Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Malezya Vizesi

Malezya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Malezya Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Malezya’ya ticari amaçlı seyahat gerçekleştirmeyi planlayanlar Türkiye Devleti ve Malezya Devleti arasında imzalanan vize muafiyet anlaşması gereğince vize işlemlerinden muaftırlar. Türk vatandaşları Malezya’ya her girişlerinde 30 güne kadar konaklama hakkına sahiptirler.  30 günden fazla olan Malezya ticari amaçlı ziyaretlerinizde Malezya Büyükelçiliğinden bilgi almanızı tavsiye ederiz. 
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Malezya’nın Sabah eyaletinin doğu kıyıları güvenlik durumu sebebiyle Doğu Sabah Güvenlik Bölgesi olarak tespit edilmiş olup, bölgede Malezya güvenlik güçleri önemli sayıda varlığa sahiptir. Bölgeye zaruri olmayan seyahatlerden sakınılması tavsiye olunmaktadır. 
Dikkat! Malezya’dan karayoluyla Tayland’a gerçekleştirilmesi planlanan seyahatler güney Tayland’daki güvenlik durumu göz önüne alınarak Dışişleri Bakanlığımızca tavsiye edilmemektedir.
Malezya'ya gerçekleştireceğiniz ticari amaçlı seyahatlerden önce aşağıdaki bilgileri dikkate almanızı ve sınır güvenlik kontrollerinde sunmanız gerekebileceğinden Malezya'dan  ticari davetiye belgesi temin etmenizi öneririz. Lütfen sayfamızda bulunan bilgileri Malezya Büyükelçiliği Konsolosluk Biriminden teyit ediniz.

Malezya İstanbul, Ankara, Edirne, Bursa, Gaziantep, İzmir, Antalya, Mersin Vize İşlemleri 

Değerli ziyaretçilerimiz İstanbul, Ankara, Edirne, Bursa, Gaziantep ve İzmir’de  iş ortaklarımız bulunmaktadır.  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını vizeye tabi tutan tüm Afrika ülkelerinin vize işlemlerini tamamlamaktayız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Malezya’ya gerçekleştirecekleri 30 güne kadar olan seyahatlerde vize işlemlerinden muaftır. 30 gün tamamlandıktan sonra ülkeye tekrar giriş çıkış yapmaları halinde 30 güne kadar vize muafiyet durumu söz konusudur. Malezya’da çalışma veya temsilcilik açma gibi bir ticari amacınız varsa lütfen uzun süreli Malezya ticari vize ve Malezya çalışma izni ile ilgili detaylı bilgiyi Malezya Büyükelçiliğinden edinmenizi rica ederiz.

Malezya Uzun  Süreli Ticari Vize Başvurularından Önce  Dikkat Edilmesi Gerekenler

Malezya’ya ticari amaçla seyahat edecek kişilerin ve ülkede 30 günden fazla kalacak başvuru sahiplerinin Malezya Büyükelçiliğinden bilgi almalarını tavsiye ederiz.
Malezya’ya uzun süreli ticari vize talebinde bulunacaksanız seyahatinizin amacını net olarak ifade etmeniz gerektiğini, Malezya’ya yapacağınız ticari seyahatin devamlılık arz edeceğini belgeleyen proje bilgilerini sunmanız gerekebilir. 
 
Malezya’ya gerçekleştireceğiniz seyahatlerde sehayahat tarihlerinizi açıkca belirtmelisiniz. Malezya’da devamlılık arz edecek seyahatlerinizde masrafların Malezya’daki şirket tarafından mı ya da Türkiye’de bağlı bulunduğunuz şirket tarafından mı karşılanacağınızı belgelemeniz, seyahat ve konaklama masraflarını kapsayacak bir şirket banka hesap dökümünün sunulması talep edilebilir. 
 
Malezya’ya 30 günden fazla konaklama gerektiren seyahatlerde ilgili Malezya Ankara Büyükelçiliği’ne hitaben Malezya Ticari Vizesi talep dilekçesi sunmaları gerekecektir.

Malezya Ticari vizesi talep dilekçesi yazılırken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.

  • Malezya Ticari Vizesi talep dilekçesi personelini iş seyahatine gönderecek şirketin yetkilisi tarafından şirket antetli kağıdına yazılmalı kaşeli ve imzalı olarak ibraz edilmelidir.
  • Malezya uzun süreli ticari vize talep dilekçesinde seyahate çıkacak kişinin firmadaki görevi (Satış Müdürü, Kurumsal İletişim Uzmanı vb.) açıkça ifade edilmelidir.
  • Malezya’ya seyahat edecek kişinin seyahatinin başlangıç ve bitiş tarihleri ile varsa ek seyahati hakkında Malezya Ticari Vizesi talep dilekçesinde net bilgiler verilmelidir.
  • Malezya vize işlemleri uzun süreli ticari vize işlemleri evrak takibi ve belirlenen prosedürlere göre tamamlanmalıdır.
  • Malezya uzun süreli ticari vizesi için gerekli evraklar mesleksel durumunuza göre farklılık gösterebilmektedir. 
  • Malezya vize işlemlerinde kullanacağınız pasaportun Malezya seyahatinizin sonlanma tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliği bulunduğuna dikkat ediniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek