Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Letonya Vizesi

Letonya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Letonya Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Letonya’da ikamet eden bir yakınınızı ziyaret amaçlı bir seyahat düşünüyorsanız Letonya aile ziyaret vize başvurusunda bulunmalısınız. İçeriğimizin devamında Letonya aile ziyaret vizesi için gerekli evraklar 2024 ve Letonya vize ücreti 2024 hakkında işinize yarayan bilgiler bulabilirsiniz.

Letonya aile ziyaret vizeleri kısa süreli (90 günden az) Schengen vize  kategorisine girmektedir. Seyahatinizin amacını, kalış sürenizi ve mesleki durumunuzu bilgi@happyturizm.com adresinden detaylı olarak açıklamanız durumunda Letonya aile ziyaret vizesi için gerekli evraklar 2024 listesi tarafınıza gönderilmektedir. İletişim adreslerimizden de bize ulaşarak sorularınızı sorabilirsiniz. Letonya vize işlemleri hakkında genel bilgi almak için ‘Letonya Vize İşlemleri’ sayfamızı ziyaret edin.

Letonya Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport: Seyahat sonrası en az 3 ay daha geçerli pasaportla başvuru yapılmalıdır. Pasaportunuzda en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Başvurunuzu yapmadan önce pasaport geçerlilik tarihini kontrol ediniz. Daha önceden alınmış olan vizeler varsa pasaportunuzda vize işlenmiş sayfaların da fotokopisi sunulmalıdır.
  • Letonya Schengen Vize Başvuru Formu: Letonya aile ziyaret vize başvurunuz kısa süreli seyahat kapsamına girdiği için Letonya Schengen vize başvuru formu doldurulmalıdır. Letonya Scehengen vize başvuru formu hakkında sormak istediklerinizi bilgi@happyturizm.com adresinden sorabilirsiniz. Letonya Schengen vize başvuru formu doldurulduktan sonra mutlaka imzalı teslim edilmelidir.
  • Biometrik Fotoğraf: Letonya aile ziyaret vize başvurusu için Schengen fotoğraf ölçülerine göre çekilmiş 2 adet fotoğraf gereklidir.
  • Davetiye: Letonya’da ikamet eden kişiden alınan davetiye Göçmen ve Vatandaşlık İşleri tarafından onaylanmalıdır. Davetiyede davet eden ve davet edilen kişilerin tüm kişisel bilgileri yer almalıdır. Aynı zamanda akraba derecesini kanıtlayan belge, seyahat tarihleri, giriş sayısı ve daveti yapan kişinin adres bilgileri bulunmalıdır.
  • Konaklama ve Ulaşım Rezervasyonları: Letonya seyahatiniz boyunca otelde konaklamak istiyorsanız konaklama rezervasyonlarınızı Letonya Konsolosluğuna sunmalısınız. Ulaşım belgeleri (uçak, tren, otobüs vb.) de başvuru dosyasına eklenmelidir. Ulaşım ve konaklama rezervasyonlarının seyahat tarihleriyle uyumlu olması gerekir.
  • Seyahat Masraflarının Karşılanabildiğine Dair Evraklar: Başvuru sahibinin Letonya seyahatini karşılayacak gücünün olduğunu kanıtlaması gerekir. Eğer masraflarına sponsor olacak biri varsa sponsor olan kişinin gelir belgeleri de sunulmalıdır.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Letonya ziyareti için tüm Schengen ülkelerinde geçerli olan 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yapılmalıdır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak talep etmenizle sizin adınıza sağlık sigortanızı yapmaktayız.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneği
  • Kimlik Fotokopisi

Çalışanlar

  • Maaş Bordrosu: Son 3 aylık maaş bordrosu kaşeli ve imzalı olarak başvuru için sunulmalıdır.
  • SGK 4A Hizmet Dökümü ve SGK İşe Giriş Bildirgesi: Hizmet dökümleri e-devletten alınabilir.
  • Şirket Evrakları: Orijinal faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopisi ve ticaret sicil gazetesi.
  • Vize Talep Dilekçesi: Konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdına İngilizce yazılmalı, kaşe ve imzalı olarak sunulmalıdır.

İşverenler

  • Şirket Evrakları: Vergi levhası, imza sirküleri fotokopisi, ticaret sicil gazetesi ve faaliyet belgesinin orijinali.
  • SGK 4B Hizmet Dökümü: e-devletten barkodlu olarak alınabilir.
  • Vize Talep Dilekçesi: İngilize olarak konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdına yazılmalıdır.

Emekliler

  • Emekli kartı ya da emekli maaşının işlem gördüğü banka onaylı evrak sunmalıdır. Emekli olduğuna dair belge e-devletten temin edilebilir.

Öğrenciler

  • Öğrenci olan başvuru sahipleri, orijinal öğrenci belgelerini başvuru için sunmalıdır.

Letonya Aile Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Letonya aile ziyaret vize başvurusu için Letonya’da ikamet eden yakınınızdan bir davetiye almalısınız. Davet eden ve davet edilen kişi bilgileri, adres bilgileri mutlaka davetiyede olmalıdır. Ayrıca Letonya’da yaşayan yakınınızla akrabalık derecenizi ispat eden Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneği de sunmalısınız. Davetiye detaylarını öğrenmek için telefon numaralarımızdan bizi arayabilir ya da bilgi@happyturizm.com adresinden sorularınızı gönderebilirsiniz. 
Letonya vize işlemlerine Umuma Mahsus (Bordo) pasaportu olan kişiler tabi olmaktadır. Diplomatik (Siyah), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaportu olanlar kısa süreli Letonya seyahatleri için vize prosedürlerinden muaftır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık ile zahmetsiz bir şekilde Letonya vize işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.Son 5 yıl içinde alınmış Schengen vizeniz varsa başvuru için şahsen bulunmanıza gerek yoktur. Letonya aile ziyaret vize evraklarınızı posta ile ofisimize ulaştırmanız durumunda başvuru işlemlerinizi başlatmaktayız. Evraklarınızı hazırlarken yardıma ihtiyaç duyduğunuzda telefon numaralarımızdan bizi arayıp sormak istediklerinizi sorabilirsiniz. Vizeniz olumlu olursa pasaportunuzu bulunduğunuz yere kargo ile gönderiyoruz. 

Letonya Aile Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Letonya vize işlemlerinizi usulüne uygun yerine getirdiğinizde vize sonucu yaklaşık 10 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Eksik ya da yanlış evrak ile başvuru yapıldığında süre kaybı yaşamanız olasıdır. Yabancı pasaportlarla yapılan Letonya vize başvuru sonuçları ise 10 iş gününden daha uzun sürede açıklanabilir. 

Letonya aile ziyaret vize başvuru sonuçlarını değerlendirme ve sonuca bağlama yetkisi sadece Letonya Büyükelçiliğindedir. Vize servisimiz başvuru aşamasında yerine getirilmesi gereken prosedürler konusunda sizlere hizmet vermektedir. Ancak vize sonuçlanma aşamasına müdahale edememektedir. Letonya Ankara Büyükelçiliği, Türkiye ve Letonya resmi tatillerinde hizmet vermemektedir. Letonya aile ziyaret vize işlemleri hakkında sormak istediklerinizi bilgi@happyturizm.com adresinden bize gönderin.

Letonya İzmir, Antalya, Ankara, İstanbul, Edirne, Bursa Vize İşlemleri

Letonya vize işlemleriniz için bulunduğunuz şehirden evraklarınızı vize servisimize göndererek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Son 5 yıl içinde Schengen ülkeleri için verilmiş bir parmak iziniz varsa başvuru için şahsen bulunmanıza gerek yoktur. Ancak ilk defa bir Schengen ülkesi için vizeye başvurduysanız başvuru esnasında şahsen bulunup parmak izi beyanında bulunmalısınız. 

Letonya aile ziyaret vize evrakları için sayfamızı okuyarak bilgi alabilirsiniz. Seyahat amacınızı, kalış sürenizi ve mesleki durumunu bizlere detaylı olarak anlatmanız durumunda e-posta adresinize Letonya aile ziyaret vize evraklarını göndermekteyiz. Gönderilen bilgiler doğrultusunda evraklarınızı hazırlayabilirsiniz. Hazır olan evraklarınızı ofisimize kargo ile gönderin, başvuru işlemlerinizi başlatalım. Happy Turizm Vize - Danışmanlık ile sıkıcı ve yorucu vize prosedürleriyle uğraşmadan vize başvurunuzu yapabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek