Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Avusturya Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Avusturya’ya aile, akraba veya arkadaş ziyareti için seyahat yapmayı planlıyorsanız sayfamızın devamında Avusturya aile/akraba/arkadaş ziyareti vizesi hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Avusturya vize başvurunuz için kişisel evraklarınızı kargo ile ofisimize ulaştırın, Avusturya vize başvurunuzu sizin adınıza başlatalım.  

Avusturya’daki herhangi bir yakınını ziyaret edecek kişiler ziyaret vizesi başvurusu yapmalıdır. Bu vize bir Schengen vize türü olup kişiye en fazla 90 gün kalış hakkı sağlar. 90 günlük kalış hakkı Avusturya Konsolosluğu’nun takdir yetkisindedir, Konsolosluk daha kısa süreli bir vize de verebilir.

Son 3 yıl içinde Avusturya'dan VIS ibaresi bulunan bir Schengen vizesi almışsanız şahsen gelmenize gerek kalmadan kurumumuz aracılığıyla başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Bu durumda parmak izi verme zorunluluğunuz olmayacağı için Avusturya akraba ziyareti vizesi başvurunuz müşteri temsilciniz tarafından yapılır. Vize değerlendirme süreci sonunda ise pasaportunuz dilediğiniz adrese teslim edilir. Avusturya aile ziyaret vize işlemleri konusunda her türlü sorunuzu bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere yazabilirsiniz. Hazırlamanız gereken Avusturya vize evrakları standart evraklar ve mesleki evraklar olarak sayfamızın devamında sizler için derlenmiştir.

Avusturya Ziyaretçi Vizesi

LÜTFEN DİKKAT!

  • Avusturya vize başvurularında bölge sınırlamasına dikkat etmelisiniz. Avusturya İstanbul Başkonsolosluğunun ve Ankara Avusturya Büyükelçiliğinin yetki alanına giren şehirler vardır.
  • Avusturya seyahat planınızı detaylı bir şekilde ortaya koymak ve ülkenize geri döneceğinize dair kanıtlayıcı belgeler sunmak vizenizin olumlu sonuçlanmasına katkı sağlayabilir. Lütfen başvuru evraklarınızı bu durumu dikkate alarak hazırlayınız.
  • Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu ve Avusturya Ankara Büyükelçiliği başvuru süreci boyunca yeni evraklar talep etme hakkına sahiptir.
  • Daha önceden hiç Avusturya vizesine başvurmadıysanız gerekli olan belgelerin orijinali ve fotokopilerini birlikte sunmalısınız.

Avusturya Aile Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Ziyaretçi vizesi başvurularında evraklar her vize türünde olduğu gibi burada da kişisel bilgilere göre değişiklik göstermektedir. Kişinin mesleki bilgisi evrakların belirlenmesinde öncelikli olarak bilinmesi gerekir. Ayrıca internet üzerinde görülen, listelenen evrak listeleri sadece genel olarak istenen evraklardır, seyahat ve kişisel bilgilere göre evraklar değişeceğinden hatalı bilgilerle doldurulmuş vize dosyası ile başvuru yapılmaması tavsiye edilir. Size özel hazırlanan evrak listelerine ücretsiz olarak ulaşmak için Happy Turizm müşteri temsilcileri ile irtibata geçebilirsiniz.

Standart Evraklar

Pasaport: Planlanan Avusturya seyahati sonrasında da en az 3 ay geçerli olan ve en az 2 boş sayfası bulunan bir pasaportla vize başvurusu yapmalısınız. Pasaportunuzun veriliş tarihi 10 yıldan eski olmamalıdır. Eğer daha eski tarihli bir pasaporta sahipseniz lütfen Avusturya vize işlemlerinizi başlatmadan önce yenileyiniz.

Mevcut ve varsa eski pasaportunuzda vize işlenmiş sayfalarının fotokopisini de mutlaka başvuru evraklarınızın arasına eklemelisiniz. Pasaportunuzda var olan bilgiler ile kimlik bilgilerinin birbiriyle uyumlu olmasına dikkat ediniz. Evlilik ya da boşanma durumlarında soyadınızda değişiklik yaşanmışsa başvurunuz için sorun teşkil edebilir. Bu konuda yetkililerimizi aramanız durumunda sizlere detaylı bilgi verecektir.

Avusturya Vize Başvuru Formu: Avusturya ziyaretçi vizesi için Avusturya Schengen vize başvuru formu doldurmalısınız. Forma yazılan bilgiler doğru ve güncel olmalıdır. Özellikle iletişim adreslerinizi (adres, telefon, mail) kimlik ve pasaport bilgilerinizi doğru yazdığınızdan emin olmalısınız. Avusturya vize formunun 21. Bölümünde başvuru sahibinin seyahat amacı sorulmaktadır, seyahat planınıza uygun olan seçeneği işaretlemeyi unutmayınız. Gerekli olan yerlerin hepsi doldurulduktan sonra formun 37. ve son bölümü mutlaka imzalanmalıdır. Eğer başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise imzasını anne ve babası ya da yasal temsilcisi atmalıdır. Küçüğün yasal temsilcisi var ise formun 10. Bölümünde adı, soyadı, farklı bir adreste ikamet ediyorsa adresi ve uyruğu açıkça ve tam olarak yazılmalıdır. Avusturya Schengen vize başvuru formunu doldururken sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorsanız çağrı merkezlerimizi arayarak Schengen yetkililerimizden yardım alabilir ya da bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere yazabilirsiniz.

Avusturya aile akraba ziyareti

Avusturya Ziyaretçi Vizesi Davetiyesi

Avusturya’ya aile ya da arkadaş ziyareti amacıyla seyahat etmeyi planlayan kişiler bir davetiye ya da davetiye numarası edinmelidir. Davetiye, Avusturya akraba ziyareti vizesi için gerekli evrakların başında gelmektedir. Davetiyesiz bir vize başvurusu yapılamamaktadır.

Biometrik Fotoğraf: Avusturya aile ziyaret vizesi için 2 tane, Schengen ölçülerine uygun güncel biometrik fotoğrafa ihtiyacınız olacaktır. Schengen fotoğraf ölçülerini görmek için buraya tıklayınız.

Fotoğraflar yeni çekilmiş, 35×45 ölçülerinde, arka zemini açık renkli olmalıdır. Fotoğrafın bir tanesini Avusturya Schengen vize başvuru formunun sağ üst köşesine ölçülerine uygun şekilde yapıştırmalı, diğerini de evraklarınızın içine koymalısınız.

Diğer Evraklar

Seyahat Sağlık Sigortası: Schengen ülkeleri için geçerli en az 35.000 Euro teminatlı olarak seyahat sağlık sigortası yaptırılmalıdır. Yapılan sigorta seyahatiniz süresince her türlü acil durumu kapsamalıdır.

Ulaşım ve Konaklama Rezervasyonları: Avusturya seyahatinizin tamamını kapsayacak ulaşım ve konaklama rezervasyonlarınız olmalıdır. Hangi araçla seyahat edilecekse (otobüs, tren, uçak vb.) o araca ilişkin rezervasyon belgeleri Avusturya Konsolosluğuna sunulmalıdır. Eğer özel bir araçla seyahat edilecekse aracın yeşil sigortası, ruhsat fotokopisi, uluslararası ehliyet belgesi ve seyahat güzergahının detaylı planı başvuru dosyasına eklenmelidir.

Tam Tekmil Nüfus Kağıt Örneği: Avusturya’ya akraba ziyareti için yapılacak seyahatlerde, Avusturya’da ikamet eden yakınınızla akrabalık derecesini kanıtlayacak Nüfus Kağıt Örneği sunulmalıdır. Bu aynı zamanda Avusturya vize davetiyesi gönderen kişi yakın akraba ise istenmektedir.

Seyahat Masraflarının Nasıl Finanse Edileceğine Dair Belgeler

Avusturya’ya seyahat edecek olan başvuru sahibinin seyahat masraflarını kolayca finanse edecek güçte olduğunu kanıtlaması gerekir. Son 3 aylık banka hesap hareketlerini gösteren hesap dökümü, seyahat çeklerinin orijinali ve fotokopisi veya hesap cüzdanlarının orijinali ve fotokopisi diğer başvuru evraklarıyla birlikte Avusturya Konsolosluğuna sunulmalıdır.

Avusturya ziyaret vizesi başvurusunda bulunacak kişi seyahat masraflarını finanse edecek güçte değilse davet eden kişi de elektronik taahhüt beyanı vermelidir. Detaylı bilgi için çağrı merkezlerimizi arayabilirsiniz.

Mufavakatname: Avusturya aile ziyaret vize başvurusunda bulunacak olan kişi 18 yaşından küçük ise yalnız ya da sadece bir ebeveyni ile seyahat ediyorsa noter onaylı muvafakatname alınması gerekir. Muvafakatname Almanca ya da İngilizce tercümeli olmalı ve belgenin orijinali sunulmalıdır. Ayrıca küçük, anne ve babasından biri olmadan seyahat edecekse birlikte seyahat ettiği reşit kişiye noter onaylı vekaletname verilmesi gerekir.

Avusturya Ziyaretçi Vizesi İçin Mesleki Evraklar

Çalışanlar

Çalışma Belgesi: Şirketin antetli kağıdına yazılmış orijinal çalışma belgesi sunulmalıdır. Bu belgede işverenin telefon numarası ve adresi, çalışan kişinin göreve başlama tarihi, çalışan kişinin pozisyonu, seyahat edeceği tarih aralıkları ve imzalayan yetkilinin ismi ve pozisyonu yer almalıdır. Belge Almanca veya İngilizce dilinde yazılmalıdır.
Maaş Bordrosu: son 3 ayın maaş bordrosu başvuru için yeterlidir.
SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşverenden barkodlu bir şekilde alınmalıdır.
SGK Hizmet Dökümü: SGK Müdürlüklerinden ya da e-devletten barkodlu olarak temin edilebilir.
İşverenler

Şirketin ticaret oda kaydı ya da faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesinin fotokopisi ve vergi levhası güncel olarak sunulmalıdır.
Emekliler

Emekli başvuru sahipleri emekli maaşını gösteren belgeleri ibraz etmelidir. Bu belgeler banka hesap özeti ya da emeklilik cüzdanıdır.
Öğrenciler

Avusturya aile ziyareti için vize başvurusunda bulunacak olan kişi öğrenci ise orijinal öğrenci belgesi sunmalıdır.
Geliri Olmayan Kişiler

Ev hanımı, öğrenci gibi sabit bir geliri olmayan başvuru sahipleri başvuru evraklarının arasında seyahat masraflarını karşılayacak olan ebeveynlerinin, eşinin, akrabasının ya da sponsor olacak 3. kişinin çalışma ve gelir evraklarını sunabilirler.
Taahhütname İngilizce veya Almanca dilinde yazılmalı ve taahhüt eden kişinin pasaport fotokopisi dosyaya eklenmelidir.  Masraflara sponsor olan kişinin taahhütnameyi imzalaması şarttır.
Çiftçiler

Çiftçiler bağlı oldukları ziraat odasında çiftçilik belgesi almalıdır.

Avusturya Aile Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Tam ve doğru evraklarla yapılan Avusturya aile ziyaret başvuruları yaklaşık 6 ile 14 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Özel durumları olan başvuru sahipleri için bu süre biraz uzayabilir. Türkiye ve Avusturya resmi tatiller öncesi yoğunluklar yaşanması sebebiyle başvuruların sonuçlanma süreleri değişiklik gösterebilir. Seyahatine 15 günden daha az bir zaman kalmış olan başvuru sahiplerinin vize kabulü yapılmayabilir. 

Seyahatiniz için herhangi bir gecikme yaşamak istemiyorsanız başvurunuzu 1 ay önceden yapmanızı tavsiye ederiz. Avusturya ziyaret vizesi zorlu vize prosedürleriyle uğraşmadan kurumumuz aracılığıyla alabilirsiniz. Happy Turizm olarak sizlere her an hızlı ve kaliteli hizmet sunmak adına buradayız. Avusturya seyahatiniz için aklınıza gelebilecek her soruyu çağrı merkezlerimizi arayarak sorabilirsiniz. Avusturya seyahatiniz için şimdiden iyi yolculuklar dileriz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek