Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avusturya Ticari Vize Nasıl Alınır?

Bu sayfamızda Avusturya vize başvurusu hakkında genel bilgileri ve vize ücretlerini sizler için derledik. Ticari vize bir Schengen vizesi olup sahip olduğu kişiye en fazla 90 gün Avusturya veya Schengen bölgesinde kalış hakkı tanır. 90 gün azami vize kalış süresidir, konsolosluk vize başvurusu sonucunda daha az süreli bir vize kararı verebilir.

Avusturya ticari vizesi için gerekli evraklar, vize başvurusu yapan kişinin bilgilerine göre değişiklik gösterir. Kişinin iş veren veya çalışan olması evrak listelerini değiştirmektedir. Ticari vize başvurularında Avusturya’da ticari iş birliği veya toplantı yapılacak şirketten mutlaka ticari davetiye alınmalıdır. Ticari davetiye haricindeki diğer evraklar ise başvuran kişiye ait evraklar olmalıdır.

Avusturya Ticari Vize Evrakları

Şahsi Evraklar
Pasaport:
(Seyahat bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.)
Biyometrik fotoğraf: (2 adet beyan edilmeli ve ölçüleri 35×45 cm olmalıdır. Arka fonun beyaz olmasına dikkat ediniz.)
Nüfus cüzdanı fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
Şahsi/şirket banka hesap cüzdanı/ hesap dökümü:
(Son üç aylık hareketleri kapsamalı, içerisinde en az 35.000 TL olmalıdır.)
İkametgah Belgesi: E-devletten veya Nüfus Müdürlüğünden temin edebilirsiniz.
Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını kanıtlar belgeler: son üç aylık hesap hareketlerini içerir banka hesap özeti ve bankanın imza sirküleri veya hesap cüzdanı fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır
Ulaşım rezervasyonları: Uçak/tren/otobüs seyahatlerinde: rezervasyon belgesi Özel araçlı seyahatlerde: ruhsat fotokopisi ve uluslararası ehliyet ayrıca seyahat güzergahının detaylı beyanı
Şahsi Dilekçe
Avusturya ticari vize başvurusu ile ilgili açıklama yapmak veya iletmek istediğiniz durumları içeren Almanca ya da İngilizce yazılmış, şahsen imzaladığınız dilekçe. (Çalışansanız işveren yazısı zorunludur, fakat şahsi dilekçe zorunlu değildir.)
Seyahat Sağlık Sigortası: Bütün Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000 teminatlı olmalıdır. 
Otel Rezervasyonu: Otel rezervasyonlarını gösteren belgeler
Başvuru sahibinin geliri yok ise; eşinizin veya ebeveynlerin veya aile üyesinin masrafları üstlendiğine dair yazı ve evraklara dair detayları (sponsor bilgileri) aşağıda bulabilirsiniz.

Çalışanlar için Avusturya Ticari Vize Evrakları

Vize talep dilekçesi: (Konsolosluğa hitaben İngilizce ya da Almanca olarak şirketin antetli kağıdına yazılmalı ve imzalı olmalıdır. Çalışanın işe başlangıç tarihi, işteki pozisyonu da belirtilmelidir. Dilekçe örneği için tıklayınız.)
Davetiye: (Avusturya’da iş birlikteliğiniz olan şirketin antetli kağıdına İngilizce veya Almanca olarak yazılmış, davet eden kişinin adı soyadı, pasaport numarası, pasaport ve kimlik fotokopisi ile beraber mail olarak gönderilen bir belge olmalıdır.)
Güncel tarihli şirket evrakları: (Orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
Maaş bordrosu: (Son üç aylık hareketler şirket yetkilisi tarafından ıslak imzalı olarak beyan edilmelidir.)
SGK işe giriş bildirgesi ve 4 A hizmet dökümü

İşverenler için Avusturya Ticari Vize Evrakları

Şirket yazısı: (Konsolosluğa hitaben İngilizce ya da Almanca olarak şirketin antetli kağıdına yazılmalıdır. Seyahat bilgilerini içermeli, ıslak imzalı olmalıdır.)
Davetiye: (Avusturya’da iş birlikteliğiniz olan şirketin antetli kağıdına İngilizce veya Almanca olarak yazılmış, davet eden kişinin adı soyadı, pasaport numarası, pasaport ve kimlik fotokopisi ile beraber mail olarak gönderilen bir belge olmalıdır.)
Güncel tarihli şirket evrakları: (Orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
4 B hizmet dökümü

Avusturya'ya ticari vize

Avusturya Ticari Vize Randevusu

Avusturya ticari vizesi bir Schengen vize türü olup başvurularda değerlendirme süreleri göz önünde tutulmalıdır. Bir ticari Avusturya vize başvurusunda planlanan seyahatten en fazla 6 ay önce vize başvurusu yapılabilmektedir. Bu nedenle vakitlice vize başvurusu yapılması tavsiye edilir.

Avusturya vize randevuları Happy Turizm müşteri temsilcileri tarafından oluşturulur. Vize randevusu oluşturulmadan önce müşteri temsilcilerimiz, evrak uygunluk kontrolü yapar ve dosya hazırlık süreci göz önünde bulundurularak kişinin de uygun olacağı, seyahatinde gecikme yaşatmayacağı bir vize randevusu alınır. Avusturya ticari vize randevusu Konsolosluğun yetkilendirdiği parmak izi merkezinin açtığı takvim üzerinden oluşturulur. Dönemsel yoğunluğa bağlı olarak vize randevuları ileri bir tarihte verilebilmektedir.

Ticari Vize Başvurusunda Parmak İzi
Son 5 yıl içinde herhangi bir Schengen ülkesinden vize almış kişilerin parmak izi verileri Schengen sisteminde kayıtlı olduğu için Avusturya vize başvurusunda parmak izi merkezinde şahsen bulunması gerekmez. Bu durumda müşteri temsilciniz dosyanızı hazırlar, randevu alır, randevu günü dosyayı başvuruya verir ve değerlendirme sonunda pasaportunuz adresinize gönderilir. Ancak son 5 yıl içinde herhangi bir Schengen ülkesinden vize almamış kişiler Avusturya ticari vize randevusu sırasında parmak izi veri merkezinde şahsen bulunmaları gerekir. Bu durumda da Happy Turizm müşteri temsilcileri sizlere eşlik eder, dosyanızın veri merkezindeki işlemlerini tamamlar, ödemeleri yapar ve size sadece 5 dakikalık işlem olan parmak izi verme işlemini yapmak kalır. Vize değerlendirme sonunda yine pasaportunuz müşteri temsilciniz tarafından alınarak dilediğiniz adrese teslim edilir.

Avusturya Vize Sonuçlanma Süresi
Avusturya vize işlemlerinin sonuçlanma süresi 5 ila 10 iş gününü arasında değişmektedir. Planladığınız seyahat tarihinin aksamaması adına başvurularınızı 3 aydan erken olmamak kaydı ile uygun bir tarihte başlatmalısınız.
Avusturya vize ücretleri Avusturya Konsolosluk harcı, vize evrakları toplama birimi servis bedeli ve bizim hizmet bedelimizi kapsamaktadır. Avusturya vize ücretleri nakit olarak ödenir ve iadesi mümkün değildir. 
Avusturya Ticari Vize Ücreti
Ticari Avusturya vize başvuru ücreti birden fazla ödeme kalemini ifade etmektedir. Bir vize başvurusunda Konsolosluk harcı ve veri ve parmak izi merkezi koordinasyon ücreti bulunur. Konsolosluk harçları 2024 yılı itibari ile zamlanarak 80 Euro olmuştur. Bunun yanında dosyayı başvuruya kabul eden parmak izi merkezinde ise herhangi bir zamlanma olmamış ancak fiyatlarda değişiklik yapma hakkı saklıdır. Konsolosluk harcı ve koordinasyon bedeli ücretleri dosyanın işleme alınması için talep edilen ücretlerdir ve vize satın almak olarak kesinlikle düşünülmemelidir. Vize başvurularında vize garantisi verilmemektedir. Dolayısıyla konsolosluk harcı ve koordinasyon ücretleri geri ödemesizdir. Vize başvurusunun red ile sonuçlanması halinde de bu ücretler iade edilmemektedir.

Avusturya vize başvurularında Happy Turizm vize danışmanlık hizmetinden faydalanmak ise tercihe bağlıdır, zorunlu değildir. Ancak zorunlu olmamakla birlikte basit hatalardan kaynaklı red ihtimallerinin ortadan kaldırılması, zamandan ve paradan tasarruf sağlanması için profesyonel vize danışmanlık desteği tavsiye edilmektedir.

Ücretler
Konsolosluk Harcı:
80 Euro

Veri ve Parmak İzi Merkezi Bedeli: 19,47 Euro

Happy Turizm Hizmet Bedeli: 30 Euro

Not: Bu ücretler Avusturya ticari vize 2024 yılı güncel ücretleridir ve Happy Turizm ile başvuru yapılacak başvurularda temel ücretleri içerir. Talep edildiği takdirde seyahat sigortası, özel kurye, VIP servis vb. ek hizmetler satın alınabilir, buna bağlı olarak ek ücretler ödenebilir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek