Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Kuveyt Vizesi

Kuveyt Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Kuveyt Evrak Tasdik İşlemleri

Tasdik işlemi Türkiye’deki belgelerin diğer ülkelerde kullanılabilmesi için resmi onay alınması demektir. Evrakların resmi olarak geçerli ve kullanabilir olması için ilgili temsilcilikten onaylatılması gerekmektedir. Belgeler hangi ülkede kullanılacaksa Türkiye’deki yetki alanlarına göre ilgili Başkonsolosluk, Fahri konsolosluk veya Büyükelçiliklerden evrak tasdik yapılır.

Konsolosluk veya Büyükelçiliklerden tasdik işlemleri her ülkenin evrak, sayfa başına ödenen harçlar, sonuçlanma süreleri, vekâlet, evrak statüsüne farklılık gösterebilir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık tüm ülkelerin tasdik işlemleri için hizmet vermektedir.

Kuveyt evrak tasdik Kuveyt İstanbul Başkonsolosluğu veya Kuveyt Ankara Büyükelçiliğinden direkt olarak işleme alınmaktadır. Kuveyt Cumhuriyeti için fatura, vekâlet, ticari iş birlikleri veya oturum için belgeler, aile birleşimi, öğrencilik gibi şahsi evrakların tüm belgelerin resmi olarak onaylatıldıktan sonra Kuveyt Cumhuriyetinde kullanılabilir.

Kuveyt konsolosluğundan evrakların onaylatılması için ilk aşama evrakın statüsünün belirlenmesi gerekir. Evrakların başvuru türlerin statülerine göre belirlendiği için öncelikle belgelerin kontrol edilmesi gereklidir. Tasdik yapılacak evrakı Happy Turizm Vize - Danışmanlık evrak tasdik uzmanlarımıza iletildiğinde incelenir ve başvuru için şartların detayları paylaşılır.

Şahsi Evraklar İçin Evrak Tasdik İşlemi Nasıl Yapılır?

Konsolosluktan şahsi evrakların tasdik işlemleri evrakların asıllarını Happy Turizm Vize - Danışmanlık temsilcilerine ulaştırılması başvuru işlemlerinin başlatılması için yeterlidir. Tasdik yapılacak evrakların statüsüne göre ödenmesi gereken harç miktarı belirlenir. Şahsi evraklar ile ticari evrakların harçlar ve prosedürleri farklılık göstermektedir.

Kuveyt Konsolosluğu’ndan Kuveyt Evrak Tasdik İşlemleri yaptırabileceğiniz şahsi statüsünde sayılan evraklar arasında nüfus kayıt örneği, sabıka kaydı, öğrenci belgesi, diploma, pasaport, kimlik, doğum kayıt örneği, evlenme kayıt örneği, evlilik cüzdanı, taahhütname, muvafakatname, ehliyet gibi birçok kişisel evrakların tasdiki yapılmaktadır.

Şahsi Tasdik Başvuru Aşamaları

  • Tasdik olacak evrakın yeminli tercümanlık ofisleri tarafından çeviri yapılır ve bağlı olduğu noterden onaylattırılır. (Bu işlem kurumumuz tarafından yaptırılmaktadır.)
  • Noter onaylı çevirisi yapılan belge İstanbul Valiliği tarafından onaylatılır. Konsolosluklar her Valiliğin imzasını tanımadığı için diğer şehirlerin Valilik onayı olsa dahi İstanbul Valiliği’nden yeniden onay yapılması gereklidir.
  • Başvuru için şirketimize vekâlet gerekmemektedir. Kurumumuz tüm tasdik işlemlerinizi sizin adınıza tamamlamada tam yetkilidir.
  • Şahsi tasdik başvuru evrakları hafta içi 10:00-12:00 arasında yapılır.
  • Sonuçlanma süresi olarak konsoloslukların yoğunluk durumuna göre aynı gün veya 1 iş gününde tamamlanır. Dağıtım öğleden sonra 13:00-15:00 arasında yapılır.

Ticari Evraklar İçin Evrak Tasdik İşlemi Nasıl Yapılır?

Kuveyt Cumhuriyeti ile iş birlikleri, ticari anlaşmalar, fatura menşei, gümrük, ithalat-ihracat gibi tüm ticari işlemler için hazırlanan evraklara iki ülke arasında resmiyet kazandırmak, belgelerin yasal olarak geçerliliği sağlamak ve kullanabilmek amacıyla konsolosluktan evrak tasdik yapılması gereklidir.

Ticari Tasdik Başvuru Aşamaları

  • Tasdik yapılacak evrakın aslını tarafımıza kargo veya ofislerimize teslim edildiğinde İngilizce olarak noter onaylı yeminli tercümandan çeviri yapılır. (Bu işlem kurumumuz tarafından yaptırılmaktadır.)
  • Ticari belgelerin asılları İngilizce olarak hazırlanması durumunda evrak bağlı bulunduğu Ticaret Odası’na onaylatıldığında Noter onaylı çeviri yapılmadan işleme alınabilmektedir.
  • Noter onaylı çevirisi yapılan evrak veya Ticaret odası onaylı İngilizce evrak İstanbul Valiliği’nden onay yapılır. Farklı şehir Valilikleri yine İstanbul Valiliği tarafından onaylatılması gereklidir.
  • Ticari evraklar için şahsi evrak tasdiklerinde olduğu gibi vekâlet, yetki yazısı vs. gerek duyulmadan tüm işlemleri Happy Turizm Vize - Danışmanlık tarafından tamamlanmaktadır.
  • Ticari tasdik başvuru evrakları hafta içi 10:00-12:00 arasında işleme alınır.
  • Tasdiklerin çıkış süreleri konsolosluğun inisiyatifinde olmakla beraber aynı gün veya 1 iş gününde öğleden sonra 13:00-15:00 arasında teslim edilmektedir.

Kuveyt Evrak Tasdik İşlemleri İçin Gerekli Olan Evraklar

Kuveyt Başkonsolosluk veya Büyükelçiliğinden evrakların tasdik işlemleri için öncelikle evrak statüsüne göre çeviri, noter onayı, Valilik onayı veya Ticaret odası onayı gereklidir. Farklı şehirlerden firmalar veya şahsi tasdikler için noter onaylı çeviri yapıldığında noterin olduğu şehirdeki Valilikten onay yapılması zorunludur. Türkiye’den farklı ilden başvuru yapmak isteyen firma ya da kişilerin İstanbul veya Ankara’da tasdik yapılacağı için noter onaylı çevirili evraklarını il Valiliğine onaylatmaları gerekir. İstanbul valiliği noterin bağlı bulunduğu ildeki Valiliğin onayı olmadan belgeyi onaylamayacaktır. Başvuru için evrak asılları tarafımıza ulaştırıldığında noter onaylı çeviri, valilik onayı ve ticaret odası onayı hizmetimiz dâhilindedir. Çeviri, valilik onayı iki iş gününde tamamlanır sonraki ilk iş günü konsolosluktan evrak tasdik işlemi başlatılır. Konsolosluk normal şartlarda aynı gün teslim edebilir ancak yoğunluk durumuna göre bir veya iki iş gününde sonuçlandırılabilir. Tasdik tüm işlemler dahil en geç beş iş gününde tamamlanır ve teslim edilir. Ancak her ihtimali göz önünde bulundurarak son dakikaya bırakılmaması kurumumuz tarafından tavsiye edilir.

Kuveyt Konsolosluğu Evrak Tasdik İşlemleri Hakkında

Kuveyt Evrak tasdik Kuveyt Cumhuriyeti sınırları içerisinde fatura menşei onaylatma, evlenme, eğitim, çalışma izni, oturum başvurusu yapacak Kuveyt’e gittikten sonra geçerli belgelerini resmi olarak ülkede tanınması ve kullanabilmesi için Türkiye’den evrakların tasdik yapılması gereklidir. Türkiye’den Kuveyt’e çalışmaya gidecek kişilerin genellikle Diploma, Sabıka Kaydı, Transkript gibi meslek grubuna göre istenilen belgeleri onaylatılabilir.

Aile birleşimi, eş veya çocuk üzerinden oturum başvuruları için Evlenme kayıt örneği, evlilik cüzdanı, doğum kayıt örneği, doğum belgesi, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği gibi belgelerinin Kuveyt Başkonsolosluğu veya Ankara Büyükelçiliğinden tasdik yapılması gereklidir.

Kuveyt Evrak Tasdik İşlemleri için Kuveyt resmi dili olan Arapça olarak çeviri yapılabilir ancak Türkiye’den başvurularda Arapça olarak yapılan çeviriler İngilizceye oranla biraz riskli olduğu için konsolosluk İngilizce çeviriler kabul etmektedir. İngilizce çeviriler noter onaylı olarak yaptırıldığında Kuveyt’te herhangi bir sorun yaşamadan geçerli sayılır ve resmi kurumlar tarafından kullanılabilir. Başvurularda gerekli görülmediği sürece İngilizce çeviri yapılmasını tavsiye ediyoruz. Mutlaka Arapça çeviri isteyen firma ya da kişiler için kurumumuz çeviri yaptırdıktan sonra teyit amaçlı karşı tarafa veya başvuru yapan kişilerden kontrol edilmesini rica eder ve onay verildikten sonra noter onayı yapmaktadır.

Kuveyt Tasdik Ücretleri Ne Kadar?

Kuveyt Başkonsolosluğu evrak tasdik işlemleri için evrakları inceledikten sonra fiyat bilgisi vermektedir. Ödenmesi gereken ücretler şahsi evrak tasdik işlemlerinde ve ticari evrak tasdik işlemlerinde farklılık göstermektedir.

Şahsi Evrak Tasdik Ücretleri

Konsolosluk sayfa başı ücret alır.
Evrakın türüne göre ödenmesi gereken miktar değişiklik gösterebilir.
Evrak inceledikten sonra fiyat belirlenir ortalama sayfa başı ücret değişiklik gösterebilir.

Ticari Evrak Tasdik Ücretleri

Konsolosluk sayfa başı ücret alır.
Ticari statüsü taşıyan tüm belgeler inceledikten sonra fiyat belirlenir (Happy Turizm Vize - Danışmanlık belgelerinizi konsolosluktan teyit aldıktan sonra fiyat teklifini sizlere iletecektir.)

Kuveyt Evrak Tasdik İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kuveyt evrak tasdik işlemleri için Happy Turizm Vize - Danışmanlık temsilcilerimiz ile iletişime geçebilir ve tasdik yaptırmak istediğiniz evrakları ön bilgi almak için tarafımıza mail olarak iletilebilirsiniz. Evrakların statüsü, evrakınızın kelime sayısına göre çeviri masrafları, konsolosluk harçları, noter onaylı, valilik onayı ve diğer detaylar için tarafınıza detaylı bilgi verilir. İşlemleri başlatmak için evrakınızın aslını tarafımıza kargo yapabilir veya ofislerimize teslim edebilirsiniz. Tüm işlemleriniz sizin adınıza tamamlama ve teslim alma yetkisine sahip olduğumuz için tüm bu süreç içerisinde vekâlet vermenize ve şahsen gelmenize gerek kalmadan işlemleriniz tarafımızdan tamamlanmaktadır.

Tasdik işlemleri için aklınıza takılan sorular hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için bizlerle 0(312) 419 56 41 numaralarımızdan ulaşabilir veya bilgi@happyturizm.com adreslerimize evraklarınızı iletip bilgi alabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek