Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Malezya Vizesi

Malezya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Malezya Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Malezya’ya aile/arkadaş/akraba ziyareti amaçlı seyahat gerçekleştirmeyi planlayanlar Türkiye Devleti ve Malezya Devleti arasında imzalanan anlaşma kapsamında ülkeye gerçekleştirecekleri 30 güne kadar ikameli seyahatlerinde Malezya vize işlemlerinden muaftırlar.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları (pasaport ayrımı olmaksızın) Malezya’ya her girişlerinde ülkede 30 güne kadar ikamet edebilmektedirler. Ancak ülkeye girişin Malezya hudut güvenlik birimlerince onaylanması sonucunda mümkün olabileceğini hatırlatırız. Bu nedenle Malezya’da ikamet eden aile bireyinden veya arkadaşınızdan temin edeceğiniz davet mektubunu seyahatiniz süresince yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Malezya Ziyaret Amaçlı Seyahatlerden Önce  Dikkat Etmeniz Gerekenler

Malezya’dan karayoluyla Tayland’a planlanan seyahatler güney Tayland’daki yoğun güvenlik durumu göz önüne alınarak gerçekleştirilmelidir. Bu bölgeden güney Tayland’a karayolu ile giriş mümkün olmalayabilir.

Malezya’nın Sabah eyaletinin doğu kıyıları güvenlik durumu sebebiyle Doğu Sabah Güvenlik Bölgesi olarak  adlandırılmaktadır. Bu bölge ve çevresinde güvenlik güçleri önemli sayıda varlığa sahiptir. Türkiye vatandaşlarının Malezya’daki söz konusu bölgeye seyahat etmemeleri konusunda T.C. Dışişleri Bakanlığı uyarmıştır.

Malezya’ya aile/arkadaş/akraba ziyareti amacıyla seyahat edecek kişilerin ve ülkede 30 günden fazla kalacak başvuru sahiplerinin Malezya Büyükelçiliğinden bilgi almalarını öneririz.

Malezya vatandaşı ile evlenmeyi planlayan vatandaşlarımızın aile birleşimi kapsamında uzun süreli ikamet izni işlemlerini Malezya Büyükelçiliğine danışmalarını öneririrz.

Malezya’ya aile ziyareti amacıyla gerçekleştireceğiniz seyahatlerde sizin ve sizinle birlikte seyahat eden yolcuların tüm seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını destekleyici hesap dökümü ve/veya maaş bordrosu gibi bir belgeyi seyahatiniz süresince yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Türkiye dönüş biletinizin de seyahatiniz süresince yanınızda bulunması gerektiğini hatırlatırız.

Malezya’ya gerçekleştireceğiniz 30 günü aşan seyahatlerinizde vize talebinde bulunmanız gerekecektir. Malezya 30 günden fazla ikamet etme hakkı tanıyan vize başvuruları hakkında ayrıntılı bilgiyi Malezya Büyükelçiliğinden alabilirsiniz.

30 günden fazla ikamet hakkı tanıyan Malezya vize başvurularınızda evraklarınızın mesleksel durumunuza göre değişebileceğini; başvuruda seyahat amacınızı ve seyahat konaklama sürenizi destekleyici davet belgesini sunmanız gerekeceğini hatırlatırız. Ayrıntılı ve güncel evrak listesini Malezya Türkiye Konsolosluklarından teyit etmenizi rica ederiz.

Malezya’ya gerçekleştireceğiniz seyahatlerde pasaportunuzun en az 6 ay geçerliliği bulunması gerekmektedir. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek