Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Letonya Vizesi

Letonya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Letonya Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

Letonya’ya iş toplantısı, seminer, panel, sempozyum, iş görüşmesi gibi amaçlarla seyahat etmeyi planlıyorsanız Letonya ticari vizeye başvurmalısınız. Letonya ticari vize için gerekli evraklar 2024 ve Letonya vize ücreti 2024 ile ilgili bilgi almak için sayfamızın devamını okumanızı tavsiyede ederiz. 

Letonya kısa süreli ticari seyahatler Schengen vize kategorisine girmektedir. Letonya ticari vize evrakları hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşın. Seyahat amacınızı ve Letonya’da kalış sürenizi bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere açıklamanız durumunda hazırlamanız gereken evrak listesini e-posta adresinize göndermekteyiz.

Letonya Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport: Seyahat sonrası en az 3 ay daha geçerli bir pasaportla başvuru yapmalısınız. Pasaportunuzda en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Pasaportunuzda vize işlenmiş sayfalar varsa fotokopilerini sunmalısınız. Pasaportun geçerlilik tarihini başvuru işlemlerinizi başlatmadan kontrol ediniz.
  • Letonya Schengen Vize Başvuru Formu: Letonya ticari ziyaretleriniz kısa süreli vize kategorisine girdiğini için Letonya Schengen vize başvuru formu doldurulmalıdır. Letonya Schengen vize başvuru formu doldurulmadan önce aşağıda bulunan vize başvuru formunu incelemenizi tavsiye ederiz. Form doğru bilgilerle ve titiz bir şekilde doldurulduktan sonra gerekli yerlere mutlaka imza atılmalıdır. Planladığınız seyahat kapsamında Letonya’dan başka Schengen ülkelerine geçiş yapmak istiyorsanız başvuru formunda sorulan giriş sayısını ona göre işaretlemeniz gerekir. (tek girişli, çift girişli, çok girişli) Başvuru formu için yazdığınız adres bilgilerinin doğru ve güncel olması gerekir.
  • Biometrik Fotoğraf: Letonya ticari seyahatleriniz için Schengen koşullarına uygun 2 adet biometrik fotoğraf çektirmelisiniz. 
  • Davetiye: Letonya’ya yapacak olduğunuz ticari seyahatler için ticari davetiye gereklidir. Davetiye, Letonya'daki şirketin antetli kağıdına yazılmalı, kaşeli ve imzalı olmalıdır. Davetiye gönderen kişinin Letonya kimliği ve pasaport fotokopisiyle birlikte teslim edilmelidir.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Seyahatinizin tamamını kapsayan en az 30.000 Euro teminatlı olarak seyahat sağlık sigortası yapılmalıdır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık talep etmeniz halinde seyahat sağlık sigortanızı sizin adınıza yapmaktadır.
  • Mali Yeterliliği Gösteren Evraklar: Letonya ticari ziyaretinizi finanse edebileceğinizi gösteren evraklar sunmanız önemlidir. (banka dökümü, maaş bordrosu vb.)
  • Ulaşım ve Konaklama Rezervasyonları: Letonya ticari vize başvuru evraklarınızın arasında konaklama ve ulaşım rezervasyonlarınız olmalıdır. Konaklama ve ulaşım rezervasyonlarınızın seyahat tarihlerinizle uyumlu olması gerekir. Eğer seyahatiniz içinde diğer Schengen ülkelerine de geçecekseniz ara geçiş rezervasyon ya da satın alınmış bilet dokümanlarınızı mutlaka Letonya Konsolosluğuna sunmalısınız. Geçişlerinizi bir dilekçe yazarak detaylı bir şekilde anlatmalısınız.
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneği

Çalışanlar

  • SGK 4A Hizmet Dökümü ve SGK İşe Giriş Bildirgesi: Çalışan başvuru sahipleri SGK hizmet dökümlerini e-devletten temin edebilirler.
  • Maaş Bordrosu: Letonya ticari vize başvurusu için son 3 aylık maaş bordrosu kaşeli ve imzalı bir şekilde sunulmalıdır.
  • Vize Talep Dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına İngilizce olarak Konsolosluğa hitaben yazılmalı, imzalı ve kaşeli olmalıdır.
  • Güncel Şirket Evrakları: Orijinal faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri fotokopisi ve vergi levhası Letonya ticari vize başvurusu için gereklidir.
  • Banka Hesap Dökümü: Son 3 aylık banka hesap özeti sunulmalı ve hesapta en az 4000 TL bakiye bulunmalıdır.

İşverenler 

  • Güncel Tarihli Şirket Evrakları: Ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri fotokopisi, orijinal faaliyet belgesi, vergi levhası başvuru için gereklidir.
  • Vize Talep Dilekçesi: Konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdına yazılmalıdır. Dilekçe İngilizce olmalıdır.
  • SGK 4B Hizmet Dökümü: İşverenler hizmet dökümlerini e-devletten temin edebilir.

Emekliler

  • Emeklilik Kartı: e-devletten emeklilik belgesi alınabilir.
  • Banka Dökümü: Emekli maaşının işlem gördüğü bankadan imzalı ve onaylı döküm alınabilir.

DİKKAT!

Yabancı uyruklu başvuru sahipleri ikamet kartlarını da başvuru belgeleriyle birlikte sunmalıdır.

Letonya Ticari Vizesi Almak Kolay Mı?

Letonya vize işlemlerine Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri tabidir. Diplomatik (Siyah), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaport sahipleri kısa süreli (90 günden az) Letonya seyahatleri için vize işlemlerinden muaftır. Letonya ticari seyahatleriniz için Letonya şirketi tarafından gönderilen bir davetiye ihtiyaç duyarsınız. Bu davetiye Letonya şirketinin antetli kağıdına yazılmalıdır. Davet eden kişinin Letonya kimliği ve pasaport fotokopisi de belgelerin arasında sunulmalıdır.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık’ın vize danışmanlık hizmeti verdiği ülkelerden biri de Letonya’dır. Letonya vizesi hakkında genel bilgi almak için Letonya sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Letonya ticari vize işlemleri için yorulmanıza  gerek kalmadan vize servisimiz aracılığıyla başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Letonya ticari vize evrakları başvuru sahibinin seyahat amacına ve mesleki durumuna göre değişiklik gösterebilir. Durumunuza uygun Letonya ticari vize evraklarını öğrenmek için bilgi@happyturizm.com adresine mail atabilir yada iletişim adreslerinizden bize ulaşabilirsiniz. 

Letonya Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?

Letonya ticari vize başvuruları gerekli vize prosedürleri yerine getirildiğinde yaklaşık olarak 10 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Letonya vizesine başvuran yabancı uyruklu kişilerin vize sonuçlanma süreleri daha uzun olabilmektedir. Seyahatinizi belirlediğiniz süre içinde gerçekleştirmek istiyorsanız Letonya vize prosedürlerini eksiksiz olarak yerine getirmeniz gerekir. Evraklarınızı titizlikle hazırlamalı, başvurunuzu zamanında yapmalısınız. 

Sayfamızda yer alan ticari vize evraklarından farklı olarak Letonya Konsolosluğu başvuru sahiplerinden yeni evraklar isteyebilir. Letonya Konsolosluğunun istediği evrakları zamanında teslim etmeye özen gösteriniz. Letonya ticari vize başvurularını değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisi sadece Letonya Konsolosluğundadır. Vizeniz olumlu yanıt alırsa Letonya vizenizin işlenmiş olduğu pasaportunuzu bulunduğunuz yere kargo ile göndermekteyiz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık farkıyla zahmetsiz bir şekilde vize başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Letonya Ankara Büyükelçiliği Türkiye ve Letonya resmi tatillerinde hizmet vermemektedir. Letonya Ankara Büyükelçiliği tatil günlerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Letonya ticari vize hakkında sormak istediklerinizi bilgi@happyturizm.com adresinden bize ulaştırabilirsiniz. Yetkililerimiz sorularınızı cevaplayıp size geri dönüş yapacaktır.

Letonya İzmir, Ankara, İstanbul, Bursa, Edirne, Antalya Vize İşlemleri

Letonya ticari vize başvurunuzu vize servisimiz aracılığıyla bulunduğunuz şehirden gerçekleştirebilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık ile zahmetsiz bir şekilde Letonya vizenizi alabilirsiniz. Letonya vizesi için gerekli evraklar 2024 ve Letonya vize ücreti 2024 ile ilgili bilgi@happyturizm.com adresine mail atarak bilgi alabilirsiniz. Bizimle iletişime geçtikten sonra seyahatinizin amacına ve mesleki durumunuza uygun evrak listesi tarafınıza gönderilmektedir. Size gönderilen yönlendirmeler doğrultusunda evraklarınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Hazırladığınız evrakları size en yakın ofisimize posta ile ulaştırın. Evraklarınız bize ulaştığında kontrollerini tamamlamakta ve başvuru için gereken işlemleri başlatmaktayız. Letonya Konsolosluğunun başvuru işlemleri için ek evrak isteme ve kişileri çağırma yetkisinin olduğunu da unutmamalısınız. Başvurunuz sonucunda vizeniz çıkarsa pasaportunuzu bulunduğunuz yere kargo ile göndermekteyiz. Letonya ticari vize hakkında sormak istediklerinizi bize bilgi@happyturizm.com adresinden gönderebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek