesi olabilir. Bu durumda mesleğinize göre evraklar hazırlayıp Slovakya Konsolosluğuna sunmalısınız.
Slovakya Turistik Vize İçin Gerekli Belgeler
Lütfen Slovakya turistik vize başvurunuzu güncel tarihli evraklarla yapınız.
Standart Evraklar
Pasaport: Slovakya seyahatiniz için 10 yıldan eski olmayan ve en az 2 boş sayfası olan bir pasaport gereklidir. Eğer daha önceden almış olduğunuz vizeleriniz varsa lütfen vize işlenmiş sayfaların fotokopisini de başvuru evraklarınızın arasına ekleyiniz. Pasaportunuz Slovakya seyahat dönüşünüzden sonra da en az 3 ay geçerli olmalıdır.
Biometrik Fotoğraf: Başvuru sahibinin yüzünün açıkça belli olduğu, Schengen fotoğraf ölçülerine göre çekilmiş bir fotoğraf ile başvurunuzu yapmalısınız. Biometrik fotoğrafınızı Slovakya Schengen vize başvuru formunu doldurduktan sonra en sağ üst köşeye yapıştırmalısınız.
Slovakya Vize Başvuru Formu: Slovakya Schengen vize başvuru formunu doldururken yanlış bilgi vermemeye özen göstermelisiniz. Formda istenilen iletişim adreslerini doğru olarak yazmalısınız. Slovakya Konsolosluğunun vize işlem süreci boyunca başvuru sahiplerine ulaşması gerekebilir. Herhangi bir sıkıntı yaşamamak adına verdiğiniz e-posta ve telefon numaralarının güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Slovakya Schengen vize başvuru formu doldurulduktan sonra 37. Bölüme ve formun en alt kısmına başvuru sahibinin imza atması gerekir. Eğer başvuru sahibi reşit değil ise imzasını anne ve babası ya da yasal temsilcisi atmalıdır.
Slovakya Türkçe Schengen vize başvuru formu için tıklayınız.
Slovakya İngilizce Schengen vize başvuru formu için tıklayınız.
Slovakya Almanca Schenegn vize başvuru formu için tıklayınız.
Zorunlu Seyahat Sağlık Sigortası: Slovakya seyahat planınızın tamamını kapsayan en az 30.000 Euroluk seyahat sağlık sigortası yaptırmanız gerekir.
Ulaşım ve Konaklama Rezervasyonları: Slovakya vizesi için mutlaka gidiş dönüş seyahat rezervasyonlarınızı yaptırmanız gerekir. Eğer diğer Schengen ülkelerine de geçmeyi planlıyorsanız ara geçiş ulaşım ve konaklama rezervasyonlarınızı da başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Seyahatinizi ne ile yapacaksanız (otobüs, tren, uçak vb.) hangi araçla yaptığınıza dair belge dokümanlarını Slovakya Konsolosluğuna sunmalısınız. Yaptırmış olduğunuz rezervasyon tarihleri ile seyahat tarihleriniz birbiriyle uyumlu olmalıdır. Eğer özel bir araçla seyahat edecekseniz mutlaka aracın yeşil sigortasını, uluslararası ehliyet belgenizi dosyanıza ekleyin.
Seyahat Masraflarının Nasıl Karşılanacağına Dair Açıklayıcı Belgelerin Sunulması: Slovakya Konsolosluğuna seyahatiniz boyunca masraflarınızı nasıl karşılayacağınıza dair belgeler sunmalısınız. Son 6-12 ay içindeki hareketlerinizi gösteren banka hesap dökümü ve gelir belgelerinizi beyan ederek masraflarınızı kolayca karşılayabildiğinizi göstermelisiniz. Eğer masraflarınızı başka bir kişi finanse edecek ise o kişinin gelir belgeleri, banka dökümleri Slovakya Konsolosluğuna sunulmalıdır.
Mesleki Evraklar
Slovakya vize başvurunuz için hazırlamanız gereken standart evrakların yanı sıra mesleki evraklar da vardır.
Çalışanlar
- Maaş Bordrosu: Son 3 ay içinde alınmış, imzalı ve kaşeli olmalıdır.
- SGK Hizmet Dökümü: SGK Müdürlüklerinden ya da e-devletten barkodlu olarak alınabilir.
- SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşverenden barkodlu olarak alınmalıdır.
- İşyerinden İzin Yazısı: Şirketin antetli kağıdına yazılmış olmalı, Çalışan kişinin seyahat tarihlerinde izinli olduğu açıkça belirtilmeli, ıslak imzalı ve kaşeli sunulmalıdır.
- Şirket Evrakları: İmza sirküleri, şirketin ticaret odası kaydı, ticaret sicil gazetesi ve vergi levhası güncel olarak sunulmalıdır.
Şirket Sahipleri/ İşverenler
- SGK Hizmet Dökümü: Şirket sahipleri e devletten ya da SGK Müdürlüklerinden barkodlu hizmet dökümü alabilirler.
- Şirket Evrakları: İmza sirküleri, şirketin ticaret odası kaydı ve ticaret sicil gazetesi ile vergi levhası Slovakya Konsolosluğuna sunulmalıdır.
- Gelir Belgelerinin Sunulması: Kişinin üzerine kayıtlı, gelir sağladığı durumları varsa belgelemelidir.
- Vize Talep Dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına İngilizce olarak yazılıp imzalanmalıdır.
Öğrenciler
- Slovakya vize başvurusunda bulunacak öğrenciler öğrenim gördüğü kurumdan ya da e devletten öğrenci belgesi almalıdır. Diğer başvuru evraklarının arasına öğrenci belgesini de eklemelidir.
Çiftçiler
- Slovakya vize başvurusu için müracaat eden çiftçiler bağlı oldukları ziraat odasından çiftçilik belgesi almalı ve ayrıca varsa üzerine kayıtlı araç, hayvan bilgisini de Slovakya Konsolosluğuna sunmalıdır.
Emekliler
- Emekli iseniz Slovakya vize başvuru belgelerinizin içine emekli olduğunuzu gösteren belge de eklemelisiniz. E-devletten emeklilik belgesi alabilir ya da emekli maaşınızın işlem gördüğü bankadan onaylı belge alabilirsiniz.
Avukat, Doktor, Mühendis, Eczacı
- Başvuru sahipleri bağlı bulundukları odadan yazı almalı ve görev kimlik kartlarını Slovenya Konsolosluğuna sunmalıdır.
Yabancı Uyruklu Vatandaşlar
- Türkiye’de oturma izni olan yabancı uyruklu kişiler diğer başvuru evraklarıyla birlikte oturum kartlarını başvuru dosyasına eklemelidir.
Slovakya Vize Başvurusu
Slovakya turistik vize başvurusunda bulunmadan önce Slovakya Konsolosluğunu arayıp hangi belgeleri hazırlamanız gerektiği konusunda bilgi almanızı tavsiye ederiz.
Slovakya vize başvuru formunun doldurulması: Slovakya’ya turistik amaçlarla seyahat planlıyorsanız Slovakya Schengen vize başvuru formu doldurmalısınız. Formu doğru ve güncel bilgilerle doldurunuz. Başvuru formunun 21. Bölümünde seyahat türünüzü belirtmeniz gereken yere turistik seçeneğini işaretlemelisiniz. Slovakya Schengen vize başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra formun gerekli yerlerine imza atılmalıdır. Her başvuru sahibi için ayrı birer form doldurulup imzalı bir şekilde Slovakya Konsolosluğuna beyan edilmelidir.
Slovakya turistik vize için gerekli olan evrakların temin edilmesi: Slovakya vizesi için temin etmeniz gereken standart evraklarınız ile birlikte mesleğinize uygun evrakları hazırlayıp başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Eğer gezi planınızda diğer Schengen ülkelerine geçiş yapmayı düşünüyorsanız seyahat detaylarının yer aldığı bir dilekçe yazmalı ve dilekçenize varsa ulaşım ve konaklama rezervasyon dökümlerinizi de eklemelisiniz. Seyahat planınızın her detayından açıkça bahsetmeniz vizenizin olumlu sonuçlanmasına katkı sağlayabilir.
Slovakya Konsolosluğu vize randevusu: Slovakya turistik vizesi için hangi evrakları temin etmeniz gerektiğini öğrendikten sonra gereken evrakları toplamalı ve Slovakya Konsolosluğuna vize randevu talebinde bulunmalısınız. Daha önceden Schengen ülkeleri için Vize Bilgi Sistemine kayıtlı bir parmak iziniz yoksa Slovakya Konsolosluğuna gidip parmak izi vermeniz gerekecektir. Parmak izi prosedürleri için size verilecek olan randevu saatine vaktinde gelmeye özen gösteriniz.
DİKKAT!
Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan ve Karadağ vatandaşlarının, biometrik pasaportları olması durumunda vize başvurusu yapmalarına gerek yoktur.
Seyahatine 15 günden daha az bir süre kalmış olan başvuru sahiplerinin Slovakya vize kabulü yapılmayabilir. Lütfen en geç 1 ay öncesinden Slovakya vize başvurularınızı tamamlayınız.
Slovakya Schengen Vizesi
Slovakya Cumhuriyeti Schengen bölgesine dahil olan 26 ülkeden biridir. Dolayısıyla Slovakya seyahatiniz için Schengen vizeye başvurabilirsiniz. Slovakya çok girişli bir Schengen vize ile diğer Schengen ülkelerine de kısa süreli seyahat etme hakkınız vardır. Slovakya Schengen vize başvuruları yapılmadan önce seyahat planlaması yapılması gerekir. Seyahatiniz için en uzun konaklayacağınız ülke, ilk giriş yapacağınız ülke gibi en başta belirlenmesi gereken noktalar vardır. Slovakya seyahatinize başlarken diğer Schengen ülkelerine de geçiş yapmak isterseniz hangi ülkede ne kadar konaklayacağınızı, konaklama ve ulaşım rezervasyonlarınızı başvurunuzda açıkça belirtmeniz gerekir. Unutmayın, başvurunuz için ne kadar açık ifadeler kullanırsanız, ne kadar detaydan bahsederseniz vizenizin olumlu sonuçlanma olasılığı o kadar artar.
Slovakya turistik vize almak için Slovakya Cumhuriyetinin Türkiye temsilcilikleri olan Slovakya Konsolosluğuna başvuruda bulunmalısınız. Başvuru için gerekli olan kişisel ve mesleksel belgeleri hazırlayıp Slovakya Konsolosluğuna sunmalısınız. Slovakya Konsolosluğu gerek görmesi halinde başvuru sahiplerinden farklı evraklar temin etmesini isteyebilir. Lütfen sizden istenilen belgeleri eksiksiz olarak ve zamanında beyan edin.
Slovakya Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?
Slovakya turistik vize sonuçları doğru ve tam evraklar ile başvuruda bulunulmuşsa 10 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Slovakya vize başvurularını değerlendirmeye alma ve sonuçlandırma yetkisi sadece Slovakya Konsolosluğundadır. Slovakya Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda başvuru sahiplerinden farklı belgeler temin etmelerini isteyebilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız süre kaybı yaşamanız olasıdır. Bu yüzden lütfen Slovakya vize başvurularınızı seyahat tarihinizden en az 30 gün öncesinden yapınız.
Slovakya seyahatiniz için detaylı bir dilekçe yazmanız ve seyahatinizin her aşamasından bahsetmeniz vizenizin olumlu sonuçlanmasına katkı sağlayabilir. Slovakya seyahatiniz sonrasında ülkenize geri döneceğinize dair kanıtlayıcı belgeler sunmanız gerekir. Vizenizin zamanında çıkmasını istiyorsanız lütfen Slovakya vize başvuru prosedürlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirin. Vizeniz olumlu sonuçlanırsa Slovakya Konsolosluğu bu durumu tarafınıza bildirecektir. Size bildiri yapıldıktan sonra pasaportunuzu Slovakya Konsolosluğundan teslim alabilirsiniz. Şimdiden iyi seyahatler dileriz.